| Autor |
Zpráva |
fatdog
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:31
- Nahlásit
moc by mne zajímalo, proč jsem na jejich webu nenašel info o tom, jak v rámci jejich prohrané kauzy o vydání psa, kterého nikdy nevydali, dostali tři pokuty za pohrdání soudem.....takoví milovníci zvířat a tohle tam nenapíší....
proč tam nepíší, jak v době, kdy měli velký nedostatek prostředků a všude o ně prosili zároveň nabízeli obcím smlouvu, podle níž za poměrně malý jednorázový poplatek odeberou od obcí psy? není to divné? ve stavu nouze a brát takhle psy?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:37
- Nahlásit
fatdog
Vůbec nevím o co jde.Šlo by to nějak stručně nastínit?
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:39
- Nahlásit
To by bylo na dlouho, ale je o nich na netu dosti informací...já se jen ptám, jestli mně někdo zainteresovaný náhodou neodpoví.
Tak se nezlob.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:42
- Nahlásit
fatdogJasně.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:47 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit
fatdog
Hele třá to voni budou vědět nejlíp, nebylo by tedy lepčí se zeptat přímo jich?
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:48
- Nahlásit
Tinta76
jenže u nich mám pochyby, že mi sdělí pravdu...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:51
- Nahlásit
fatdog
no ale zainteresovaný by též nemusel býti nestranný
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:54
- Nahlásit
Tinta76
no ale zainteresovaný by též nemusel býti nestranný
)
racionáloní argument...naprosto pravdivý...no já bych se snažil použít mozek, věci si různě ověřit a usoudit, co a jak...
;)
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:23
- Nahlásit
jablunka
Já o tom něco málo vím, ale mám málo času, takže fakt jenom stručně, podrobnosti vysvětlím později.
Začalo to v zimě 2006. Celou tu kauzu najdete na stránkách www.alfabruntal.com . Tímto prosím Fatdoga, aby sem vložil odkaz.
Pokračovalo to tím, že jsem podala podnět k prošetření na Policii a vet. správu. Ti do toho zaangažovali stavební úřad (respektive Městský úřad Prostějov, odbor stavební). Začal velký kolotoč kontrol, které se táhli půl roku aniž by se podařilo jednu jedinou vykonat. Paní Šíblová s panem Úlehlou totiž neustále nebyli doma, byli nemocní, odjížděli za hranice a pod. Úřady to po čase přestalo bavit a začali udělovat pokuty za maření výkonu úř. rozhodnutí (nebo tak nějak). Pokuty pochopitelně nikdo neplatil. Zato došla trpělivost majiteli olomouckého bytu (asi mu taky nikdo neplatil ) a vyhodil je. TAkže se nastěhovali do svého útulného útulečku .
V zimě se mezi psy rozšířila nějaká infekce. Určitý vliv na to zajisté mělo to, že všichni byli poctivě očkovaní, odčervovaní a žili ve skvělých podmínkách (omlouvám se za ironii, ještě teď se mi vaří krev). Tito uhynulí psi nebyli, jak by si možná laik mohl myslet a jak předpisy nařizují, předáni kafilerii k vyšetření a odstranění, ale byli zakopáni na dvorku. Čímž se Efas dopustil dalšího tr. činu - veřejné ohrožení zdraví (nebo tak nějak, omlouvám se nejsem právník takže si ty termíny přesně nepamatuju) . Začali se bouřit lidi z vesnice, neboť ten neustálý smrad a rámus jim jaksi vadil. Asi nemají rádi pejsky a nechtějí jim pomáhat, šmejdi. Začal se bouřit i obecní úřad ve Vrbátkách, jelikož Efas neplatil poplatky ze psů. Zato najel na velmi zajímavou strategii. Psi byli buď soukromí paní Šíblové - když se někdo pídil po útulku, nebo útulkoví - to když se někdo pídil po poplatcích . Nakonec tam v červenci 2006 propukla obrovská kontrola za účasti veteriny, ob. úřadu, policie, stavebního odboru a tel. Nova. Bohužel předpisy v naší republice jsou takové, že všechny ty úřady museli dát Šíblové předem vědět, že kontrolu provedou. Takže ta všechny psy včas uklidila. Ve vesnici je několik svědků, kteří vypověděli, že noc před onou akcí odvážela psy pryč. Několik jsme jich našli.Dva z nich dovezla k jisté paní S. (několik účastnic zdejšího fora ji zná a může se jí zeptat a potvrdit). Dle vyjádření paní S. byli psi zablešení, začervení, hladoví, pokousaní, nekastrovaní a na sobě měli zcela čerstvé kousance.
Mám v ruce vyjádření stav. odboru i vet. správy - dle nich v domě evidentně nedávno pobývalo větší množství psů, bohužel v době kontroly se tam nacházeli pouze čtyři feny, všechny se štěňaty (vrhy od stáří několika dnů, do několika týdnů). O těchto Šíblová prohlásila, že jsou její vlastní (soukromé).
Po skončení kontroly si tam většinu psů natahala zpátky.
Kauza tr. oznámení na mě - podal ho pan Úlehla (druh Šíblové) na státní zastupitelství v Olomouci. Stěžoval si na to, že svou prokletou aktivitou jsem mu znemožnila vykonávat tuto bohulibou činnost. Bohužel nedodal jakékoliv podklady a důkazy. Policie ČR o ně několikrát žádala, pan Úlehla vždy odpověděl, že v pondělí je dodá. Nespecifikoval ovšem které pondělí, takže jsem je nakonec dodala já. Celý případ byl pochopitelně smeten ze stolu a v současné době zvažuji, zda podám tr. oznámení já pro evidentní lži a urážky, kterých se pan Úlehla s paní Šíblovou dopustili. Policista, který celý případ vyšetřoval i státní zástupkyně mi to vřele doporučili.
Kauza dluhy - oba výše zmínění dluží peníze všude kam se podívají. Veterináři, jiným osobám provozujícím "soukromé útulky" a pod. Kdekoliv zmíníte jejich jméno lidé si odplivují. Nerada bych tyto lidi jmenovala tady, domluvím se s nimi zda smím a když tak později uvedu kontakty.
Kauza ukradený pes - Šíblovi moc rádi o své činnosti (bohužel úplně jiné, než kterou znám já) zveřejňují články v Blesku a podobných tiskovinách. Jistá paní Č. z Ostravy četla jeden takový článek a všimla si, že je u něj fotka jejího psa, který se jí před rokem ztratil. Zajásala, že dávno oplakaného psa najde a ihned volala do Efasu. Bohužel pes již ve zmíněném sdružení není. Oba představitelé Efasu se chovali velmi arogantně, návštěvy paní Č. odmítali a nakonec prohlásili, že psa někde umístili. Nepamatují si kde a nemají žádnou povinnost toto sdělovat. Takže paní Č. se obrátila na soud. K soudu zaujal pan Úlehla stejné stanovisko jako k Policii. Není, nemůže, nestíhá, určitě dodá. Nedodával. Takže soud dodával pokuty. POdle mé poslední informace (zhruba tři měsíc staré) z této kauzy už dostal 3x 5000,- (soukromě) + nějakou pokutu, kterou vyfasoval Efas jako takový. Soudce se k tomu vyjádřil, že ještě nikdy za celou dobu své praxe nemusel nikomu udělit pokutu třikrát !! Více se o tomto šířit nebudu, neboť paní Č. svého psa stále nemá a já jí nechci nějak poškodit tím, že bych zveřejnila info, které zatím být zveřejněno nemá.
Kauza štěňata - v zimě 2007 se v Olomouckém profitu objevili inzeráty, ve kterých Efas žádá hodné milovníky pejsků aby jim darovali peníze, krmení, peníze, deky, peníze, léky, peníze a DŮM,STATEK, NEBO PODOBNÉ ZAŘÍZENÍ. Pokud možno v
dobrém technickém stavu. Krom tohoto žebracího inzerátu také nabízeli štěňátka. Půjčila jsem si cizí telefon a zavolala si tam. Slečna Andrea ( Šíblová ml. )byla velmi ochotná, vstřícná a poslala mi fotku matky i otce. Přátelé, ta fena tam byla už před rokem, při mé návštěvě. Evidentně tedy zabřezla až v jejich péči. Někomu to možná přijde normální, mě tedy ne. Obzvlášť ne u sdružení, které tak plamenně bojuje za záchranu psů a pak si je v útulku množí. Když jsem se chtěla jet na štěňátko podívat (stále v roli vážného zájemce) tak mi mile (jako kdyby mluvila se slaboduchem) vysvětlila, že je úplně zbytečné abych někam jezdila, že je taky z Olomouce a že mi klidně tak dvě-tři vezme, přiveze domů, já si vyberu a ona ten zbytek zase odveze
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:34
- Nahlásit
Biluška
hezky si to napsala - to su fakticky mili ludia
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 16:26
- Nahlásit
Biluška
Díky moc za osvětu,ještě teď mě běhá mráz po zádech.To je docela síla.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 17:32
- Nahlásit
tak snad Biluška myslela toto:
http://www.alfabruntal.com/sdruzeni-efas-siblova-v rbatky-utulek-detmarovice.htm
ale na internetu se po vyhledání hesla EFAS dá najít spousta zajímavých mateiálů....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 19:33
- Nahlásit
Hm, takže objektivní Biluška promluvila.
Mně se to jevilo tak, že paní Šiblová, dlouhodobá členka a sponzorka útulku v Olomouci přišla v roce 2005 (myslím) na dost hrozné věci, které se tam děly a rozhodla se vzít k sobě psy, kteří na tom byli špatně nebo byli určeni k utracení. Psy měla v domácí péči, nebo u známých (i u mně), a začala hledat objekt, kde by zachráněné psy mohla držet.
Měla v plánu založit útulek, který by se o psy staral lépe, než dosud znala. Pomáhala jsem ji tehdy i se založením sdružení, tehdy se jmenovalo jinak. Hledali jsme objekt, kde by útulek mohl sídlit.
Někdy v zimě se v médiích objevilo, že v útulku v Dětmarovicích nemají psi žádnou péči a umírají hladem a mrazem. Byla to ta tuhá zima, kdy se mrazy pod mínus dvacet držely mnoho dní. Některé psy si rozebrali lidé z okolí, co kdo mohl, ale stále jich tam hodně zůstávalo. Mrzli a umírali.
Tehdy paní Šiblová našla odvahu, a s pomocí místních a lidí tady z fóra se pro psy rozjela. Odvezla jich odtud myslím 26, umístila je v teple, dostali najíst. Měla už tehdy pro psy malý domek, který chtěla postupně rekonstruovat.
Krátce nato uspořádala Biluška sbírku na pomoc pro útulek paní Šiblové a ještě pro dva další a shromážděné věci do útulků rozvezla.
Na té návštěvě se něco přihodilo, od té doby Biluška nemůže přijít paní Š, na jméno, je jí trnem v oku, že psi neměli dostatek prostoru a dostatečně komfortní výběhy, a že tam byla tma (bylo jedenáct večer, prosinec (nebo leden)), že si po té cestě přesně nevybavuje počty psů a jánevímcoještě.
Takže místo další pomoci se paní Š dočkala pomluv, kdy Biluška napsala na internet článek o tom, jak je u nich všechno špatně, jak jim lidi nemají pomáhat a tak. A přitom pomoc byla potřebná . psi z Dětmarovic byli vyhladovělí, zdravotně nebyli v pořádku, v té kruté zimě se jim samozřejmě topilo.
Biluška a Fatdog věděli své a se zápalem hodným lepších cílů se do paní Š naváželi, psali jak strašně bohatne (a stejnou rukou psali, že nemá na elektřinu, že dluží na nájemném za vlastní byt, když byla obětovala všechno pro psy). Jasněže prosila o pomoc. Pomocníci se i našli, ale Bilušce i Fatdogovi byli trnem v oku. Nikdo nemohl o paní Š. říct půl dobrého slova, aby nebyl napadán a prohlašován za lháře.
Tak to tedy je. Nechápu ale, proč.
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 19:39
- Nahlásit
aren
hmmm, opacny pohlad. A teraz mi lidicky povedzte komu mam verit
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 20:07
- Nahlásit
Mipooo
přečti si ten odkaz, co dal fatdog...
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 20:48
- Nahlásit
Mipooo
HMMM.NA TO MUSÍŠ PŘIJÍT SÁM....pardon capslock....třeba si sjeď do Aren zminovaného Olomouckeho utulku , koukni se , jak to tam vypada a poptej se na EFAS...zavolej si na obec do Vrbatek a poptej se, zkus získat nějaké info of všech těch, které Biluška jmenujue....koukni se na net a nepíše o EFASU jen Biluška nebo já...koukni se a přemýšlej
Aren
Biluška a Fatdog věděli své a se zápalem hodným lepších cílů se do paní Š naváželi, psali jak strašně bohatne (a stejnou rukou psali, že nemá na elektřinu, že dluží na nájemném za vlastní byt, když byla obětovala všechno pro psy). Jasněže prosila o pomoc. Pomocníci se i našli, ale Bilušce i Fatdogovi byli trnem v oku. Nikdo nemohl o paní Š. říct půl dobrého slova, aby nebyl napadán a prohlašován za lháře.
No nc si z toho Aren nedělej, já i ve svém relativně mladém věku dosti zapomínám, takže chápu...fakt, že jo...
Ale když už chces, tam dáme odkazy i na pejskarinu...také jsou tam o EFASU nějaká zajímavá fakta
http://www.pejskarina.unas.cz/tyrani-zvirat-efas.h tml
http://www.pejskarina.unas.cz/efas-seryova-siblova -aren.html
no a pokud má někdo zájem, nechť se přesvědčí na vlastní kůži, co je EFAS a jak to bylo v olomouckém útulku....hledejte, čtěte, obrázek se udělat dá
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 20:52
- Nahlásit
Mel
toz dobre - uz som si dal dve a dve dohromady, v blizkej dobe budeme mat s kamaratom cestu kolo kolo, tak asi juknem vo co jde... Asi s tym nic neudelam, ale budu vedet, koho mam mat rad, ze jo
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 20:53
- Nahlásit
fatdog
presne to urobim
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 20:54
- Nahlásit
Mipooo
HMMM.NA TO MUSÍŠ PŘIJÍT SÁM....pardon capslock....třeba si sjeď do Aren zminovaného Olomouckeho utulku , koukni se , jak to tam vypada a poptej se na EFAS...zavolej si na obec do Vrbatek a poptej se, zkus získat nějaké info of všech těch, které Biluška jmenujue....koukni se na net a nepíše o EFASU jen Biluška nebo já...koukni se a přemýšlej
Aren
No nc si z toho Aren nedělej, já i ve svém relativně mladém věku dosti zapomínám, takže chápu...fakt, že jo...
Ale když už chces, tam dáme odkazy i na pejskarinu...také jsou tam o EFASU nějaká zajímavá fakta
http://www.pejskarina.unas.cz/tyrani-zvirat-efas.h tml
http://www.pejskarina.unas.cz/efas-seryova-siblova -aren.html
no a pokud má někdo zájem, nechť se přesvědčí na vlastní kůži, co je EFAS a jak to bylo v olomouckém útulku....hledejte, čtěte, obrázek se udělat dá
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 20:57
- Nahlásit
Mipooo
přečti si něco o tom, jak vypadala půodní stránka Efasu...někde mám i zálohu, pokud by jsi nevěřil... z toho lze také ledacos usoudit...a pročpak nám zmizla ta stránka a používají novou adresu?
no hádej...Aren Ti to ve své "dalekozrakosti" zdůvodní nejspíš svým "rozumným" argumentem, že museli změnit webovou adresu, protože jsme je na tomto serveru příšerně pomluvili )))))))))))))
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 20:59
- Nahlásit
Aren
A i ti ostatní
Do té doby, než se tady začala organizovat ta pomoc jsem o paní Šíblové nevěděla vůbec nic. Stejně jako o paní Synkové, Liškové a ostatních co ty psy měli. Byla jsem nadšená z jejích činů a veškerou svou energii a nemálo peněz jsem dala do pomoci jejich aktivitám. S paní Synkovou i s paní Liškovou jsme dodnes kamarádky a dodnes jim dál pomáhám. U paní Šíblové mě zarazilo několik věcí už dřív než jsme vůbec vyjeli. Její starost, se kterou si jela do Prahy ke Kláře pro krmení, jelikož jsi jí odsud donesla info, že část z té pražské sbírky pojede do Ostravy (nic proti tomu, že jsi jí to řekla, spíš mě zaráží její chování). Hodně mě dostalo to, jak jsi ty (nebo paní Šíblová teď fakt nevím kdo z vás to byl) křičela po Dejavu, aby ihned sundala ze stránek Searu info o Efasu, že lidi budou peníze poslat Searu. To by opravdu byla trága, zejména když tam palcovým písmem byl účet Efasu. Prostě smrdělo mi na tom dost věcí už před tím, než jsme do Vrbátek prostě vyjeli.
A teď přímo k té návštěvě - ano, v lednu o půlnoci byla tma. Člověk ale ani nemusí být blondýna, aby mu došlo, že na půdě bez oken, kde je navíc pod trámy natažený modrý igelit (aby držel teplo) je sice relativní teplo, ale tma jak v prdeli. Respektive, že tam bude ve dne. Člověk nemusí být blondýna, aby viděl, že ani jeden pes nemá ani kapku vody (zato suché granule byli všude). Paní Šíblová mi k tomu řekla, že voda ve studni zamrzla a že vozí vodu z bytu v Olomouci. Podívej Aren, do téhle chvíle jsem jí pořád fandila. Věděla jsem, že těm psům je tam lépe než v Dětmarkách. První fáze - záchrana z mrazu - proběhla úspěšně. Nepochybně díky Šíblové a spol.Ale teď bylo třeba se o ty psy postarat adekvátně, ne je držet ve tmě a bez vody. Byli další lidé, kteří byli ochotní pomáhat. Útulek v Malém Jeníkově nabízel deset volných míst. Dejavu měla sehnané auto, řidiče i klece na převoz. Stačilo ty psy naložit a odvézt.Já jsem byla ochotná shánět další útulky, určitě by se ještě našli. Šíblová se ale postavila do pozice "jediná zachránkyně jsem tady já, jestli těm psům chcete pomoci tak mi dejte peníze" a odmítla je kamkoliv převézt. Naopak. Stáhla psy od paní Klíčové z Arnoltic a podobně a nakřečkovala si je do Vrbátek. Můžeš mi vysvětlit proč? Proč má tak nutkavou touhu shromažďovat tolik psů když pro ně nemá podmínky? Znova opakuju, neberu jí její zásluhu na tom, že je odvezla z Dětmarovic. Vadí mi to, že je odvezla z louže a nechala v blátě. Přesto, že bylo několik míst kde se ti psi mohli dostat až do sucha.
A když už jsme v té hodině pravdy - co víš o tom, že psa - křížence bígla (snad s jezevčíkem) si chtěl adoptovat kamarád paní Klíčové (pozn. - paní Klíčová měla u sebe několik psů z Dětmarek, Šíblová jí je sebrala - více v odkazu od Fatdoga). Kříženec bígla se tomu kamarádovi zalíbil hned první den, vzal si ho od paní Klíčové domů. Druhý den přijela Šíblová, prohlásila, že všichni psi musí do karantény, milého bígla spolu s ostatními sebrala a zmizela. Pán měl o něj nadále zájem, několikrát kontaktoval Šíblovou, několikrát kontaktoval mě, nicméně bígla doteď nemá. Arenproč ho nemá? Víš o tom něco? Nebo se ti tímto paní Šíblová nepochlubila?
Dalšího psa chtěla adoptovat jedna paní tady z fora, která s námi spolupracovala na té akci. Bohužel si teď nemůžu vzpomenout na nick. Fatdogu, pamatuješ na ni? Vzpomeneš si? Měla tenkrát zájem o tu starou asiatku. Taky ji nedostala.
Prostě Efas je taková malinká, olomoucká Kociánka
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 21:40 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Biluška
starost, se kterou si jela do Prahy ke Kláře pro krmení
Já mít xdesítek psů, tak taky jezdím hodně ochotně pro krmení, to mi přijde pochopitelné.
Hodně mě dostalo to, jak jsi ty (nebo paní Šíblová teď fakt nevím kdo z vás to byl) křičela po Dejavu, aby ihned sundala ze stránek Searu info o Efasu, že lidi budou peníze poslat Searu.
To jsem asi byla já. Přece na normálních stránkách SEARu (estranky) bylo uprostřed nahoře, že Efas veze ty psy a tak dále, a že potřebují pomoc, a vedle toho normálně v levém menu bylo SEARácké "podpořte nás". To mi fakt přišlo zavádějící, ač jsem byla v té době členem SEARu.
na půdě bez oken
Půda má řadu oken do ulice, v noci to není vidět. Venku bylo samo dost světla i prostoru, ale bohužel mínus dvacetosm.
ani jeden pes nemá ani kapku vody
Jako vůbec nikdy? Určitě jim tu vodu nikdo nikdy nedolil?
Ovšem, terorie o "ve tmě a bez vody" je na světě.
Stáhla psy od paní Klíčové z Arnoltic a podobně a nakřečkovala si je do Vrbátek. Můžeš mi vysvětlit proč?
Já mám teda paměť možná blbou, ale bezpečně vím, že tohle zrovna tady vysvětluju už aspoň počtvrté. A někde je to přece i v těch vašich pamfletech. Právě kvůli tomu, aby se nedostali z bláta do louže. Dostala blbou hlášku, nebyl čas to ověřovat.
Proč má tak nutkavou touhu shromažďovat tolik psů když pro ně nemá podmínky?
Že by jim chtěla pomoct, tě nenapadne?
O kříženci bígla nic nevím. Vím, že byl ve Vrbátkách kříženec bígla už předtím, ne z Dětmarovic. Byl bohužel agresivní na psy, tak musel být odděleně od ostatních.
nemůžu vzpomenout na nick.
Moll.
Jo, a to, že to dnes v Olomouckém útulku vypadá jinak, že je tam nové vedení a lepší péče o psy, je hlavně zásluhou paní Š a všech, kterým to tenkrát nebylo jedno.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 22:07
- Nahlásit
aren
Já mít xdesítek psů, tak taky jezdím hodně ochotně pro krmení, to mi přijde pochopitelné
Pár hodin před tím, než ti to krmení mají přivézt? Z Olomouce do Prahy? Mě to zase tak normální nejpřijde. Pokud teda nemají na zahradě ropný vrt
To jsem asi byla já. Přece na normálních stránkách SEARu (estranky) bylo uprostřed nahoře, že Efas veze ty psy a tak dále, a že potřebují pomoc, a vedle toho normálně v levém menu bylo SEARácké "podpořte nás". To mi fakt přišlo zavádějící, ač jsem byla v té době členem SEARu.
Byl tam velkým písmem účet Efasu. A bylo to tam proto, že to byli v tu chvíli jediné stránky, které byli k dispozici. Až o pár dní později udělala stránky Tibeťák (takové ty s komplikovanou adresou).
Venku bylo samo dost světla i prostoru, ale bohužel mínus dvacetosm.
Jasně, venku být nemohli, o tom žádná. Mohli ale být v těch jiných útulcích, které se nabídli.
Jako vůbec nikdy? Určitě jim tu vodu nikdo nikdy nedolil?
Někdy snad jo. V době naší návštěvy ne (a to jsme tam byli tak dvě až tři hodiny). A podle mě (a spousty veterinářů) má mít pes vodu pořád. Ty snad piješ "na příděl"?
Já mám teda paměť možná blbou, ale bezpečně vím, že tohle zrovna tady vysvětluju už aspoň počtvrté. A někde je to přece i v těch vašich pamfletech. Právě kvůli tomu, aby se nedostali z bláta do louže. Dostala blbou hlášku, nebyl čas to ověřovat.
Myslíš tu, jak jí údajně volal starosta Arnoltic a řekl, že paní Klíčová je překupnice a dá psy do labin?
O.K. i kdyby uvěřila té první hlášce, tak proč je tam pak nevrátila? Tu "hlášku" jsem přece jasně vyvrátila a i když nevěřila mě tak později už snad čas na ověření měla ne? Vím, že paní Klíčová byla ochotná k sobě ty psy vzít i později.
O kříženci bígla nic nevím. Vím, že byl ve Vrbátkách kříženec bígla už předtím, ne z Dětmarovic. Byl bohužel agresivní na psy, tak musel být odděleně od ostatních.
Tenhle byl v té dodávce z Dětmarek.
Proč má tak nutkavou touhu shromažďovat tolik psů když pro ně nemá podmínky?
Že by jim chtěla pomoct, tě nenapadne?
Promiň, tomu fakt říkám opičí pomoc. Nápad dobrej, ale provedení vázlo. A když už vázlo tak se měla zachovat tak, aby se ti psi dostali co nejdřív z bláta do sucha a ne je nacpat na půdu a zavřít dveře před světem.
nemůžu vzpomenout na nick.
Moll.
Dík
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 00:22
- Nahlásit
NEznám všechny podrobnosti, ale vím stoprocentně, že ti psi u ní potřebují pomoc! Nemlaťme tu prázdnou slámu a domluvme se na něčem účinném pro psy! Šíblová do toho šla s tím nejlepším úmyslem, ale možná jí to přerostlo přes hlavu. Tak nehažte na ni špínu a nebuďte jak staré drbny na rohu ulice!Nebo o co jde zakladateli tématu??
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 07:18
- Nahlásit
Sylva
Ty jsi to nečetla? To už tu opřece bylo. Poslali jsme pomoc a byli jsme ti nejhorší. Jo a mimochodem všichni do toho šli s tím nejlepším úmyslem, pak jsme nestačili koukat, co ta sbírka způsobila...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 07:39
- Nahlásit
Biluška
tu asiatku jsem chtěla já
|
moll
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 07:43
- Nahlásit
Hafina
pak jsme nestačili koukat, co ta sbírka způsobila
to teda máš 100% pravdu - já koukám ještě teď....ale s některýma lidma nepohne asi vůůůůbec nic. místo asiatky máme filáka z útulku třebíč a jsme spokojení všichni
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 08:03
- Nahlásit
moll
To je fajn. Občas vás asi potkáváme u veterináře. Jsme tam teď bohužel každej týden, naštěstí (teda jen rochu naštěstí) ne s Arisem...
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 10:08 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit
Hafina i další účastníci
Nečetla jsem pečlivě všechny příspěvky, protože už to tu bylo mockrát a problémama "on řekl, že řekla.." fakt nemá smysl ztrácet čas. Jsou to malichernosti a psi potřebujou pomoct. To je snad podstatné, ne?? Nebo opakuji: o co zakladateli tématu jde??
NEchci pomáhat Šíblové, ale psům! To, že ona zneužila peníze, nebo jakoukoliv pomoc ve svůj prospěch, jsou zlé, stupidní pomluvy! Ta ženská žije tak skromně, že si to mnozí ani nedokážete představit. Rozhodně si za peníze na psy nekupuje parfémy, jak tvrdí Emler atp. Nejsem jejím fanatickým zastáncem, ale lidi jak určí černou ovci, jsou schopni jí dávat za vinu i oteplování zeměkoule a neuznají naprosto nic z jejich zásluh. Vždyť spoustě psům zajistila nový dobrý domov. Mimochodem Aren, kterou Šíblová vyvezla z Dětmarovic, tady vedle mě vylítaná, krmená masem atd. chrní na měkoučké posteli.. A takových případů je hodně.
Lidi vymysleme něco ať těm psům, jež se jí tam hromadí pomůžem! Mimochodem, namísto zkušebních telefonátů s falešným zájmem, by bylo přínosnější ty zájemce opravdu sehnat, ne?? Já vím, je nutná spolupráce od Šíblové, ale jsou jistě způsoby jak to zařídit. Sezením u kompu a pomlouváním to asi nezměníme, že jo. Nebojte, taky mám tu zkušenost, že má pomoc byla v podstatě odmítnuta. A byla jsem ochotna pomoct jakkoliv, i tou nejšpinavější prací, nebo nejnepříjemnějším jednáním na úřadech. Ale vůči psům mi připadá nefér, spokojit se s verzí "chtěla jsem, ale oni nechtějí, tak už mě to nezajímá a budu jen několik dalších let pomlouvat".
Nenapadá vás někoho nějaká realizovatelná myšlenka?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 10:15
- Nahlásit
Sylva
Ale jo, napadá.
1. bylo by docela fajn, kdyby paní Č. vrátili jejího psa, nebo alespoň přiznali co se s ním stalo, nemyslíš? Kdyby na tom místě byl tvůj Cvok asi bys mluvila jinak, že?
2. ve chvíli, kdy Šíblová začne vydávat psy, osobně jí seženu dvacet míst v jiných útulcích (v takových kde mají tekoucí vodu a světlo). Možná, že jí seženu i několik lidí, kteří budou ochotní od ní psa adoptovat (to neslibuju, sama víš jak je to těžké, ale zkusím to).
3. Jak dlouho se hodlá ještě schovávat před policií a kontrolama? Proč proboha sama podává tr. oznámení když se pak před toutéž policií schovává a odmítá přinést důkazy?
|