Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Jak se stát vůdcem smečky... / Kubíček.... :o)
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Autor Zpráva
impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 13:03
- Nahlásit

Ták. Záměrně to dávám do sekce "jak se stát vůdcem smečky", ptž jak už název napovídá, nechala jsem se navrtat do Kubíčka.

Tímto chci poděkovat reneesce za skvělý nápad.

Uvítám tady od všech tipy a nápady, jak si soužití s Kubou co nejvíce zpříjemnit a budu sem asi lozit brečet, až mě pokouše.

Abych teda trochu představila Kubíka...:

Inzerát z bazos.cz:
Kuba je asi roční pes plemene jack russel teriera. Hledáme mu nového pánečka, protože ten první si s ním nevěděl rady. Kuba je totiž velmi dominantní a první majitel byl velmi hodný a toho Kuba zneužil a na svého pána zkoušel útočit. Po asi měsíčním výcviku byl Kuba 14 dní hodný, ale potom opět začal se svými choutky. Proto byl vykastrován a očekávalo se zlepšení. Opět to trvalo asi měsíc a pak nanovo začal útočit.
Není velkého vzrůstu, ale nepříjemné to jeho chování je! Kde se chová vždy perfektně je venku. Tam nikdy nebyl zlý.
Takže Kubu doporučujeme na venkovní pobyt ve vyhřívané boudě bude super společník. Je zvyklý na psy, poslouchá. Samozřejmě je očkován a odčerven. Je milý pokud není uvnitř v místnosti. Zvyklý na granulovanou stravu (sežere asi 20dkg denně).

Renneska pánovi psala o bližší info a dozvěděla se tohle:
Kuba je menšího vzrůstu.Váží odhadem 6kg. Přesně nevím. Musím ho zvážit. Kuba přišel do mých rukou od velmi nedůsledných majitelů. Mám výcvikové středisko a hotel pro psy na nejvyšší úrovni. Alespoň se o to snažím. Na Kubu jsem dostal 2500kč na dobu 14 dní ubytování a za tu dobu jsem měl
sehnat nového majitele. A taky jsem dostal 1200kč na utracení pokud se nikdo nenajde.Těch 1200kč jsem věnoval na delší ubytování a mám ho na hotelu již dva měsíce. U mě si nic nedovolí, ale na vánoce si ho vzala jedna rodina a ti ho za dvě hodiny vrátili. A to už psa kdysi měli. S fenkami nemá problém. Feny miluje. Je jen velmi porušený v chování.

Já teda psala obsáhlýho mejla, kde jsem přesně popsala svoji aktuální situaci s tím, ať posoudí, jestli by to mohlo jít. A dostalo se mi odpovědi, že pán jede ve středu do Brna, tak mi ho doveze. Trochu rychlý, ae tak co už no. ¨

Jinak největší hrůzu mám z toho seznámení s mýma psama, no. Klasika je nemít na vodítkách, mít košíky, na neutrálním území... Na houno je, že nemám to neutrální území, kde bych je mohla volně pustit bez strachu, že mi Kuba vezme čouda... A včil babo raď.

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 13:08 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 13:46
- Nahlásit

Btw. nemáte někdo nepotřebnou klícku nebo bedýnku na pejska?

reneeska
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 13:49
- Nahlásit

není zač ... nebudeš jistě litovat a má maminka ti poděkuje, že nejde Kuba k nám

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 13:51
- Nahlásit

reneeska

Hej jak to mám udělat s tím náhubkem? Mám mu ho pár dní nechat nonstop na hubě?

reneeska
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 13:53
- Nahlásit

já nevím, ty s pánem mluvila ... já nevím jakej je
Ty myslíš že je to třeba jo?

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 13:54
- Nahlásit

reneeska
No já nefím, ae ráda bych to třá první den tak udělala, než vypozoruju jak se chová... Třá tio nebude třeba, ale tak zajímalo mě, jestli s tím má někdo zkušenost - mít na psoi nonstop koš...

reneeska
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 13:55
- Nahlásit

nevím, já když uvažovala o něm tak mě to ani nenapadlo ...

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 14:03
- Nahlásit

Já chci bejt připravená na všechno radši.

reneeska
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 14:19
- Nahlásit

tak připravená by bylo mít koš ... ne mu ho hned dávat ... ale uvidíš ... a uvidíš jak se chová a co ti pan Valentin řekne

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 14:32
- Nahlásit

reneeska
Bože jsem napnutá jak špagát. Jinak košík má svůj vlastní a prej je i zvyklej.

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 14:43
- Nahlásit

impact
Simte, a v cem presne je tenhle skrcek Kuba je totiž velmi dominantní a Je jen velmi porušený v chování. ???

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 15:07
- Nahlásit

Fifi
No prý když byl u prvních majitelů, tak se mu něco třá nelíbilo, začal se vztekat a oni na něj dělali ty ty ty. Pak se třá vztekal víc, tak zase jne ty ty ty a takhle se to stupňovalo, až začal velet celé domácnosti. Došlo to tak daleko, že když ho chtěli třá trefit, když už to bylo extrémní, tak vylítnul, jel jim po kotnících, ti ječeli, ae neuměli ho porovnat. A pak už to ani nešlo, no. Když se ho pokoušeli postavit do latě, tak už reagoval agresivně a řekla bych, že pak už i z nejistoty. Začarovanej kruh, no...

Jinak pán mi říkal, že na něj si nedovolí, ani na holčinu, co tam má zaměstnanou. Že se spíš přikrčí do kouta a bojí se. Že na něj i zkoušeli původní majitelé elektriku, ale tím to udělali jen horší. Prej jim po ráně málem prošel zdí.

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 15:15
- Nahlásit

impact
Pak se třá vztekal víc, tak zase jne ty ty ty a takhle se to stupňovalo,
No terier, ne? Cim vic na nej tlacis, tim silnejsi protiakce. Drzim palce, at k nemu zaujmes rozumny klidny pristup a v klidu mu vysvetlis pravidla.

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 15:23
- Nahlásit

Fifi
Snad jo no. Minimálně už vím, čeho se vyvarovat.

A doveze mi ho teda na zkoušku, ale už jsem si zvykla na myšlenku, že mám tři psy, tak snad to půjde.

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 16:20
- Nahlásit

impact
Ty seš dobrej šílenec
Teda uršitě má se psem nonstop v náhubku zkušenosti Dáša Fišerová, ne?
A když už sme u těch agresivních JRT, vychovávej rychle - vím o jednom, kterému ke Kubíkovi moc nechybí....

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 16:25
- Nahlásit

Dines
Jo? No povídej. Udělám si odchovnu malých bílých vzteklých zmijí.

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 16:27
- Nahlásit

impact
Co mam povídat? Je to bílá malá vzteklá zmije
A víc se o tom rozšiřovat nebudu....

reneeska
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 16:29
- Nahlásit

Další takovej adept je v Troji ... vrácen pro nezvládnutí .... kdyby někdo záviděl

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 16:38
- Nahlásit

reneeska
Asi založím russely v nouzi...

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 17:15
- Nahlásit

Že bych si taky něco takového na posílení imidž vzala domů..?
Možná by to i chvíli přežilo... Rozhodně by to během té chvilky bylo hrozně hodné .

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 17:19 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

LucieS
Nechápu?

Myslíš, že si tím posiluju image?

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 17:26
- Nahlásit

No to musíš vědět ty, proč si ho bereš a zda je to reálné mít dalšího psa.

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 17:30
- Nahlásit

LucieS
No já myslím, že vím, co dělám. Docela detailně jsem týpkovi, co ho teď má, popsala svoji situaci a jeví se mu to dobře. I přesto, že nejsem jediný zájemce, dostanu ho teď já a pokud to trochu půjde, tak mi zůstane.

A pokud je v tobě nějaká hořkost od těch štěňat SAO, tak se prosím odhořkni a nerej.

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 17:41
- Nahlásit

týpkovi, co ho teď má, popsala svoji situaci a jeví se mu to dobře
No, nejde o to, jak se to jeví týpkovi, ale jak se to jeví tobě (bez rytí).
Taky mám často cuky něco odněkud zachránit a dokázat tak, že to jde převychovat, ale mít dalšího psa je utopie, tak se držím.
Další a další změna majitele je pro tyhle pejsky průšvih (takže přístup "pokud to trochu půjde, tak mi zůstane" moc nemusím, nediv se).

Aisha
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 18:00
- Nahlásit

impact
Hoj - no teda, ty budeš mít smečku.
Držíme pěsti, ať se ti s Kubíkem daří ju - hoja.

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 18:19 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

LucieS
Mě se to jeví dobře. Dřív se mi to nejevilo, ptž jsem bydlela v podnájmu. Teď to vypadá, že už budu mít svoje. Takže konečně můžu jít do toho, že vezmu nějakýho psa. Ať už pro sebe nebo na převýchovu...

No, nejde o to, jak se to jeví týpkovi, ale jak se to jeví tobě
Teď to bylo na tom týpkovi. Měl detailní popis mojí situace. On zná psa nejlíp, tže to musí posoudit. Já z pár vět posuzovat nic nemůžu. Pospoudit to budu schopna, až ho budu mít pár hodin doma.

pokud to trochu půjde, tak mi zůstane
Ten přístup je daný tím, že jsem realista. Jsem si vědoma toho, že to taky jít nemusí. A toho by si měl být vědom každý, kdo si takového psa vezme. Tvrdit, že u mě zůstane nadosmrti je zcestné. Stejně tak to nemůžu tvrdit o svých psech - že u mě zůstanou, dokud neskonají. I když pro to udělám maximum.

A vysvětlíš mi, proč tě napadlo, že si tí vylepšuji image?

Aisha
Šak se taky potkáte, neboj.

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 18:23
- Nahlásit

Ještě jsem chtěla podotknout, že lepší, aby to nynější majitel zkoušel po dalších lidech, než aby využil těch 1200.

maaaro
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 19:58
- Nahlásit

impact
Kdyžtak na něho pošlem Rastyho a ten ho srovná

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 20:15
- Nahlásit

A vysvětlíš mi, proč tě napadlo, že si tí vylepšuji image?
To neřeš, to byla jen taková asociace.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání