| Autor |
Zpráva |
Sylva
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 10:37
- Nahlásit
Biluška
ad 1. To by bylo slušné, ale ona se taky nedočká spousty omluv od lidí co ji uráželi a škodili. A opět: psům, které tam má to pomůže jak?? Ale mají li tam psa, jehož někdo chce vrátit, fajn, že je další důvod a člověk, který by chtěl něco podniknout (ne vyžadovat přiznání), ne?
ad 2. S tou vodou to není myslím v běžném provozu u Šíblové tak hrozné. Není to sice ideální, ale nejsou psi dehydrovaní atp. S vydáváním psů od ní je právě problem.
ad 3. Jak se chová pes, jehož mlátili a teď je zahnán do kouta??
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 10:49
- Nahlásit
Sylva
ad 1. promiň, nepochopila jsem co jsi tím chtěla říct. Zkus to, prosím, ještě jednou.
ad 2. O.K. vodu pominu, předpokládám, že teď když není -28 tam voda teče. Nemyslíš, že prioritním posláním útulků by mělo být umísťování psů?
ad 3. Pes je pes, šíblová je člověk, měla by mít druhou signální soustavu a reagovat jako člověk, ne?
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:00
- Nahlásit
Biluška
ad 1. bylo by docela fajn, kdyby paní Č. vrátili jejího psa, nebo alespoň přiznali co se s ním stalo, - bylo by slušné od Šíblové psa s omluvou vrátit, nebo podat vysvětlení. Ale.. dále mé předešlé ad 1.
ad 2. Jasně, vždyť jsem uznala, že právě to je s ní problem. Protože útulek má být pro psa stanicí dočasnou, ne konečnou, že jo. A v tom bych chtěla něco udělat. NEznám zákony a pravomoce úřadů a policie a nechci Šíblové ublížit. Tak prosím tě, chcem se na něčem přínosném domluvit, nebo jen tak tlachat o tom, jak je někdo špatnej?
ad 3. Jo, ale pokud je člověk v pohodě, jedná jinak, než když je po tolika útrapách a v situaci, z níž třeba nemá sám sílu se vyhrabat. Prostě rezignuje a brání si aspoň ten svůj mizernej pelech.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:09
- Nahlásit
Sylva
vim o cely kauze uplny kulovy a ani nic zjistovat nebudu .... ale jen zareaguju na jednu vetu:
když je po tolika útrapách a v situaci, z níž třeba nemá sám sílu se vyhrabat. Prostě rezignuje a brání si aspoň ten svůj mizernej pelech.
ma takovy clovek mit zodpovednost za vetsi mnozstvi psu??
|
aren
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:09
- Nahlásit
Sylva
bylo by docela fajn, kdyby paní Č. vrátili jejího psa, nebo alespoň přiznali co se s ním stalo, - bylo by slušné od Šíblové psa s omluvou vrátit, nebo podat vysvětlení.
Nechce se mi to hledat, ale někde tady psal snad fatdog, že v době, kdy se ozvala paní Č, pejsek už byl u nových majitelů a paní Šiblová na ně nemá kontakt. Takže on to podle mně řeší jen aby řešil.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:27
- Nahlásit
aren
pejsek už byl u nových majitelů a paní Šiblová na ně nemá kontakt
nerikej .... ja myslel, ze zodpovedne vedeny utulek ma kontakt na majitele umistenych psu. dokonce ja treba mam ve smlouve s utulkem, ze mi muzou psa odebrat, pokud se o nej nebudu starat .... a mam pocit, ze v ty smlouve mam napsany i to, ze kdyby se zmenilo misto, kde ten pes bude bydlet v prubehu prvniho roku od jeho umisteni, tak jsem povinnen o tom informovat utulek ......
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:33
- Nahlásit
Neznám z té kauzy ani ň, ale jedno jsem snad z toho pochopila - paní Š. chce psy zachraňovat sama a podle toho jedná. Že na to nemá prostředky, možnosti a ani schopnosti je věc druhá a nejpodstatnější. Když na to nemá, ať to nedělá. Takových "paní" už bylo v republice dost, kdy něco zachraňovaly (vybavují se mi třeba koně) a zvířata na dvorečku chcípala hlady. Pozor, tady žádná materiální pomoc nepomůže, takový člověk to prostě neumí, to zachraňování. Jediná cesta je vylifrovat od ní zvířata pryč. Bohužel, že by třeba bleskově zasáhly povinné státní instituce, o tom si můžeme nechat zdát.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:35
- Nahlásit
Sylva
enapadá vás někoho nějaká realizovatelná myšlenka?
utratit psy a ty hajzly
nemá smysl pomáhat těm psům, když ona si stejně najde jiné, kterým zase bude ubližovat...nejsem pako abych dělalněco,co druhej hned pošlape a Ty tu napíšeš kašlem na ni, pomáhejme psům...promin,m ale trochu kontraproduktivní jako spouzsta z toho, co zdejší rádobyzachránaři stále dělají .)))
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:37 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit
LucieS
Neznám z té kauzy ani ň, ale jedno jsem snad z toho pochopila - paní Š. chce psy zachraňovat sama a podle toho jedná. Že na to nemá prostředky, možnosti a ani schopnosti je věc druhá a nejpodstatnější. Když na to nemá, ať to nedělá. Takových "paní" už bylo v republice dost, kdy něco zachraňovaly (vybavují se mi třeba koně) a zvířata na dvorečku chcípala hlady. Pozor, tady žádná materiální pomoc nepomůže, takový člověk to prostě neumí, to zachraňování. Jediná cesta je vylifrovat od ní zvířata pryč. Bohužel, že by třeba bleskově zasáhly povinné státní instituce, o tom si můžeme nechat zdát.
naprostá pravda.....jen ještě drobnost...ta paní bude shánět nová zvířata...tuze totiž chce pomáhat ...své peněžence.....a tohle je docelka snadná cesta...bylo to tu již několikrát....nebuďme zase slepí, že jo?
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:39
- Nahlásit
Jirikovo
Nemá a proto: pomožme aspoň těm psům, kteří jsou umístitelní. Šíblová je už skoro veterinář, cst. jejich znalostí o nemocech a léčení, tak ať se ona dál stará o ty chudáčky, kteří těžkou najdou domov a spokojenost může být na všech stranách.
aren
No dyť píšu furt dokola, že většinou je to tlachání o ničem. A vyzívám lidi, ať sami použijou druhou signální soustavu. To nemyslím na tebe Biluško, jen používám tvá slova k tomu co chci říct. A to přiznání a omluva mělo dodatek, že ani ona se nedočká omluv a vysvětlení.
PRoto nechme plavat co bylo a pokusme se vymyslet a realizovat něco plodného pro psy, kteří doplácí na lidskou nelidskost! Vypadá to že křičím: chudáci pejsci, pomozte jim přece! Ne. Já to, co jsem sama mohla jsem zkusila a lepší způsob nevím. Ale jistě lidi znalí můžou něco vymyslet. Já udělám ráda hodně v dobré věci. Což není utopit Šíblovou.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:40
- Nahlásit
Sylva
ale ona se taky nedočká spousty omluv od lidí co ji uráželi a škodili.
Doufám, že to nemá být důvod k tomu, aby se chovala nevhodně k lidem, kteří ji nic neudělali, případně od ní chtějí adoptovat psa. Pokud bych měla být protivná na všechny lidi kolem sebe kvůli tomu, že mě někdo uráží a pomlouvá, tak se vztekám na celý svět už pěkných pár let. Pokud se někdo snaží pomáhat psům tím, že jim hledá nový domov, musí jednat s lidmi. A měl by s nimi jednat slušně, jinak psům ubírá šanci na to, že jim bude líp.
S vydáváním psů od ní je právě problem. ... A v tom bych chtěla něco udělat. NEznám zákony a pravomoce úřadů a policie a nechci Šíblové ublížit. Tak prosím tě, chcem se na něčem přínosném domluvit, nebo jen tak tlachat o tom, jak je někdo špatnej?
Dobrý! Mám nápad. Udělej s tím něco. Co třeba najít si cestu k paní Šíblové tak, aby Tvým radám naslouchala. Nebo najít někoho, komu naslouchat bude a dá na jeho rady. Může být, že neumí jednat s lidmi, takových je spousta. Zvlášť mezi lidmi, co se starají o zvířata v nouzi je převaha těch, co s lidmi jednat neumí. V tom případě by ji měli její přátelé pomoct ne? Co si vybudovat statut přítelkyně paní Šíblové, doprovázet zájemce o psy a zprostředkovávat tu váznoucí komunikaci? Pokud ona sama nechce psy vydávat a má jich moc, jsou dvě možnosti, jak to změnit.
1. Prostudovat si zákony a pravomoce úřadů a policie, zatlačit na úřady a přinutit je, aby ji sebrali psy násilím. To má dost velké riziko, že psi "zmizí", protože u nás je celkem problém, aby úřady naklusaly někam bez vědomí majitele a sebrali mu majetek. A mnoho labilnějších jedinců své psy raději nechá "zmizet", než by je dali někomu cizímu. Další problém je v tom, že pokud se nakrásně podaří ty psy odebrat, nikdo nezaručí, co se s těmi odebranými psy stane a nikdo nezaručí, že situace u paní Šíblové nebude za dva měsíce úplně stejná.
2. Pomalu se propracovat k paní Šíblové a z pozice přítelkyně ji změnit pohled na okolní svět, přesvědčit ji, že opravdu není spasitel světa a nemůže zachránit všechny psy v republice, ale že může opravdu pomoct tolika, kolik je schopna "utáhnout". To je cesta dlouhá, časově náročná, ale funkční a prospěšná jak pro psy, které u sebe má, tak pro paní Šíblovou. Co? Byla by to cesta, jak to řešit?
Pokud někdo zachraňuje psy (konkrétní jednotlivce, ne psy jako živočišný druh), měl by pod tím pojmem rozumět odvezení ze špatných podmínek, umístění do podmínek vhodných alespoň pro přechodný pobyt a nabytí síly a co nejdříve zajištění domova, kde pes dožije zbytek života v podmínkách vhodných pro dlouhodobý pobyt konkrétního zvířete. Nelze tu cestu "záchrany" skončit v polovině, pak to totiž není záchrana.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:47
- Nahlásit
Sylva
To nemyslím na tebe Biluško, jen používám tvá slova k tomu co chci říct. A to přiznání a omluva mělo dodatek, že ani ona se nedočká omluv a vysvětlení.
Myslím, že za ty psy by se mohl jeden dočkat spíše nakopání do břicha, to by už bylo reálnější, chápeš?
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:47
- Nahlásit
LucieS
máš pravdu, ale pomlouváním Šíblové těm psům nepomůžem.
fatdog
Ona ty psy nevyrábí! Oni jsou to psi, kteří nemají domov a pána. Už nepiš o peněžence atp., to je trapný, fakt! Pomoct těm, kteří jsou u ní teď není kontraproduktivní. Ti psi přece budou dalších dejme tomu 10 let žít normalní život. Takže i kdyby "sehnala" další, o těchto x bude postaráno. A namísto tlachání u kompu, můžem pomoct i těm dalším.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:49
- Nahlásit
tosca
promin, ale u ni je to trochu jinak...touha po penězích je očividná ....kdo nechce, ten to nevidí...co dodat ona již na první pohled a "očuch" není typ člověka snažícího se pomoci zvířatům....
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:51
- Nahlásit
Sylva
Ona ty psy nevyrábí! Oni jsou to psi, kteří nemají domov a pána. Už nepiš o peněžence atp., to je trapný, fakt! Pomoct těm, kteří jsou u ní teď není kontraproduktivní. Ti psi přece budou dalších dejme tomu 10 let žít normalní život. Takže i kdyby "sehnala" další, o těchto x bude postaráno. A namísto tlachání u kompu, můžem pomoct i těm dalším.
Trapný? To si děláš srandu, viď?
Když těm psům pomůžeš od ní, ona si najde jiný a jestli to nejsi schopná pochopit, tak mě to fakt mrzí, ale pomáhat Ti nebudu.
Jistě, že je to kontraproduktivní, pomoci těm psům u ní...to tu snad již bylo a ne jednou...a tak jsme dementi nmebo si na ně jen hrajeme?
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:53
- Nahlásit
LucieS
...a ani schopnosti
Je schopná se postarat o psy (omezené množství psů, ruce má jen dvě). Soucítí se zvířaty, umí je ošetřovat (velmi dobře), umí jim navodit psychickou pohodu. Psům rozumí a má s nimi dost zkušeností. (Viděla jsem ji v kontaktu se psy, když pomáhala s ošetřením nemocné feny jen jednou, ale tenhle dojem ve mě zanechala) Pokud by se starala o omezené množství zvířat, byli by, podle mého názoru, psi u ní v dobrých rukou
Můj osobní dojem ...
Neumí zvládnout stres spojený s tím, že si ukousla víc, než zvládne požvýkat. Neumí odhadnout své síly. Není ochotna si přiznat, že to nezvládá a změnit svůj přístup, aby se situace obrátila k lepšímu. Podle mě by byla skvělým depozitem nějakého útulku. Měla by mít "nad sebou" někoho, kdo stojí nohama pevně na zemi. Samozřejmě pokud je pravdivý můj předpoklad, že to děla pro záchranu jednotlivých psů a nikoliv pro peníze.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:53
- Nahlásit
Sylva
Takže i kdyby "sehnala" další, o těchto x bude postaráno. A namísto tlachání u kompu, můžem pomoct i těm dalším.
a jasně a pak dalším a dalším, aby si ona mohla v klidu dělat kačky a využívat stále nový psy...no tak to si fakt dělej sama, já svět spasit nemíním...ono to nějak nejde totiž....co kdyby jsi šla do kriminálu a uváděla zločince na správnou cestu? Nejlépe sociálně nepřizpůsobivé.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:56
- Nahlásit
fatdog
cifix, co máš furt s tou peněženkou.
Já jsem znala paní Šiblovou, než se do té záchranné akce pouštěla. Byla dobře situovaná, s přepychově zařízeným bytem, s dostatkem financí který ji umožňoval sponzorovat útulky.
Pak po roce byla v bytě se zničeným nábytkem a s dluhy na nájemném, s odpojenou elektřinou. Tak jak zbohatla, kurňa. Teď už přišla, co vím, i o ten byt, a je v tom domku, který Biluška shledala málo komfortním pro psy.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:56
- Nahlásit
fatdog
Můj názor znáš, já znám Tvůj, myslím, že je zbytečné je znovu přetřásat
Možná se můj první "očuch" mýlí. Nemám s očucháváním lidí zas tak velké zkušenosti
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:58
- Nahlásit
tosca
Psům rozumí a má s nimi dost zkušeností.
to je taky asi hloupý žertík...a co ty odchovy u ni? co třeba ta fena na tom řetízku, jak tu šly ty fotky? děláš si srandu nebo jsi jen někoho citovala a já to z Tvého spotu nepoznal?
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:59
- Nahlásit
tosca
Taky máš pravdu. HOdně věcí píšeš jen jinými slovy, ale v podstatě to co já. O pochopení a změnu jejich názorů jsem se pokusila právě jak radíš, ale nepochodila jsem. Reaguje přesně jak ten pes v koutě. "nikdo nezaručí, co se s těmi odebranými psy stane" -Biluška psala o místech v jiných útulcích, zájemcích atd. NEmyslím, že jen ona se má postarat. POkud všichni co jsme tady mistři světa, přiložíme ruku a hlavu k dílu (to zní směšně, ale je to tak), výsledek může být.
Pro teď končím, vrátím se večer
Haf
|
aren
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:00
- Nahlásit
tosca
Co si vybudovat statut přítelkyně paní Šíblové, doprovázet zájemce o psy a zprostředkovávat tu váznoucí komunikaci?
To zní velmi rozumně, to bysme mohly zkusit, Sylva a já, máme to teď ale dost z ruky.
Další problém je v tom, že pokud se nakrásně podaří ty psy odebrat, nikdo nezaručí, co se s těmi odebranými psy stane
Myslím, že všichni víme, co by se s nimi stalo. Co vím, právě proto "byli zmizeni".
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:01
- Nahlásit
tosca
Nemám s očucháváním lidí zas tak velké zkušenosti
já jsem přesvědčen, že tohle je očividný
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:03
- Nahlásit
aren
přál bych tobe a tvym znamym zachranarum vse fajn...nejlepe stejny prima zivot, jaky Vy pripravujete tem psum...to je fer, ne?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:03
- Nahlásit
tosca
umí jim navodit psychickou pohodu
Neumí zvládnout stres spojený s tím, že si ukousla víc, než zvládne požvýkat
tyhle dve veci jdou podle me tak trochu proti sobe .... pokud neumi zvladnout vlastni stres, nechapu, jak muze dokazat navodit psum psychickou pohodu .....
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:06
- Nahlásit
fatdog
Znovu a znovu uznávám, že podmínky u ní nejsou dobré. PRoto jsem se do tématu zapojila. I kdyby bylo 5 fen na řetízku, je to o to větší důvod jim pomoct, ne?? Je li tento způsob pro tebe nicotný, neseď tady a běž měnit zákony chytráku. Nebo navrhni něco produktivního! A jak myslíš, že dělá kačky? On jí někdo dává dotace? NEbo na každou prosbu v inzerci jí lidi posílají statisíce? NEbo co si představuješ?
|
aren
Člen |
- Nahlásit
fatdog
to je fer, ne?
To ano.
|
fatdog
Člen |
- Nahlásit
Jirikovo
moc se v tom babras...da jim na krk tachyon a zmeni info, ktere ziskali v dobe inprintingu a hotovo...chlape, tož
|
aren
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:08
- Nahlásit
Sylva
A jak myslíš, že dělá kačky? On jí někdo dává dotace? NEbo na každou prosbu v inzerci jí lidi posílají statisíce? NEbo co si představuješ?
To by mně taky zajímalo.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:10
- Nahlásit
fatdog
da jim na krk tachyon a zmeni info, ktere ziskali v dobe inprintingu a hotovo
vona ma jako taky ten diplom praktika???
|