Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Počůrávání
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:54
- Nahlásit

NikisekX
No, jestli kňučí při čůrání a jestli víc spí, tak to bych valila hned!!! HNED. Zánět je zánět a pokud by to byl, umí se do druhého dne zatraceně zhoršit. Pak už to jde i s krví. Pár zanedbaných zánětů a můžou vznikat různá poškození močáku a močovodu (příkladně zúžení močovodu). Já si užila se záněty své. A to jsem v nemocnici viděla lidi s horšími problémy. Například jednu, které díky zánětům vznikly zbytnělé žilky (nebo jak to popsat) a pořád krvácely. Léčení bylo takové, že jí tam napustili roztok, který ty žilky prostě vypálil! A víš, jak to je příjemný, když s tím musíš jít na záchod? A to musíš, to se nedá nic dělat. Mě dělali cystoskopii, protože už měli podezření na rakovinu a nakonec se ukázalo, že to bylo jen poškození od těch zánětů. Tohle je fakt hnus. Doktor to pozná podle moči, laik, dokud v moči není viditelně krev, nepozná nic. Na tohle zaberou jen antibiotika.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:56
- Nahlásit

Vlastně ani nevím, co je to za druh a jak je starý.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:57
- Nahlásit

Vlčáčková

Ale ona právě nekňučí... v pohodě se vyčůrá a už čeká na pochvalu a pamlsek

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:00
- Nahlásit

Tak nevím.
Ale to běhání s kamarádem by klidně mohlo být i při té nemoci. Ale potom, jestli neobvykle neodpadne a víc nespí?

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:05 - Změnil/a: NikisekX
- Nahlásit

Vlčáčková

No dneska je taková nějaká unavená a muchlací, jindy nás pořád kouše..

Taď jí přítel zkoušel cvičit a zas při tom ucvrkávala a nakonec udělala větší louži Přitom před ani ne půl hodinkou byla venku a čůrala dvakrát

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:16
- Nahlásit

Běžte k veterináři. Třeba to nic není, ale kdyby ano, tak není dobrý s tím čekat. Opravdu není.
Držím palce, aby to nic nebylo, a valím ven se psíky.

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:19
- Nahlásit

NikisekX
Hele pokud se počůrává je u cvičení a vítání, tak si nemyslím že je to močák.
Spíš je to fakt spojené s tím výcvikem, a jakým způsobem s ní cvičíte a hlavně jak dlouho?

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:23
- Nahlásit

A baví jí to cvičení? Cvičí s radostí? Bere to jako hru?

Tony
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:25
- Nahlásit

Vlčáčková Naučit psa čůrat na povel jsem se pokoušela, ale nedaří se. Ona se vyčůrá jen když má absolutní klid a nikdo na ni nijak netlačí. Pokud nemá absolutní klid tak nic, jednou vydržela 15 hodin a to jsem s ní byla během té doby několikrát (jenže poprvé v noci, pak jsem ráno spěchala - takže procházka jen 10 minut, a při další procházce se teda vyčůrala ale po pěti minutách, tak to nebylo nijak akutní...).

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:27
- Nahlásit

Martinna

Právě že jo.. mám bígla ta udělá pro odměnu cokoliv klidně se i na hlavu postaví. Povely říkáme radostně hodně chválíme a cvičíme chvilinku.. třeba jen 5 minut a pak si hrajem. Ale ona už jen neučůrává ona už se prostě rovnou počůrá a utíká se schovat. tak to teda ignorujeme... Hlavně do teďka ty povely plnila krásně hnedka na první slovo...

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:31
- Nahlásit

Tony
Nejlepší je to, začít s tím hned od štěněte. Má fenka je naučená na ,,čurej´´ a musím říct, že na 90% to vychází. Prostě od štěněte jsem jí při venčení neustále opakovala čurej dokud se opravdu nevyčůrala a pak velká radost a pochvala. Teď už to bere jako automatiku, stejně jako třeba sedni.

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:35
- Nahlásit

Možná, že je to fakt spojené s tou radostí, je z toho cvičení tak napjatá a šťastná, že to prostě neudrží. A co jí zkusit tak moc nechválit, prostě být víc v klidu, jen pamlsek a pohlazení. Možná že je to na ní moc emocí najednou .

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:38
- Nahlásit

My jsme třeba cvičili základy, když byla naše fenka malá s balonkem, miluje aporty, takže jsme jí vždy hodili balonek, ona ho přinesla a než jsme jí ho hodili dali jsme povel a za odměnu hodili zase balonek.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:40
- Nahlásit

Martinna

S balonkem taky cvičíme, to střídám, když nám třeba náhodou dojdou piškoty. Právě, že to jsme taky zkoušeli, jen jí pohladit, dát mlsík.. ale stejně. Mě přijde jakoby najednou nevěděla co po ní vlastně chci.. což ale nechápu je to dva dny zpátky co všechny povely zvládala uplně v pohodě...

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:44
- Nahlásit

NikisekX
Tak jí zkuste dát pár dní pauzu. Jen si hrajte, nedávejte povely, třeba jen když házíš balonek, tak jí ho dej nad hlavu, aby si sedla nebo ho dej na zem ať si lehne, bez příkazů, jen tak si hrajte. Je ještě docela malá.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:47
- Nahlásit

Martinna

No zkusíme to. Se ale bojím, aby ty povely nezapoměla no uvidíme. Zítra s ní raději k veterináři skočim.. Ať máme jistotu...

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:53
- Nahlásit

NikisekX
Zapomenout to určitě nezapomene. Je to ještě miminko, možná je toho na ní moc. Tak cvičte jen tak nenápadně. Když bude v jiné místnosti než ty tak jí jen tak zavolej. Když bude koukat co děláš v kuchyni řekni ať si sedne a dej jí nějakou odměnu, když se s ní budeš mazlit na gauči řekni ať si lehne a pokračuj v mazlení. Prostě dávej povely v průběhu dne, aby si nevšimla,že cvičíte, možná že chce tak hodně splnít cvičení a má takovou radost a adrenalin, že se z toho prostě počůra.

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:56
- Nahlásit

A ohledně toho močáku, když se mi zdá že naše holčička často čůrá a je chladnější počasí, uvařím jí prostě preventivně urologický čaj. Naštěstí to bylo zatím jen dvakrát a nic horšího z toho nebylo.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 21:14
- Nahlásit

Martinna

Normálně ten čaj co koupim v lékárně?

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 21:39
- Nahlásit

Jo, jako na zánět to asi nepomůže to se fakt musí nasadit antibiotika, ale když byla zima a Zoe často krátce čůrala, preventivně jsem jí dala urologický bylinkový čaj místo vody dva dny na pití. Já mám taky často taky problém s močákem, takže ho mám doma pořád.

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 21:41
- Nahlásit

Jo a taky jsem jí hlídala, aby si dlouho nelehala na studenou zem při venčení a celkově byla v teple.

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 21:44
- Nahlásit

Hele a přes den se jí učůrávání nestává? Prostě že by jen tak z ničeho nic dělala loužičky? Kdyby měla zánět, tak čůra opravdu často a né jen při radosti a cvičení.

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 21:45
- Nahlásit

Jestli jdeš zítra k vetovi, tak se ho na ten čaj ještě zeptej já to s našim vetem nekonzultovala, ale snad to psi můžou když to jsou bylinky.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 21:58
- Nahlásit

Martinna

Právě, že čurdá furt.. Třeba jdeme ven a než dojdeme ke dveřim tak mi pochčije celou chodbu... nebo včera jsme šli ven a pochcala celej výtah a jdnou zdrhla po schodech a pochcala 2 patra.a to s ní chodíme každý 2-3 hoďky..Dneska teda preventivně každou hodinu :/ A začala nám strašně lemcat vodu. Teď jsem někde četla, že to nadměrný pití a následný neudržení moči značí právě zánět ledvin

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 22:04
- Nahlásit

No tak to s ní fakt raději zajdi zítra k vetovi, ať máš jistotu. Snad to ten zánět nebude. Pak pisni jak jste dopadli.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 22:11
- Nahlásit

Martinna

Raději tam zajdu...Jistota je jistota. Snad to nebude nic vážného. I když kdyby to byl ten zánět tak by mi aspoň bylo jasný proč to dělá, ale jestli to není zánět tak budu fakt tápat čím to :/

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 22:20
- Nahlásit

Tak se mi podezření asi potvrdilo, protože před hodinkou jsme s ní byli a teď se mi z ničeho nic počůrala aniž by na ní někdo mluvil nebo tak něco chuděrka je z toho uplně špatná

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 22:23
- Nahlásit

NikisekX
Držím palce, ať to není ten zánět. Pokud to nebude ze zdavotních důvodů, tak to asi bude fakt tím, že je ještě malá. Jak už jsem psala naše fenka, taky byla takový učůránek, hlavně v tu nejnevhodnější chvíli a naštěstí z toho vyrostla .

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 22:27
- Nahlásit

Třeba při návštěvě veta, když už jsme u něj. Většina psů jsou u veta vystrašení. To naše hvězda ne, vždycky naběhla do ordinace a radostí jím tam pocikala celý vyšetřovací stůl, vrtěla se jak šídlo, metala ocasem a jelikož se tam jsou většinou tři vetové najednou byla to fakt síla )).

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 22:44
- Nahlásit

Martinna

Ta moje se u veta bojí jen když je na stole, ale to se nepočůrá ale jakmile je dole tak všechno prošmejdí

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání