Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 8145 . 8146 . 8147 . 8148 . 8149 . 8150 . 8151 . 8152 . 8153 . 8154 . 8155 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:09
- Nahlásit

nesmíte mít ofšm bígla samosebou)))
no tak to je ale zcela pochopitelný
bonc
po přivolání psovodem se má čokl laskavě dostavit to 30-ti minut, pokaď se nedostaví vůbec z důvodu sledování čerstvý stopy neni hodnoceno jako neposlušnost, navopak hodnoceno kladně....
to je hustý co jsem se ikskrát hádala s myslivcema pejskařema, že jejich čokle nemaj ani za máku poslušnosti a voni,že jo, vždyť maji zkoušku
jako beru, že lovecký vlastnostě vrozený a event. i natrénovaný jsou přednější než poslušnost za každou cenu u opravdu loveckýho (lovecky využívanýho) psa, ale na druhou stranu nechápu k čemu je mi jezevčík, kterýho vidím ráno na nástupu, pak při odepínání ze šňůry před první lečí (v 7 ráno) a pak až v hospodě na žrádle (ve 4 odpoledne), páč ten čokl se rozeběh kasi do Polska pronásledovat zvěř - jakoukoliv, co na tom, že jdeme na prasata, že jo a při naháňce byl tím pádem úpa k hounu - jim to nevysvětlíš, oni ti ještě řeknou "To je loveckej pes, ani na vodítku ho pomalu neudržíš!" to neudržíš, páč je úpa debilní a škrtí se už při vyndání z auta na silnici

bonc
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:14
- Nahlásit

Crysa
a k čemu to jako je, že dvě hodiny čekáš k hovnu,
zájem vo stopu nade vše to je logika u honičů a teriérů. U ohařů kladou důraz na tu poslušnost, ale honiči a teriéři měli makat samostatně, prostě tu zvěř za žádnou cenu nepustit a uštvat, popř. u malejch jako bíbl vést lot koní po stopě než ty nemehla toho zajíce konečně picli. V dnešní době využití 0, na lov v praxi se používaj ohaři, norníci ale těžko můžeš nechat honiče přefrčet přes pár silnic a jet přitom za nim na kole

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:14
- Nahlásit

Crysa
k čemu to jako je, že dvě hodiny čekáš k hovnu, aby ti za dvě hodiny přilítl od někud pes, ufuněnej, uslintanej, vymrtvenej únavou
no k čemu...hesky se probjech ne? ))))
jinak zajímavej zkušebák,asi pudu do lovečiny příště))))))))))

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:16
- Nahlásit

bonc
dozata jsou strašně krásný, strašně veliký...
dík, ale mě se furt zdaj děsně malý
a strašně tvoje
no tak to už je horší realita
jenže tyhle fotky nejsou nic moc, problém je to zpoždění fo´táku, mám krásnej záběz a než ten šmejd zareaguje ... navíc ta kvalita je nic moc no
pawLINka
hele fotky jsou moc pěkný, prodáváš ho? za kolik?

bonc
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:19 - Změnil/a: bonc
- Nahlásit

Eldoguero
jejich čokle nemaj ani za máku poslušnosti a voni,že jo, vždyť maji zkoušku
jo jo, přesně!!!!
hele když sem ten zkušebák pročítala, tak sem si řikala že by ty zkoušky normálně dala Bonice z placu, akorát bych jí musela naučit na ňákej povel vyslání - jakože teď běž a tu stopu si najdi. Páč to je přesně to co jí celou dobu usilovně zakazuju - teda ne že by to nedělala, ale asi by to vypadalo blbě když bych stála něgde na kraji honitby, místo stopa zavelela volno a péf by si teda vodběch se proběhnout. Hlásit umí par excelant, neegzistuje že by hlásila falešně nebo v běhu stopu hlásit přestala, vo tom že by jí nenašla nebo jí vopustila (třá pro blbej terén) nemůže bejt řeč. A poslušnost? Třá vodložení je fakt ftipný - je jedno esli psa vodložíš na volno nebo na řemeni, nesmí vodejít, tj. ten řemen přervat, přehryzat a taky by u toho neměl celou dobu ječet...

suma sumárum dnešní lovec - honič, teriér v praxi zcela ke guvnu

Crysa
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:22 - Změnil/a: Crysa
- Nahlásit

bonc
a nevíš jak prověřujou, zda po půl hodině běhu po pokusu přivolání ještě běží po stopě a nebo pejsek bíglíček pigluje někde ve vsi háravou pudlici? Když třá 15 minut už běží, pak přivoláš a za půl hodiny se teprve zjišťuje proč nepřiběhl, tak za 45minut běhu cca 15km rychlostí (a že migaj rychlejc) je nějakejch i 10km v prdeli, že toho psa ani nemůžeš slyšet..

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:24
- Nahlásit

bonc
jé to mi připomíná jednu debatu vo ničem s jedním myslivcem. Jsme se bavili o AD jako, kam by se zařadili mezi lovecký plemena podle FCI a jasně, že mezi honiče, páč, když nevíme kam,narveme to mezi honiče ale jako i logicky a vůbec se vo tom tak uvažuje, že by se přesunuly ... ale to je jedno.
No a já mu říkala, jak mi čuba pracuje na naháňce a on na mě s vytřeštěným výrazem, proč jako se ten pes drží u mě (rozuměj do vzdálenosti, na kterou v lese vidím - tedy cca do 40 metrů max. v ideálním případě). Já na něj třeštím voči, jako kam by chodil no prostě vylezlo z něj, že honič prostě má běžet jak trotl kamsi a pak zase jak trotl zpět. Co na tom, že když AD po cestě náhodou to prase chytí, tak ho tam degen bílej bude držet třá i několik hodin a já vo tom nebudu vědět, páč budu iks kilákůch daleko, že jo, hlavně, že je to honič

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:24
- Nahlásit

danajasa
Ahooooj, kameru na foťáku nemám. Ale mám pracovní kameru, co mi nedávno říďa koupil, tak tě můžu natočit naň. To nejni problém. Stačí říct kdy a kam se mám dogestit nebo tak.

A huž dříf jsem ti chtěla říct, že si chci pakůňíčka vyfotit, pač si chci zkusit fotit černýho velkošokla. Barevní jsou snadní. Se chci naučit fotit cestou pokus omyl i černopsy.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:27
- Nahlásit

Eldoguero
No původně jsem ho prodávat chtěla, ale posraly se nám obě auta a teď nemám prašule na to, abych si koupïla lepšejší. Stál mě před cca rokem a půl 10 litrů plus karta, brašna atd., takže dohromady asi 11.
Teď nevím za kolik se prodává, tak nevím za kolik bych ho poslala dál.
Ale pokud jsi zvyklá jen na malýho kompakta, tak abys nebyla zklamaná. Fotky krásný, ale když to chceš brát na výlety, tak se pronese. Brašnu mám poměrně velkou, i když je to nejmenší zrcadlovka, ptž musíš mít s sebou i druhej objektiv a tak... Já jsem se s tou velikostí už smířila, ale zpočátku mě to neskutečně sralo. Kompakta jsem vždycky strčila do kapsy a bylo.

bonc
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:29 - Změnil/a: bonc
- Nahlásit

Crysa
hele to nevi, live sem nigdy nic neviděla a radši ani nechci, ale co sem tak slyšela tak nejni vyjímkou použití gps. Ale jedno vyprávění taky bylo: "přijeli němcí, vybalili všechny ty svý udělátory, napojili na to čokle a vypustili. čučeli na to jak se tečka pohybuje, běží kilák, dva kilák, tři kilák, štyry kiláky... a byli v prdeli stejně jako my páč to větší dosah nemělo"
tagže asi tak
ale troufam si tvrdit že pes v honitbě, kde ty čerství stopy sou, za ničim jinym nepude. Aspoň má 5-ti letá zkušenost s magorkou praví že stopa je absolutně na prvnim místě, před žrádlem, před všim. Nevim jak u psů-psů je to s hárafkou, esli by to přebyla.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:29
- Nahlásit

bonc
hele já vždycky když jsem trénovala hledání nebo slídění, tak jsem si všechny psy držela hodně blízko - na zkouškách by to bylo krátký hledání, ale pak v praxi na zkouškách se stejně ten pes rozeběhne o něco víc, takže v zásadě, pak běhá v rozumný vzdálenosti, nebo na hranici krátkýho hledání, což teda, ale já zase vůbec neřeším
Radši budu mít u psa krátký hledání, ale odvolání od zvěře, když ji vypíchne, než ani nevědět, že zrovna něco honí, páč má daleký hledání. Což je mi ale v praxi úpa k hounu, páč na 100 metrů bažanta brokovnicí fakt střílet nemůžu, že jo
Crysa
nevědí, ale předpokládají

Mimochodem vůbec netuším k čemu v loveckých zkouškách je odložení - nikdo v praxi loveckýho psa neodkládá. Za prvé není důvod a za druhé 99,9% těch super loveckejch čoklůch se zkouškama by stejně šńůru překousalo a zdrho (né hledat páníčka, ale kamsi ...)

danajasa
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:31
- Nahlásit

pawLINka
Se chci naučit fotit cestou pokus omyl i černopsy.
Jak je libo,eště můžu jako bonus dovést hmyzopsa ta nejde vidět lautr nikdy

bonc
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:35
- Nahlásit

Eldoguero
ylezlo z něj, že honič prostě má běžet jak trotl kamsi a pak zase jak trotl zpět. Co na tom, že když AD po cestě náhodou to prase chytí, tak ho tam degen bílej bude držet třá i několik hodin a já vo tom nebudu vědět, páč budu iks kilákůch daleko, že jo, hlavně, že je to honič

když vono tomu tak u těch honičů tak je, voni neměli s člověkem spolupracovat, jejich úkolem bylo lovce po stopě jenom vést, případně tu zvěř právě tim šílenym během uštvat (netušim teda jak potom našli tu uštvanou žvěř i s čoklem, ale zase to vychází z toho že pes celou dobu hlásí jak magor a ty se za nim řítíš na koni..., tagže v momentě kdy vo x kilometrůch dál zvíře konečně chcípne na moc běhu, ty budeš někde opodál). V žádnym případě nemaj v popisu práce s tou zvěří nějak nakládat - jako jí strhnout nebo tak něco. To se veeelmi hodnotí - pes u mrtvé zvěře čeká a hlavně - NENAČÍNÁ

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:37
- Nahlásit

pawLINka
škoda
mě jde hlavně o focení čoklůch na cvičáku, doma a na procházkách jen občas, to moc neberu ani malej foťák, většinou ani mobil, páč se znám ...
jinak se mi to zdá jako velmi slušná cena
bonc
hele já myslím, že pes, kterej sleduje stopu, jako fakt sleduje, páč po ní chce jít a je to jeho životní poslání z ní nesejde kvůli háravce, max když už je vychladlá, ale jako aby udělal uprostřed lesa vlevovbok, páč zacejtil na cestě paní Kadrnoškovou s Fifinkou, tak to asi ne

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:39
- Nahlásit

Eldoguero
hele já myslím, že pes, kterej sleduje stopu, jako fakt sleduje, páč po ní chce jít a je to jeho životní poslání z ní nesejde kvůli háravce, max když už je vychladlá, ale jako aby udělal uprostřed lesa vlevovbok, páč zacejtil na cestě paní Kadrnoškovou s Fifinkou, tak to asi ne
myslim,že je to stejný jako se srdcovejma kousáčema..prostě napřed si kousne a paaak mooožná)))
jiank tvůj popis myslifců je přesně ten důvod proč si jich jaxi moc nevážim..mírně řečeno.-)))

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:41
- Nahlásit

bonc
to já vím a je mi to jasný, ale oni ti myslivci jaksi nechápou, že AD pracuje trochu jinak, no spíš hodně jinak a argentina, která by nespolupracovala s člověkem (myslím při lovu) by byla v podstatě k prdu
oni musej bejt samostatný to je jasný, ale přesto musej být furt ovladatelný a "poslušný" i když řekněme si to na rovinu -- ti psi, kteří jen loví zas tak poslušný taky nejsou, ale není to to co právě známe tady od těch honičů a třá i teriérů
Jinak pochopitelně zásadní rozdíl je v tom, že AD má zvěř chytit, ne otočit a hnát na střelce nebo hlásit, prostě chytit a držet ...

bonc
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:44
- Nahlásit

Eldoguero
ale jako aby udělal uprostřed lesa vlevovbok, páč zacejtil na cestě paní Kadrnoškovou s Fifinkou, tak to asi ne

si taky myslim, páč voni v tu chvíli stejně nic jinýho prostě nevnímaj...
s tim slíděním, dohledávkama, vypíchnutím zvěře atd. - to je jasný, tam navopak potřebuješ bejt blízko. Mě docela vadí že se lovecký plemena házej do jednoho pytle a v podstatě se všichni chovaj jak honiči s alibistickym odůvodněnim - dyť je to lovečák. Ale ohař se nemá co řítit někam doprdele. A vono těch plemen - honičů, zas tak moc nejni voproti ohařoidním, retrívrům a hromadě dalších, a ty všichni měli úzce spolupracovat s člověkem, ne si to někam mydlit na vlastní pěst.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:45
- Nahlásit

davidkova renata
jo jo ono to má v podstatě podobnej základ, nevíc háravá čupka zas tak daleko neuteče, prase, nebo figurant by moh
jiank tvůj popis myslifců je přesně ten důvod proč si jich jaxi moc nevážim..mírně řečeno.-)))
Jasně, to hodně lidí. Já už to psala tisícktrát, že oni tfakt takový nejsou všichni, ale bohužel u nich narazíš na blbce hodně často a když je to blbec, tak echt blbec
o těch normálních se prostě nemluví
navíc dneska už začíná bejt myslivost zase víceméně hodně o penězích, jako fakt hodně, když se tomu chce člověk opravdu věnovat a to taky o spoustě věcí hovoří ...

bonc
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:45
- Nahlásit

Eldoguero
AD má zvěř chytit
v tom případě je úplná kravina jí strkat do honičů ne?! Dyg by ani ty zkoušky pak neudělali, páč honiči na tu zvěř šmakat nesměj

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:49
- Nahlásit

bonc
no, ale ono to zní dobře né - "Prosím vás už zase tady mám vašeho kraťase (něm. krátkosrstý ohař) na útulku, zase vám utekl." - známej tak dvakrát do měsíce telefonuje jednomu maníkovi s tím, že by si ho jako měl hlídat. A ten na to: "No jo to víte to je loveckej pes, ten jak ucejtí zvěř ...!
Vysvětlení - kraťas žije na zahradě uprostřed vesnice, v rodině nemyslivců a občas se prostě nudí víc než je únosný a tak přeskočí plot a jde se projít po silnici

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:52
- Nahlásit

bonc
blneš od kdy maj zkoušky něco společnýho s prací
není kam jinam, podobně pracuje jen bul, amstaf a stafbul a to jsou teriéři, honiči jsou jediná schůdná varianta, měli by mít výjimku, že nejsou hlasitý na zkouškách
navíc na zkouškách se stejně s živým prasetem nemaj šanci střetnout, takže úpa v pohodě
Jo a známýho kopovka teda fakt není zrovna jemné zvíře, jak se dostane k praseti, tak na něm ihned vysí jak náhrdelník

bonc
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:58
- Nahlásit

Eldoguero
No jo to víte to je loveckej pes, ten jak ucejtí zvěř ...!
to je přesně to vo čem mluvim - vohař strhne srnu a : to víte paní, to je lovečák...
a nemůžou je teda nějak strčit k bulům? jako že skupina teriér + AD? u těch honičů by musely mít víc vyjímek než pravidel, hlavní zásady honičů- hlásí, pracujou samostatně, nestrhávaj, dozy nehlásí, pracujou u člověka a strhávaj..... čeče nějak mi to neštymuje

danajasa
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 14:09
- Nahlásit

Eldoguero
Paní speciálně pro vaše malodogy dyž se plácnete přes kapcu možete jet aj na medvědy!! http://www.lovyvrusku.wbs.cz/kombinovany-lov-medve dtetrevtetr.html Jo unás taky probíhaj zkoučky na medvědy nejakej bosík je má(měli medvěda vycpanýho na vozejku vyděla sem fotky fak jako)

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 14:11
- Nahlásit

bonc
vohař strhne srnu a : to víte paní, to je lovečák...
přesně
a nemůžou je teda nějak strčit k bulům?
nemůžou to neklapne
Jinak teda dozy nehlásí, pracujou samostatně, zvěř drží
však není nutný, aby dělaly zrovna BZH můžou dělat jakýkoliv zkoušky (teda norovačky asi né no, by se narvaly možná tak do nějaký obří jezevčí nory ) a ono je to stejně fuk, páč se o tom sice mluví a mluví a argetnina jako země původu by asi i byla pro přeřazení do jiný skupiny, ale FCI to zatím pokud vím neřeší

Alexa
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 14:12
- Nahlásit

davidkova renata
asi tě zabiju

kejtlin
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 14:12
- Nahlásit

jo ten veter dohled, neříkali jsme že to pořeší eldorádovi????než budu připomínat pochobradskýmu?
poháry od agáty-super nápad
kafe turek je mi jedno jakej

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 14:14
- Nahlásit

danajasa
dík pani za vodkaz jedu hned, ale střílet nebudu na méďu pokud mě nebude chtět sežráť nevadí to
máte loveckýho pakoňa pani, jeďte s ním na medvěda

kejtlin
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 14:17
- Nahlásit

Alexa
máš sovu, stačí až zabiješ davídkojc ji vyřídit

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 14:17
- Nahlásit

kejtlin
jestli stačí vet. technik, tak úpa v pohodě

kejtlin
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 14:22
- Nahlásit

Eldoguero
jestli stačí vet. technik, tak úpa v pohodě

uš je to pořešený, pojd´ na fb

<< 1 ... 8145 . 8146 . 8147 . 8148 . 8149 . 8150 . 8151 . 8152 . 8153 . 8154 . 8155 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání