| Autor |
Zpráva |
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 16:46
- Nahlásit
Biluška
samo že suchozemskou,máme jí v práci na pc a tak vám jí dám
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 16:47
- Nahlásit
Biluška
V tuto chvíli
je na Vlčárech - 15 psů,1den vlk a 2 koně
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 16:49
- Nahlásit
brezen2008
Tak jo a umí se tak krásně stahovat do krunýře? Sme posledně pozorovali jednu u kámošky a Nýna z ní byla naprosto na prášky, páč vždycky když ji chtěla čuchnout tak se ta želva stáhla a když Nýna otočila hlavu tak zase vylezla
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 16:50
- Nahlásit
brezen2008
V tuto chvíli
je na Vlčárech - 15 psů,1den vlk a 2 koně
Hmm, takže se sedmnácti psama, jednou kozou, šesti kočkama a jedním malokrálíkem jasně vedu co? Vlka teda nemám, ale když si večer chvilku posedím na mezi tak stopro mít budu
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 16:53
- Nahlásit
Biluška
Hmm, takže se sedmnácti psama, jednou kozou, šesti kočkama a jedním malokrálíkem jasně vedu co?
Pani, a psýkologovat začnete gdy?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 17:00
- Nahlásit
kinta
Pani, a psýkologovat začnete gdy?
Já psýkologuju furt přece. Občas jsem z nich tak na nervy, že teda jenom psýkám... éééé sýpám jsem chtěla říct .
Nejlepčí bylo gdyž starší děcko doneslo poznámku v žákajdě "vymýšlí si a lže mi". Díťato odmítlo přiznat barvu a tvrdilo, že řeklo při hodině prvouky (když si vyprávěli o svých rodinách), že máme doma jedenáct psů. Paní učitelka jí řekla, ať nelže, že NIKDO nemá doma jedenáct psů a že lhát není hezké a lhát paní učitelce obzvlášť ne. Lálinka se rozbrečela páč je citlivá holčička (nechápu po kom to má), ale trvala na tom, že jich máme doma jedenáct, možná dvanáct páč přesně se to počítá dost blbě (voni se furt hemží). Vyfásla poznámku a musela jsem jít druhý den objasnit paní učitelce, že ty psy skutečně máme doma a že jí je na požádání předvedu. Od tý doby Lále věří a nejspíš by zkousla i kdyby na hodině přírodopisu děcko tvrdilo, že máme doma slona indického
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 17:03
- Nahlásit
Biluška
Ale je vidět, že ty děti máte dobře vedený.
Jsem jenom myslela, že byste se mohla víc medializovat, já bych teda jako byla ochotná poslat Vám pár drobnejch, popřípadě i slámu, co mi čouhá z bot, snad i s těma botama. Ale to vše jen za předpokladu, že se stanu Vaším prvním oficiálním nohsledem s titulem "oprávněný poradce".
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 17:04
- Nahlásit
Biluška
takže se sedmnácti psama, jednou kozou, šesti kočkama a jedním malokrálíkem jasně vedu co?
Možná bychom ti mohli přijet teda konečně postavit ten plot....
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 17:07
- Nahlásit
Biluška
no ale dětí máš málo
to musíš dohnat ))
se podívej na jablůnku
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 17:07
- Nahlásit
kinta
Jsem jenom myslela, že byste se mohla víc medializovat
Já bysem se asi radši medovala, to je mnohem lepčejší .Ale zase se po tom dost tloustne, to je fakt
já bych teda jako byla ochotná poslat Vám pár drobnejch
Paní v tomto případě se můžete stát nejen oprávněným poradcem, ale klidně i třá mým stínovým ministrem
Gerda
Možná bychom ti mohli přijet teda konečně postavit ten plot....
Ten už mám, momentálně stavíme výběh pro slepice, abysme je oddělili od pole řepky....pardon, pohanky sem chtěla říct, co máme za barákem
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 17:12
- Nahlásit
Biluška
momentálně stavíme výběh pro slepice,
a musíš mít olektrickej ohradník,kvuli psům ))
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 17:17
- Nahlásit
brezen2008
a musíš mít olektrickej ohradník,kvuli psům
kvůli ovcím přece, nepleť to pořád, dárku bláznivej )))))
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 17:23
- Nahlásit
Gerda
copak vona má ovce? nemá,tak to musí mít na slepice
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 17:50
- Nahlásit
Mám kozu, bude to stačit? Dovčil je teda uvázaná na špagátě, ale jestli těch pár usmolených drobných podmiňujete ohradníkem tak kolem ní teda natáhnu ten drát . Pastvin je kolem nás všude plno, večer z nějaké šlohnu drát, napojím to na baterku od auta a mám ohradník jak vyšitý Akorát teda nevím estli bude Miňonka jezdit bez baterky...no to už si musí nějak pořešit Mášenek
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 18:01
- Nahlásit
Biluška
chudák Mášenek ))
paní a uvidím ho v sobotu?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 18:02
- Nahlásit
brezen2008
paní a uvidím ho v sobotu?
Jistě bude dělat řidiče slečny Bilušky
A vůbec, konec kafrání, de se něco dělat Vy tu furt drásáte nandy jedny, počkyte až na to přijde Davídková
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 18:03 - Změnil/a: lucYnka XIII
- Nahlásit
Biluška
Kopiruju sem mail i odpoved. Myslis, ze by slo se nejak s obci domluvit?
Dobrý den,
doporučuji obrátit se na příslušný úřad obce, kde se kočičky nachází. Obce
mají ze zákona povinnost postarat se o toulavá a bezprizorní zvířata ve svém
regionu, takže by bylo možné domluvit se s nimi v rámci této povinnosti na
financování kastračního programu. Je třeba být velmi neodbytní a asertivní,
obce se často snaží šetřit finance a této povinnosti se vyhnout.
Pokud to nevyjde, prosím kontaktujte nás a pokusíme se vymyslet jinou pomoc.
Každopádně je velmi chvályhodná Vaše činnost a práce zmiňované paní, zájem o
volně žijící kočky velmi vítáme. Situace s nimi je někdy velmi složitá.
Zdravím a přeji hodně štěstí
Pavla Dorničová
NADACE NA OCHRANU ZVIRAT
-----Original Message-----
From: Lucia Ivanková [mailto:lucia13uk@seznam.cz]
Sent: Monday, August 10, 2009 1:33 AM
To: nadace@ochranazvirat.cz
Subject: prosba
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o pomoc a radu, jak řešit následující situaci.
Na Osoblažsku (severní Morava) žije paní, na jejíž a sousedčině zahradě
bydlí cca 10 kočiček. Některé se jí už povedlo pochytat a dát
vykastrovat(cca 4). Bohužel ostatní jsou velmi plaché. Mezi kočkami se
nachází i nemocná a plachá koťata. Domluvila jsem se s paní, že když seženu
sklopec a peníze na kastrace, je ochotná kočičky odchytit, následně odvézt
na veterinu ke kastraci a doma je do druhého dne ubytovat. Kočky můžou
nadále žít na její zahradě, kde mají krmení zabezpečené.
Zapůjčení sklopce mám slíbeno od několika organizací, takže v tom problém
není.
Spolupracuji jako dobrovolník Kočičí naděje, která je ochotná přijat nemocná
koťata.
Jediný problém jsou finance. Kočičí naděje nemá finance na to, aby kastrace
koček uhradila, momentálně máme v depozitech cca 100 koťat a asi 50
dospělých koček. Přesto je ochotna přispět 1000,-Kč.
Nevím, jak situaci s kočičkami na Osoblažsku řešit. Na jaře tyto kočky zase
porodí koťata, zase tam koťata budou umírat a počet koček se zvýší.
Proto bych Vás chtěla požádat o radu, kde je možné získat peníze na kastrace
kočiček. Nevím jestli Vaše organizace má prostředky na podobné případy,
pokud ne, poraďte, prosím, na koho se mám obrátit.
Děkuji
S pozdravem
Lucia Ivanková
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 18:10
- Nahlásit
lucYnka XIII
paní to nemocné kotě už zdechlo. To krásné tříbarevné se ztratilo, podezírám haranty od sousedů co tu byli na prázdninách, že si ho vzali s sebou domů. Zbytek tu furt je.
S obcí se 100% domluvit nedá, o tom bych si nenechala ani zdát Horko těžko jsem našeho starostu přesvědčila, že toulaví psi se budou odchytávat a vozit do útulku a nebude se čekat jestli je náhodou něco nepřejede, aby se ušetřilo Jít ho přesvědčovat o kastraci koček tak mi zařídí převoz do cvokhausu Tady prostě nikomu nepřijde nepřirozené, že mají kočky koťata, spíš naopak
Jedné staré bábě co bydlí o pár baráků dál jsem se to snažila vysvětlit. Má cca 5 dospělých koček a většina těch koťat nastěhovaných k nám pochází od ní. Zírala na mě jak puk proč by měla nechávat ty chuděrky kastrovat, dyť co mi vadí na tom, že mají koťátka šak sou roztomilé
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 18:13
- Nahlásit
lucYnka XIII
hele ted sem mluvila s gerdou ale nevim esi už nešla dom..ty kočky tam se jí nějak vymykaj ,zas nějaká přibyla a asi to nebé konečný číslo..existuje nějakej kastrační program nebo tak něco?Je to v Praze..
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 18:16
- Nahlásit
lucYnka XIII
Eště tu malinko jsem, právě sem tu sebranku krmila a vyloupla se další kočka. Sou všechny dost plachý, ty nejmladší by se asi daly odchytit, ale ta starší je opatrná a vůbec nevyleze ven. Vykoukla jen půlku těla a jak sem mlaskla, hned zase zalezla. Ty mladší by na žrádlo určo vylezly...myslim, že jak je tu budu krmit, půjdou i líp odchytnout.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 18:27
- Nahlásit
davidkova renata
Gerda
Kastracni program existuje tejoreticky. Pokud vim tak v Praze by ho mel zajistovat utulek Mecholupy, jenze on ma dost bidnou povest ohledne zahadnych mizeni kocek co nejsou ok.
V Praze dela myslim kastracni program take Šanta kočičí, taky OS Podbrdsko je v Praze, ale nevim jestli zajistuje kastracni program. Zkusim pozjistovat.
Jdetaky o to, kde ty kocky jsou. Jestli v nejake lokalite kde potom muzou bezpecne zustat a neprejedou je tam auta nebo nekdo nevotravi.
Pokud se daj chytit do ruky tak to nebudou plache kocky. Ty by se mohli ochocit a potom nabizet k adopci.
Na velkou se muze vzit sklopec v Praze by nemel byt problem ho pucit a jestli vykukuje tak se zrejme ochoci i ona.
O jakou lokalitu jde? Kolik jich tam asi je? Patrej nekomu?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 18:29
- Nahlásit
Biluška
Hmm, takže se sedmnácti psama, jednou kozou, šesti kočkama a jedním malokrálíkem jasně vedu
no, tedy nevím, asi to půjdu ven spočítat
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 18:32
- Nahlásit
Ebony
a to by mě zajímalo,bo já nevím kolik všeho máš? a mělo by se to hlásit
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 19:46
- Nahlásit
tak tady už prší
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 20:00
- Nahlásit
brezen2008
tady brzo taky zacne
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 20:02
- Nahlásit
Tak já jdu schovat prádlo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 20:03
- Nahlásit
Cuuus roury a rourove, k memu nesmirnemu smutku jsme zpet z dovci. Byl to naprosty raj, kone, kravy, komari, hovada, pijavice, basicky chladici se v Labi, grilovacky, kvokani do rana.. supracky pocasi, cupky vyplavany, vylitany, nestihlo se nam to ani jednou servat, zato sme stihly se seznamit s Esusakovou i zrzavohubcem a brtnikem.
Z naseho stanovaciho koutku jsme mely 100% uspesnost na zkouskach, 2x ZPU1 (Křemýl a Bublina - já a Mathea), 1x superhyper ZOP ( Balon s Matheou - meli u nekterych cviku dokonce napsano u hodnoceni +1 !! - bo nejen rozhodci mela ten den svuj kynologicky orgasmus ) a pak 2x BH (Pavka od rotviku, uz nema bojovy vemeno, ale ovladatelny mazliky )
Nemam sil procitat, kdo ste co naflakali, jestli po me nekdo neco chtel, tak na to uz zapomel, jestli byly nejaky prijemny zpravy, tak prosim o link.
Davidkojc a Gerda mate cernyho banana, bo ste se nedorazily.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 20:07
- Nahlásit
Biluška
zrovna kolem prosla mamka a rikala, ze jde sundat pradlo
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 20:23
- Nahlásit
Fifi
Paní prosím tě, bydlíš někde poblíž těch Ratenic jak budem plavat? Bych potřebovala sehnat nějakýho slušnýho veta co nám udělá vet. přejímku. Znáš tam někoho?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 20:30
- Nahlásit
Biluška
Pani, nebydlim, ale zkusim se optat. Sere me, ze budu v praci, jinak bych prijela s magorkou rtw konkurovat. Veta chces od kolikati do kolikati hod?
|