| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 11:59
- Nahlásit
Dines
Nojo, stane se, že člověk neuhlídá, a pak se to nějak řešit musí - dle mého takhle je to asi nejlepší pro všechny
Hlavně pro ty štěňata je to opravdu hodně dobrý, že?
Pro koho, pro všechny je to nejlepší? Pro toho, kdo si to způsobil. Tak to vyřeší nejjednodušším způsobem. Paráda.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 12:01
- Nahlásit
Biluška
trek to ujde, co by neušlo?
taky si říkám že 13 je takovej blbej počet, ale až se mi někde něco zalíbí, tak mi někdo přijed´te dát facku.díky!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 12:01
- Nahlásit
Biluška
No a? Další neomylná, které se podobná věc nemůže stát?
Může se mi to stát. Ač dost těžko. Dosud nestalo. Kdyby stalo, tak holt moje blbost a ponesu si následky. Já. Ne ta štěňata, jejichž blbost to není.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 12:03
- Nahlásit
Vlčáčková
Hlavně pro ty štěňata je to opravdu hodně dobrý, že?
hele jakej je pro ně rozdíl,když je někdo okamžitě po narození ,kdy fakt nic moc nevnímaj,dá uspat a tim že z čuby po tý injekci polezou postupně tu nožička,tu kus tělíčka a tak.. To právě měla ta kamarádka co píšu vedle..humáč,eště ted mi je zle když si na to vzpomenu
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 12:04
- Nahlásit
Vlčáčková
Vidíš - u myší se to řeší zkrmením hadovi, u kuřat zkrmením dravcům,....
Ne ale vážně - cpát do feny hormony je svinstvo nechutný, následky většinou šílený - nechat 10 štěňat je kolosální sviňárna a nezodpovědnost vůči těm štěňatům do jejich budoucího života, kterej se u vořechů z velký pravděpodobnosti zvrhne v týrání, útulky, přivázání v lese.
Zajímáš je jak je těžký vybrat nový majitele? A to i třeba pro velice perspektivní štěně s PP, ze super chovky, abys ho za půl roku nemusela zachraňovat?
Není nutné za každou cenu odchovávat všechno co se narodí.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 12:05
- Nahlásit
kejtlin
trek to ujde, co by neušlo?
Si myslím, že neujde. Jsem teda nikdy molosa neměla, ale myslím, že tyhle extrémní zátěže nejsou nic pro ně. Kámoška má chovku tibetdog a když jdem na procházku tak tibetky jsou mrtvé po třech kilometrech (za předpokladu normálního počasí, v tomhle vedru by ani nevylezly z brány).
S komondorkou jsem šla včera na procházku. Pochopitelně až večer, někdy kolem sedmé. Prvních sto metrů táhla na vodítku jak blbá, nemohla jsem ji udržet. Dalších cca dvě stě metrů šla na napnutém vodítku, ale už netáhla. Pak se prověsilo vodítko. Po cca kilometru jsem ji přemlouvala, aby došla aspoň domů Je fakt, že evidentně není trénovaná a fyzičku moc nemá, ale i tak....
Bych měla strach jít trek s molosem, že ho fakt někde odrovnám. I Bageta má co dělat, aby došla. Paradoxně nejlíp šlape malinký Texíček, ten celou dobu lehce vyklusává (aby stačil Bagetině kroku ), v cíli je normoš svěží a s klidem by si to dal ještě jednou
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 12:06
- Nahlásit
Vlčáčková
Dosud nestalo
Všechno je někdy poprvé. Taky jsem si před časem říkala "to se mi nemůže stát". Mohlo .
Kdyby stalo, tak holt moje blbost a ponesu si následky. Já. Ne ta štěňata, jejichž blbost to není.
Takže si jich deset necháš?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 12:08
- Nahlásit
davidkova renata
Vlčáčková
s tou injekcí jsem to taky viděla, radkův přítel má ségru a pekiňačku jí nakryl jezevčík, málem o čubu přišla, po "porodu" celá zhnisala vevnitř, byla na to hodně špatně, je vykastrovaná což je nejmenší zlo, ale já bych do tý injekce taky nešla.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 12:09
- Nahlásit
Dines
davidkova renata
a ostatní
Moc dobře vím, že je těžký najít slušné pánečky pro své pejsky. Proto jsem taky měla štěňata jen jednou a dodneška toho lituju, byť se moji pejsci mají dobře (až na jednoho, toho nešŤastnou náhodou přejelo auto).
Holt se budete muset smířit s tím, že jsem proti zbytečnému utrácení, potratům apod. U lidí i u zvířat. To je naprosto ta poslední možnost omluvitelná jen ve výjimečných případech. Pohodlnost či ušetření peněz výjimečným případem není. Prostě není.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 12:10
- Nahlásit
Biluška
záleží na tom, jak je zvyklá odmala, moje kyra je fakt velká na fenu KAO ale je rychlá a pohyblivá, když jdem ven, tak sice velký nemůžou a jezevci pořád pobíhají i stará hluchá tessa, ale odpočinou si půl hodiny krokem a pak zase lítají.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 12:10
- Nahlásit
Biluška
Při nejhorším nechám.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 12:15
- Nahlásit
Vlčáčková
můžeš přijít o práci, onemocnět, co pak budeš dělat s třeba 10ti psy středního plemene? ono něco stojí uživit smečku a postarat se, aby měli vyžití a neničili doma vybavení baráku nebo zahradu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 12:21
- Nahlásit
kejtlin
můžeš onemocnět,
Už se stalo. A živila jsem je dost špatně. Sebe taky. Ale uživila. A další pozobná krize mi už nehrozí, neb jsem se zabezpečila i na důchod bez důchodu. (Aspoň doufám ).
Vy jste tady všichni - kdyby to kdyby ono. Kdyby ryby padaly z nebe, nemusely by být rybníky (s olejovýma skvrnama). Zatím ani není zcela jasné, jestli je březí. Osobně doufám, že není.
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 12:32
- Nahlásit
Vlčáčková
Jenže ona březí je,ted je otázka kolik jich bude ,taky se mi protiví utracení štěnat a vím že až se narodí tak to asi nedokážu ale na druhou stranu pokud jich bude 10 co s nima?
Psi chovám víc než 20 let a zatu dobu se mi stalo poprvé něco takového ,zatím hledám zájemce a snažím se je udat a snažím se najít řešení pro všechny.Doufám že jich moc nebude .
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 12:51
- Nahlásit
Vlčáčková
Holt se budete muset smířit s tím, že jsem proti zbytečnému utrácení, potratům apod
Musíme jenom umřít.
Moc dobře vím, že je těžký najít slušné pánečky pro své pejsky
U mě asi před patnácti lety porodila fena-kříženec kokra. Otec neznámý. Nebyla to moje fena, ani moje štěňata,ale tak trošku jsem na nich měla vinu a narodili se u mě. Měla jsem jednu vážnou zájemkyni. Na zbytek zájemci nebyli, chtěla jsem je nechat utratit. Obuli se do mě podobní "zachránci" jako ty, s tím, že VŠICHNI psi VŽDYCKY našli domov, takže se někdo pro tyhle štěnda určitě najde. No našli....po roce z pěti štěňat žila jenom ta jediná fenečka, která byla u solidní zájemkyně zadaná předem Kdybych byla znova ve stejné situaci nechala bych ty předem zadané a zbytek bych prostě utratila. A věř tomu, že je sebrat ty štěňata a jít k vetovi je zatraceně těžká situace.
Ale uživila. A další pozobná krize mi už nehrozí, neb jsem se zabezpečila i na důchod bez důchodu. (Aspoň doufám ).
Prozradíš nám jak? Mě by to docela zajímalo.
Při nejhorším nechám.
Pak by se dalo dost pochybovat, že se ti psi budou mít dobře. Budou se mít asi jako u Bártů, nebo u Šíblové . Protože mám dost pochyby o tom, že dokážeš jedenáct psů (10+matka) kvalitně uživit, vet. zabezpečit (sakra dobře vím kolik stojí třá jen očkování takové smečky) a vůbec vychovat ( o tom, že dobře vychováš a vycvičíš deset psů naráz teda pochybuju 100% ).
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 12:57
- Nahlásit
Hele, já se tu s Váma nemůžu hádat, protože mě tračí DPH, co dneska musím udělat, neb mi jedni zákazníci jedou na dovču.
Roznesu Vás na kopytech, až to dodělám!
Škoda těch kokříků. Je to 3 dny, co u mě jeden poptával kokřici. Ale nějak se mi nejevil, psal tak zvláštně. Tak jsem mu odepsala o upřesňující informace a nepřišlo nic. Nakonec jsem ráda.
Už fakt končím.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 13:08
- Nahlásit
Vlčáčková
Roznesu Vás na kopytech, až to dodělám!
jasně,jen doraž ,je jasný,že názory se různěj,to mi příde normální.Vono nám se to taky extra nelíbí,ale vzhledem k situaci v česku je to někdy pochopitelný
Škoda těch kokříků. Je to 3 dny, co u mě jeden poptával kokřici
U mě asi před patnácti lety porodila fena-kříženec kokra
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 13:21
- Nahlásit
davidkova renata
Na jednom semináři mě učili, že 90% lidí neposlouchá, co jim říkáš. Místo toho už si připravují odpověď co ti řeknou až dostanou slovo. Vlčáčková je toho jasným důkazem
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 13:23
- Nahlásit
Biluška
Nemyslela jsem Tvoje štěňata. Jen jsi mi to připomněla.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 13:23
- Nahlásit
Biluška
davidkova renata
mě to taky pobavilo
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 13:35
- Nahlásit
Biluška
Místo toho už si připravují odpověď co ti řeknou až dostanou slovo.
to j dělám naprosto furt..důkazem sou moje příspjefky v žumpje
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 13:39
- Nahlásit
davidkova renata
to j dělám naprosto furt..důkazem sou moje příspjefky v žumpje
No prosím, pak to tu má k něčemu vypadat
Je to hrůza tohleto
Jdu k rybníku, radši budu plavat mezi olejovýma skvrnama než se tu uvařit zaživa
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 13:44
- Nahlásit
Zdar, simvas je to normální, že nēktery to maso z vetamixu tak smrdí? zeleny neni, ale smrdí dēsmē! Treba losos včera nebo držky neprane dneska, málem jsem se poblila!
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 13:47
- Nahlásit
zuzanarosakova
u držtěk to je normální, to mám co dělat i já a jsem dost odolná na tuty věci.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 13:48
- Nahlásit
zuzanarosakova
držky neprane
tak ty smrdí i od řezníka
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 13:49
- Nahlásit
zuzanarosakova
nebo držky neprane
tak to si nasadila latku hooodně vysoko..nic nesmrdí tak jako držky neprané..chudinko
myslim,že normální to je,žádná vůně to neni teda,ale pokud maso neni vyloženě zelený a nepochoduje samo po kuchyni,neřešila bych to,voni psíci maj jiný vnímání tědle věcí
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 13:54
- Nahlásit
davidkova renata
..nic nesmrdí tak jako držky neprané..
To teda smrdí. Mleté vemena
To byla taková síla, že jsem je házela Gozéře do kotce zabalené vrchem a pak jsem rychle zdrhala než prokousne ten obal
zuzanarosakova
Máš laťku fakt hodně vysoko . Držky jsou až vyšší level, začínej něčím jednodušším a míň smradlavým, třá kuřecíma křídlama, nebo tak něčím
Hlavně to proboha nevař, jak začneš ryby, nebo dršky vařit tak vás z baráku evakuují hasiči a půl roku bude neobyvatelnej
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 13:57
- Nahlásit
Biluška
Hlavně to proboha nevař, jak začneš ryby, nebo dršky vařit tak vás z baráku evakuují hasiči a půl roku bude neobyvatelnej
snad jí nenapadne to vařit!!!!!
Mleté vemena
tak to sem nigdy ani neviděla,kdysi tu v delvitě prodávali vemena nornál pro lidi..nevim teda kdo to může žrát a jak ,ale vůbec nesmrděly,vonělo to po mlíku
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 14:02
- Nahlásit
Biluška
my kdysi prodávali ve zverimexu vemena nařezaný na kusy a voněly, psi ho milovali, dlouho jsem je nikde neviděla, dávala jsem hlavně v zimě jsou tučný.
zuzanarosakova
sem ani nepomyslela na to, že jsi ještě neznalá, zapomněla jsem upozornit at´to nevaříš!!!!!
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 14:05
- Nahlásit
zdaréééc fšici, vás neš čovjek přečte, tag zešediví
su nasraná, dneska a zejtra su f práci, tagže o štěňulu se stará přítula a uš mi dvakrát volal, že ho neposlouchá nejsu v stavu mu vysvětlit, že je ještě malá a prostě akorát neví, co po ní chce a přitom je to jinač tak hodnej chlap...
a navíc sem došla do práce a mám tu bez varování úpa novej počítač, jako super, rychlej, s velkým monitorem a tak, ale nefungá mi půlka věcí, co potřebuju k práci, a nikdo z IT to o víkendu nechce řešit
|