Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Počůrávání
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
NikisekX
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 17:08
- Nahlásit

Ahoj všem, chci se jen zeptat. Moje 5ti měsíční fenka neustále učůrává.. Třeba když něco provede, nebo když po ní chceme nějaký povel a ona si zrovna není jistá jestli to dělá správně. Prostě si učurne, někdy víc, někdy míň a to i když je po vycházce. Zatim to ignorujeme, ale myslím si, že by tohle dělat už neměla.. Normálně si jinak o venčení říká, loužičky doma už vůbec nedělá, jen to učurávání. Čím to je? Přestane s tím vůbec?
Díky za info.

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 17:10
- Nahlásit

NikisekX
Třeba když něco provede, nebo když po ní chceme nějaký povel a ona si zrovna není jistá jestli to dělá správně.
Vysvětlení jsi sama napsala...asi to dělá ze strachu, nejste na ni moc přísní?

NikisekX
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 17:13
- Nahlásit

makrel

Právě, že ne. Taky mě to napadlo, ale nedělá to jen ze strachu, ale třeba i když jí někdo hladí, nebo při tom cvičení. Nikdy jsme jí nijak moc netrestali, stačilo jen trochu zpřísnit hlas a ošklivě se na ní podívat a pochopila, že to je špatně. A naopak se jí spíš snažíme jen chválit, za všechno co provede dobře. Ale tohle dělá už od tý doby co jsme si jí přivezli, tak nevím čím to může být.

zavrelka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 17:24
- Nahlásit

Moje - bez pár dnů - 4-měšíční šeltička učůrává při vítání.... kohokoliv kdykoliv.... prý je to "emoční" uvidíme snad se zklidní.

Monty
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 17:34
- Nahlásit

zavrelka
učůrává při vítání.... kohokoliv kdykoliv.... prý je to "emoční" uvidíme snad se zklidní.
můj hafan to taky dělal když byl štěně, takže se myslím, že to časem vymizí

NikisekX
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 17:42
- Nahlásit

Jako kdyby to bylo jen při vítání, tak vem to čert, ale naše to fakt dělá skoro při všem...

Martinna
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:02
- Nahlásit

Naše fenka, to také dělala, má rok a půl a už je to lepší. Už si učůrne jen někdy a to fakt jen vyjimečně při vítání nebo když je třeba naštvaná. Ale když byla menší tak to bylo skoro pořád. Nezjístili jsme jak jí to odnaučit, nebo proč to dělá. Je to fakt asi emoční. A když je štěně tak to prostě ještě neumí ovládnout. Myslím, že jí to s věkem přejde.

Martinna
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:10
- Nahlásit

Ohledně vítání jsme to omezili, tak že když k nám přišla nějaká návštěva poprosili jsme je ať jí hned nehladí a počkají až se trošku uklidní, ona je Zoe hodně vítací. Vždycky když se s ní začali mazlit hned z toho byla mini loužička.

Martinna
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:12
- Nahlásit

Možná že je to tím, že když je pejsek hodně soustředěný a napjatý u nějaké činnosti a jako štěně se holt nezvládne soustředit na vše součastně.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:12
- Nahlásit

Martinna

To doufám, je to fakt hrozný ani s ní nikam nemůžem jít na návštěvu, protože třeba když jí chce někdo pohladit tak si učůrne. a ani se nemůžem pořádně věnovat výcviku doma, když u toho čůrá taky

zavrelka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:14
- Nahlásit

Taky to děláme - teda snažíme se.... přijdu z práce a ona ke mě letí a už je louže ani nemusím promluvit... Doufám že to samo zmizí s věkem - manžel je z toho na mrtvici ale už pochopil že jí nesmí vítat ani on.

Martinna
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:20
- Nahlásit

NikisekX
U nás to věkem přešlo, máme štěstí na dobré známe, kteří si na to zvykli, prostě mít po ruce hadru a rychle to uklidit, je to jak s miminem, holt všechno nezvládají najednou. Pět měsíců je strašně málo. Zoe to trvalo asi rok, až ted poslední půl rok je to vpoho. Nikdy jsme jí za to ani netrestali, prostě jsme to přešli, ona si to totiž asi ani neuvědomovala, protože když udělala loužičku, jako že si zapomněla zavolat na venčení, tak se hned schovávala, jako že udělala něco špatně, ale když udělala vítací loužičku, schovat se nešla, což znamenalo, že o tom chudák v té radosti vůbec nevěděla.

Martinna
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:22
- Nahlásit

Jo a když jsme šli na návštěvu, tak jsme jí dali vyčůrat těsně před vstupem do dveří.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:24
- Nahlásit

Martinna

To mi jí za to taky netrestáme, neboť je mi jasné, že o tom ve většině případů asi ani neví.

To, že ste jí nechali vyčůrat těsně před vstupem u nás bohužel nepomáhá. Může bejt vyčůraná třeba třikrát než jdeme dovnitř ale stejně aspoň pár kapek pokaždý ucvrkne

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 17:14
- Nahlásit

Moje starší fenečka tohle dělala jako malinké štěně, pak to přešlo. Její dcera to dělala do cca půl roku. Zvláště když jsme potkali pana Lakomého, toho herce, tak to čůrala celou cestu až k němu, neb ho poznala na dálku a hrozně ho milovala. Přešlo to samo, štěňata to dělají. Prý tak dávají najevo, že jsou ještě malá.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 17:38
- Nahlásit

Ono se to horší Teď už to není jenom učůrávání, ale prostě suveréně jde a začne u toho čůrat i když ví, že se jde ven. A je si toho moc dobře vědoma protože stáhne ocas, uši a snaží se schovat. Přitom jí netrestáme, když jí přistihnu při činu tak jí řeknu důrazně fuj a ona začne čůrat ještě víc ze strachu,protože ví, že to nesmí. Já to nechápu, dřív normálně došla ven, vyčůrala se dostala odměnu velikánskou pochvalu, ale teď poslední dva dny, jako kdyby uplně zapoměla co má dělat. Já už nevím čím to je...

LucieS
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 17:53
- Nahlásit

NikisekX
Neví že se to nesmí. Pes takhle neuvažuje!

Přestaň trestat, neříkej ani to fuj, prostě čůrání naprosto ignoruj a ukliď, až tam fenka nebude.
Čím víc se u toho budeš rozčilovat, tím to bude horší.

Tony
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 17:54
- Nahlásit

NikisekX Možná to bude opravdu ze stresu, cítí, že dělá něco, co nesmí. A to ji nemusíš ani trestat, já mám taky na todle obrovskou citlivku. Teď mám problém opačný, když jsme venku a jsem jen trochu ve stresu, tak se nevyčůrá. Chodíme s ní na poslední procházku v noci, a musí chodit přítel. Protože když jsem s ní chodila já, tak se často stalo, že se zkrátka nevyčůrala, protože cítila ze mne stres (nejdřív jsem byla nesvá, že jsem s ní v noci sama venku a pak už jsem zase byla nervní, že nechce čůrat - a to ji nemusím ani nic říkat, to samé, když někam spěchám).
Já bych to zkusila asi ignorovat - i když to bude asi těžké. Naše to taky dělala, pamatuju si, že poslední velká louže při našem příchodu domů byla když ji bylo 6,5 měsíců. Zkrátka měla radost a neudržela to, i když se jinak venčila spolehlivě.

Martinna
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:03
- Nahlásit

NikisekX
Jo, fakt to ignorování pomáhá, to Zoe zase asi v sedmém měsíci jako by jí na měsíc přeskočilo, a když jsme jí nějakým způsobem naštvali, třeba jí něco zakázali, odešli bez ní pryč v době kdy se to té naší puberťačce nelíbilo, tak prostě šla a naschvál počůrala postel, ikdyž byla vyvenčená. Asi po měsíci jí to přešlo, prostě jen zkoušela hranice, mrška jedna tvrdohlavá. Taky jsem měla nervy z čeho to je, jestli nemá problém s močákem, jestli nemá chudák trauma ze samoty, ale dělala to prostě jen z trucu.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:13
- Nahlásit

LucieS

Já se zas bojim, že když jí neřeknu ani to fuj, tak si bude myslet, že to je v pořádku a bude to dělat dál
Martinna
My právě zkoušeli i to ignorování...no budem to zkoušet dál, snad se to zlepší.
Tony
No ona venku čůrá normálně i několkrát to je v poho, ale poslední dva nebo tři dny je jak vyměněná, nejdřív mi pochcala celej výtah, pak přítelovi utekla po schodech a pochala asi dvě patra a dneska to udělala doma achjo

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:19
- Nahlásit

My umíme čůrat na povel: udělej loužičku. Takže bych si nemyslela, že stres může čůrání bránit. A když chci, aby se vyčůrali rychleji, tak jim řeknu, že půjdu do práce, oni že zůstanou doma a běž ven, udělej loužičku a domů. Neříkám, že to má 100 % úspěšnosti, ale funguje to velmi slušně. Spíš se nevyčůrá (hlavně ta starší), když nechce jít domů. Například když hárá, tak by si močák roztrhla, ale nevyčůrá se, když ví, že se pak hned půjde domů. Prostě chce být venku, tak to drží a háže na mě držtičky.

Napadlo mě, jestli v tomhle počasí nenastydla a nemá problémy s močákem. To by potom takhle čůrat mohla. S tím bych ale valila hned k vet., protože zánět močáku se zpravidla zhoršuje dost rychle.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:21
- Nahlásit

NikisekX
A jses si jista, ze neni nastydla? Jinak souhlas s tim co bylo zmineno vys, netrestat, nekarat, pripada mi, ze mas doma citlivku a tu vystresujes i jen tim, ze jsi nastvana, ani nemusis nic rikat.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:22
- Nahlásit

Vlčáčková

a jaký jsou příznaky?

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:24
- Nahlásit

Kaccka

No ona je taková cíťa, všeho se bála i lidí a psů, ale to už jsme odbourali..i pohlazení se dřív bála, nevím jestli jí někdo něco udělal než jsme si jí vzali, ale už je to s ní o hodně lepší.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:29
- Nahlásit

NikisekX
tak to je dobre Hele, myslim, ze to ucuravani co jsi zminovala na zacatku vubec nesouvisi (resp. nemusi souviset) s tim, ze se ted pocurava. Ucuravani pri vypjatych situacich (vypjatych pro psa) je celkem casty a pokud ucurava kdyz po ni chces splneni povelu, tak bych asi popremyslela, jestli nemam moc drsnej ton hlasu, jestli pes fakt vi co po nem chci atd. Muze ti pripadat, ze na ni netlacis, ale ona muze mit pocit uplne opacnej.

A k tomu nastydnuti - treba castejsi curani nebo pocuravani je jednim z priznaku zanetu mocaku. Dal pak krev v moci, ale to by sis snad vsimla, kdyz se doma vycura. Asi bych byt tebou radsi zasla k vetovi, at tenhle duvod radsi vylouci nebo potvrdi. Vezmi s sebou radsi vzorek moci, muze se hodit.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:31
- Nahlásit

Asi jako u lidí, ne? Pálení, řezání ke konci čůrání, jinak bolest močáku a neustálé nucení jít na záchod. Nevím. U psů jsme to nikdy neměli, u nás jsem to měla akorát já .
Ale paní s kokříkem ho měla v zimě zabaleného, aby mu na bříško - na závěsy na břiše - nemohl sníh a mráz. Jako štěně totiž vždy chytil zánět. Jako dospělý už ne.
Takže možná teď ta zima a k tomu štěně - mohlo by to být. Ale třeba není. Jen mě to tak napadlo.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:39
- Nahlásit

Vlčáčková
Kaccka

No každopádně ještě musíme na očkování vztekliny tak se na to rovnou zeptám. Já právě jako nevím jak poznám, že jí to čůrání bolí. I když je fakt , že teď dva dny zpátky začla čůrat víckrát a třeba jen trošku. Takže jdeme na procházku a čůrá třeba 4x. Ale to jsem si myslela, že dělá, protože jako dává najevo, že tady bydlí... Hlavně dneska skoro pořád spí a přitom občas jakoby kručí, nebo nevím jak to popsat, prostě takový mručení

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:41
- Nahlásit

I když před chvíli jsme byli na procháce a potkali jsme jejího kamaráda bígla tak spolu vesele lítali.. tak já nevím no...

Kaccka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:45
- Nahlásit

NikisekX
dva dny zpátky začla čůrat víckrát a třeba jen trošku.

Tak to bych sla k vetovi. Jestli je nemocna, stejne ti ji nenaockuje, takze bych vyrazila co nejdriv.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:51
- Nahlásit

Kaccka

Já si právě myslela, že to čůrání víckrát znamená, že dává psiskům najevo, že tady je

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání