Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Oční kontakt
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
ketty
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:39
- Nahlásit

makrel no to joo jasnee me to bad dela taky jen ze se mu chce a sam od sebe zamerne kvuli zkouskam sem to nedelal je fakt ze se lidem to libi noo ,me se hlavne libi kdyz poslouchaj a sou sehrany s panikem to je nej ikdyz treba necumej do kukadel..

staropramen
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:43
- Nahlásit

Já si myslím že by pes měl při chůzi u nohy taky čumět na cestu ,vono někde po rovný ploše je to v klidu ale na špatný cestě může šlápnout do nějaký díry,zakopnout o něco..

EngieB
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:55
- Nahlásit

ketty
makrel
Ani u zkoušek to není vyžadováno - vyžadováno je pozorné sledování - aspoň myslím, když tak mě opravte.

EngieB
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:57
- Nahlásit

staropramen
No nevím jak ty, ale když jdu po nerovný cestě, tak mám psy na vodítku nebo na volno, rozhodně po nich nevyžaduji sportovní chůzi u nohy - ta patří na rovné hřiště a cvičák.
Maximálně použiju povel "fus", což je pojď tak nějak plus minus u mý nohy, ale čum si kam chceš.

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:58
- Nahlásit

EngieB
u zkoušek netuším, já jsem reagovala na to, jak psala Hanuscha (myslím), o tom,jak se to líbí lidem kolem a jí. Mi to přijde zbytečné, může mě vnímat a přitom čumět kam šlape a nemusí si kvůli tomu vykloubit hlavu

EngieB
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 11:03
- Nahlásit

makrel
Tož to zase mě se to líbí, takže mě vnímá, čumí na mě a hlavu si zatím nevykloubil žádnej

Mika
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 11:05
- Nahlásit

staropramen

myslim ze nikto z nas neplanuje trenovat chuzi u nohy na spatny ceste. A ked vencim, tak po psovi nepozadujem, aby predvadzal ukazkovou chuzi u nohy. Tu si nechavam priamo na vycvik. Inak pouzivam povel "pomalu".
Celkovo vyuzitelnost povelov, ktore pouzivam u psa pri vycviku je v realnom zivote aspon u mna minimalne - okrem tradicneho sadni a lahni mam na kazdy iny povel alternativu - miesto zustan je cekej (nechce sa mi po kazdom odlozeni psa obchazet a priradit k noze), miesto k noze povel pomalu (prave kvoli tomu ocnemu kontaktu) a ine povely snad ani nepouzivam - odlozeni za pochodu, obraty u nohy a ine srandicky jo a na aport mam tiez dva povely - aport na aport se vsim vsudy a prines na bezne klacickovani

staropramen
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 11:58
- Nahlásit

No avšak i na zdánlivě kvalitní cestě může být díra,překážka..něco co by normálně pes zaregistroval a uhnul ale protože mi bude čumět do ksichtu tak o ní zakopne

EngieB
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 12:43
- Nahlásit

staropramen
Ty fakt nutíš psa chodit po cestě u nohy?
A proč?

staropramen
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 12:56
- Nahlásit

Ja ho nenutím čumět mi do ksichtu jestli si ještě nepochopila

staropramen
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 12:58
- Nahlásit

maximálně pár desítek metrů,ve městě i na louce..aby bylo jasné a proč? Protože ho to teprve učím

EngieB
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 13:03 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

staropramen
No asi nepochopila - já je taky "nenutím" čumět do xichtu, oni to dělají sami a dobrovolně.
Ale cvičím prostě a jednoduše na rovným hřišti - na loukách a cestách mají free, ve městě buď free nebo vodítko.

EngieB
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 13:12
- Nahlásit

staropramen
Spíš takhle - já nemám psa jen jako společníka, takže kdoví, jak bych na to koukala v takovým případě, ale protože s nima cvičím, tak je na vycházce nechávám dělat, co chcou, stačí mi pocem a fuj a tak. Když je chci omezit, dám je na vodítko. Takže chůze např. po městě u nohy mi přijde zbytečná. Možná to vypadá líp, než když mě občas na vodítku zavlečou k čůracímu rohu , ale beru je do města minimálně, tak to neřeším.
No a na place cvičím na hračku, takže psa k ničemu nenutím - zvedá si hlavu a kouká na mě tak, jak mu to vyhovuje.

staropramen
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 13:49
- Nahlásit

Jaký free ..to už ta čeština není moderní?

EngieB
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 13:50
- Nahlásit

staropramen
Ježíš, libí se mi to slovo

staropramen
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 13:55
- Nahlásit

Tak si ho nech pro eng-psa.com:-D

EngieB
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 14:11
- Nahlásit

staropramen
Proč, nerozumíš tomu? Znamená to volno, volný.
Ale jestli ti jde o krásu češtiny, tak vezmu svoji čistonosoplenku a popláču si

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání