Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Oční kontakt
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Hanusha
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 19:05
- Nahlásit

To vím, že se to sám nenaučí...budu to muset vydržet, ale je to s ním v tomhle vážně těžké..parchantík :-D

pawLINka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 19:07
- Nahlásit

Hanusha
Asi něco děláš špatně... Jde jen o to vytrvat a nedovolit mu, aby se díval rovně. V tu chvíli musí přijít "trest". Pokud jdeš prostě dál a necháš ho nedívat se na tebe, tak to nepochopí...

Trénuj nejprve třeba jen na 5 krocích a postupně zvyšuj. Je to lepší než psa drtit rovnou na xy dlouhé chůzi. Radši jen pár kroků a vééélká pochvala a postupně přidávat. Chce to začít znovu. Má to špatně naučené.

Ale jde to. ;)

NikisekX
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 19:11
- Nahlásit

Hanusha

přesně.. asi ho moc dlouho necháváš čekat a on si není jistý co po něm teda vlastně chceš... nejdřív udělej jen třeba dva kroky a když vydrží koukat, dát pamlsek a pochválit..Postupně přidávej víc kroků..pak by to mělo jít

Hanusha
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 19:12
- Nahlásit

Děkuji...budeme na tom makat

pawLINka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 20:25
- Nahlásit

Hanusha
Nj, chce to trpělivost, ale půjde to.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 20:30
- Nahlásit

pawLINka

Jak bych si měla představit "trest" ve vztahu s očním kontaktem?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 20:34
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
A jéje, přesně tohle jsem nechtěla...

Myšleno tak, že když se na mě nedívá, tak ho znovu oslovím, případně ho důrazněji oslovím a v krajním případě když pes nechce spolupracovat, tak je myšleno trestem ukončení cvičení a odložení psa např. do odkládačky. Proto to trest bylo v uvozovkách, že..? Já jsem pro pozitivní motivaci, tzn. chválit, chvááálit a chvááááálit.

Ale pro ty, co mají bujnou představivost to samozřejmě znamená, že psa zmlátím, skopu do kuličky, dám mu šlahu elektrikou a vycukám ho na ostnáči.

makrel
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 20:35
- Nahlásit

A na co potřebujete ten oční kontakt? Na zkoušky? Můj pes na mě hledí pořád, aniž bych ho to nějakučila, tak se ptám....

NikisekX
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 20:46
- Nahlásit

makrel

no třeba moje bíglice je tak nenažranej tvor, že dřív mi koukala pouze na ruce jestli s nich neco nevypadne a na povely se mi nechtěla soustředit...

makrel
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 20:48
- Nahlásit

NikisekX
aha, tak my skoro nic necvičíme.Přivolání, fuj, chození u nohy, sedni a zůstaň umí a nic jiného nepotřebujeme.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 20:50
- Nahlásit

makrel

však jasný ale ona se mi nechtěla soustředit ani na to sedni, protože furt koukala na ruce

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 21:02
- Nahlásit

pawLINka

Tak do extrému bych nešla )))) Já si to jenom nedovedla představit, to je celé

Ale stejně bych na to šla pomocí klikru, to mi přijde upa ideální, protože pes si na to v podstatě přijde sám

Hanusha
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 23:55
- Nahlásit

Jj, oční kontakt potřebuju na zkoušky, i pro ostatní lidi je to pěkný pohled když pes jde u nohy a čučí na tebe pro mě je to taky hezký...tak se k tomu musíme propracovat, asi zkusíme i clicker, jestli by to s ním trochu pomohlo )

EngieB
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 07:52
- Nahlásit

Hanusha
Oční kontakt na zkoušky nepotřebuješ, stačí, když pes sleduje tebe - už jsem zažila druhýho psa, pro kterýho bylo nepříjemný zvedat hlavu až do očního kontaktu, pak je lepší naučit psa koukat na břicho. Může bejt i tenhle případ.
Jinak se to učí klasicky po strašně malých vteřinkách, až se to natáhne na dýl.
Přiznám se, že já ani jednoho neučím přímo oční kontakt, čumí mi v podstatě pod paži, ale jakmile není balonek tam, automaticky se přesunou na oči, tak to neřeším.

Walda
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 09:38
- Nahlásit

Helejte, když už tu jde o oční kontakt. Koukal jsem na video z úvodu tohole tématu, a je to hezká ukázka motivace.

A pak jsem se podíval na další video stejného psovoda http://www.youtube.com/watch?v=BxbL1loeLAE&feature =related - (7 měsíční štěně) a opět mě to courání pr*ele po zemi naštvalo. Co kdyby lidi nechali módu mödě a psi zase začli u nohy CHODIT?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 09:49
- Nahlásit

Walda
7 měsíční štěně) a opět mě to courání pr*ele po zemi naštvalo. Co kdyby lidi nechali módu mödě a psi zase začli u nohy CHODIT
to je vid?,mě je z toho dycky docela smutno,holt nejsem dost modní no...ale co už to nějak dožiju..

123helik
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 09:52
- Nahlásit

díky moc všem za rady a tipy...
takže my se budeme s D'arcynkou hezky pěkně socializovat, přivolávat a tak trošku se učit hrou alespoň to jsem s i z vašich příspěvků vybrala

makrel
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 10:06
- Nahlásit

i pro ostatní lidi je to pěkný pohled když pes jde u nohy a čučí na tebe pro mě je to taky hezký.
to mi připadá jako pro psa ne příliš pohodlná poloha, chodit z vyvrácenou hlavou nahoru.

EngieB
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 10:09
- Nahlásit

Walda
davidkova renata
Tohle mě třeba vůbec neštve, sice se mi to nelíbí, ale ve srovnání s "chůzí" se zaraženým ocasem mezi nohy je to furt paráda.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 10:39
- Nahlásit

EngieB
ale ve srovnání s "chůzí" se zaraženým ocasem mezi nohy je to furt paráda.
a tak to je zas jiná kapitola..mě tohle přijde prostě příšerný,zejména u NO,ty maliny tak děsně nechoděj,ovčoun vypadá jak přejetej na zadek a tenhle chvílema aji hopká jak zajíc

EngieB
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 10:40
- Nahlásit

davidkova renata
Jelikož voni tak prostě vypadají To není chůzí, to je plemenem Taky proto nemám doma NO

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 12:13
- Nahlásit

EngieB
Jelikož voni tak prostě vypadají To není chůzí, to je plemenem
to neni pravda!:madokud se pohybujou normálně a nejsou převinglený,tak i normálně vypadaj..uznávám ale ,že se vyskytnou aji chudáci co tak vypadaj normálně

EngieB
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 12:25
- Nahlásit

davidkova renata

No někteří jsou krásní! A někteří jak kdyby tu prdel tahali po zemi

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 13:01
- Nahlásit

EngieB

si mohla říct hned!

Mika
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 08:59
- Nahlásit

Ja by som tiez potrebovala poradit, ako zrovnat tu moju hyperaktivku. Ovsem uz nie sme v sekci stenat - ma dva roky.

Rada by som ho tento rok uz vytiahla na nejake tie zavody, ale potrebujeme dopilovat chodzu u nohy. V treningu chodi docela hezky, nekouka mi do oci, ale na ruku, kde je piskot. Akonahle vsak prideme niekam, kde to nepozna, tak koniec, cumak ide k zemi a serie na piskoty, na motivaci, na vsetko - no pes no, musi to vsetko ocuchat, idealne aj precurat Pricom ale fakt musi ist o zavod. Ked s nim chodim cvicne na cudzie luky alebo na miesta, kde to nezna, tak mi to nerobi - nechava si to vylozene na tieto prilezitosti

Docela ma zaujala ta metoda, ze psovi plivem pamlsky. Fakt zajimave akurat ze moj pes to proste nevie chytat. Takze to potom lovi po zemi a uplne sa rozhodi. To asi nebude vhodne metoda co? Musim to dneska vyskusat, mozno ma prekvapi

Ked to tak po sebe teraz ctu, tak sa sama sebe cudujem, ze mam s tym mojim expertom vobec ambice zavodit :-D

ketty
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:04
- Nahlásit

Walda davidkova renata jojo taky ty zadky doole nemusim teda nejlepsi bylo kdyz sem to vydela poprvi sem se ptala jestli je ten pes po obrne nebo co ze tak blbe chodi me ho bylo lito ze je nemocnej a ono........... no vefinale i tak mi bylo ztoho smutno neb byl hodne zkosenej az pres.... to je hnus jako

ketty
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:05
- Nahlásit

makrelto mi připadá jako pro psa ne příliš pohodlná poloha, chodit z vyvrácenou hlavou nahoru.

no to asi joo ale je to zadano u nekterych zkousek noo takze...

ketty
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:07
- Nahlásit

Mikahele to si natrenujete to plivani pak vam to pujde me to taky neslo ani hazet z ruky neska to zvladnu i na dva metry se jim do huby trefit z ruky ne plivanim tak dobre az to zas neumim

Matejka
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:39
- Nahlásit

Mika
Přesně jak píše ketty, mě feňule ze začátku nebyla schopná chytit do huby ani balónek a dneska to může být cokoli pidi nebo třeba létající talíř a jde to, chce to jen nacvičovat v klidu (třeba doma)....

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:21
- Nahlásit

ketty
jo, u zkoušek to beru, ale určitě bych to nechtěla po psovi jen proto, že se to lidem líbí.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání