| Autor |
Zpráva |
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2010 08:52
- Nahlásit
ZdeNek_K
ano, ale důsledkem je i to, že populace SBT je dnes docela s převahou černé a jak známo, genetický nositel černé barvy je mnohem "agresivnější" a jde zpět velice špatně přebít (nebo spíš nejde). Že se černá začala dělat s nějakým účelem, tomu samo rozumím, jen to jako vždy přesáhlo meze, které by pro plemeno byly přínosné. Modrou barvu ani nebudu komentovat, to je prostě blbost
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2010 15:23
- Nahlásit
PeKrato
Osobně nic proti černým psům- odříkanýho chleba největší krajíc (taky jsem černého měla a byla super)-ale výhledově bych už nechtěla- a ani jen náprsenka v jiné barvě by mě neuspokojila,pokud bych si tedy mohla vybrat-ale člověk míní....... ) Nesháním,nekupuji, jen melu ) Přesto jsou i černí psi ze kterých pak slintám....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2010 15:35
- Nahlásit
žanda
sice nemám SBT, ale černé psy jsem nesnášela, připadali mi fádní, a nakonec byli černí dva...na podzim jsem sice jela s úmyslem koupit žlutého psa nebo čoko fenu, ale nakonec vyhrál z bandy štěňat největší rošťák, černý (nebo spíš sealový) pes...když člověk ví co hledá, nemůže to být o barvě.
A foto toho sportovního SBT Boryse jsem sem už dřív dávala-úžasný pes.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2010 15:58
- Nahlásit
Mucholabka
jasně, že to není o barvě,ale když už si můžeš vybrat i tu,je to nádhera,že )
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 08:50
- Nahlásit
Mucholabka
jasně, barva je v konečném důsledku to poslední, co řešíš. nebo by to tak mělo být. ale třá u SBT to opravdu začíná být tristní. na výstavě je v kruhu 10 černých psů a 2 zlatí. bílá barva je rarita úplně. takže tak.
já jsem třeba hledala chovky, kde mají zlaté a bílé vrhy cíleně. jak nakonec psisko bude vypadat už mi bylo jedno, ale prostě jsem se černým vrhům vyhýbala. jak píše žanda, když si můžeš vybrat, tak proč ne. výhodou je, že po zlatých rodičích se u sbt narodí max brindle štěňata. černá by se tam objevit neměla.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 09:55
- Nahlásit
Je fakt, že teď jsem trochu chovky SBT očumovala a v naprosté většině se rodila černá, nebo tmavá (z fotek mnohdy detaily nerozeznáš) štěňata. Že jsem si už říkala, že si udělám seznam těch, co černý nemají.......ať vím,kam koukat hned )
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 10:33
- Nahlásit
žanda
jj, na klubu jsou inzerována teď víceméně jen černá štěnda. když se narodí zlatá, jsou rozebraná hned.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 13:59
- Nahlásit
PeKrato
no, cca v říjnu myslím budou pracovat na mimískách u slade chs- tam jsou dvě fenky, obě rezavé a pro moje oko hezké...........
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 14:15
- Nahlásit
žanda
Tak od Táni ti štěndo můžu jen odporučit, oba plánované vrhy jsou super, krásné rodokmeny, ještě hezčí psi. kdyby nevyšel malej, měla jsem v plánu si od ní vzít štěndo po Emilce a Vilíkovi (Vilibald je moje láska, ten pes mě vzal za srdíčko hned jak si ho dovezla a už nepustil). Takže jsetli máš v merku štěndo od Slade, určitě můžu vřele doporučit. Jen se připrav na vyšší cenu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 14:23
- Nahlásit
PeKrato
Coje vyšší cena-kde se tak SBT pohybují?
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 14:32
- Nahlásit
Mucholabka
no běžná cena je 15 - 20 tis. vyšší cena je 25 tisíc a třeba za modré a jinak nadstandardní klidně i 40. beru v potaz ČR, zahraničí je na tom zase jinak. ale pozor, ne vždy to musí být ze zahraničí dražší! někdy je to přímo naopak.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 14:40
- Nahlásit
PeKrato
Aha, to je docela dost, ale tušila jsem že nejsou levní. Jj, i u mého plemene bývá zahraničí levnější a mnohdy zajímavější kvalita za lepší cenu, zrovna jsem ve fázi hledání a můžu potvrdit, co tady je za 1000€ o to by vedle nikdo ani nezakopl...
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 14:46
- Nahlásit
Mucholabka
JJ, levní teda nejsou Jen teda bohužel jak píšeš není pravdou, že vyšší cena znamená vyšší kvalitu. A to jak u nás tak venku. Rozdíly můžou být marknatní, jak v ceně tak v kvalitě zvířat
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 14:56
- Nahlásit
PeKrato
Ne, já to s tou cenou myslela tak že tady za tisíc koupíš shit kterého je všude plno a za nic to nestojí, a jinde za třetinu zajímavé spojení, třeba už i opakované, prověřené...
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 14:58
- Nahlásit
Mucholabka
jo, rozumím. to je u SBT myslím podobné. jen musíš umět hledat a dát si s tím trochu větší práci
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 15:12
- Nahlásit
PeKrato
no jejich hafí se mě moc líbí, já jsem zase hotová z jejich Filomény- viz její foto na jejich stránkách u jména je boží )
Tady na jejich stránkách je nějak vidět, že jsou to chovatelé,co se fakt starají- já tedy ten dojem z nich mám.
A rozhodně patří k mým favoritům- výhledově samozřejmě.........
ale i moje finance jsou omezené- 40 za psa je na můj vkus až dost,ne.............ale taková chcs se ke mě nějak nedostala,asi......nebo žiju v nevědomosti tedy )
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 15:20
- Nahlásit
žanda
jo, paní Sládečková je skvělá, odchová pár vrhů ročně a je to pro ni srdeční záležitost. takže to rozhodně nešlápneš vedle. jako chovatelku ji mám moc ráda a psiska mají kvalitní, dělá pěkná spojení. fakt dobrá volba
40 je extrém, to jsou modrý psiska a tak. nejběžnější cena je těch 20, max 25.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 15:28
- Nahlásit
PeKrato
no 20 beru jako docela klasiku......(jen si tedy představuju,co na to jednou řekne má polovička, který zatím netuší,že JEDNOU toho psa chci ) a to ještě netuší ceny-hihi
(noco, když to vezmeš kolem a kolem, to prohulí běžný kuřák za 3/4 roku- a my co už nehulíme to lehce ušetříme-hihi)
O modrého bych asi ani nestála -upřímně.......
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 15:30
- Nahlásit
žanda
no tak pomalu ale jistě svou polovičku začni připravovat, ono to svůj čas vezme )))
vždycky se dá cena ospravedlnit, třeba právě nekouřením
jo, modrýho taky nechci, to prostě není přirozený a většina modráků jsou alergici až na půdu
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 15:36
- Nahlásit
PeKrato
no s alergií mám své zkušenosti- jak se sebou,tak se psem- tak že modré se vyhnu obloukem )
Ono si vezme hlavně vezme svůj čas ho připravit na "malého "psa-ale vzhledem k tomu, že já mám veškerou manipulaci s hafí na krku, a vlastně všechno,co se psa týká- nedá se svítit, musí to být lehčí váhová kategorie. Taky nemládnu a moje záda mi to občas už říkají )
Kdybych měla denně plakat ) ale to myslím nebude třeba-hihih
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 16:30
- Nahlásit
žanda
hihi, on je to sice malej pes, ale vydá za velkého takže kdyby jsi potřebovala přesvědčovat, půjčím k tomu účelu ty dva svoje blázny a když se rozhodne že jde, taky to není zrovna drobeček na udržení
tak přeju hodně zdaru při přesvědčování a klidně plakej ))))
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 16:35
- Nahlásit
Já jsem zas modrýho vždycky chtěl a musím zklepat, že Chillda nemá ani náznak alergie - je to spíš outdoorák, kterej snese úplně všechno.
Ale taky mě od toho zrazovali.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:29
- Nahlásit
Zdravím, máte tu někdo zkušenosti se spolumajitelstvím? Dostala jsem nabídku, tak rozmýšlím, jestli do toho mám jít, nebo ne...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 20:54
- Nahlásit
NikisekX
Mám, ale z té druhé strany jako chovatel. Šlo o známou kterou znám dýl a nadějnou fenku, kde jsem nechtěla přijít o všechny možnosti rozhodování. Ji díky tomu nic nestálo pořízení a já si můžu nakrýt čím budu chtít a vzít si štěně, a korigovat aktivity ohledně akcí, ale zároveň i poradit, pomoct...s někým koho neznám bych do toho nešla.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 21:11
- Nahlásit
Mucholabka
Já tam mám jen podmínku toho, že si chovatel fenku nechá jednou nakrýt, odchová štěnda a pak už je fenka jenom moje. Na co si mám dávat pozor až se na ní pojedu podívat a vše dohodnout?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 21:30
- Nahlásit
NikisekX
A chovatel má jaký podmínky?
Jinak si ve smlouvě taky ošetři, kdo prodá štěnda, kdo vybere kupce, čí budou peníze za štěnda, kdo zaplatí veškeré náklady na odchov, ev. porod císařem, kdo se o vrh bude starat, kde fenka v době březosti, porodu a dalších 2 měsíců bude. co když štěnda uhynou, atd. atd.
Hlavně pokud to není fakt někdo, s kým jsi pravá ruka. A i kdyby jsi byla, je lepší mít to na papíře.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 21:35
- Nahlásit
impact
Právě, že všechny náklady na krytí, odchov a nádlenou péči o štěnda si hradí chovatel sám. Má vybraného samce někde z ciziny, teď přesně ještě nevím odkud. Fena po tu dobu bude u něj. Na mě jenom je jí dá se říct živit do doby než proběhne krytí a poté už bude jenom moje a je na mě co s ní budu dělat. Chce po mě prostě jen ty štěnda když to takhle řeknu. Které si samozřejmě sám prodá a bude z nich mít peníze. Což mi nevadí já dostanu fenu zdarma.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 21:53
- Nahlásit
NikisekX
Tak pokud jste schopni se domluvit, proč ne..
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2010 07:37
- Nahlásit
NikisekX
úplně čerstvou zkušenost mám a smlouva musí mluvit jasně, na nic nezapomeňte. dejte tam opravdu všechno, tzn. i situace, které se hypoteticky mohou stát. např. co se stane, když fenak nebude z nějakých důvodů uchovněna a pod. protože apriory předpokládat se to úpe nedá, že všechno bude OK, fena bude zdravá, odchováš si na ní vrh a pohoda. zkus si představit všechny nejhorší možné situace a na všechno musí smlouva pamatovat.
a jak píšou všichni, šla jsem do toho s člověkem, kterému absolutně věřím, znám ho a mám v něj plnou důvěru. jen tak s kdekým bych do toho nešla
|
ammy
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 12:29 - Změnil/a: ammy
- Nahlásit
Musím ukázat jaký krasavec k nám na Slovensku na dovči přišel na návštěvu za naší hárající Ammy. Fakt fešák!
|