Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Bázlivost při výcviku a malé seběvědomí
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 10:17
- Nahlásit

Já se taky rozepíšu víc, co nám pomohlo
Bonnie
zkus knížku 101 triků se psem, myslím, že se to tak jmenuje, já bych radila, dej si termín - na dva měsíce nebudu cvičit klasickou poslušnost (vydržíš tak měsíc , že) a jenom kravinkujte. Jesstli přemýšlíš nad agility, tak neuč slalom ať to nenaučíš špatně , tam se nějak nabíhá z určité strany. cvičim na pamlsek, ideál by byl míček, ale ten jí neba. Blbý je, jestli máš povahu jako já, což možná i jo, tak to furt svádí pochválit takovým tím zklidňujícím, nooo hodná a ne jásavým nabuzujícím, áááááánoooooooo tááááááák je šikovná,pašááááák.

Počítej s tím, že nebudeš hned tak úspěšná jako Radecha, protože ta napravuje něčí chybu, kdežto ty svojí. To je vždycky těžší, ale odměna o to sladší.
Já jsem teda Bessince po čase pořídila ještě takového psího flekatého blázna v útulku, to jí potěšilo moc

A ještě k té agility, já nejsem soutěživý typ, Bebinka je v tomhle jako já a agility s hordou šikovných borderek jí neseděla. Možná kdybych si ze začátku platila individuálky, bylo by to lepší a šeltičce by se to pak víc líbilo, protože doma jí to baví (nevím, zda nezlidšťuju, je to můj dojem)

Bonnie
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 10:37
- Nahlásit

kachna_
JJ knížku znám a máme ji doma tak se do ní znova kouknu
to agility nevím Bóňa je STB spíš jako kravinku pro zábavu a fakt je, že do toho chválit tím jásavým způsobem se musím opravdu dokopat! jásavě to umím málo!

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 10:51
- Nahlásit

Bonnie
hválit tím jásavým způsobem se musím opravdu dokopat!
vysvětli to přítulovi a nech se od něj hlídat, určitě to rád pro tebe udělá .

Bonnie
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 10:58
- Nahlásit

kachna_
to 100% pokárá mě rád)))

Radecha
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 11:02
- Nahlásit

Právě proto doporučuju dobrýho trenéra. Já byla se svejma psama v některejch věcech taky zaseklá na určitym bodě a na horách s Martinou Klimešovou se mně podařilo s tim hodně pohnout a hlavně vidět to i jinak (bylo tam víc psů, takže člověk si všímá jak co dělaj a co jim na to trenér řekne a jak s tim třeba během toho tejdne pokročej). Na cizim psovi a jeho pánovi člověk vidí tu chybu/problém hned, u sebe je to mnohem težší, to je svatá pravda. Taky mam kliku, že lidi, se kterejma trénuju, fakt dobře spolupracujou, takže i hovík dva roky pruzenej drilem ve stupidní řadovce dělá dost pěkný pokroky.

Bonnie
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 11:12
- Nahlásit

Radecha
to je právě to co řešíme a hledáme někoho. Jenže tady v našem městě to není moc velká sláva, nebo je to o tom, že nemám ty správné kontakty. Narazit na dobrého trenéra se kterým si sedne páníček i pes není tak upe jednoduchý. Uvažovala jsem i nad nějakým soustředěním, ale i zde těžko říct. Jsou takové na které jsou téměř jen negativní reakce a pak, kde je to tak půl na půl někde vesměs pozitivní. Asi to chce vyzkoušet no.

Radecha
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 11:36
- Nahlásit

No, to musíš mít kliku. Já jí taky neměla hned, chodila jsem na různý cvičáky a trénovala s různejma lidma, protože zpočátku člověk nic neví, sice si něco přečteš, ale zkušenosti nemáš. Časem to vykrystalizovalo a přes agility (který děláme opravdu hodně okrajově) s Karolínou z www.dogsandfun.com jsem se dostala právě k Martině Klimešový a ta mně strašně moc pomohla. Je z Brna, ale dělá právě semináře a tábory atd. Pak už jsem měla mnohem konkrétnější představu co jo a co ne. Jinak ještě spolupracuju s jinejma trenérama (na obraně, na obedienci atd.), ale člověk už si z toho vezme co se mu líbí a zapadá mu to do metodiky prostě. Začátek je dycky těžkej.

Bonnie
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 12:13
- Nahlásit

Brno máme kousek takže to bych se na nějaký tábor k M. Klimešové mohla vydat! Máš přímo stránky, kde se píše o nějakých akcích a tak?
Byla jsem v knihovně a knížku tu nemají tak si jí objednám z netu.

Radecha
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 13:09
- Nahlásit

Tuto: http://www.amonra.cz

Dá se zajet i na normoš trénink, abys viděla co a jak... ona trénuje hlavně agility, ale i poslušnost a různý ty kejkle...

Bonnie
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 14:11
- Nahlásit

Radecha
kujůůůů

Radecha
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 14:15
- Nahlásit

Neni zač. Ať se daří!

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 16:12
- Nahlásit

Bonnie.

konečně se taky směju a nedostávám jen pojeb jaké jsem pako

eh, my všichni sme pako
mě s tím klikrem masíruješ pěkn

až se příště narodim, budu asi bulik /i když to jsem i jako člověk /, když se do něčeho zakousnu, držim

zůstane a objala jí (nenatahovala jsem to dlouho) a pak jí dala kousek flákoty a nechala jí seskočit. Udělala jsem to tak asi 3x a pak jsem jí vzala do náruče chvíli pochovala a pak pustila a dala flákotu.

fajn jen.... možná bych ešče tak nespěchala - aby měla pocit, že si to vydobyla ona, že to bylo vynucený z její strany, ( v podstatě jako s chlapem - taky musí mít pocit, že to napadlo jeho ) nebo jak bych to řekla. Nechala bych jí vyskočit a chvilku by mi trvalo než bych jí odměnila-tzn. bych to odměnění natahovala,jakože bych tu flákotu měla uvnitř ruky a trochu by mi trvalo, než ji otevřu...., aby zůstala na tom klíně dobrovolně - jak by seskočila bylo by prt. Jo a pochvala by v téhle situaci byla hlasem spíš klidným, aby jí to na tom klíně klidnilo a nenabuzovalo.

ten nápad kachny se 101 triků a jenom kravinkováním je gůt

ta samostatnost by jí myslím hodně pomohla

určitě, bude na sebe pyšná, zvedne jí to sebevědomí

Meta
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 22:19
- Nahlásit

Radecha
Jsem si to tu dneska přečetla a moc jsi mě potěšila s tím hovawartem. Jo, jo, jo, to je přesně ono, takhle se na hovíky musí Můžu potvrdit, že pro hovawarty je fakt manipulace nesnesitelná. Knížku M. Klimešové jsem přečetla jedním dechem před 14 dny ( je to vlastně prakticky a podrobně popsaný výcvik s klikrem - leč bez klikru ) a už se mi obě psí holky točí jak větrníčky (Martina píše, že pes se to naučí za dva-3 dny, tak dobrý my nejsme, nám to trvalo o dost dýl). Ale je znát, že se teď líp se soustředí na vedení rukou. Teda, cvičit dvě hovawartí slečinky najednou je pěkná fuška a nejhorší je, že se mi perou, která povel splní dřív. Vím, že nejlepší by je bylo rozdělit, ale využívám každé volné chvilky a zatím je to složité, když je ještě nemůžu nastřídačku odkládat. Ale zase se fakt snažej a musím jim potvorám přiznat, že co se Bert učil půl roku až rok (aport), to zvládly za 14 dní, že by fakt holky byly chytřejší? Klikr je moc fajn, jenže já ho pořád někde zapomínám , taky jsem nemehlo a blbě vychytávám ten správný okamžik...ale umět to, funguje skvěle, naučila jsem tak Berta dávat správně packy na žebříku během pěti minut, to jsem zírala Jinak pořadovky na cvičáku s hovíkama cvičím, u ZOPek jako když to najdem. Ovšem otrávit je tím , to bych si musela pracky zpřerážet
Bonnie
Ani ten nejhodnější a nejoddanější pes nemůže cvičit jen za pochvalu, leda by byl nekonečně blbej, a to zas psi nebývají. Tady zřejmě bude jádro pudla Holt, kdo chce inkasovat, musí platit...nejspíš mě ty vyčůrané čuby zrujnujou

Bonnie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 08:23
- Nahlásit

PetraK
tak tak se znova jako ten bulík narodíš dej echo - si tě pořídíme a budem to mít s výchovou krááásně jednoduchý
jo máš recht musít to udělat tak ať sama chce. Včera jsme blbnuli s packou. Tu sama dává to umí, ale učila jsem jí aby mi jí pokládala na otevřenou dlaň nataženou k ní. Šlo jí to. Nic jinýho jsem po ní nechtěla. O víkendu zas zkusíme klíneček. No uvidíme každopádně jakoby tušila, že panička jí někde řeší na fóru a funguje jak hodinky! No nebo je to tím, že panička konečně přemýšlí jinak? Tss budu to mít nakonec 2V1 naučím se to se psem aj s chlapem

Bonnie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 08:27
- Nahlásit

Meta
jj už jí víc flákotkuju. U nás to určitě nebylo a není o tom, že bysme na ní ňák chtěli ušetřit, nebo by nám bylo líto nakupovat blbinky (peněženku mám po každé výstavě, kde jsou stánečky neskutečně lehkou), ale nechtěli jsme aby to uměla taky "jen" na žrádlo, protože i to bývá u pejskařů problém. A ona docela dlouho fungovala i bez přidaných hodnot takže možná proto

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 08:45
- Nahlásit

Bonnie
si tě pořídíme a budem to mít s výchovou krááásně jednoduchý

no nevim, jestli by moje máma zrovna souhlasila poznámky, snížený známky z chování.....

No nebo je to tím, že panička konečně přemýšlí jinak?

tady někde bude zakopanej péf a hlavně panička je f klidu.

Fakt to chce netlačit a na tydle hafany asi o to víc. Já když se zabejčím, tak pak se mnou taky nehnou. Není to stroj, který vždy musí nutně udělat to, na co se stisknul čudlik, je to živá bytost s řekněmež určitými náhledy na situaci.

k těm odměnám a motivaci - taky Ti půjde učení líp, když budeš vědět, že na tebe pak něco čeká . Však než odměníš, tak pochválíš ne? A pak někdy odměnu dáš, někdy nedáš... já jsem teda hodně odměňovací, páč když vidím to nadšení v tom gezichtu, tak prostě dám i když bych teoreticky nemusela.

2V1 naučím se to se psem aj s chlapem

no však - my lidi se od těch zvířat až tak moc nelišíme, fungujeme všichni na stejnejch principech. Když něco chcu, nemůžu jít na protistranu s tankem, ale vezmu bábofku - přeneseně řečeno. , ono mi neubyde a druhá strana bude mít radost a i když to, co bude mít udělat bude opruz, tak se ten opruz s tou bábofkou líp spolkne

Bonnie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 09:05
- Nahlásit

PetraK
No jo ale jako člověk! Jako pes to bude něco zcela inačího
Jo mám jí rada moc a moc a moc a chci aby to mezi náma fungovalo. Mezi páníčkem to funguje líp jednak ho víc miluje a taky on je s ní dycky v klidu.
Jo jo vím, že na stisktnutí čudliku to fungovat nebude nikde

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 09:20
- Nahlásit

Bonnie

Mezi páníčkem to funguje líp jednak ho víc miluje a taky on je s ní dycky v klidu.

No, netlačí na ňu, nechce mít všechno špígl nýgl, nejede podle příruček, hodně s ní kraví.....
Hoď bobek na přísnost, povol uzdu, dej nohy na stůl. Přísnost musí bejt akurát na chudej lid - a ten tady nemáme

na stisktnutí čudliku to fungovat nebude
(pššt - sou situace, kdy stisknutí čudliku funguje, ale ne u psa )

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 09:54
- Nahlásit

PetraK
ale vezmu bábofku
OT..pokud to nebé bábofka vod Inu,to je uš lepší ten tank

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 09:58 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

davidkova renata
OT..pokud to nebé bábofka vod Inu,to je uš lepší ten tank

psala sem bábofku, nepsala sem vohořelý rakve
ale vona taky umí houbový zajíce! taky gůt!
esli sem příde, tak nás zabije

Bonnie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 13:34
- Nahlásit

PetraK
ale tož poslušnost nee) na čudlika fungujó upe iný věci

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 13:44
- Nahlásit

Bonnie
na čudlika fungujó upe iný věci

bože ešče, že sem nechoděj!!

Bonnie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 13:55
- Nahlásit

PetraK
osvědčilo se Ti (kromě klikání, odměn, traverzy) ještě něco? Atypickýho myslim? A myslím to vážně ten dotaz

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 13:59
- Nahlásit

Bonnie
mě se osvědčilo, i když ten dotaz nebyl na mě, zhruba rok vedle psa jen žít a nic po něm nechtít. Fakt. z hypersexuálního úchyla se mi stal mazlínek, kterýho odvolám od háravky v nejlepším a vydrží mi v odložení, i když se nakrucuje přímo před ním háravka. Hodně lidí má za to, že cvičení zlepšuje vztah a já taky, ale já se neuměla natolik uvolnit, aby mi bylo jedno, jestli mu to půjde nebo ne, takže jsem tím psa akorát stresovala. Takže jsme vedle sebe žili a poznávali se navzájem. a teď je všechno mnohem lepší a mě je upřímně fuk, že ten pes umí jen přivolání a odložení.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:29
- Nahlásit

Bonnie

osvědčilo se Ti

ale nesmíš se smát!!!

líp mi zareaguje, když řeknu .... "A podáš mi to??" než třeba na "podej!" Jakože v konverzaci funguje líp, než na bázi příkazů

Maky a Trix
Hodně lidí má za to, že cvičení zlepšuje vztah a já taky, ale já se neuměla natolik uvolnit, aby mi bylo jedno, jestli mu to půjde nebo ne, takže jsem tím psa akorát stresovala.

VYTESAT!!

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:30
- Nahlásit

PetraK

díky

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:36
- Nahlásit

Maky a Trix
díky

no nejni zač, je to svatá pravda.

Bonnie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 15:16
- Nahlásit

PetraK
Hej to nejde se nesmát

Bonnie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 15:18
- Nahlásit

Maky a Trix
jj hrotit to nemá cenu. Kurnik

Bonnie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 15:19
- Nahlásit

PetraK
už se těším, jak dneska řeknu Bonnie " a přindeš?"
Ale néé já to chápu to zkusím

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání