Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Učíme se lehni!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 11:31
- Nahlásit

krsinda
Tak se schovám do křoví a ona stejně nedoběhne daleko a už pokukuje, jakože ¨jestli běžím za ní. A když mě nevidí, tak mě hledá a píská u toho. Pak to zkusila ještě jednou a od té doby si to nedovolí.
To děláte moc dobře. Ona se naučí hlídat si vás a tak to má být. Ne, že majitel má pořád oči na šťopkách, sleduje psa a co chvíli volá, protože mu pes mizí v dálce. Pes má hlídat svého majitele, koukat po něm jestli náhodou nezměnil směr,sledovat ho...

krsinda
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 11:35
- Nahlásit

Biluška
To jsem ráda, že to dělám dobře....... manžel je takový trochu neuróza, když mu utíkala, běžel za ní jako o závod a pak když třeba popoběhla po poli, hned jí volal zpět aby zase náhodou neutekla. Tak s ní radši dokud to nepochopí (manžel) budem chodit společně a nebo já

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 11:40
- Nahlásit

krsinda
dělali jsme to stejně s tím schováváním a i teď se jí občas schovám (má 15 měsíců). jak píše Biluška, pes si vás pak pude krásně hlídat sám a bude se vás držet v dobré vzdálenosti. nám to fungovalo výborně a fenka mě neustále po očku pozoruje a hlídá si, jestli jsem nezměnila směr.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 11:51
- Nahlásit

krsinda
anžel je takový trochu neuróza, když mu utíkala, běžel za ní jako o závod a pak když třeba popoběhla po poli, hned jí volal zpět aby zase náhodou neutekla.
kdysi jsem slyšela jednu teorii. Že když štěně utíká (musí to být úplně malé štěně) a majitel ho dožene, tak že už ten pes nikdy nezkusí utéct.Že prostě ví, že majitel ho doběhne a nebude to ani zkoušet. Mluvíme o utečení za něčím, např za zvěří. Ale nesmíte ho volat, čistě ho jenom doběhnout. Zkusila jsem to na Texíkovi když mu byli asi tři-čtyři měsíce. Dohnala jsem ho (málem jsem přitom vypustila duši ) a je fakt, že nikdy nezkusil zdrhnout. Je to útěkář, když někdo zapomene zavřít branku tak Tex 100% vezme roha ze zahrady, ale venku nemá ani myšlenku na to, že by zdrhnul za zvěří. Srnka mu vypálí přímo před čumákem, on se po mě smutně podívá, já mu varovně řeknu "zkus si a uvidíš" a on nezkusí

krsinda
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 11:59
- Nahlásit

Biluška
A když jste ho dohnala, jak jste se k němu chovala?
Za zvěří mi ještě nejde, a že jí potkávám zatím požehnaně. A vy byste za ní běžela i kdyby jste věděla, že běží domů?

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 12:03
- Nahlásit

krsinda
A když jste ho dohnala, jak jste se k němu chovala?
Nijak. Normálně jsem ho vzala do náruče a odnesla domů. Žádné kárání, ani žádné chválení. Neutrál. Zdrhnul mi ze zahrady k sousedům. Venčila jsem cca ve čtyři ráno, akorát se rozednívalo, jenom v županu a v pantoflích jsem ho pustila před dveře. On se rozhodl, že venku je krásně a domů se mu nechce a že se zajde mrknout k sousedům (jsme neměli plot tenkrát), jednou jsem zavolala, on na mě prděl tak jsem se rozběhla, doběhla, chytla, donesla domů a šla zase spát. Od té doby se o útěk nepokusil . Ale na jiném psovi jsem to nikdy nezkoušela, takže nemám potvrzeno jestli to fakt funguje, nebo jestli je to jen shoda náhod. Pokud to zkusíte tak dejte vědět výsledek

A vy byste za ní běžela i kdyby jste věděla, že běží domů?
V pěti měsících,nebo kolik má už ji asi nedoběhnete, to už bych to nezkoušela a radši bych se schovala, ať si mě najde.

krsinda
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 12:10
- Nahlásit

Biluška
Jo, tak teď jsme se dorozuměli. Já bych jí ani neodnesla, už má skoro 16 kilo. Možná to ale zkusím. Má tady jednoho kamaráda za plotem, Občas na ní zaštěká a ona se rozhodne ho pozdravit. A to nikdy ještě na zavolání nepřiběhla. Vždycky jsem jí nechala a ona pak dorazila. Stalo se to dvakrát, jednou mě a pak manžovi. Tak až mi to udělá, zkusím a dám vědět. Jinak v terénu na poli na to nemám odvahu. Ale myslím, že by mi snad neutekla. Vždycky když popoběhne hodně do pole, tak zpomaluje a já pořád čekám a nevolám a nic nedělám, jen jdu po cestě. Jsem tedy ve střehu zakročit, jakkoliv, dle situace. Chvíli ji tak nechám a pak zkusmo zavolám a zatím vždy přiběhla.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 12:13
- Nahlásit

krsinda
Ten trik je právě v tom, že toho psa doženeš. Zvítězíš ve sprintu. Když je na konci plot, nebo nějaká zábrana a ta ho zastaví tak se to nepočítá. Nejspíš. Pokud ten pes není úplně blbý tak mu dojde proč jsi ho doběhla a na volném terénu to zkusí znova.

krsinda
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 12:14
- Nahlásit

Biluška
aha, tak teď jsem to pochopila. Tak to nemá smysl

Mika
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 12:17
- Nahlásit

pawLINkaBiluška

odchazeni sa osvedcuje, ale uz je dospely a samostatny - docucha si a dobehne, vobec ho nevzrusuje, ze niekde mizim. Horsie je, ked sa ponahlam, potrebujem len honem aby sa vycural a odchadzame a on si cmucha kazdu zltu skvrnu na snehu.

Dalsi problem je v tom, ze ked cmucha a je v tranzu, tak ked ho z neho takto neprijemne dostanem, nema problem po mne zavrcat, hajzlík. Ked uz sa nastvem a idem si po neho, tak uz sa len prikrci a caka, co bude. Ked ho schmatnem za obojok, zavrci. Takze potom, okrem toho, ze ho trestam ze neprisiel, tak si spolu musime este vyrikat, ze na panicku sa nevrci - co bohuzial v tychto tranzovych momentoch este nepobral. Musim to urobit nejak bezdotykovo. Vrcanie tym nevyriesim, ale musim odddelit trest za vrcanie od trestu za cmuchanie.

Na hlas v tychto momentoch vobec nereaguje.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 12:17
- Nahlásit

krsinda
aha, tak teď jsem to pochopila. Tak to nemá smysl
Už ne, už je velká. Pokud není někdo u vás závodní sprinter tak už ji nedoběhnete. To musí být fakt malé štěně, jinak má člověk dost minimální šance, že ho doběhne. Leda když mu nahraje náhoda. Jednou jsem tak chytla dospělou fenku malamuta, ale to byla fakt náhoda, protože zdrhala za zvěří a obloukem se vraceli ke mě, takže jsem si nadběhla v tom oblouku a přišli mi přímo do rány.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 12:19
- Nahlásit

Také dělám stopy již od 7 týdnů, ale já je dělám přes pachovej koláč, pak z něj postupně přecházím z jednoho koláče do druhého. Teď jak napadl sníh, tak je to na stopy špatný, už se těším, až to sleze.

staropramen
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 12:19
- Nahlásit

Ale tak proč pejska trošku neprohnat po poli,bude mít radost,stejně jednou zjistí že ho nechytis

Cigi
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 12:21
- Nahlásit

Biluška
Jo, taky jsem na to tak nějak přišla. Pořád jsme na tůrách na Elinu ječeli, báli se, aby nezmizla, ale zase na vodítku by se nevylítala. Tak jsme začali prostě jen během chůze dělat nečekaně čelem vzad a šli bez varování na opačnou stranu. A z úkrytu pozorovat, jak jí málem vypadly bulvy, že my nikde, to je pohled k nezaplacení. To byly fofry jak za náma vždy letěla zpět a od té doby si nás sama pěkně hlídá, a jak. Před sebemenší zatáčkou čeká, jestli fakt jdeme, pořád se vrací a kontroluje, prostě si nás vzorně hlídá a my jsme mnohem klidnější. To, že měníme nečekaně směr, jí ale děláme dál a fakt to super funguje.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání