| Autor |
Zpráva |
Walda
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:11
- Nahlásit
nika00
Zkoušky můžeš opakovat kolikrát chceš. Dokonce je musíš opakovat, pokud víc než dva roky nikam nechodíš CT praktikovat, nebo pokud dojde k nějaké závažné změně v chování psa (nebo psovoda...?, no nic.). Třeba, kdyby nějaký cizí člověk psa zmlátil a ten se začal bát lidí.
Podle mě stojí za to zkoušky zkusit - buď je uděláte, nebo si je aspoň vyzkoušíte.
Pokud jde o CT kurz, tam se o poslušnosti asi moc nedovíš, a rozhodně jí tam nedocvičíš. Ten je hlavně o psychologii a CT samotné.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:19
- Nahlásit
Walda
to je dobry..sem se bala ze kdyz to neudelame ted uz nebudem moct to zkusit jindy...
jinak u kurzu sem pocitala s tim ze poslusnost nenaucim..ale ze spis uvidim jak to opravdu chodi...jak se delaji ty polohy a tak..
no budu premejslet...
jeste me desi ta zver a odvolani od ni...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:27
- Nahlásit
nika00
Já o canist taky uvažovala.Obzvlášť po zážitku mého psa a jedné postižené holčičky.Ale vím,že momentálně by to nezvládla.Puberta je v plné polní a já jí nemůžu věřit.Takže až bude starší a budu vědět,že povel splní.Fakt je,že budu taky rozmýšlet,jestli máme čas někam takhle jezdit,ale pokud by se našel,tak do toho jdeme
Obracení určitě zkoušej.já si třeba nejsem jistá,jestli by se od úplně cizího člověka nechala.navíc v cizím prostředí.Takže to zatím zkouším sama venku,aby si zvykla.
Králík je velká neznámá,ale třeba by nebyl problém,někde nějakýho splašit (na půjčení) a taky to vyzkoušet
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:28
- Nahlásit
nika00
Kurz je hodně toretický. Pokud vím, praktické zkoušce na nečisto je věnována jen jedna dvouhodina. Takže spíš najdi nějaké fotky na internetu, pak zmermomocni někoho jako figuranta a zkuste si to doma.
Hele a vůbec, nejseš z Prahy? Zdá se mi, že máš spoustu zbytečných obav. Tak pokud jseš z P, tak nabízím společné konzultační venčení. Tak se dá fůra věcí daleko rychleji ukázat a domluvit než takhle.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:30
- Nahlásit
abby
no sandy uz je 5 takze je rozumna...jak v cem...(zvlast kdyz zere humusy)
to polohovani zkousime uzatim doma...ona vypada desne vyplasene u toho..ma vyvaleny oci..a teprve kdyz zjisti ze ji nechcem ublizit tak se uvolni...
no kralika nevim kde vemu...doma mame kocku...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:31
- Nahlásit
Walda
supeeeeer...jsem z prahy a momentalne bydlim cca 10min chuze od bohnicky lecebny..
byla bych moc rada
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:36
- Nahlásit
nika00
Nojo, v Bohnicích se dělá zkouška. Já jsem v P-5 v Košířích, pod Bílou horou, stejně jako Helppes. Takže pokud bys byla ochotná se někdy přesunout na Vypich, Bílou horu nebo do Hvězdy, je tu fůra prostorů na venčení. Já mám až na vyjímky průběžně čas, pokud vím termín dopředu, takže klidně navrhni, kdy máš čas.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:37
- Nahlásit
nika00
Však to nemusí být zrovna králík
My to doma zvládáme,je zvyklá,že s ní různě manipuluju.Ale když jsem to udělala poprvé venku,tak byla vyplašená.
taky se trochu bojím té bázlivosti,protože ona u cizích psů trochu bázlivější je.U lidí je to v poho a radši vždycky nejdřív za páníčkem pejska a pak za hafanem
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:43
- Nahlásit
Walda
no v praze 5 mam rodice..takze to tam znam...v kosirich bydli muj bracha...a kousek u motola chodim s druhym dablem na agility...
urcite bych rada prijela..
jak moc dopredu je treba rict termin?
ja bych mohla uz treba tuhle sobotu klidne nekdy dopoledne...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:51 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
nika00
Sobota dopoledne dobrý, ale nechal bych to otevřené, protože v závislosti na počasí mám tendenci vypadnout někam do přírody.
Co pátek, kdykoli?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 15:05
- Nahlásit
Walda
ja jsem od po-pa do 17hod zavrena v kanclu...
takze jedine az vecer...ale to chvili potrva nez dojedu pro psa a s nim pak na bilou horu
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 16:10
- Nahlásit
nika00
OK. Uvidíme, jak dopadne ta sobota.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 09:32
- Nahlásit
nika00
Tak ta sobota platí. Navrhuju 9hod, někde u Ladronky.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:58
- Nahlásit
Walda
i kdyz bude chcati jako dnes?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 12:53
- Nahlásit
nika00
To záleží na Tobě, já tam stejně půjdu venčit, takže jen přizpůsobím čas.
Jo a ještě jedn dotaz. Klapla nakonec tehdy ta kniha? Přinesl bych Ti to na cédéčku.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 13:49
- Nahlásit
Walda
myslela jsem ze bys mi mohl ukazat i nakou tu polohu se psem...a to v desti je asi blby
no kdyz bude hodne prset tak to asi moc nevidim...ale snad by nemelo..pokud bude jen hnusne tak je to ok...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 18:28
- Nahlásit
nika00
Spíš si myslím, že vezmu s sebou zkušebák a postupně ho projdem a popíšu Ti jak se co ve skutečnosti dělá a co od toho rozhodčí chce. A co bude potřeba tak předvedem, nebo si to spolu zkusíte vy.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:38
- Nahlásit
Walda
to by bylo super...ale prosim, hlavne se nedes...sandy s tou poslusnosti..nevim nevim...a momentalne je ve fazi kdy se pretrhne jen za pamlsek...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:41
- Nahlásit
nika00
OK. Takže v cca 9hod někde okolo statku/hospody Ladronka na Bílé hoře? Pošlu Ti na mail můj mobil, abychom se když tak mohli svolat.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:43
- Nahlásit
Walda
pocitam s tim...muzes mi prosim poradit jak se tam dostanu...mrknu jeste na mhd...ale abych vedela...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:51 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
nika00
Pokud pojedeš metrem B, tak jeď k Andělu, z metra jdi východem dopředu směrem Na Knížecí - konečnou autobusů (za eskalátorama hned do leva). Dál autobusem 191 do zastávky U Ladronky. Přejdi ulici na pláň a zavolej, někde tam budem.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:11
- Nahlásit
Walda
ok...ted jsem se koukala v kolik mi to jede..kdyby mi to ujelo, tak prosim cekej..
mela bych tam byt v 9:00, nebo v 9:16
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:23
- Nahlásit
nika00
kdyby mi to ujelo, tak prosim cekej
Jo, my tam někde budem.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:50
- Nahlásit
Walda
tak uz jsem poslala prihlasku... uff
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 13:00
- Nahlásit
nika00
To dokážete.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:46
- Nahlásit
Walda
ted jsem procitala propozice ke zkouskam od jinych organizaci...je to fakt mnohem lehci...
smi se pouzivat pamlsky, povel max 3x opakovat, od povelu rozhodciho smi povel psovoda prijit max za 25sekund atd atd
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 15:56
- Nahlásit
nika00
No jo, ale udělat to jde, my měli poslušnost za 99. Tak se snažte taky.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 16:00
- Nahlásit
Walda
no jo vy...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2007 15:50
- Nahlásit
Walda
ahoj, prosim mam dotaz...
je u zkousek i odlozeni za pochodu? jestli jo, jdu se zastrelit
jinak sandy si opravdu nelehne..a kdyz bude mit z neceho 0bodu, tak to je konecna, ne?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2007 21:44
- Nahlásit
nika00
Ne, odložení za chůze tam není.
Nula bodů ze cviku jsem nikdy neřešil, ale myslím, že to nikde jako diskvalifikující není. Např. u nás dělali ZPU-1 psi co nestopujou, tak hlídali předmět psovoda. No a místo uhlídání vrtěli ocasem a zubili se na rozhodčího a samozřejmě neuhlídali - tak to zjevně bylo za 0 a ZPU udělali.
|