| Autor |
Zpráva |
Alexa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:06 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
kejtlin
ale musím mu to znova říct v lednu, to už bude novej zkouškovej kalendář
bezváááá takže se pak domluvíme essi nároďák nebo pípo nebo voboje uďáli bychom to asi ve čtvrtek abysme to mohli oslavit či zapít neúspěch
akorát mi pak budeš muset sehnat kontakt na veterinární správu a na veta, kerej by udělal přejímku
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:08
- Nahlásit
davidkova renata
hele a ty jako nechceš učit děcka tělák??? umíš si přectavit jak bys ty šmejdy mohla mučit
Ja je nechci učit! Chci delat veterinarni sestru a na to bych musela chodit na stredni skolu v prezencnim dennim studiu!! a to spociva napriklad v tom, ze bych s nima musela chodit na predmety, ze kterych jsem nematurovala, tzn napriklad telaaaak!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:09
- Nahlásit
davidkova renata
Prosím tě, ona by ten tělák neučila. Ona by tam tělákovala . V modrejch trenclích a bílým tričku . Skákala by přes kozu a šplhala na čas . Já jí taky fandím a ci, aby tam šla A ci a ci a ci a eště víc jak puve
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:09
- Nahlásit
zuzanarosakova
Chci delat veterinarni sestru a na to bych musela chodit na stredni skolu v prezencnim dennim studiu!! a to spociva
simtě neřikej mi že na to není nějaká vejška bakalář nebo nějakej kursík
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:11
- Nahlásit
kejtlinjeeee,ja o tom prave premejslela,hele to by se domyslelo,to je upa parada,bych vam neco i uvarila,byla by sranda.
Alexahele a je to ten zavod,co se zapisuje,kdyz pes udela aspon minimum bodu????
davidkova renatapyskutek nechci,jdu si vzit tatranku,hajan je v pohode,mazlil se s vetkou,ty nohy se mu hodne zhorsili takze to vidim,ze na jare uz bude chodit hlidat jen amin,jinak amin dnes hajanoj osetroval ty pysky a hajan drzel jak hluchy dvere.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:11
- Nahlásit
Alexa
no my u zkoušek neměli vet. přejímku psů
uděláme i nějaký nižší,ZZO nebo ZOP, BH nebo tak něco abych se mohla zůčasnit s axou a kyrou, příp. s gošou, z nichž jediná goša aportuje, takže si mě bude muset vzít zuzka do parády, ptž vše ostatní musí mít v pohodě, když budem mít za aport nulu, kyra teda za tím vyběhne a vezme to do tlamy, ale málokdy to donese.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:12
- Nahlásit
ketty
sarloa Weri francouz první odchovaný štěně v čechách šampion Evropy atd...moc ocenění Martinovo psí miláček
JJ, vím, že Miraja odchovala první vrh v Čechách. A náhodou vím, že brouček se jmenuje Angel Warior Miraja
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:12
- Nahlásit
zuzanarosakova
Jest taková bakalářská kinologiská škola veterinární ale na slovensku mám tam kamarádku jest to veterina přímo na pésky zaměřená ovšemnázef nevím
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:13
- Nahlásit
danajasadobry vecer pani,ja mela strasny strach o hajana,ze bude dohryzany,tak jsem se je snazila od sebe co nejvic drzet!to bylo asi tim strachem,nerada bych staryho psa zbirala po kouskach,takze tohle vyplinulo ze stresu a strachu.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:16
- Nahlásit
kejtlin
no my u zkoušek neměli vet. přejímku psů
no ale teď je to ze zákona povinný a dokonce tam chodí i dozor ze správy, to by se to nesmělo nahlásit a to si nelajznu
uděláme i nějaký nižší,ZZO nebo ZOP, BH nebo tak něco
když bude nároďák tak jasně že i ZZO, když bude pípo tak BH, ZOPka je kynologická jednota
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:18
- Nahlásit
já sem zkopíruju, jak jsem včera psala, ale to pak zapadlo stran daninýho zážitku, jak zuzanka chytla hysterák jestli pro to má někdo vysvětlení.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:20
- Nahlásit
kejtlinjo ten hysterak,ze znicehonic rvala a nevis proc???
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:20
- Nahlásit
Alexa
bezváááá takže se pak domluvíme essi nároďák nebo pípo nebo voboje uďáli bychom to asi ve čtvrtek abysme to mohli oslavit či zapít neúspěch
Mě je to jedno, ale šla bych určo na stopařinu. Tetu šlapku s i případně obstarám sama
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:21
- Nahlásit
Alexa
je to povinný jo? tak to musím říst ivě, plánuje na únor ty závody-oficiální takže platí asi to samý co pro zkoušky vid´ ?zkusím to domluvit s mým veterinářem, zejtra tam jedu s vendulkou na kontrolu, já mu řeknu i o číslo na vet. správu.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:21
- Nahlásit
danajasa
A nevis, jestli se to da delat dalkove?? Ta vejska na tom slovensku?? To by se mi mocinky libiloooo!!
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:23
- Nahlásit
Baico
jo tak to bude potíž s terénem, essi bude hodně psů tak 100%
nemethova5
jo ten hysterak,ze znicehonic rvala a nevis proc
jo
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:27
- Nahlásit
kejtlin
jo tak to bude potíž s terénem, essi bude hodně psů tak 100%
Tak se holt někam pojede. U nás se taky jezdí. Teď jsme byli na letišti v Sazený. Chtěla bych FPr 3 nebo ZPS 1
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:28 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
kejtlin
Co je potřeba udělat před pořádáním zkoušek (závodů)
Tento pokyn se týká záležitostí schvalování závodů úřady – schvalování kalendáře, pořádání a
rozpisů probíhá dle pravidel ČKS
Závody lze podle platných předpisů považovat za svod zvířat. Veterinární zákon pod pojmem
svod zvířat rozumí soustředění zvířat různých chovatelů na určeném místě a k určenému
účelu, jde zejména o trhy se zvířaty, výstavy nebo přehlídky zvířat, výkonnostní zkoušky a
chovatelské soutěže. Pro tyto akce jsou již tradičně stanovovány veterinární podmínky, které
jsou nezbytné, aby s konáním akce mohla vydat souhlas příslušná obec.
Při tom je nutné rozlišit, zda jde o akci domácí, anebo s mezinárodní účastí. Pokud jde o akci
domácí, musí se pořadatel písemně obrátit na místně příslušnou krajskou veterinární
správu, aby stanovila veterinární
podmínky. Pokud jde o akci s mezinárodní účastí, musí se s požadavkem na stanovení
veterinárních podmínek obrátit písemně na Státní veterinární správu ČR, odbor ochrany
zdraví zvířat.
Nové je to, že v souladu s novelou zákona na ochranu zvířat proti týrání a novou vyhláškou č.
192/2004 Sb. je každý chovatel nebo pořadatel takové akce, tj. veřejného vystoupení anebo
svodu zvířat, povinen příslušnému orgánu veterinární správy předložit spolu se žádostí o
veterinární podmínky též "Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení nebo svodu
zvířat", který musí být schválen Ústřední komisí pro ochranu zvířat (ÚKOZ). Splnění
těchto podmínek je nezbytné k následné žádosti, kterou předkladatel musí předložit k žádosti o stanovení veterinárních podmínek a místně příslušné obci se žádostí o souhlas s pořádáním veřejného vystoupení nebo svodu zvířat.
Veterinární podmínky vycházejí ze zásad ochrany zdraví zvířat a ochrany před šířením nákaz.
Podmínkou konání akce je příznivá nákazová situace. Dále jsou pak samozřejmě stanoveny
požadavky na účastníky, aby při svodu doložili potvrzení o klinickém popřípadě laboratorním
vyšetření zvířete, potvrzení o vakcinaci proti těmito podmínkami stanoveným nákazám apod.;
popřípadě, aby předložili veterinární osvědčení o nákazové situaci, které pro tyto účely
vydává v případě mezikrajských nebo mezinárodních akcí příslušná krajská veterinární správa
v místě původu zvířete. V žádném případě se nelze spolehnout na pouhé ústní sdělení.
Žádost musí být podána písemně a stanovení podmínek je uděleno též písemnou formou.
Splnění veterinárních podmínek i podmínek ochrany zvířat posléze i orgány státního
veterinárního dozoru kontrolují a při jejich nesplnění mohou závody ukončit.
Podmínky ochrany zvířat mají zajistit zvířatům v souladu s předpisy příslušnou požadovanou
péči a pohodu a vyloučit provádění takových činností, které by zvířatům mohly způsobovat
utrpení. Celý postup lze v souladu s prováděcí vyhláškou č. 192/2004 Sb. k zákonu na
ochranu zvířat proti týrání shrnout následovně:
Žadatel musí, s ohledem na místo pořádání, písemně požádat o stanovení veterinárních
podmínek místně příslušnou krajskou veterinární správu , která je podle § 22 zákona na ochranu zvířat orgánem ochrany zvířat.
Doporučuji podat žádost min. 2 měsíce předem – nezapomeňte, že po stanovení
veterinárních podmínek musíte žádat o povolení ještě obec !
I. Žadatel, který je členem Českomoravské kynologické unie uvede v žádosti pro schválení podmínek ochrany zvířat při veřejném vystoupení nebo svodu adresované krajské veterinární (popřípadě městské) správě:
a) jde-li o právnickou osobu název a sídlo, a jde-li o fyzickou osobu jméno, příjmení a trvalý
pobyt,
b) pokud není žadatel osobou, která jako pořadatel odpovídá při přípravě a průběhu daného
veřejného vystoupení nebo svodu zvířat za dodržování a kontrolu Řádu a zabezpečení
ochrany a péče o zvířata, uvede v žádosti jméno jím pověřené konkrétní odpovědné osoby,
kterou tímto úkolem pověřil,
c) charakteristiku (například zkoušky výkonu dle zkušebního řádu IPO), dobu a
místo konání.
d) druh zvířat , které se zúčastní závodů
e) prohlášení, že je členem Českomoravské kynologické unie s tím, že průběh závodů bude
zabezpečen v souladu s Řádem ochrany zvířat ČMKU schváleným ÚKOZ schváleno dne 24. 08. 2004 pod č.j. 26446/2004-11020.
já teda obec o povolení nežádám jen jim to oznamuju a taky to píšu šéfovi myslifců
|
jitkaz
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:29
- Nahlásit
Mucholabka myslim
nechtěla náhodou SAO ??
http://psi.sbazar.cz/stedoasijsky-pastevecky-pes-z darma-havlickuv-brod-o4745260.html
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:30
- Nahlásit
Baico
není kam to je problém největší, axa taky hezku čuchá jenže přes léto není kde trénovat a mám to objetý v okolí 20km, ted´ chodím na kelský vinice na pole, jenže přes léto fakt není kam.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:31
- Nahlásit
jitkaz
ty jo,tak ten je luxusní!!!
zuzanarosakova
hele jak myslíš s tim tělákem,ale zvaž to eště...
http://www.youtube.com/watch?v=2g31XyMCl9o
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:31
- Nahlásit
zuzanarosakova
No dojížděla,ale už sem ji tak rok neviděla zkusím jí písnout,ale spíš pohledej na netu najdeš určo dřív
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:39
- Nahlásit
kejtlin
ení kam to je problém největší, axa taky hezku čuchá jenže přes léto není kde trénovat a mám to objetý v okolí 20km, ted´ chodím na kelský vinice na pole, jenže přes léto fakt není kam.
hele ale dyť jak jsme tam byli tak jsme jeli kolem nějakejch pastvin a luk, někde za Kostelcem
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:40
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=I1qHVVbYG8Y
ahahahahaháááááááá!!!!
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:42
- Nahlásit
jitkaz
ty jo ti je psisko nádherný!!!! a jaký má dlouhý nohy!!!!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:45
- Nahlásit
jbat
šiš to je ale hnusná kočka ....úpe jak živá )))
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:46
- Nahlásit
jbat
jaký má dlouhý nohy!!!!
muhehe ))))) tak někerý psi nohy maj..někerý jo ..a někerý nemaj žádný,že?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:46
- Nahlásit
davidkova renata
že jo? v těch dalších dílech je taky super, hlavně cat man do co dělá s těma pacičkama na peřině, čůza.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:47
- Nahlásit
zuzanarosakova
pani v hradci je neprijemne krava, zkus obvolat i jine, jinde byli fakt vstricnejsi, ona je nejaka divna
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 19:48
- Nahlásit
davidkova renata
tak někerý psi nohy maj..někerý jo
no ale jenom NĚKTERÝ, víš!
|