| Autor |
Zpráva |
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 14:25
- Nahlásit
Žemle
Pavlina Moravcova
teda dámy...
próč?
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 15:02
- Nahlásit
Pumpa
S tím piškotem je to super. Vůbec mi nepřijde, že je to nějaký výcvik. Já se u toho děsně nasměju. Mám ho schovaný v dlani a pak ho dolů odtahuji a ona sebou vždycky praští a pak ho dostane. Takže piškotová metoda
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 19:06 - Změnil/a: Lola1
- Nahlásit
argosek
tak jsem se asi spletl,pardon
Žádného Bendu neznám, natož psíčka!?
a to je právě podezřelý...
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 20:18
- Nahlásit
Lola1
Vy mě taky považujete za Bendu či psíčka?
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 20:49
- Nahlásit
krsinda
super, presne tak to ma vyzerat !!!
nech vam to takto pokracuje, stendo sa bavi, ty sa bavis, tak to ma byt
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2010 21:26
- Nahlásit
krsinda
zatím ne, zatím je to podezřelý.
Ale s tím piškotem to zkusím, i když lehni už umíme.
|
reaktor
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2010 22:54
- Nahlásit
Ahoj, mam zlateho retrievera, jsou mu 3 mesice a lehat uz umi nadherne. Praktikoval jsem na neho piskotovou metodu. Uplne vsechny zakladni cviky, ktere jsem ho chtel naucit pochopil prave piskotovou metodou. Proto vrele doporucuji jit touto cestou a ne zadne podsekavani, tlaceni apod. to pejska opravdu jen odradi. Jako uplny zacatecnik jsem si take myslel, ze pevna ruka je to nejlepsi, nastesti jsem hodne rychle zmenil nazor . Zrovna dneska me na ulici zastavili a ptali se co je to za plemeno, ze vypada jak retrieveri stene a pritom uz musi byt dospelej, kdyz takhle posloucha. A moc mi to neverili, ze ma teprve 3 mesice. Samozrejme, ze jeste vsechno musime pilovat i v cizym prostredi atd., ale jak rikam neni nad pamlsek a pejsek se bude moct utlouct aby ho dostal . Preju hodne zdaru a pevne nervy pri vycviku!
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 00:30
- Nahlásit
A to si mu na ulici dával lehni že se tě ptali?
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 09:33
- Nahlásit
reaktor
moj trojmesacny retriever tiez posluchal ako hodinky potom prisla puberta a nic uz nebolo ako pred tym tak si to posluschanie uzivaj, ono sa to vsetko rychlo zmeni
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 12:16 - Změnil/a: Pavlina Moravcova
- Nahlásit
reaktor
jj, užívejte si, dokud poslouchá. Mé je teď 6 měsíců a leze na ni puberta a vše co uměla je včudu.
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 21:11
- Nahlásit
reaktor
Mika
Pavlina Moravcova
Piškotová metoda je fakt super..... Už jsme tu naší měli s sebou i na horách a bylo to fakt bez chyby. Bez nacpané kapsy piškotama jsme se ani nehnuli, ale vyplatilo se nám to. Krásně přibíhala na zavolání, opáčko lehni, sedni, pořád dokola, ale je to zábavička.
Tak teď jste mě dostali, mám dvě děcka a tudíž mě s nimi čeká puberta, čehož se bojím jak čert kříže a teď se dozvím, že pejsek jí má taky.......
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 21:18
- Nahlásit
krsinda
Má a pořádnou. Zapomenou vše, co se do té doby naučili a dělají, jako by ten povel slyšeli prvně. Někteří se snaží si vydobít i vyšší postavení ve smečce, takže je možné, že se stane, že třeba zavrčí na tebe, či děti, tak je třeba takové chování netolerovat a okamžitě utnout. Jinak, až puberta přejde, na vše si zase vzpomenou(většinou).
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 21:28
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Jasně, takže je to jako u dětí, ty jsou v pubertě taky v jiné dimenzi a pak jsou zas normální.
A kdy asi tak na ně ta puberta přijde a jak dlouho trvá? Je možné, že fenka by si to vyšší postavení nemusela snažit vydobít.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 21:42
- Nahlásit
Na mě to čubina také nezkoušela, páč věděla, že namá šanci, ale zkoušela to na maminu, tu totiž nebrala jako moc velkou autoritu.
Puberta záleží na velikosti plemena, u větších je tak od půl roku do roka, roka a půl. Každej pes to má jinak. Prví čubina ji měla až od 9 měsíců a malá ji má už teď a to ji je 6 měsíců.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 21:52
- Nahlásit
Zase ji moc s tou pubertou nestraš,mýmu je přes devět měsíců,nějaký změny v chování pozoruju ale jestli to má být ta puberta tak to není nic hroznýho
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 21:55
- Nahlásit
Jinak s tema piskotama ji Krsindo necpi,mě veterinář říkal když byl v věku toho tvého že tak max pět denně,já už je nepoužívám,mě se pes přetrhne i pro granule. A když občas vezmu místo nich třeba krajenej párek tak se i na hlavu postaví
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 21:57
- Nahlásit
krsinda
Prosím tě, hlavně jí nehlídej a nepřekládej si jakoukoli neposlušnost jako pubertu a poks o vydobití vyšších pozic. U některýho psa pubertu skoro nepoznáš, u jinýho se prostě najednou zhorší přivolán, s jiným to mlátí fest. Když to přijde,tak to poznáš.
Btw naše tříměsíční Fanča o lehni skoro neslyšela. V tomhle věku jsme si hráli na aport a přivolání
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 23:51
- Nahlásit
staropramen
Jinak s tema piskotama ji Krsindo necpi,mě veterinář říkal když byl v věku toho tvého že tak max pět denně,já už je nepoužívám,mě se pes přetrhne i pro granule.
to je pravda. a detem do 10 let se nesmi davat cokolada.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2010 08:23
- Nahlásit
krsinda
U nas na cvicaku sa razi teoria, ze puberta u psov neexistuje, ze je to len vymysel majitelov, ktori sa tym vyhovaraju na neposlusnost psov mam na to svoj nazor, ale je pravda, ze mnohi ludia, akonahle v priebehu prveho roka zivota ich psa zaregistruju zmenu chovania k horsiemu, tak okamzite diagnostikuju "pubertu" a "ospravedlnuju" tym, ze na nich pes uplne kasle. Puberta sa da zvladnut, len clovek musi byt este doraznejsi ako pred tym.
Co sa tyka tych piskotov, je pravda, ze su sladke, ale pouzivaju sa bezne a nikto na ne neumrel niektore pamlsky pre psy su zas tazko presolene a to je podla mna este horsie. Piskoty mozes nalamat na stvrtinky, stenatu ako odmena to staci, nenaladujes toho do nej tolko. Okrem toho, ked pes dostane styri krat stvrtinku piskoty, je to pre neho vacsia odmena, ako ked dostane raz celu Zalezi na kazdom, co pouziva. Granule su pre mojho psa zradlo, ktore dostane rano a vecer bez snazenia. Cvici mi aj na ne, ale nie je to ziadna slava. Piskot je proste piskot
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2010 08:24
- Nahlásit
staropramen
aha.. tak miesto piskotu ladovat do psa krajane parky? To ti tiez poradil veterinar??
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2010 08:40
- Nahlásit
Piškoty neuškodí, akorát se stává, jak sou suché, že pes pak po vich kašle, když to blbě spolkne, proto radši dávám granule. Když vynechám ranní dávku a dostanou ji až při té poslušnosti, tak se můžou přetrhnout. I nažraný udělaj za granulku cokoli. Jsou to prostě pažravci nenažraný.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2010 09:28
- Nahlásit
Lidi co si jako pamlsek přinesou granule ze cvičáku vyhazuju. Říkám jim ať se vrátí až budou mít PAMLSKY. Piškoty toleruju pokud je pes ochoten za ně pracovat, většina se nepřetrhne. Granule je jídlo, ne pamlsek. Když svým děckám nabídnu rizoto za to, že posekají zahradu tak ji posekají - jednak vědí, že musí a za druhé...no tak rizoto taky dobrý když nebude nic jinýho....
Ale když jim nabídnu jahodový pohár se zmrzlinou a šlehačkou - budu mít zahradu posekanou mnohem líp, rychleji a hlavně - ty děcka budou mít stokrát větší radost z té odměny.
A o tom to celý je, i u psů
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2010 09:32
- Nahlásit
Miko..psal tu snad někdo o ladovani psa parkama?
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2010 09:34
- Nahlásit
Mika
Tu pubertu řešit nebudu. Jestli něco příjde, tak to budu pak řešit. Už jsem si ji docela vyčíhla co naní platí a co ne
S těmi granulkami, mi to tu radí hodně lidí, ale já je nepoužívám, jelikož mám na to ten samý názor, že jí nebudu dávat za odměnu něco, co dostává automatick jako potravu. A piškůtky též čtvrtíme. Ona ani celý nechce, když jí ho dají děti, tak se snim vždycky děsně "pere".
Jo a jak čtu dál, tak tím jsem odpověděla i Biluška
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2010 09:35
- Nahlásit
Jenže pes není děcko a nechci po něm nikdy nic tak náročného jako sekat zahradu @
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2010 09:46
- Nahlásit
staropramen
Možná by ses divil,co je pro psa náročného a co ne
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2010 09:49
- Nahlásit
Tak pochybuju že otočit se a přiběhnout na zavolání je pro něho náročnější než pro děcko sekat zahradu..
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2010 09:50
- Nahlásit
A vůbec,nejsem debil abych nechal děti sekat zahradu..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2010 10:02
- Nahlásit
staropramen
A vůbec,nejsem debil abych nechal děti sekat zahradu..
Taky je nechávám umývat auto a vodit kozu na pastvu
Tak pochybuju že otočit se a přiběhnout na zavolání je pro něho náročnější než pro děcko sekat zahradu..
Jak říká jana33 možná by ses divil co je pro psa náročné a co ne.
Mimochodem, já používám pamlsky a odměny velmi, velmi málo, takřka svátečně. Cvičím "na žárlivost". Tím, že mám psů toliko moc jsou celí šťastní z toho, že vytáhnu individi zrovna toho daného jedince a může se přetrhnout jenom aby se mi zavděčil. Pamlsků a hraček netřeba, cvičí jenom pro moje "jooooooo,dobřééééééé" . Pamlsky jsou třeba ovládám-li celou smečku naráz a mají-li zrovna potřebu smečkovatět. Čili při přivolání celé smečky naráz. Používám smradlavou rybu jak už jsem kdysi psala . Ale už jsem přivolávala i na starou jízdenku z tramvaje nic jiného nemaje . Přišly taky
krsinda
Těm kecům o pubertě nevěř, MIka má naprostou pravdu - tohle si vymysleli neschopní majitelé nevychovaných psů. Už jsem měla pěknou řádku psů a žádný z nich nikdy pubertu neměl. Momentálně mám ve smečce tři dvouleté psy (šarpej, šeltie, kříženec teriéra), tři tříleté (ang.buldok,šeltie,border kolie) a žádný z nich pubertu nemá a neměl . Vlastně jo, měl - ten teriér to zkusil, měl pubertu takhle ve středu asi tak mezi půl pátou a třičtvrtě na pět kdy mi zdrhnul k sousedům a nechtěl přijít, honil jejich slepice. Chytla jsem ho, dostal do dršky a je po pubertě
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2010 10:07
- Nahlásit
No tak bych se možná divil no ale já se nedivím,pes by totiž zahradu posekat nedokázal
|