Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / To si delaji .... Da se s tim vubec neco delat?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2008 00:38 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

radkah
No, svým příspěvkem jsem chtěla hlavně říct, aby se nevyšilovalo kvůli zprávám z Blesku, viz vodítko a náhubek, ale k té konzumaci psů - není pravda, že není možné usmrtit nehospodářské zvíře, stále tam zůstává v platnosti možnost usmrcení za účelem regulace populace, takže každý zákonným způsobem zabitý pes se může strčit do této škatulky, protože ať je to jak chce, tak psů JE moc.
Jinak jsem našla také moc zajímavé vysvětlení ke změně v zákonu
Vzhledem k tomu, že je ve smyslu § 3 písm. d) za hospodářské zvíře považován např. i služební pes, byl nahrazen pojem hospodářská zvířata pojmem jatečná zvířata. Veterinární zákon jasně vymezuje kategorii jatečných zvířat, která lze porážet. Mezi hospodářská zvířata patří např. i služební psi, kteří se neporáží, proto je nutné správně rozlišit dané kategorie zvířat v různých souvislostech

Mar
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 08:11
- Nahlásit

wensday
njn,ale ty jim mužeš dát koš a dát je navolno - já ne nemám mu dát koš na co, a navíc blbě dejchá a ochlazuje se a košík v létě? to je skoro jistej konec pro něho

Mar
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 08:14
- Nahlásit

Kniga
mimochodem: já mám buldočka.........

žanda
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 08:29
- Nahlásit

mezi námi,já ještě neviděla náhubek,ve kterým pes potřebuje otevřít tlamu pořádně a jde to.....vždy je částečně omezen........pokud mu tedy pak zase nepadá nebo do něj nenarve celou hlavu...........

brezen2008
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 08:39
- Nahlásit

heledte na rovinu,v 11 večer mít psy fakt mít na vodítku nebudu a stejně se mí psy na vodítku neudělalj potřebu,takže než udělaj potřebu,tak budou na volno

Mar
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 08:41
- Nahlásit

žanda
jj, to jo, enemže ti "palcatí" maj ty dejchací problémy aj bez náhubků no tže s náhubkama je to fakt vo hubu - kor v létě

žanda
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 09:50
- Nahlásit

Mar
já to vím, i když nemám placatku,taky mu vedra nedělají moc dobře a přesto,že mám to obávané plemeno, náhubek mu dávám,jen v krajním případě -(kamarádce takhle pes zkolaboval........) a když je na vodítku,tak náhubek prostě nemá.

Mar
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 09:56
- Nahlásit

žanda
no,to je presne vono, proto ja nhubek proste nemuzu dat, akdyz ho chci pustit z voditka, tak holt musi bez no jinak to fakt nejde.......

brezen2008
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 10:02
- Nahlásit

holky a kdo má ty placatice,nedá se udělat nějaká jakoby ohlávka jako maj koně,jako jenom aby tam něco měli

Mar
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 10:04
- Nahlásit

brezen2008
no jenomze neni kam to na tom ksichte "zahaknout" jakoze to nema na cem drzet no, takze jedinej nahubej je styl "Hannibal Lecter" ...

brezen2008
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 10:06
- Nahlásit

Mar
jo aha,tak nic,no a co prostě mít náhubky u sebe a psovi je dávat jenom nejnutnějšíš případech

Mar
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 10:07
- Nahlásit

brezen2008
jj,tak to resim no snad nikdy nikoho nepotkame no...

brezen2008
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 10:30
- Nahlásit

Mar
no však já to takle dělám a dělat budu,prostě se něnechám terorizovat prahou,stejně o víkendech jezdíme mimo prahu na jedno dení venčení a stejně musej udělat někde výběh pro psy,vodítko mít budu stále 2 metry

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 16:03
- Nahlásit

se něnechám terorizovat prahou

mno jako pejskařka matka mám dneska názor na hraně...debil s křížencem-fenou velikosti a vzhledu ridgeretrívera,fena s košem na volno,vodítko není..vždycky vrčí na mýho psa...můj čokl je nepříčetnej a chce jí to vrátit..vrčí i na mý-velký-malý děti..prej mám chodit jinudy a mám si na něj dát pozor ..když mu říkám že takový lidi jako von moc pejskařům nepomůžou je mu to k smíchu..prostě vodítko nosit nebude a pes si musí hrát zrovna na frekventovaném chodníku..podotýkám že venčících míst tu máme fakt dost...

Zany
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 21:47
- Nahlásit

nj, vám s malejma psama je hej, ale jak já budu tahat 3 na voďáku ??? hm ?
v časáku Psí kusy nedávno psali, že v nějakym městě už to tak je, že musej být jen na voďáku, ale proč bys pak se svým psem cvičila a učila ho poslouchat, když ho stejnak z voďáku nepustíš ??? Nechápu

Ale na voditku maji byt vsichni a pres 10 kg i nahubek. Mluvili o tom vubec s nejakymi odborniky , kteri by jim rekli , ze vsechno bude jeste horsi, protoze opravdu spoustu lidi se nebude namahat neco se psem delat , kdyz stejne bude porad na voditku.

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 21:57
- Nahlásit

Ale na voditku maji byt vsichni a pres 10 kg i nahubek. Mluvili o tom vubec s nejakymi odborniky , kteri by jim rekli , ze vsechno bude jeste horsi, protoze opravdu spoustu lidi se nebude namahat neco se psem delat , kdyz stejne bude porad na voditku.

Ježíš, přečtěte si alespoň pár příspěvků zpátky - nic takového v novém zákoně NENÍ!!!!!!!!!!!

Sali
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 22:45
- Nahlásit

Maya
hlavně kdyby si aspoň přečetli tu novelu....ale to je typická česká povaha, plácat plácy o ničem, bulvár je lepší než sněmovní tisky...se nedivím, že se antipejskaři čílej, když psa má fakt každej pipák, i ti lepší, ti netově gramotný...a podle toho ho provozujou.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 13:35
- Nahlásit

Ono si netreba ani citat komplet novelu uz v tom clanku na zaciatku je napisane "Co bude ZŘEJMĚ také platit:" ...takze je zbytocne sa rozculovat...myslim ze nahubok nieje ziadna galiba, ja by som bola v pohode za, aspon by sa nestavali zbytocne nehody na uliciach, a voditko v miestach kde pes nema co robit je tiez na mieste...netreba hned vidiet vsetko cierne...

Sijes
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 13:44
- Nahlásit

Sali
Maya
Já se například nečílím vůbec. U nás ve městě už kombinace pes na vodítku + náhubek je dávno v účinosti. K venčení určeny 3 pidi prostory, jeden větší, který ale zasahuje do oprávněné honitby myslivcům....no nic. Takže proč se bát něčeho, co asi už ve více městech platí? Akorát sme to doteď neřešili, než se začalo mluvit až o 50 tisících? Až teď jsem zjistila, že téměř denně jsem riskovala až do 20 tisíc, to je jediný rozdíl pro mě. Naši místní vyhlášku hodlám nadále dodržovat po svém.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 18:42
- Nahlásit

http://zpravy.idnes.cz/v-on-line-duelu-se-utkaji-o dpurkyne-a-zastankyne-volneho-pobihani-psu-1k1-/do maci.asp?c=A080624_153559_domaci_ban

nemethova5
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 21:38
- Nahlásit

arenja si myslim,ze kdyz pes beha na louce,nebo na volnym prostranstvi,tak by to snad nikomu vadit nemuselo,sama mam velkeho psa a mam ho na volno a nedovedu si predstavit,ze bych ho tyrala na voditku,ktere ma metr a pul a nemohla ho nikdy nikde pustit,pak nevim jak se budou psi ucit uspesne socializaci,kdyz bude porad na voditku,jako doufejme,ze takova blbost fakt neprojde,protoze to je jen o par magorech,kteri maji psi nevychovany a agresivni a ze ted kvuli nim budeme hazeni do stejneho pytle,hlavne mi slusni psickari!

Mika
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 22:18
- Nahlásit

boze ked citam tie prispevky na diskusiach tak mi je zle... vie niekto kolko tych 3000 ci kolko pokusani rocne bolo psami, ktori mali panickovia na volno na prechadzke??? povedala by som, ze minimum. Absolutna vacsina boli psi, ktori zdrhli spoza plota, kde boli cely cas zavreti. Nevybehani, s nedostatkom pozornosti, straumatizovani a s prebytkom energie. asi tak budu vyzerat vsetci psi, ktori svoj zivot stravia na voditku.
a to co je za argument ze za volne pobiehajucim psom sa tazsie upratuje? som sa pobavila

Mika
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 22:23
- Nahlásit

este aby sme veci uviedli na pravu mieru. V meste medzi ludmi, by som v zivote psa nepustila na volno. Uz len preto, ze ked ho mam na voditku, mozem ho chranit pred otravnymi deckami co mu pchaju prsty do papule. Ale byvam v poslednom baraku na sidlisku a kusok od domu mame obrovsku rozlahlu luku, tecie tam potok a za potokom je les. Je to oblubene miesto psickarov, stretavame sa tam a psi sa spolu hraju. Niektori su na stopovacke, ini na volno. Hned vedla je ihrisko s preliezkami a pieskoviskom - a to je oplotene a psi tam nesmu !!! tomu vravim riesenie - velka plochy pre psy, male deti maju svoje uzemie primerane svojim kratkym nozickam. NIKDY nebol ziaden konflikt. Tak neviem, preco by som svojho psa mala zrazu uvazovat.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 22:58
- Nahlásit

nemethova5
Jsem se o to trošku zajímala, kde jako jsou ty místa, kde by nemuselo vadit, že pes běhá volně. Za tím účelem jsem si vygůglila mapičku, kde jsou všechny honitby vyznačeny zeleně s tím, že mimo zelenou barvu by to volné pobíhání mělo být ok.
Zde je ona mapička:
http://geoportal2.uhul.cz/mapserv/php/mapserv3.php ?project=honitby

nemethova5
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 23:10
- Nahlásit

Mikaproc?protoze lidi uvazuji ne mozkem a prdeli,a ja kvuli par blbcum nebudu tyrat svojeho psa,taky to tak mame,blizko louku a pak lesik,taky chodime,to je spravne,decka maji sva mista a psi take
arenja guglovat nic nebudu,bo to u nas nema cenu,bo ti blaznivy myslivci maji totiz podle nich honitbu vsude,vsak jsou to paka co po vsem strili,jak rikam,tady jsme samy slusni pejskari,ty budes mit mapicku a stejne te blaznivej myslivec vyhodi,protoze rekne,ze lezes do jejich honitby!

aren
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 23:12
- Nahlásit

nemethova5
Ses měla podívat na tu mapičku, pochopila bys tu ironii. Kromě center velkých měst není ani milimetr, který by nebyl honitba.
Ta mapa je prostě zelená celá.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 23:17
- Nahlásit

arenno prave,jsem se divala a rikala jsem si,ta pani aren me asi zkousi,to jsem pochopila,ze to je ironie,ti blazni myslivci by si udelali honitbu a v parku,jo a jeste takova perlicka,kvuli blaznivym myslivcum byl onehda zavren hrbitov na slezske to je v ostrave,meli tam vystrilet premnozene kraliky,ale tech tam fakt je a nejvetsi gol byl ten,ze prisli v devet rano a odchazeli v deset a padl jeden vystrel,takze kralici si skotaci a serou po hrobech vesele dal,asi tak nejak to byla jen perlicka na prilepsenou.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 23:29
- Nahlásit

nemethova5
Původně jsem byla tak naivní, že jsem se domnívala, že tam fakt budou nějaké skulinky, nad zelenou mapou mi ale definitivně poklesla čelist.
Jinak králící skotačící a seroucí po hrobech mi nevadí, naopak

Zany
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 00:52
- Nahlásit

Ten negramot jsem asi já. tak to jsem to špatně pochopila , já myslela, že bude pokuta 50 000, když pes nebude na vodítku. jestli to tak není , tím lépe. Můžete mi dát odkaz na tu sněmovnu, at se tedy řádně poučím?

Zany
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 00:53
- Nahlásit

Silwuška : A kde nemá pes co dělat, jaká místa máš na mysli ?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání