Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2889 . 2890 . 2891 . 2892 . 2893 . 2894 . 2895 . 2896 . 2897 . 2898 . 2899 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
jbat
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 11:35
- Nahlásit

Gerda
a jaký maj dlouhovlasý golije povahy?
to jako nejsou fšechny jako Lasí, jo?!

btw - dík za mňamku, ale držím dyjétu.

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 11:42
- Nahlásit

jbat
a jaký maj dlouhovlasý golije povahy?
na mojem psu píšou, že jsou strašně ustrašený, bojazlivý a přecitlivělý. Že kolikrát nejsou ani schopný voběhnout kruch na výstavě, protože se třeba strašně bojej přechodu z koberce na lino. Bojej se stínů, nesnesou vůbec žádnej nátlak. Skoro nikdo s nima vůbec necvičí, mají je jen jako nádherná srstnatá zvířata na česání. Píšou tam i dokonce, že jdou v povahách do extrémů jako belgáni, ale na druhou stranu. Belgán, když vynerví, může spíš napadat, golyje když vynerví, stáhne se, prchá atd...A právě jako lasí už nejsou. Dbá se spíš jen na krásu než na povahu. No a to mě docela hodně odradilo. Krátkovlasý sou prej na tom o mnoho líp.

jbat
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 11:44
- Nahlásit

Gerda
šiš, to je hrozný, co se dá se psema udělat!!!
a zas to jen doku***ili lidi, to je hnus!!!!
aspoň že ty malý golije jsou na tom líp teda....

Hyena
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 11:46
- Nahlásit

jbat
že se svízlím ještě s těma parsonama- má tam i pejska.

Hyena
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 11:51
- Nahlásit

Sali
Gerda
Vám závidím, jak snadno si unavíte psi sfiň žíhaná šla cca 70 km v kuse, táhla poctivě téměř celou cestu a po vyspání vyžadovala další porci zátěže. Nejlépe alespoň malinký coursing

jbat
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 11:52
- Nahlásit

Hyena

už mám vybráno a zarezervováno...

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:01
- Nahlásit

Hyena
je známo, že pachové práce unavujou nejvíc, kam se prostá fyzická práce hrabe,
a naše zvířata nemají kondičku, unavěj se zatím snadno.

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:02
- Nahlásit

Gerda
Hlavně nic masovýho nevoz, v horku se všechno v autě snadno kazí, radši koupím chlazený křídla a namarinuju je a počakaj v lednici,
než na ně přijde řada,
co fakt nemusím, je něco tepelně zpracovat den předem a pak někam tahat.

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:06
- Nahlásit

Gerda
jestli ti můžu poradit, zaskoč na Hafbo a na foru si najdi Šimonu Pánkovou, ta jako cvičí a dost, cvičí leccos, a koliím by trochu rozumět měla, sama má pěkně udělanýho borderáka, taky pinzetici,
a ta ti asi řekne nejvíc, protože je hodně všestranná a pracuje hodně se začátečníkama.

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:07
- Nahlásit

jbat
aspoň že ty malý golije jsou na tom líp teda....
Jo, ty sou na tom líp, s nima se aspoň běhá agi, takže se dbá na to, aby to zvíře bylo schopný něco dělat, s krátkovlasejma se běhaj kursinky, flájboly...atd atd, jen asi s těma dlouhovlasejma se nedělá skoro nic.

Hyena
no ale vono pohybem psa unavíš dost blbě, kor když je trénovanej, to čuchání a soustředění třeba udělá tu samou práci ale za poloviční nebo i kratší čas...

jbat
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:08
- Nahlásit

já vám ještě musím napsat, že Blbís včera poprvý plaval!!!!
začla se mu "topit" kamarádka Matylda a von pro ni normálně skočil!!!!!!! a to nikdy v životě neplaval!!!!! Matylda ale pouze hledala pod vodou talíř, takže se zase votočil a připloval zpátky...
je to hrdina.

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:34
- Nahlásit

Sali
Šimonu Pánkovou, ta jako cvičí a dost, cvičí leccos, a koliím by trochu rozumět měla
Jo, to bych mohla, pojedu se tam i kouknout s Pardálkou, voni tam choděj cvičit.

jbat
Bóžinku a čim plaval, dyš nemá nošky???????????

jbat
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:38
- Nahlásit

Gerda
ušima.
má nožky a má je plochý, tagže má vlastně ploutve...
občas i sedí jak lachtan...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:41
- Nahlásit

Gerda
Bóžinku a čim plaval, dyš nemá nošky
užofka taky krásně plave,u Libo je vidíme každou chvíli
nestíhám,nepište!!

StaHi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:43
- Nahlásit

zdar zumpo!

jbat
hele jukni do "kubicka" .-) impakt tam postla vyborny fotky svejch prdinosku ) ..a za todle veledulezity echo ti, s dovolenim, spapnu kolac, preci bys ho nevyhodila, ne?

Hyena
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:47
- Nahlásit

jbat
Gratuluju
Sali
Gerda
To mě těšíte, dám vám zprávu, jak bude Hyena vypadat po týdenním semináři "čuchání" Zatím na ní stále úplně nejvíce funguje, když se pořádně nevyspí

Hyena
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:51
- Nahlásit

Sali
jestli ti můžu poradit, zaskoč na Hafbo a na foru si najdi Šimonu Pánkovou, ta jako cvičí a dost, cvičí leccos, a koliím by trochu rozumět měla
Mimochodem Šimona tam má vypsány i stopy pro začátečníky, tak že pokud to mařku baví, můžeš spláchnout dvě mouchy jednou ranou. Telefon najdeš na stránkách.

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:53
- Nahlásit

Hyena
pokud má tvý zvíře dobrou aerobní kondičku, což asi má, tak by nějak dramaticky vypadat nemělo,
tohle je opravdu jen o kondičce.
Ono já se včera s Kobrou nikterak nesejřila, měla stopy dvě, hodinu a půl starý krátký účko a pak asi půl kiláku volně loženou dvacetiminutovku...a od Vánoc se čuba válí.

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:57
- Nahlásit

Šimona tam má vypsány i stopy pro začátečníky,
jj, má, a co jí znám z tábora, tak umí učit,
jen jsem koukala na ty ceny tam, ono i jinde, tůhle támhle,
a asi jsem fakt ze starý školy, ale ta kynologie je dneska nějaká drahá...kde jsou ty starý časy, kdy se to nou-hau předávalo v generacícha mezi sebou navzájem ve jménu společnýho hobby a vzájemný spolupráce...

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:57
- Nahlásit

Hyena
Mimochodem Šimona tam má vypsány i stopy pro začátečníky,
Bingo!

jak bude Hyena vypadat po týdenním semináři "čuchání"
Pani, dyš vy ste strašně aktivní, se pak nedifte, že je ten čokl po vás - dyť to neni normální, přece dyš je něco 70 km daleko, jedu tam autem, ne?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 13:10
- Nahlásit

Gerda
Gerdi proboha, golie nemusíš litovat, je to kus vod kusu, jenom jsem chtěla, abys věděla, že néé všechny by ti mohli udělat radost při práci, není to o tom, že plemeno je v hajzlu! to určitě není, jenom se musí vybírat a nejlépe venku, tady kromě zmíněných vlastností můžeš natrefit i na kravský postoj a ocas nahoru jak voříšek
no, každopádně je dobrý vědět co od plemene chceš, jestli budeš směřovat k vyšší poslušnosti a obranám, tak nevím, fakt to není plemeno jak Sali dobrmanky
zase dobře čuchaj, páč maj dlouhý čumáky, jenže se to s nima moc nedělá, zatím čuchaj některé KK, ale jsou i DK, které nějaké zkoušky mají, je to spíš o přístupu majitelů.... on to od nich nikdo nechce a neočekává a to je škoda
dlouhý sportují, běhají hodně agi, nejsou sice na "bedně", ale jsou v pohodě

nesnesou vůbec žádnej nátlak

co to je proboha "nátlak" ?????

já to například vůbec nepotřebuju, páč mám pozitivní motivaci na mě, pamlsky a balonek, jestli někdo řekne, že si kazím psa, tak na něj kašlu
ps čas od času musím usměrnit, to je fakt, ale není to o tom, že se mi pes sesype a musí na psychiatrii nebo k rododendronu
v 99 % stačí usměrnit hlasem

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 13:16
- Nahlásit

Jimmi
nesměřuju k obranám, to určitě ne )) Já jen četla, co si řikala, že mám číst, a tohle tam všechno psali, tak mě to právě docela odrazuje. Kdyby měl pes ocas nahoru jak vořech, tak mi to neva, hlavně aby nebyl ustrašenej a bojazlivej a přecitlivělej. A to, na co psa chci, je velice široký, bo ho chci zejména jako kámoša. Nehledě na to, že Maryje je teprve dospělá a dva psy mít určo nechci, takže osekanější specifikace teď prostě nemám.

mám pozitivní motivaci na mě, pamlsky a balonek, jestli někdo řekne, že si kazím psa, tak na něj kašlu
Na to kašlu taky, bo můj pes je učen a směřován tím stejným způsobem, co tvůj, až na balonky, ty nechce, vychází z toho o něco líp pešík )) A fčéra sem zjistila, že si vydrží hrát mnohem dýl, když je uvazáná na stopce a můžu si jí s tim peškem tošku přitáhnout ))

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 13:16
- Nahlásit

Gerda
uš mi na mujpsovi serou, s těma golijema, já znám dlouhovlasý od Míši Ouředníků a sou to stejní psy, jako krátký. Sama Míša říká, že sou o něco citlivější, ale nejsou to žádní blbci. Musíš si prostě vybrat. Krátký sou možná ještě o něco větší rakety, ale taky né fšechny, sou mezi nima i trupky, kam mi postavíš, tam za tři týdny budu. Klíííít. Hovk.

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 13:20
- Nahlásit

nesnesou vůbec žádnej nátlak

co to je proboha "nátlak" ?????

snášení nátlaku? tak to je třeba ta vlastnost, kterou se odlišují pracáci od těch ostatních, odolnost vůči tlakům jak od psovoda, tak od okolního prostředí, a rychá regenerace ze stresů...trvdost, houževnatost, odolnost a tak podobně.
Ale nemá cenu se tady o tom vůbec bavit, protože to už tady dávno napsala Ebony, nikdo z tazatelů na toto téma pracáky k ničemu vůbec vlastně nepotřebuje....

zase dobře čuchaj, páč maj dlouhý čumáky,

tak tohle slyším poprvá v životě.
když už chceš být fyziologixcky odvozovací, mohla bys zmínit plochu čichové sliznice v poměru k plochám plemen jiných,
zmínit se o čichové oblasti mozkové kůry, atd.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 13:25
- Nahlásit

Gerda
tady máš jednu chofku ode mě, nevím co na to Gabifi

http://grasliccollie.wz.cz/m

Já jen četla, co si řikala, že mám číst jasně, to byla moje chybka, že to bylo myšleno spíš jenom k zamyšlení

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 13:28
- Nahlásit

gabifi
uš mi na mujpsovi serou, s těma golijema
no jestli si to tam četla, tak si jen přectaf, že seš čék, co do golyjí nevidí, a vyleze ti z toho, že dlouhovlasý golyje sou prostě akorát tak krásný a když budeš mít štěstí, oběhnou kruch s ocasem nezapíchnutym do spodní čelisti. Ale to je fuk, jak řikám, žádnej spěch, času na výběr dosti.

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 13:33
- Nahlásit

Jimmi
Pani, to sou vám mrňouskové! ))) Viděla ste to?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 13:34
- Nahlásit

Gerda
no jestli si to tam četla, tak si jen přectaf, že seš čék, co do golyjí nevidí, a vyleze ti z toho, že dlouhovlasý golyje sou prostě akorát tak krásný a když budeš mít štěstí, oběhnou kruch s ocasem nezapíchnutym do spodní čelisti. Ale to je fuk, jak řikám, žádnej spěch, času na výběr dosti.

máš pravdu, kdo je nezná a vybírá si plemeno, tak stoprocentně uteče

argosek
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 13:45
- Nahlásit

Biluška

Pane, pojďte na dogtrek k nám, tady se půjde od okurek po macešky, to zvládnete

kdy to bude?

Tam už byly minulý týden a Procházková nebyla doma Jsou ty holky blbý, že tam furt lezou, nebo co???

to vis, zensky..

jbat
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 13:56
- Nahlásit

StaHi
kam že mám juknout???

<< 1 ... 2889 . 2890 . 2891 . 2892 . 2893 . 2894 . 2895 . 2896 . 2897 . 2898 . 2899 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání