Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / To si delaji .... Da se s tim vubec neco delat?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 22:58
- Nahlásit

monika
A máš pravdu, už i Fany je veselý psíček.
Teda jako nevim jestli mi něco neuniklo, ale pod pojmem "psíček" si představuju něco malýho, skladnýho, a nejlíp hodně chlupatýho (to si Fany vyprala v Tidu a koupila jí slušivej kožíšek?)
Jinak teda je samozřejmě fajn, že už je v pohodě

monika
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 01:15 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

Dines
no ona ji docela vyprala chudák Dorka, pan doktor ji zašil a já ji dávala ted tak trochu dohromady. Máš pravdu, na první pohled je veliká, neskladná, málo chlupatá potvora., ale jinak je malinká (pod 10 kilo to neukecám), skladná (do postele se vejde) a když líná tak i chlupatá psíček. O tom, jak debilní kukuč tohle monstrum umí udělat se tady ani nemusí diskutovat. Na ní by se Srstka vyřádil.

Siria
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 10:09
- Nahlásit

To město, co bylo v Psích kusech, jsou Louny. Bydlím v nich, takže to uvedu na pravou míru. MÁME plochy pro venčení psů. Dokonce jich je po městě asi 20. Bohužel většina těch ploch je tak 5x5 m maximálně. Taky nevím, kde mám psa venčit, jelikož na polích hlídkují myslivci a v parku poliši (asi si potřebují vydělat, takže se v parku schovávají za křovím a číhají na pejskaře). Jestli tohle projde, tak fakt už nevím, co budu dělat

kinta
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 10:37
- Nahlásit

Rozhodně jdu taky demonstrovat, půjčte mi někdo klidného psa. Nebo vezmu plyšového, to by šlo. Můj magor by byl totiž exemplární případ a asi by ho zastřelili na místě i se mnou.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 11:37
- Nahlásit

Na demo bychom přišli taky. Samo na vodítku, jinak to v tom chumlu nejde. A ne všichni psi, bo bychom se zasukovali, asi jen dva.

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 11:42
- Nahlásit

jako upřímně svýho psa na sídlišti na vodítku vodím..nemám s tím problém..mám problém s tím že by to mělo bejt vodítko 1,2m
jako to si fakt užijem..i když nám zůstane flexina :když se stáhne nemá víc jak 1,2m
celkem mě dostali...jsem zvědavá co projde..tohle se mi moc nelíbí..

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 11:53
- Nahlásit

Ve městě vodím psy na vodítku a Bruta s košíkem.... ovšem vodítko máme o délce 2m, což by byl trochu problém.
Venčící loučky nemáme, prý v okolí je místa dost ( pole, louky, lesy)

mac1
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 11:59
- Nahlásit

to co 18.6.2008 schválila sněmovna ( ještě musí senát) neobsahuje nic o vodítku , košíku ....., zvýšily se sankce , to ano, je to ovšem napsáno "až do výše 50.000" a je to za porušení obecní vyhlášky, pokud ji obec má.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 12:31
- Nahlásit

mac1no,to jsem si oddychla,nejhorsi je to,ze platis jak mourovata poplatky za psa,jeste ti ani nechteji rict kam ty prachy jdou,to me pry nemusi zajimat!chodim a po svojem psoj uklizim,pes ma zkousky,chodi do sluzby,je slusne vychovanej a jeste tohle?to uz bych se na celou kynologii asi vyprdla,protoze ja z toho nemam absolutne nic,jen platim a platim,jende maji treba veterinu zadarmo,plus cipovani zadarmo a vzteklinu taky,nekde zas jsou osvobozeni od poplatku,kdyz pes udela zkousky,jak to bylo za komousu,jen posrana orlova nema nic a jeste te buzerujou!

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 16:46
- Nahlásit

mě osobně se nelíbí jen to vidítko 1,2- což je volovina děsná,ale i ty výběhové "loučky"a to jedna na sídliště-víc jich neudělají. U nás byly- všechny u frekventovaný silnice a ted je postupně zastavují kdoví čím. Chápu, že pro mnohé je louka s povolením kauf,ale pro ty, co nemají zrovna smečkové psy jsou na prd.....a do lesa a na pole- tam zase čeká myslivec a kdo mi uvěří,že pes nic nelovil? Každej rok se těším na houbařskou sezonu,samo se psem ,ač nepatří mezi ty, co se kamarádí s každým hafanem, v lese je to spořádanej pes, co se nehne na 10 metrů a od zvěře byl vždy odvolatelnej....teď mu asi přidělám parohy, aby si ho pletli se srnkou(((

radkah
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 18:58
- Nahlásit

sarax
....a v tom to je, jak jsi slušná nikam nedojdeš.
Nedávno jsem četla v novinách Prahy 2, příspěvěk od nějakého prducha-chápej SENIOR. Tak si představte, že ten ohůlený chudák nemá v ulicích kam šlápnout-osobně, pokud by dotyčný nevycházel společnost o nic nepřijde-Já vím naprosto přesně kam bych šlápla...do ksichtu těmhle psychopatům. Možná by nebylo na škodu, kdyby jim kynologové na pár týdnů předvedli, jak by to vypadalo, kdyby nebylo kam šlápnout. Nechápu, k čemu tahle opatření-vodítka a pokuty za nesebrání toho "jadernýho vodpadu". Pokud je to prevence útoků na bezbranné spoluobčany, tak mi to přijde trochu na hlavu...pokud bude pes odmala na vodítku, tak až se ve třech letech "urve", tak teprve uvidí atak asociálního magora. Přece pokud si pes od 2měs. zvyká na děti, kola a....nemá problém. Co se týká sbírání "onoho"-já jsem sbírala, sbírám a budu sbírat-nejsem prase-a pokud někdo nesebere ať platí-to by ale měšťáka musel člověk potkat jinak, než s pokutovým bločkem za parkování. Zajímavý je, že na výkaly si stěžují ti, kteří jich mají sami dost v plenách.... Já už jsem tak nasraná. Když to tak člověk sleduje, tak začíná mít pocit, že jedinným problémem v ČR jsou psi a taxikáři. Navrhuju občanskou neposlušnost, všechny nás zavřít nemůžou....teda můžou, ale aspoň pokecáme. Já už snesu jen rozumný kynology, bezdomovce a mentály-těm totiž nevadí , že mám 3psy, kouřím a manžel je taxikář

radkah
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 19:02
- Nahlásit

joooo, ale zase bojová Pepka to bude mít "vsuchu"

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 19:22
- Nahlásit

radkah

jj u nás taky jen za parking
a sbírám velmi nerada už...protože když jdu sebrat nono a slalomuju mezi 1000 jinými tak mě to dere..jsou místa kde nesbírám a nebudu a jsou ty jde ano a vždy
jako vodítko na ulici neberu jako prevenci spoluobčanů ale v našem případě jejich nevychovaných asociálních pidičoklů který by nemuseli mít ani koš a ani vodítko...a taky se na ulici bojím o svýho psa...ale jistě musej bejt místa kde na volno ano a nesmí bejt jen jedno že..bo taky bych to jako udělala v parcích že do 20hod na vodítku a pak mají haranti spát a ne bejt v parku

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 19:24
- Nahlásit

a vůbec...jako je to těžký znám spoustu lidí kteří ví že by problém mohl být a pes je s košem a na voďáku ale zas jsou kreténi kteří ví že problém bude a vodítko nedaj..ty mě s*rou

brezen2008
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 19:26
- Nahlásit

a nevíte kde bych si přečetla celé to nesmysl,jako více?
co tam je přesně a co a jak,
jo a to až schválí,tak to mám jít na městkou část a zeptat se kde budu moci venčit ?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 19:39
- Nahlásit

radkah
joooo, ale zase bojová Pepka to bude mít "vsuchu
víš co ti řeknu??!! b
Bestak sou tydle represe jen kuli Pepce,už se vo ní domákli

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 19:41
- Nahlásit

davidkova renata
Bestak sou tydle represe jen kuli Pepce,už se vo ní domákli

že jo..já si to jako myslela ale bylo mi to blbý jí to říkat

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 19:43
- Nahlásit

sarax
ale bylo mi to blbý jí to říkat
to mě zas ne,at si to Radkah uvědomí laskavě!!!

Mel
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 19:49
- Nahlásit

A nevíte náhodou, co to je za zákon? Bych si ho jako i třeba ráda přečetla, páč Blesk já neberu jako směrodatný...

Mel
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 19:52
- Nahlásit

Aha, tak už jsem to našla, jedná se o zákon proti týrání zvířat...

Mel
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 19:58
- Nahlásit

A tohle je na webu vlády:
Zákon na ochranu zvířat proti týrání: Zpřísnění postihů za týrání

Návrh novely zákona zpřísňuje postihy za týrání zvířat, výrazně se zvyšuje výše pokut, které je možno uložit za přestupky a správní delikty na úseku ochrany zvířat proti týrání. Jako týrání zvířat bude postihováno nejen porušení ustanovení § 4 (stanoví příkladný výčet toho, co se považuje za týrání), ale i porušení dalších ustanovení zákona, a to v případě, že dojde k zásahu do tělesné integrity zvířete, ke zranění, zdravotní poruše, poškození zdraví, bolesti, utrpení zvířete, chovu zvířat v nevhodných podmínkách, apod. Nově jsou formulována ustanovení upravující výkon dozoru na úseku ochrany zvířat, práva a povinnosti kontrolovaných chovatelů a pracovníků příslušných orgánů veterinární správy a obcí při kontrolách. Dalším cílem navrhované úpravy je zajištění souladu s novým správním řádem. To se projevuje především v nově formulovaném postavení Ústřední komise pro ochranu zvířat. Tato komise je koncipována jako odborný poradní orgán, jehož předseda a členové jsou jmenováni jako doposud ministrem zemědělství po dohodě s ministrem životního prostředí z odborníků z příslušných ministerstev a organizací zabývajících se ochranou nebo chovem zvířat. Rozhodovací pravomoc přechází na Ministerstvo zemědělství, podklady pro správní rozhodnutí bude připravovat Ústřední komise pro ochranu zvířat. Tímto budou plně zajištěny záruky řádného průběhu správního řízení podle nového správního řádu.

Nově je zavedena povinnost osob, které obchodují se zvířaty určenými pro zájmové chovy, poskytnout kupujícímu písemné informace o podmínkách chovu a správné péči o kupované zvíře. Návrh novely zákona přináší povinnost čipování druhů zvířat vyžadujících zvláštní péči, které mohou zahrnovat i tzv. exotická zvířata např. velké kočkovité šelmy. Návrhem novely zákona je také nově obcím umožněno označit čipem nebo tetováním toulavé a opuštěné psy v obci, což má přispět ke snížení počtu toulavých a opuštěných zvířat a zamezit jejich opakovaným únikům. Zákon také definuje pojem handicapované zvíře tak, aby nedocházelo k záměně s toulavými zvířaty. Dosud není tato oblast právem upravena a na osoby poskytující péči handicapovaným zvířatům se vztahovala pouze obecná ustanovení zákona na ochranu zvířat proti týrání zakazující týrání zvířat. Péče o handicapovaná zvířata je natolik specifická, že obecná pravidla stanovená zákonem na ochranu zvířat proti týrání, v platném znění, případně zákonem o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů, jsou naprosto nedostačující. V této souvislosti je připojena novela zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů, zavádějící institut záchranné stanice a upravující proces povolování záchranných stanic. Z dosavadní právní úpravy vychází také nově formulovaná ustanovení týkají se veřejných vystoupení, řádů ochrany zvířat při veřejném vystoupení a ochrany zvířat při chovu. Upřesněna jsou rovněž ustanovení, která se týkají kompetencí jednotlivých orgánů ochrany zvířat, tak aby činnost na úseku ochrany zvířat probíhala co nejefektivněji.

znění návrhu jsem na netu nenašla, resp. google nic nevyplivnul, tak až budu v práci, tak se mrknu do ASPI, tam to stopro bude....

mac1
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 20:23
- Nahlásit

Mel
návrh je na webu sněmovny

Siria
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 20:54
- Nahlásit

Mel
Jo, a hlavně ta diskuse pod čím článkem. Tohle je názor, který získal suverénně nejvíc hlasů: JE TO POTŘEBA - PSI (obzvláště bojová plemena) BEZ VODÍTKA NEMAJÍ NA VEŘEJNOSTI CO DĚLAT. Argumenty slušných pejskařů jsou tam samozřejmě vždycky odmítnuty. Nejlepší názor je: pes v žádném případě nepatří do města, natož do paneláku, ale jen na vesnici do domu se zahradou. Pes v paneláku by měl být zakázán. Pokud někdo bydlí v paneláku, nemá si psa pořizovat. To je inteligence, co?
Já tedy s našimi dvěma psy bydlím v domě v samém centru města a problém s tím nemám. Psi chodí každý den na několikahodinovou procházku, s Britou, NO, táta do polí a s vipetkou Atynou já do parku, kde ji pouštím na volno. Přeci jen je to chrt a potřebuje se pořádně vylítat. Košík jí dát taky nemůžu, je to aportovací blázen a když je na volno, tak se jako první vrhne na prohledávání okolních keřů ve snaze najít vhodný klace. Když z parku odcházíme, tak je obvykle tak utahaná, že už si ani nechce hrát s jinými psy. V centru ji samozřejmě vodím na vodítku a poctivě sbírám. Mimoto jsem sice na cvičák s ní nikdy nechodila, ale základní poslušnost má zvládnutou. Krom toho je to takovej trouba, že kdyby po ní někdo vystartoval, ať už člověk nebo jiný pes, stáhla by nejspíš ocas mezi nohy a utíkala si ke mně pro ochranu. Jinak cizích lidí si nevšímá, se psy se obvykle musí očuchat, ale to je všechno, u některých ani to ne, odvolat se samozřejmě dá.
Taky se tam jeden chrtař ptal, kde má tedy psy vyběhávat. Bylo mu sděleno, že si chrty neměl pořizovat, když pro ně nemá podmínky, že by si měl pořídit dům se zahradou. Jo, to vidím u tý naší. Ve vesnici kus za městem máme zahradu, kde jsme přes léto. Rozhodně není malá, ale Atyně skoro nestačí k tomu, aby se pořádně rozběhla.
Taky mě celkem rozesmálo, že se tam lidi rozčilovali, že se místo pro děti staví pro psy. Že se nemohou projít parkem, jelikož tam jsou psi na volno. No já tedy taky potkala v parku jednu starou paní s malým bílým trpasličím pudlem (proti pudlům absolutně nic nemám, taky jsem jednoho měla, jsou to hodní psi). Když mě a Atynu viděla, okamžitě vzala zpátečku.
Každopádně z diskuse vyplývá, že tento zákon má širokou podporu veřejnosti. Tedy té nepejskařské.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 21:22
- Nahlásit

Já už teda fakt nevím. Dneska byla akce na cvičáku, byla jsem s Bucou, pak jsme s ní šla domů na oběd a za chvíli zase zpátky. No a co se nestalo? Wořech velikosti Bucy ji napadl. Na krku stahovák a vláčel za sebou dva metry žetězu. Prostě se urval a orval, co potkal. Zjistila jsem majitele, ten prý je na horách a přijede v neděli večer. Vzal si psa soused. Ten očkovák z nich vytluču, CHCI ho vidět. Kdybych svého psa nedržela, mohl být ten hajzlík napůl a zas bych byla za tu s picbumem. Beztak toho psa veterinář nikdy neviděl...na ten očkovák se těším, co jiného pak může člověk dělat, než dusno kolem sebe?

argosek
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 21:49
- Nahlásit

Mucholabka

ja ho chci take videt, ukazete mi ho pak?

drakka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 22:00
- Nahlásit

Ja hlavne nechapu jednu vec. PROC je verejnosti prezentovany nazor ze jediny spravny/bezpecny pes je na kratkem voditku a s kosikem??? KOLIK je realnych napadeni psa clovekem??? Imho je to tisickrat min nez je treba opravdu tyranych psu (ted nemyslim ty, kteri se nahodou zabehli v dusledku toho ze nebyli 24/7 na voditku a utrpeli proto citovou deprivaci)...Jasne, psi hromadky jsou problem a dost viditelny a neprijemny, ale jakou to ma sakra souvislost s voditkem a kosikem??? Na zadek snad kosiky nejsou, ne???

Myslim, ze by to chtelo nejakou petici. V tehle zemi je udajne asi 2mil. psu, ma je kazda 4.domacnost, tak nechapu jak takovyhle drsne omezujici zakon muze projit

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 23:46
- Nahlásit

Novela zákona na ochranu zvířat proti týrání obsahuje celou řadu změn, které výrazně přispějí ke zlepšení ochrany zvířat v ČR, například:

• Zpřísňuje postihy za týrání zvířat, výrazně se zvyšuje výše pokut, které je možno uložit za přestupky a správní delikty na úseku ochrany zvířat proti týrání.
• Nově definuje podmínky ochraně zvířat během přepravy. Toto je hlavním cílem novelizace, jedná se o sladění s evropskou legislativou.
• Zavádí zcela nově ochranu zraněných volně žijících zvířat a úpravu činnosti záchranných stanic. Doposud se na handicapovaná zvířata a na záchranné stanice žádná zvláštní pravidla nevztahovala. Na tato ustanovení navazuje novela zákona o ochraně přírody a krajiny.
• Nově je zavedena povinnost osob, které obchodují se zvířaty určenými pro zájmové chovy, poskytnout kupujícímu písemné informace o podmínkách chovu a správné péči o kupované zvíře.
• Přináší povinnost čipování druhů zvířat vyžadujících zvláštní péči, které mohou zahrnovat i tzv. exotická zvířata např. velké kočkovité šelmy.
• Nově je obcím umožněno označit čipem nebo tetováním toulavé a opuštěné psy v obci, což má přispět ke snížení počtu toulavých a opuštěných zvířat a zamezit jejich opakovaným únikům.
• Dochází ke zpřesnění řady ustanovení v oblasti ochrany zvířat v zájmových chovech, zejména druhů zvířat vyžadujících zvláštní péči, zvířat pokusných i zvířat volně žijících. Zpřesněna jsou rovněž ustanovení upravující ochranu zvířat při porážení, utrácení nebo jiném usmrcování.

V návaznosti na některé zavádějící informace, které se v souvislosti se schválením novely vládou objevily v médiích, upozornil ministr Gandalovič na fakt, že cílem zákona na ochranu zvířat není trestat majitele psů. Pravidla pro volný pohyb psů si upravují obce na základě vyhlášky, tuto možnost mají již od 1. března 2004. Na tomto připravovaná novela nic nemění. „Zákon na ochranu zvířat proti týrání sám nezavádí povinnost vést psa na vodítku. Tato povinnost platí pouze v těch obcích, které za tímto účelem vydají na základě zákona obecně závaznou vyhlášku. Jestliže obec v rámci stanovení pravidel pro pohyb psů omezí nebo zakáže volné pobíhání psů na veřejných prostranstvích, měla by rovněž konkrétně určit prostory, na něž se tato omezení nevztahují,“ řekl ministr Gandalovič s tím, že podle údajů Ministerstva vnitra ČR bylo v roce 2007 vydáno 385 těchto vyhlášek, v roce 2006 to bylo 284 vyhlášek, v roce 2005 345 vyhlášek, v roce 2004 237.

argosek
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2008 00:15
- Nahlásit

Maya

konecne konstruktivni prispevek

radkah
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2008 00:16
- Nahlásit

Maya
No to zní moc hezky, ale na tyhle body máme zákony už teď.....a to , že v rámci unie, zamezíme přepravě živých zvířat na jatka do země kurvavzdálenné, abychom následně dovezli zpět do stověžaté maso, z oněch ....je to absurdní a rozhodně nebude v zájmu přepravců zpřísnění vet. podmínek....maso by bylo dražší....+... .
Jinak mě třeba překvapilo, že se neřeší konzumace psů v ČR -příslušníky minoritních skupin. Momentálně máme v platnosti zákon, kde je zakázáno usmrtit zvíře-vyňaté z hospodářských zvířat-které nevykazuje známky nemoci a je v "produktivním" věku. Zákon tedy existuje a...nic. Konzumace psích kamarádů není trestným činem, ale usmrcení-které je, jak předpokládám ,nezbytné pro následnou konzumaci trestné je.
To, že by se dohlédlo na zlepšení podmínek velkochovů, je dost nereálné a i v této oblasti máme dostatečné množství doporučení, vyhlášek, nařízení, zákonů.... .
Jsem vegetarián, můžu "kverulovat"......PEPKA na hrad.
Je dost možný, že přátelé poslanci potí tlusté zadnice kvůli Pepce, ale já všechny varovalazn. koupím "kalašnikof", pod.musí prostřelit hůl i s nohou

radkah
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2008 00:22
- Nahlásit

davidkova renata
jsem málem zapomněla...pogra....upřímnou soustrast. Aby ti nebylo smutno, podařilo se sehnat jedno kotě, které by snad alespoň částečně mohlo nahradit zesnulou.
Jo a přišla jsem na jedno, že půlka klientů sou bejvalý asistenti....TAK:rajčátko bude, neutopím tě, táta přijede a psi udělaj bobek.....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání