| Autor |
Zpráva |
Bukča
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 22:25
- Nahlásit
Ahojky,
přeju tvojí holčičce brzské uzdravení. Jen poznámka k tématu čůrání u malých psích holčiček. Moje malá neudržela čůrání přes noc i když jsem chodíla ve 12 v noci a pak v 6 ráno, stejně byla ráno louže - prostě se vzbudila dřív než já a neudržela to
Takhle to šlo do 8mi měsíců - už jsem byla nešťastná. Pak odhárala a jako zázrakem najdenou nic. Vydrží celou noc a od té doby nemáme žádné potíže
Přeju spoustu krásných dní s malou pusinkou
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 22:32
- Nahlásit
Bukča
Děkuji Už má jen poslední tři prášečky tak snad už to bude oukej
Teď mě zas u ní trápí, že furt čůrá ze strachu nevim co si zažila u "chovatele" ale dělá to od první chvíle co jí máme doma... a přitom my jí nijak nemlátíme, jen občas dostane na zadek když už je fakt moc drzá jinak vždycky stačilo jen trošek křiknout a ošklivě se zatvářit. Ale třeba dneska na mě skočila a v zápalu hry mě kousla do rtu. Tak jsem jí schodila dolů křikla jsem: "nesmíš" a v tu ránu byla v pelechu a počůrala se:/ jsem z toho fakt zoufalá už
|
Bukča
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 23:03 - Změnil/a: Bukča
- Nahlásit
NikisekX
no ráda bych tě nějak potěšila, ale myslím, že to bude ještě trvat a chce to spoustu trpělivosti.
Podle mě to souvisí se vším co tu bylo řečeno. Jednak byla nemocná a proto neudržela, taky je malá a ještě tolik nevydrží a do toho psychika. Asi je hodně bázlivá a to chce čas než si k vám doma vybuduje vztah a plnou důvěru.
Moji rodiče měli fenku (křížence) a ta ucvrkávala z radosti celý život. Dělala to jen při vítání, když se radovala, že někdo přišel. Naši i celá rodina jsme si zvykli, že se nesmíme hned vítat, ale počkat až se rozkouká a jít k ní až potom.
Pevné nervy, určitě se to bude časem zlepšovat..........
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 23:19
- Nahlásit
Bukča
No ona to dělá při všem.. když se bojí, když má moc radost, když cvičíme. Doufám, že se to bude zlepšovat, dost mě to trápí, člověk jí nemůže ani okřiknout za něco co dělá špatně a když jí přistihnu při čůrání a řeknu FUJ! tak začne strachem čůrat ještě víc.. no je to na pytel..
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2010 15:47
- Nahlásit
No ona to dělá při všem.. když se bojí, když má moc radost, když cvičíme. Doufám, že se to bude zlepšovat, dost mě to trápí, člověk jí nemůže ani okřiknout za něco co dělá špatně a když jí přistihnu při čůrání a řeknu FUJ! tak začne strachem čůrat ještě víc.. no je to na pytel..
Dost jednoduché. Přestaň ji mlátit (i když je moc drzá), přestaň ji okřikovat. Udrž nejdřív na uzdě svoje nervy, kontroluj se, nevypěňuj. Takový pes tě naučí klidnému chování, ani nevíš jak. Protože ti prostě nic jiného nezbyde.
To, že učurává strachy, znamená, že tvoje tresty jsou prostě moc tvrdé. No tak ji nebudeš okřikovat, nebudeš trestat, no a co. Není to nic povinného. Jak je vidět, bohatě jí stačí menší tresty, zaignorování apod. Vsaď na pozitivní motivaci. To, co dělá dobře, hodně chval, a když něco neudělá dobře, tak to prostě ignoruj, netrestej, neokřikuj. Někdo tomu nevěří, že to tak jde, ale kašli na okolí, funguje to a je to to jediné, co můžeš udělat.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2010 16:00
- Nahlásit
LucieS
Bohužel tohle ignorobání na ní vůbec neplatí..na radu jsme to zkoušeli, když se počůrala ignorovali jsme to, netrestali jí.. jenže začala bejt čím dál víc drzá... a to učůrávání ze strachu dělá už od prvního dne co jsme si jí dovezli.. ale opravdu nevím co si předtím zažila...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2010 16:21
- Nahlásit
NikisekX
Já si myslím, že ne tak moc záleží na tom, co si pes prožil třeba před tím, než se dostal do útulku, ale naopak je důležité směrovat ho do správný cesty v novém domově. Navíc, ty sis jí brala od chovatele a vyloženě týraná asi nebyla?
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2010 16:35
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Já opravdu nevím co bylo než jsem si jí vzala. Když jsme jí dovezli tak se nedala ani pořádně pohladit aby se nepočůrala.. Ani nikdo cizí na ní nemohl šáhnout a už vůbec se nesměl přiblížit pes.. Tohle jsme už odbourali. Lidi si jí hladí, ještě občas učůrne ale to spíš už jen z radosti a s psiskama by nejradši lítala od rána do večera a to z i s velkejma ze kterejch měla nejvíc hrůzu.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2010 16:37
- Nahlásit
NikisekX
A co kdyby sis našla nějaký dobrý cvičák a partičku pohodovejch psů a lidí? Zájmový kroužek se tomu dneska říká ))
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2010 17:12
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
No na cvičák každopádně chodit budeme. Ale jak řikám, z lidí ani z psů už vůbec strach nemá.. V pohodě nastoupí do HMD, do vlaku a tak. Našla si psí kamarády se kterejma pořád lítá. Ale prostě když jí byť jen malinko něco vyčtu, že dělá špatně tak si cvrkne. Ignoruju to, za to jí netrestám...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2010 17:17
- Nahlásit
NikisekX
Ale prostě když jí byť jen malinko něco vyčtu, že dělá špatně tak si cvrkne.
A co ji treba vycitas? - dej priklad..
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2010 17:22
- Nahlásit
Fifi
Třeba když leze na postel. Od malička tam nesmí.. Tak řeknu"Jessie nesmíš" neřvu na ní, řeknu to jen důrazně a ona už stáhne uši, ocas a při nejlepším se stáhne do pelechu(to když je třeba těsně po vycházce, tak nemá co čůrat) ale když je doma dýl tak si u toho i cvrkne a většinou až v pelechu. Nebo třeba skáče po stole kde máme jídlo. Taky řeknu"Jessie nesmíš" nebo "Fuj!" a někdy má prostě den, že si cvrkne a někdy zas ne tak já nevim už proč to dělá. I když to ignoruju tak to dělá pořád a jelikož máme koberce tak mě to docela štve
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2010 17:30
- Nahlásit
NikisekX
Mne se libilo, co ti radila LucieS - zkus nad tim podumat. Přestaň ji mlátit (i když je moc drzá), přestaň ji okřikovat. Udrž nejdřív na uzdě svoje nervy, kontroluj se, nevypěňuj.
Prevedeno na tebe - dle tvych psanych info - leze na postel? skace po stole? - mlcky ji odstrcim. Zkusi to znovu - zase ji mlcky odstrcim. Zustane sedet dole - pochvala. Vim, netradicni pristup pro spoustu lidi, ale fakt to funga, jen to zkusit. Kor kdyz mas problemovou psici a nejaky "vycitani" ji nedela dobre.
To, co dělá dobře, hodně chval, a když něco neudělá dobře, tak to prostě ignoruj, netrestej, neokřikuj.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2010 17:46
- Nahlásit
Fifi
Dobře moc děkuji za rady. Přetlumočim to i příteli aby bylo doma jasno a vrhneme se na to. A tím by tedy mělo to počůrávání ze strachu přestat?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2010 17:56 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
NikisekX
A tím by tedy mělo to počůrávání ze strachu přestat?
Zkus to a uvidis.
Zalezi na tom, jak to pojmes ty. Chyba nikdy neni v psikovi, vetsinou je problem na druhe strane prijimace - a neber to zle.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2010 21:30
- Nahlásit
Bohužel tohle ignorobání na ní vůbec neplatí..na radu jsme to zkoušeli
Vy to nesmíte ZKOUŠET, vy o tom musíte být sami naprosto přesvědčení, že to děláte správně, a pak to fungovat bude. Přesně jak píše Fifi.
Ta fenka není drzá, pouze s ní jednáte špatně. Kdybyste to dělali dobře, tak by se chovala normálně, je to jednoduché.
Není dobré psa moc často okřikovat i když se nebojí. Čím víc "buzerace", tím neurotičtější pes, který vám pak opravdu bude skákat po hlavě, ale bude to z nervů, ne z drzosti.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2010 21:41
- Nahlásit
LucieS
Čím víc "buzerace", tím neurotičtější pes, který vám pak opravdu bude skákat po hlavě, ale bude to z nervů
Tohle muzu potvrdit s trosku ujetou temperamentni nevyrovnanou fenou rtw - kdybych po ni jecela a buzerovala, tak mame obe velky problem. Napr. - vitani znamych, co prijeli - obtezovala skakanim a testovanim, kdo se ji boji, na toho pak bubakovala. Stacilo prevest jeji chovani na "dudlika" - nekdo prijede, uchopi pneu z horskyho kola a svy emoce si vybiji tam. A je toho vic. To jen OT, ze i po dobrym to jde.
NikisekX
Opravdu to s fenuli zkuste takhle, dukladne cti, co ti tu lidi pisou a drzim palce.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2010 22:16
- Nahlásit
NikisekX
Hele fakt bych to dělala jak holky píšou. Musíš to fakt přecházet s chladnou hlavou, všechno brát s klidem a vpohodě. Je chudinka asi hodně citlivá, znám to z vlastní zkušenosti, moje fenka je taky taková citlivka a divila by ses jak vycítí mou náladu, když jsem nervozní, atd.
Vždyť je to teprve miminko, možná že potřebuje pomalejší tempo výcviku a socializace, to chce čas a trpělivost.
|