Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / EFAS - http://www.sdruzeni-efas.com/
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Sylva
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:11
- Nahlásit

fatdog
Já bych fakt brala život jaký připravuju psům!

fatdog
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:11
- Nahlásit

Sylva
Znovu a znovu uznávám, že podmínky u ní nejsou dobré. PRoto jsem se do tématu zapojila. I kdyby bylo 5 fen na řetízku, je to o to větší důvod jim pomoct, ne?? Je li tento způsob pro tebe nicotný, neseď tady a běž měnit zákony chytráku. Nebo navrhni něco produktivního! A jak myslíš, že dělá kačky? On jí někdo dává dotace? NEbo na každou prosbu v inzerci jí lidi posílají statisíce? NEbo co si představuješ?
Jestli mne budeš titulovat chytrákem a pdobně, není vyloučeno, že si přečteš něco o pizdách, mrdách a podobných tvorech.
A to bych nerad.
Proc bych menil zakony, ja pouze informuji o hovadech, která se snaží vydělávat na psech.
Jistě, že brala dotace a tuším nejednu, ale o tom přehled přesný nemám....a jak jinak vydělávat? četla jsi tuto diskuzi? a nepřehlédla jsi třeba info o braní příspěvků od obcí na neexistující psy?
Já se tady nebudu furt opakovat a psát to stále dokola někomu, kdo si není ani ochoten přečíst příspěvky v threadu, kde dělá velmi chytrýho...tož tak asi....
NEbo co si představuješ?
představuješ si možná ty, já čerpám z faktických informací

tosca
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:12
- Nahlásit

fatdog
No, má-li zkušenosti s odchovy, asi má zkušeností se psy dost, nemyslíš?

To mé vyjádření nemělo být k situaci ve které psy drží, a o které si myslím, že je daná hodně tím, že si nabrala moc psů a nemá na ně podmínky. Neomlouvá ji to, neměla si je brát, takový stav je neudržitelný a není to pomoc psům.
Mé vyjádření se týkalo jejího osobního vztahu při kontaktu s jednotlivými psy a při pomoci s ošetřením nemocného psa. Já si na ni udělala určitý názor na základě osobní zkušenosti a na zakládě reakcí psů, které znám. Výhoda zvířat. V domácím prostředí nemají důvod se přetvařovat. Byla to reakce na slova ... "a nemá ani schopnosti". Schopnosti a dokonce i znalosti má. Jak je umí využít je druhá věc.
Neviděla jsme ji v jejím domácím prostředí, už kdysi jsem řekla, že situaci u paní Šíblové řešit nebudu, je na mě moc daleko a mám dost svých starostí. Ale, protože jsem se s ní setkala osobně a nějakým způsobem na mě zapůsobila, připadalo mi fér napsat svůj názor na její schopnosti postarat se o psa (psy). Je to můj názor, nikoliv obecná pravda.

fatdog
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:13
- Nahlásit

Sylva
Já bych fakt brala život jaký připravuju psům!
nevím, kdo jsi, ale myslím jsem o tobě v tomto kontextu nepsal...nebo jo? Pokud ne, tak proč hučíš?

aren
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:14
- Nahlásit

fatdog
představuješ si možná ty, já čerpám z faktických informací
To bude obráceně, páč Sylva situaci osobně zná, a ty máš jen bujné doměnky.

fatdog
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:16
- Nahlásit

tosca
Schopnosti a dokonce i znalosti má.
Tak kruci mě fakt ale zlobíš...když má někdo schopnosti a znalosti...nenechá tu fenku na řetízku a nemá pravidelné nechtěné odchovy v takových podmínkách...nebo žeby chtěné??

Je to můj názor, nikoliv obecná pravda.
No to je zase logické, neboť objektivní a obecné pravdy tvořím pouze jáááá

tosca
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:16
- Nahlásit

Jirikovo
Zkusím to upřesnit, měla jsme tím na mysli dvě odlišné situace.

Umí navodit psychickou pohodu vystresovanému psovi, pokud na něj má čas a klid. Má tu schopnost. Ne každý člověk ji má, spousta lidí se rychle vystresuje ze svého vystresovaného psa.

Ta druhá část se týká její životní situace a toho, že zřejmě zatím nepochopila, že nejprve musí být v pohodě ona, aby mohla pomáhat druhým (třeba psům).

Mnoho lidí má v sobě spoustu schopností, ale sami se dostávají do situací, které jim znemožňují je využít.

aren
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:17
- Nahlásit

fatdog
pravidelné nechtěné odchovy v takových podmínkách...nebo žeby chtěné??
Si dej už prosímtě mokrý obklad.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:19
- Nahlásit

tosca
Umí navodit psychickou pohodu vystresovanému psovi, pokud na něj má čas a klid.
OK, to mozna umi, ale z toho co pises ja nejak ctu, ze ona ten cas a klid nema, tudiz v soucasne situaci neumi navodit psychickou pohodu vystresovanemu psovi ....

Mnoho lidí má v sobě spoustu schopností, ale sami se dostávají do situací, které jim znemožňují je využít.
souhlas. ale pokud takovy clovek je v te situaci, tak se nema snazit sve schopnosti za kazdou cenu vyuzivat, ale ma nejdriv zmenit svou situaci a teprve potom se muze snazit o cokoliv dalsiho. jak tady uz jednou padlo - mozna by byla dobra zamestnankyne nejakeho utulku, pokud to vsechno se psama umi. o tom zadna. ale jakmile je to cely na ni, tak to na me dela dojem, ze spis skodi nez aby pomahala .....

fatdog
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:19
- Nahlásit

aren
To bude obráceně, páč Sylva situaci osobně zná, a ty máš jen bujné doměnky.
To jen pomluváš a lžeš jako obyčejně...že někdo někde byl osobně neznamená, že zná realkitu...někdo ji prostě nevidí ani v padesáti,chápeš? Asi ne, když nevidíš
Ale já již dnes chápu, že za to vlastně nemůžeš. Prostě někdo zůstává na úrovni dítěte v těch či oných ohledech až do smrti...to nejní k smíchu, já vím..

fatdog
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:20
- Nahlásit

aren
pravidelné nechtěné odchovy v takových podmínkách...nebo žeby chtěné??
Si dej už prosímtě mokrý obklad.

no to si dej ty, ale lépe suchý, pokud se pomočuješ...

fatdog
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:22
- Nahlásit

aren
hele, můžeš nám sdělit, jaký máš z toho provize...mne by totiž zajímalo, za kolik ze sebe člověk může dělat takovýho ....nooo člověka )

tosca
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:23 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit

fatdog
Hele, pokud umím hrát na klavír a mám schopnost učit a jsem tudíž schopna naučit hrát 1 (2, 5) dětí na klavír, myslíš, že pokud se rozhodnu k sobě nastěhovat všechny opuštěné děti z Afriky, budu schopná všem dát kvalitní hudební vzdělání?

Pochybuji, že budu schopná je uživit. Co šaty? O základním vzdělání ani nemluvím... a kde je kruci teda ten klavír?

Ta schopnost a znalosti tam být mohou, ale musí se umět i správně a produktivně využít.

neboť objektivní a obecné pravdy tvořím pouze jáááá
Nepochybuji o Pravdě velikého Nadbůcha

Sylva
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:23
- Nahlásit

Tak doberem se, v zájmu psů, ne Šíblové, ignorováním těch, co se chtěj jen hádat a urážet, k něčemu??

aren
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:26
- Nahlásit

fatdog
To jen pomluváš a lžeš jako obyčejně...
Jak jinak.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:26
- Nahlásit

Sylva
ja jen nechapu, k cemu se chces dobrat. pokud dotycna nechce psa vydat a vetsina se tady shodne, ze posilat ji penize nebo cokoliv jineho je kravina, tak potom tezko budes hledat nejake reseni, ne???

fatdog
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:27
- Nahlásit

Sylva
Tak doberem se, v zájmu psů, ne Šíblové, ignorováním těch, co se chtěj jen hádat a urážet, k něčemu??
prodej byt a veškerý svůj majetek a dej výtěžek paní Šiblové...pomůžeš tak psům...velmi a konkrétně...teda pardon...pomůžeš paní šídlopidlové

aren
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:28
- Nahlásit

Sylva
Hele, to zní rozumně, co psala Tosca:
2. Pomalu se propracovat k paní Šíblové a z pozice přítelkyně ji změnit pohled na okolní svět, přesvědčit ji, že opravdu není spasitel světa a nemůže zachránit všechny psy v republice, ale že může opravdu pomoct tolika, kolik je schopna "utáhnout". To je cesta dlouhá, časově náročná, ale funkční a prospěšná jak pro psy, které u sebe má, tak pro paní Šíblovou. Co? Byla by to cesta, jak to řešit?

tosca
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:29
- Nahlásit

Jirikovo
tudiz v soucasne situaci neumi navodit psychickou pohodu vystresovanemu psovi ....

S velkou pravděpodobností není schopná navodit pohodu psům, které má v péči. V obecné rovině si to netroufám tvrdit, neznám ji tak dobře, abych mohla říct, že si své stresy vozí všude sebou. Je dost lidí, co je nechávají doma a mimo domov jsou v tak v poho, že to ani pes nepozná

ale pokud takovy clovek je v te situaci, tak se nema snazit sve schopnosti za kazdou cenu vyuzivat, ale ma nejdriv zmenit svou situaci a teprve potom se muze snazit o cokoliv dalsiho. jak tady uz jednou padlo - mozna by byla dobra zamestnankyne nejakeho utulku, pokud to vsechno se psama umi. o tom zadna. ale jakmile je to cely na ni, tak to na me dela dojem, ze spis skodi nez aby pomahala .....

Souhlas

fatdog
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:30
- Nahlásit

tosca
Hele, pokud umím hrát na klavír a mám schopnost učit a jsem tudíž schopna naučit hrát 1 (2, 5) dětí na klavír, myslíš, že pokud se rozhodnu k sobě nastěhovat všechny opuštěné děti z Afriky, budu schopná všem dát kvalitní hudební vzdělání?
fajn, takže pokud budeš učit ty dvě dětgi, budeš je u toho mít na řetězu? nebo budeš je to učit pod vodou? popřípadě budeš chtít, aby se u toho rozmnožovaly?

fatdog
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:32
- Nahlásit

aren
Hele, to zní rozumně, co psala Tosca:
2. Pomalu se propracovat k paní Šíblové a z pozice přítelkyně ji změnit pohled na okolní svět, přesvědčit ji, že opravdu není spasitel světa a nemůže zachránit všechny psy v republice, ale že může opravdu pomoct tolika, kolik je schopna "utáhnout". To je cesta dlouhá, časově náročná, ale funkční a prospěšná jak pro psy, které u sebe má, tak pro paní Šíblovou. Co? Byla by to cesta, jak to řešit?

Hele, když je někdo recidivující vrah a vždy střílí, je prostě lepší ho od střelních zbraní odstavit...v kolika tohle pochopíš? ve sto letech?

tosca
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:33
- Nahlásit

fatdog
Ne, to budu dělat až u těch tisíců dětí z Afriky, a abys u toho měl i ty prachy, tak na ně budu pobírat dotace z mezinárodních fondů

Fakt si myslíš, že kdyby měla Šíblová 5 psů, že je má na řetězu a že je nechá se vzájemně obskakovat? Já nevím, zas tak dobře ji neznám, možná by to tak dělala, ale já si myslím, že ne. To víš, já furt věřím, že v lidech je sem tam i něco dobrého, vždyť mě znáš

aren
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:36
- Nahlásit

tosca
že v lidech je sem tam i něco dobrého
Ne tak v paní Šiblové

Sylva
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:37
- Nahlásit

fatdog
nepotkat tebe, nevěděla bych si rady se životem. Ráda bych tě poznala osobně, možná ti dám zplnomocnění k mému majetku i účtu, ať něco nepokazím

aren
Odpovídala jsem jí na to. A to, že bohužel, ani toto nevyšlo.

aren
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:37
- Nahlásit

fatdog
v kolika tohle pochopíš?
Tebe asi nepochopím nikdy, doufám.

tosca
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:38
- Nahlásit

fatdog
je prostě lepší ho od střelních zbraní odstavit.
Hmmm, i tohle je dost těžké v našem státě zrealizovat
Odstavit ho=zavřít ho a nechat ho žít za mřížemi na účet nás všech. Druhá možnost je dát mu jiný smysl života než střílet po lidech.

V každém případě, pomocí našich zákonů nezabráníš nikomu shromažďovat psy, takže je reálnější, že se podaří ho přesvědčit o blbosti (nebo chceš-li nevýhodnosti) takového chování. Metod, jak takového člověka přesvědčit, je spousta

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:44
- Nahlásit

tosca
pomocí našich zákonů nezabráníš nikomu shromažďovat psy
ale ano. pokud by se u nekoho prokazalo tyrani zvirat (nerikam, ze je to zrovna tento pripad) muze soud dotycnemu cloveku zakazat chovat, vlastnit ci jinak se starat o zvirata ..... je to stejny, jako kdyz soud zakaze nekomu vykonavat nejakou konkretni cinnost pri niz se dopustil napriklad nedbalostniho trestneho cinu (konkretni pripad ten ridic hasicskeho auta, co ho prevratil v Praze na turisty - dostal podminku a zakaz rizeni aut s pravem prednosti v jizde na dobu 3 let - ostatni auta ridit muze v pohode)

tosca
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 13:03
- Nahlásit

Jirikovo
Tak jo, tak jinak, pomocí současné legislativy a dohlížení na dodržování zákonů, nikomu nezabráníš shromažďovat psy (a jiná zvířata).
Aby mohl být trest zákazu činnosti nebo chovu uplatněn (nepletu-li se vychází z trestního zákona), musí být daný člověk nejprve potrestán za přestupek týrání zvířat v posledním roce, nebo odsouzen za trestný čin týrání zvířat v posledních dvou letech. Takže musí svůj skutek opakovat, musí mu být prokázán a musí být za něj pravomocně potrestán.
Dále, jak často soudy volí trest zákaz činnosti? Statisticky? A jakým způsobem se zajišťuje, aby byl dodržen? Za založení občanského sdružení nepotřebuješ nic extra a občanské sdružení se může věnovat oblasti ochrany zvířat ...nebo oblasti týrání zvířat.. potrestaná osoba v něm může figurovat jako člen.... Na soukromou osobu je pak metr ještě kratší, než na organizaci.
No a v neposlední řadě ... prokázat týrání zvířat je poměrně náročné. Pes na řetěze není v současné době klasifikován jako týraný, stačí svědectví, že je občas puštěný do výběhu. Pokud není pes ve špatné výživové kondici, nelze aktuální prázdnou misku klasifikovat jako týrání. A takových případů je spousta. Mnohé podmínky nejsou z pohledu zdravého selského rozumu vhodné, ale ze zákona to týrání není. A už vůbec do týrání zvířat nepatří jejich shromažďování za účelem získání dotací nebo množení psů v útulcích ... (viz informace o některých útulcích) Jsou-li podmínky "vyhovující", není na takové lidi metr.

fatdog
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 16:37
- Nahlásit

tosca
Druhá možnost je dát mu jiný smysl života než střílet po lidech.
to není druhá možnost, ale utopie v 95% případů...jestli se to vyplatí pokoušet kvůli těch pěti procent...no nevím...

Metod, jak takového člověka přesvědčit, je spousta
Mně zas přijde rozumnější ukázat ostatním, co je to za parchanta .

aren
Tebe asi nepochopím nikdy, doufám.
asi fakt ne.....btw Biluščiny krysy ji také nikdy nepochopily.....a Biluška to ustála.....

aren
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 16:40
- Nahlásit

fatdog
Biluška to ustála....
Třeba je dost splachovací v těchhle věcech, mírně řečeno.
Já jen doufám, že už je dnes trochu jinde. Přestala to taky dělat, přece.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání