| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 15:21 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Bonnie
už se těším, jak dneska řeknu Bonnie " a přindeš?"
no, to se ptáš špatně, musíš se zeptat?
"Boniie, přindeš nebo ne?" Jedna z možností vyjde určitě
Hej to nejde se nesmát
no šak to má bejt zábava, ne muss
|
Bonnie
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2010 15:32
- Nahlásit
PetraK
dnes už pádím tak díky bulíku a pa
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2010 10:24
- Nahlásit
"jj už jí víc flákotkuju. U nás to určitě nebylo a není o tom, že bysme na ní ňák chtěli ušetřit, nebo by nám bylo líto nakupovat blbinky (peněženku mám po každé výstavě, kde jsou stánečky neskutečně lehkou), ale nechtěli jsme aby to uměla taky "jen" na žrádlo, protože i to bývá u pejskařů problém. A ona docela dlouho fungovala i bez přidaných hodnot takže možná proto"
Šak když se to dělá dobře, pes nefunguje "jen na žrádlo", i když ho odměňuješ. Cílem samozřejmě je (aspoň mým) dotáhnout cvik do konce, tzn. pes ho provede na jeden hlasovej povel vždycky všude hned, bez pomocnej pohybů a "syčení" apod. Ale (podobně jak psala PetraK), stejně vždycky pochválím a většinou (velmi často) odměním, ať hračkou nebo žrádlem. Nicméně pes neví, jaká odměna přijde a kdy (někdy po chviličce, jindy po celé sekvenci cviků atd.).
Ještě k tomu, jak ti skočila na klín a pak chtěla dolu (taky už se o tom zmínila Petra) - nezadržuj jí tam povelem (zákazem). Ona tam musí chtít bejt a ty to musíš tak navlíknout, aby chtěla, v tom je ten fór.
|
Bonnie
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2010 12:04
- Nahlásit
Radecha
jo klíneček zatím nechávám být a uvidím. Každopádně jdu na ní pomalu. Ona to chování fakt nerada a udělat z toho "ráda" to bude trvat určitě dlouho - ale neva já budu trpělivá
|
Bonnie
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2010 12:05
- Nahlásit
Radecha
jo a jinak tu knížku, jak jsi psala čoveče nikde nemaj obednám to z netu.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2010 14:54
- Nahlásit
Jasný, musíš trpezlivě a pomaličku, ale určitě to půjde.
Já vim že jí nikde nemaj, proto sem dávala odkaz na ty stránky, kde jí maj ...
|