| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:20
- Nahlásit
my hledáme na dojezd do práce - páč oba máme zatím slušně dobrý místa, kdybychom přesídlili úplně- tak z čeho bychom platili hypošku
PetraK
koukni naším směrem, na kladensko-rakovnicko podél karlovarky, te´d s tou novou dálnicí není problém do prahy dojet, když byste měli pracoviště na tý správný straně prahy, kvůli zácpám.
ovšem nedoporučuju dojíždět dál než 50 km, pak už to docela namáhá.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:22
- Nahlásit
argosek
nojo - nebo bych mohl jezdit po hospodach a za mirny poplatek predcitat moderni bulharskou poezii..
To je taky možnost. Ale musel začínat s předčítáním brzo, nejpozději tak kolem čtvrté.Obávám se totiž, že jakmile si přítomné obecenstvo dá paté pivo tak už vaši snahu patřičně neocení Pokud ještě vůbec rozpoznají, že nemluvíte českým jazykem
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:23
- Nahlásit
PetraK
jinak s tou prací a přizdisráčstvím máš recht, práce je všude, ale tak dobře placená, aby se dala táhnout hypoška a ještě opravovat domeček, obvykle mimo prahu nebývá. Vidím to i ve svém oboru...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:24
- Nahlásit
Mucholabka
Mám ještě půl hodiny svobody.
tak honem vytuneluj baňku nějakou, dyš uš máš jít sedět, tak ať to má pořádnej důvod!!
páč právje musíme koukat na muskýho práci
no přesně. Nevím, jak to pořešej lidi, co se rozhodnou přesídlit daleko od práce a nepracujou doma. To by mě moc zajímalo.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:29
- Nahlásit
Gerda
Holky já taky přizdisráčuju, jinak právě taková kalupa je můj sen. Jen se bojim, že bych to sama neutáhla. Už sem si řekla, že jakýkoli vlastnictví bych nikdy s nikym nechtěla napůl,
Já už teď taky nemůžu jít do něčeh riskantního,už se musím ohlížet na jiný,ale s tím vlastnictvím s tebou souhlasím.Tenhle domeček sem si kupovala sama a jen za svoje,eště sme nebyli manželé a teď to bude stejný,jen s tím rozdílem,že musí probjehnout soudně rozdělení majetku manželů.Ale já s dětma tuhle jistotu potřebuju a Tom ji respektuje.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:30
- Nahlásit
PetraK
Nevím, jak to pořešej lidi, co se rozhodnou přesídlit daleko od práce a nepracujou doma. To by mě moc zajímalo.
Jo,tohle je odvaha,já bych to nedokázala,i gdyž béme bez hypošky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:31
- Nahlásit
Gerda
Holky já taky přizdisráčuju, jinak právě taková kalupa je můj sen. Jen se bojim, že bych to sama neutáhla. Už sem si řekla, že jakýkoli vlastnictví bych nikdy s nikym nechtěla napůl, proto se i pouštim do věcí, který můžu zvládnout sama, nebo kde mi může pomoct máma, ale aby to vždy bylo jen a jen moje, výhradně
pani ste moc rozumná!! Vono se půjde potom odrazit od toho bytu, když budete chtít po něčem koukat. Až bude váš, máte už něco do základu. A pak-třeba potkáte někoho - nemusí to bejt ani milijounář, s kterým do toho za určitých podmínek půjdete. Až bude byt váš, máte na čem stavět.
Sali
koukni naším směrem, na kladensko-rakovnicko podél karlovarky, te´d s tou novou dálnicí není problém do prahy dojet, když byste měli pracoviště na tý správný straně prahy, kvůli zácpám.
ovšem nedoporučuju dojíždět dál než 50 km, pak už to docela namáhá
jo jo já koukám- však taky to stavení, co jsem si vybrala a nemůžu ho tetkon mít, je v Malíkovicích. Na dojezd supr dupr. Chalupu máme v Povlčíně, jestli znáš(Nesuchyně, Milostín, Povlčín), takže tu trasu máme naježděnou, tam je výhoda, že to fakt celkem odsejpá. 50 kiláků je přesně maximum. A práci máme přesně na tomhle konci Prahé-Brtnik Rudná, já Smícháč.
ale tak dobře placená, aby se dala táhnout hypoška a ještě opravovat domeček, obvykle mimo prahu nebývá.
no právě jinak už by mě v Prahé neviděli, budu klidně třískat razítkem na poště, když mi to ale uživí ten dům. Jak jsem psala, nejde o nároky na potřeby, ale o nutnost uživit hypošku a to , že dáváš dohromady barák. A ať přemejšlim, jak přemejšlim, zatim sem nevymyslela nic, co by mi přesun do Lužek umožnilo
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:31
- Nahlásit
Nevím, jak to pořešej lidi, co se rozhodnou přesídlit daleko od práce a nepracujou doma. To by mě moc zajímalo.
PetraK
to ti můžu snadno odvodit:
1) dojížděj, až se uštvou projezdej majlant a zjistěj, že to tak nejde
2) pronajmou si přespávadlo v místě a dom jezděj jen na víkendy, až dle výdajů zjistěj, žo takhle to taky nejde
3) vemou práci v místě za pár šupů a brzo zjistěj, že takhle to nejde už vůbec, tak vemou ty práce v místě dvě,. ale pak už nemaj čas na tom domečku dělat...a na hobby už vůbec ne.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:33
- Nahlásit
jablunka
a Tom ji respektuje
je hodnej!!!!!
Jo,tohle je odvaha,já bych to nedokázala
jsem ráda, že v tom nejsem sama. Asi kdyby to bylo dřívávějc, tak bez debaty a z fleku, teď už člověk kouká na věci jinak.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:34
- Nahlásit
Sali
to ti můžu snadno odvodit:
no přesně! A takhle zase skončit nechci, to pak není na nic čas. A já chci čas. Nepotřebuju peníze, chci volnej čas, abych mohla vzít čokla a bejt venku. Kdybych tohle nemohla, tak to nemá cenu a halt budu v poprděný Prahé a jezdit na chalupu na samotku.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:35
- Nahlásit
PetraK
je hodnej!!!!!
No ono mu popravdě nic jinýho nezbejvá,já bych asi jinak do toho prodeje nešla.Tohle je jediná jistota,že i gdyby se stalo cokolif,nepudu s dětma a čoklama pot most.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:36
- Nahlásit
MÁM TO!! MÁM TO!!
Člověk musí makat z domova, aby to šlo. Jen nevim, jak třeba Sali bude pitvat doma v kůchni
a u mě by to asi taky neprošlo.
Měla sem vůl víc tlačit na tu anglinu, mohla jsem dělat překladatelku!!!!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:37
- Nahlásit
PetraK
jinak už by mě v Prahé neviděli, budu klidně třískat razítkem na poště, když mi to ale uživí ten dům. Jak jsem psala, nejde o nároky na potřeby, ale o nutnost uživit hypošku a to , že dáváš dohromady barák
přesně tak, tady je krásně, ale práce je placená blbě....takhle: na desítku čistýho se dostaneš, ale k čemu je Ti desítka čistýho, že? ledaže by Brtník vydělal zbejvajících 50K, abyste baráček zfitili a uplatilo se i jeho dojíždění.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:37
- Nahlásit
Sali
tak vemou ty práce v místě dvě,.
Dvě? DVĚ? DVĚ?? Ty woe, já už je mám štyry a přemýšlím jestli se dá nějak zařídit, aby člověk nemusel spát, páč pak bysem je konečně stíhala
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:38
- Nahlásit
jablunka
No ono mu popravdě nic jinýho nezbejvá
nezbejvá, páč vás má rát!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:39
- Nahlásit
PetraK
A já chci čas. Nepotřebuju peníze, chci volnej čas, abych mohla vzít čokla a bejt venku.
všude se tady zuřivě sháněj lidi k MP.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:40
- Nahlásit
Sali
ledaže by Brtník vydělal zbejvajících 50K, abyste baráček zfitili a uplatilo se i jeho
ty jo i kdyby vidělal,jako že ne, tak by se uštval - práce v práci a pak zas ještě doma práce na baráku. Má to zas ale smysl? Člověk by měl taky kapek žít.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:40
- Nahlásit
Biluška
njn...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:41
- Nahlásit
Sali
všude se tady zuřivě sháněj lidi k MP.
no že bychom jim to tam s Ešusem provětrali? ty vado, bychom byli pochůzkáři!!!!! to je krásná představa
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:42
- Nahlásit
Tak buchty mi píct nemusíte, je to dobrííí
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:43
- Nahlásit
Mucholabka
Tak tě nezavřeli, jo? Třá dostaneš jenom podmínku
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:43
- Nahlásit
práce v práci a pak zas ještě doma práce na baráku. Má to zas ale smysl? Člověk by měl taky kapek žít.
PetraK
naše věčný dilema....ale víš, mám nepříjemný pocit, že za vše se něčím platí, a tohle je taky daň ZA VĚK A ZODPOVĚDNOST...
žiješ si hravě jako mladinká, na dluh od rodičů,
a pak si můžeš hrát na penzi, ale to pak už z toho, na co si v aktivním životním čase zarobíš...
Smysl je to celý vybalancovat tak, aby člověk žil přítomností v rozumném kompromisu mezi chtěním a musem, a spokojeně očekával budoucnost, a nebrečel po minulosti...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:44
- Nahlásit
Biluška
Mucholabka
Tak tě nezavřeli, jo? Třá dostaneš jenom podmínku
a nebo veřejný práce! Ve veřejným domě.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:46
- Nahlásit
PetraK
Jen nevim, jak třeba Sali bude pitvat doma v kůchni
normálně, jak by asi pitvala - sundá ubrus, zavře čuby na chvilku na dvorek..a je to.
|
Sali
Člen |
- Nahlásit
PetraK
měšťáci platěj nějak k hrubejm 15K. Místo od místa, ale neplatěj špatně.
Otázkou je, jak se bude vyvíjet pracovní trh v následujících měsících, přece ejn ta krize je cítit...
Zas dnes je dobrý čas k investici do nemovitosti, pokud máš volné peníze...
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
Sali
a pak si můžeš hrát na penzi, ale to pak už z toho, na co si v aktivním životním čase zarobíš
a tak já myslím, že se penze ani nedožijem, jak ji furt oddalujou. scípneme ve frontě před pracákem
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:48
- Nahlásit
Mucholabka
Tak buchty mi píct nemusíte, je to dobrííí
A co je teda dobrý? Proč za tebou přijeli? Na kafe asi ne, nebo jo?
Sali
že za vše se něčím platí, a tohle je taky daň ZA VĚK A ZODPOVĚDNOST...
CHlapi by měli bejt povinně strašně bohatý, aby pak čék neměl tyhle starosti, co mu ukrádaj ze života.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:49
- Nahlásit
PetraK
já to za směšný téma nepovažuju, promiň.
Spíš jde o to, co je člověk ochoten zaplatit za nezávislost a život na venkově na svém pozemku, prostě kolik jsi ochotná zaplatit na úplně všem, včetně zvyků, za život mimo Prahu.
je to velký rozdíl.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:49 - Změnil/a: Erin
- Nahlásit
jablunka
No ono mu popravdě nic jinýho nezbejvá,já bych asi jinak do toho prodeje nešla.Tohle je jediná jistota,že i gdyby se stalo cokolif,nepudu s dětma a čoklama pot most.
Čus paní,ste mazaná.Mám to podobně,makám doma,tudíž sem schopná zabezpečit denně vše kolem domu a chlap může vyjíždět na riskatnější lovy merglíků.
Všem pěkné poledne
Je mi smutno ,jsem dnes upravovala kokra paní,které u maminky 58 let,doktoři nerozpoznali plynnou sněť a na vánoce umřela.Holka se pak vybourala, našla přítele,otěhotněla a on 30dní leží po fatální autonehodě s krvácením do mozku na Ipce v komatu.Jo a to mimi co s ním čekala potratila.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 12:49
- Nahlásit
Gerda
zavře čuby na chvilku na dvorek
budou načtvatý- sou zvyklý bejt u pitvání, dyk choděj se Sali do práce. Nemůžeš je tetkon vyhodit na dvorek, jen proto, že panička si bere práci dom! Přemejšlej.
Sali
pokud máš volné peníze...
tam je důležitý to slovíčko pokud páč pokud de vo volný peníze, tak pokud to bude do stofky, max. do dvou, tak jo, ty sou v kešeni volný, jako záloha, dybych zapomněla nafasovat peníze na nákup. Nad tendle limit je to utopie
|