| Autor |
Zpráva |
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 13:22
- Nahlásit
Chtěla jsem se ještě zeptat jak probíhá to vyšetření moči.. to testuje přímo v ordinaci nebo to někam posílá? Já jen že tam dneska jdeme tak abych věděla... Dík
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:46
- Nahlásit
Tak to nevím. U lidí posílá, u psů mají možná nějakou soupravu v ordinaci každý vet. Pokud ne a musí to do laborky, tak by se museo čekat.
Ale už to sem asi píšu pozdě, že?
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:58
- Nahlásit
Vlčáčková
Nene za chvílinku zrovna vyrážíme ...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 20:49
- Nahlásit
NikisekX
Tak co?
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 17:40 - Změnil/a: NikisekX
- Nahlásit
Tak se hlásím.
Veterinář jí nejdřív prohmatal a pak do vzorku moči namočil ten papirek na zjištění přitomnosti krve nebo co.. tam nic neměla.. a pak se na to kouknul ještě pod mikroskopem a prý má v moči moc bílejch krvinek takže to vypadá na zánět. Píchnul jí nějaký antibiotika a ještě nějakou injekci aby jí to čůrání nepálilo a tolik jí to nenutilo. Máme zaznamenat kolik toho za 24 hodin vypije a zítra příjít znova
a vlastně jí nedávat zítra jíst protože jí možná budou brát krev... to je asi vše co jsem se dozvěděla..
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 17:44
- Nahlásit
NikisekX
Jejda, tak to je fakt blbé. Tak přeji brzké uzdravení a napiš zítra co a jak.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 18:45
- Nahlásit
Martinna
No chudinka je z toho nějaká zmožená... tak jsem zatim na veterině nechala 450,- a zítra na novo.. jsem zvědavá co jí budou dělat.. No ale aspoň už vím proč najednou tolik začla čůrat..
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 18:57
- Nahlásit
Dobře, že jste šli. Bůh stvořil pro člověka práci proto, aby mohl svému psovi platit veterináře.
Držím palce, aby se to už nezhoršovalo.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 18:59
- Nahlásit
Vlčáčková
na peníze si nestěžuju když jsem si jí pořídila, tak jsem počítala s náklady, takže v poho snad už to bude jen lepší.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 19:44
- Nahlásit
Snad jo. Omezte procházky venku, ať neprochladne. A doma by měla ležet jen na teplém, takže ne na parketách nebo linu. Podkládala bych jí peřinou. A pít by měla co nejvíc.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 19:57
- Nahlásit
Vlčáčková
Ona má svojí krabici a tu má vystlanou starejma hadrama a ještě je na koberci tak snad od země dobrý na balkon jí nepouštim, větrám jen chvíli a venku sme jen na vyčůrání nebo na bobek a šup domů.Teď je to počasí naprd tak mám strach aby to nebylo horší. K tomu pití.. Vet. nám řekl, že máme odměřit kolik toho vypije, takže má plnou misku a uvidíme kolik budem přilévat.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 20:07
- Nahlásit
NikisekX
A jaký má smysl to měření? Co je účelem? Neříkal?
Ještě mě napadlo po procházce pořádně vysušit a zahřát tlapičky. Když je člověku zima od nohou, tak může mít prochladlý močák jen od toho. U psa to asi bude podobné. Teď je opravdu potřeba dávat pořádně pozor na chlad - odkudkoliv.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 21:04
- Nahlásit
Vlčáčková
Říkal něco jakože kdyžtak budou brát krev zítra. Tak nevím jestli tím jako myslel, že když bude hodně pít tak budou brát krev nebo nevím no. Ale musím říct, že ta injekce na to aby tolik nečůrala zabírá.. už nám aspoň nepočůrá celej panelák když jdeme ven...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 21:33
- Nahlásit
NikisekX
NO tak hurá. Počůranej byt stačí, že?
Jdu spát, dobrou noc.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 21:35
- Nahlásit
Vlčáčková
Bohatě, zrovna dneska mi pochcala půlku místnosti s kobercem ale co je chudinka nemocná tak to se omlouvá
Dobrou noc přeju
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 13:41
- Nahlásit
Nevíte někdo v jakým případě se dělá biochemické vyšetření krve?
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 14:02
- Nahlásit
NikisekX
tak to fakt nevím
a co vám teda dneska řekli?
už je to lepší?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 14:06
- Nahlásit
NikisekX
no v různém, takjak u lidí, aby se zjistil krevní obraz, zánět, nebo špatná funkce orgánů...je toho strašně moc co se dá zjistit.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 17:24
- Nahlásit
Martinna
Ještě nic teprve tam jdeme.. Měli jsme zjistit kolik toho vypije za 24 hodin.. Ale od včera moc nepila tak jí asi krev brát nebude... Jak dostala tu injekci tak nepije.. Před tím byla schopná vypít celou misku naráz... no nic.. jdu na veterinu tak se pak ohlásim zase...
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 17:53
- Nahlásit
NikisekX
Já jako nevím jak to je u psů, ale když má člověk zánět močového měchýře, tak má právě pít hodně.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 18:46
- Nahlásit
Martinna
No prej vypila tolik kolik by normálně měla. Dostala zase dvě injekce s antibiotiky a ještě jsme dostali prášky NOROCLAV 250 mg... tuším na deset dní.. když se to do pátku nezlepší, tak v sobotu přijít s močí a když to bude ok tak přijít až budem mít dobraný prášky a taky přinést moč...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 21:41
- Nahlásit
NikisekX
Hmmm. Tak to přeji příjemný odběr moče. A prosím potom o zveřejnění techniky .
Mojí fenu jsem nutila víc pít tak, že jsem jí šunku podržela před nosánkem a pak jí šupla na dno mističky s vodou. Aby se k ní dostala, musela to vypít. Nefungovalo to však déle, než pár dní, protože pak zjistila, že z nosu lze vybublávat vzduch přes vodu a přitom šunku sebrat i bez pití.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 21:46
- Nahlásit
Vlčáčková
Tak u nás to je docela jednoduché. Strčim pod ní nízkou mističku a je to Je ještě malá, takže dycky vyběhne na trávníček a hnedka dřepne. Teď co čůrá furt je to jednodušší, protože to prostě jde a ono to z ní teče... :/
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 13:01
- Nahlásit
Je možné, že ty antibiotika zabijou červíky? Totiž jsem si všimla, že včera měla malá trošku průjem a tam červíka. A u člověka když bere antibiotika tak mu taky vymlátí všechno živé ve střevech, tak mě právě napadlo jestli to je takhle i u psa.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 16:30
- Nahlásit
NikisekX
Netuším, asi by věděla Pumpa. Ale ne všechna ATB zabírají na vše. Takže ruku do ohně bych za likvidaci červů nedala. Na to jsou odčervováky.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 17:28
- Nahlásit
Vlčáčková
JJ to já vim, to odčervujem normálně, ale jen mě to napadlo právě když jsem to viděla... tak nevím nu...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 17:28
- Nahlásit
NikisekX
Asi bych řekla vetovi, až teda půjdete na tu kontrolu, že je i začervená
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 17:48
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
My odčervujem pravidelně, ale je to štěně žjo, olízne co může.. Každopádně mu to řeknu stejně potřebujem novej prášek...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 18:31
- Nahlásit
NikisekX
Hlavně jestli je začervený,musíš odčervit opakovaně,tzn. po 14 dnech znova a pokud nic pak v bobku nenajdeš,tak je to OK.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 22:06
- Nahlásit
Musim říct, že už se to zlepšuje (ťuk,ťuk na dřevo)... Malá už nečůá všude kudy chodí, snaží se to udržet. Akorát když vítá tak jí to ukápne, což je v pohodě. Zatim má v sobě dvě injekce a tři prášky. Tak snad už to bude dobré. Nicméně pořád jí nenechávám moc lítat a ani venku nejsme moc dlouho.. Nechci to podcenit...
|