Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2808 . 2809 . 2810 . 2811 . 2812 . 2813 . 2814 . 2815 . 2816 . 2817 . 2818 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Hyena
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 22:42
- Nahlásit

Mucholabka
A co zkusit klikr? Možná mě tady za to leckdo ukamenuje, ale mě se díky němu podařilo čubě vysvětlit, že se má aport držet anosit bez překusování, aniž bych musela použít nuceňák. A to nejsem právoplatný klikrista, spíše účelový experimentátor. Podmínkou je pouze žravost psa.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 06:07
- Nahlásit

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 06:20
- Nahlásit

Hyena
A co zkusit klikr? Možná mě tady za to leckdo ukamenuje, ale mě se díky němu podařilo čubě vysvětlit, že se má aport držet anosit bez překusování, aniž bych musela použít nuceňák. A to nejsem právoplatný klikrista, spíše účelový experimentátor. Podmínkou je pouze žravost psa.
Žravá ona je, problém je, že nesmí vědět, že aportuje, protože ne že by neaportovala-ona aport nesnáší, zvrací z něj a je schopná se tak bloknout, že začne dělat hysterku a zdrhá.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 07:17
- Nahlásit

dobré ráno všem
tady svítí sluníčko a je teplo
včera tu byla ženská,která se mnou dělal ve zveráku a hned jak vešla tak jsem jí vyhodila,bo byla vožralá

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 07:17
- Nahlásit

Dobré ráno fšem co by ještě spali.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 08:05
- Nahlásit

Dobrý ránko všem, ale hlavně těm, co už musej sedět v práci..

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 09:04 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

BODRÉ FŠIVÉ RÁNO FŠEM CO VSTALI ZADKEM JAKO JÁ sem fakt na ránu

Mucholabka

joooo, TOMU řikám kaféé!!

Hele Hyena má pravdu, zkus to s tím klikrem,
že začne dělat hysterku a zdrhá.

princip je v tom, že ona to bude chtít vzít sama právě

Hyena
neukamenujeeee, já jsem ho tady doporučovala huž dáávno a taky mě neukamenovali. Aportík se s tím řeší super

mac1
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 09:16
- Nahlásit

Dobré ráno všem, co se krásně vyspali ...a těm co se nevyspali dobře, svítí slunce , bude krásný den ( alespoň chvíli .

Tinta76
# Zasláno: 18 Bře 2009 09:27
- Nahlásit

dobré ráno všem, co zjistili, že je venku krásně a tak se rozhodli jít do práce vo dvě hoďky později taktéž dobré ráno těm vostatním ...

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 09:51
- Nahlásit

Tinta76
a tak se rozhodli jít do práce vo dvě hoďky později

Takhle bych se chtěla jednou mít

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 09:52
- Nahlásit

PetraK
princip je v tom, že ona to bude chtít vzít sama právě
No, jako když se dobře vyspí, tak to i vezme sama, když se s ní přetahuju, tak joooo, akorát nesmí vědět, že to je aport, ale musí si myslet, že se s ní chci do konce života jenom přetahovat, to je něco pro její bullí ego. Tak já se s ní budu přetahovat a v osmi letech to třeba bude umět
A navíc nesnese dřevo, dokud je na aport předmět psovoda, tak to ještě jde, ale činka néé. Akorát si pak všichni myslí že ji biju, ale mlátím akorát Ferdíka, Bucku néé

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 09:55
- Nahlásit

Tinta76

ty jo pani, víte že tiše přávidím? Tomu říkám rozhodnutí

Mucholabka
no tak, jeslti nějaký zájem má, máš na čem stavět. Fakt věř mi, za zkoušku to stojí bude to brát jako zábavu.

Tinta76
# Zasláno: 18 Bře 2009 09:56
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Takhle bych se chtěla jednou mít
ale nic moc, pani, nic moc ... jedinou výhodu to má, že vodpoledne se mi pracuje líp, páč nikdo nevotravuje, nevolá a nikdo sem neleze

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 09:57
- Nahlásit

PetraK
Hm, ale já nevím, jak to s tím klikrem udělat, tyhle nové pomůcky jsou na moje pochopení moc. Nejdřív se musí naučit, co s klikrem, že? A co pak?

Hyena
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:00 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

Mucholabka
hele, kam ti můžu poslet sovu. Ti písnu, jak se řešila hyenu a uvidíš, třebas tě to inspiruje. Fórek klikru, alespoň tak jak ho chápu a používám já, je, že pes nemusí milovat cvik, ale miluje žrádlo a ten cvik (nebo jeho kousek) vnímá jako cestu k onomu vysněnému žrádlu. Jak už jsem psala vejš- nejsem žádnej systematickej klikrovej metodik, spíš jsem hledala cestu bez "nucení" a povedlo se. Jínáč ještě ISDIPICH měl bezva odkazy ke klikru a někde se to probáralo i tady na CZetovi.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:00
- Nahlásit

Hyena
Poučné.

jablunka
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:01
- Nahlásit

Nesnáším zájemce vo barák!!!!Úplně strašně!!!
Ale musím se držet jinak neprodáme!Někteří vypadají,že si přijeli jen zaprudit a dát zdarma kafe.Dneska už tu byli dva a u těch jedněch sem se musela móóóc držet,abych je nevyhodila.Byli strašně znechucený,že je tu žumpa a používáme kalový čerpadlo!Ještě dneska přijedou jedni,ale aš f pjet vodpoledne,taxsnat načerpám síly.

argosek
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:05
- Nahlásit

jablunka

proc prodavas barak?

Hyena

vitr fici
boure duni
lavina pada
ovce beci
baca breci
a me napada
copak asi dela
moje sladka lulu
z honolulu?

Hyena
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:05
- Nahlásit

Mucholabka
Poučné.
Huš sem tam doplnila "stěžejní info"

jablunka
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:06
- Nahlásit

argosek
proc prodavas barak?

Páč mám souseda kreténa a abych mohla koupit jinej.

Hyena
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:07
- Nahlásit

argosek
Argosku můj milý,
mám dlouhou chvíli
u kafe sedim do compu a blba hledim.

argosek
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:07
- Nahlásit

jablunka

a co ti dela soused kreten?
a co budes delat v dobe mezi prodejem domecku stavajiciho a koupi domecku noveho? a novy domecek bude take v te vesnicce u chrudimi?

argosek
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:09
- Nahlásit

Hyena

dasa novakova
a stana polakova
rekly si, ze pujdou dnes po obede
navstivit
kamaradku prochazkovou

totiz lida horakova rikala, ze prochazkova si
vcera zakoupila fantastickou halenku..

tak tedy obe divky, aniz mely pozvani, za chvili
uz u prochazku vyzvani, nikdo ale neprichazi
otvirat - jela asi na vylet.

naruto uzumaki

jablunka
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:11
- Nahlásit

argosek
a co ti dela soused kreten?
Třeba přeštípává řetěz na zadní zahradě a pouští mi psy.
a co budes delat v dobe mezi prodejem domecku stavajiciho a koupi domecku noveho?
Musíme dát do smlouvy nějakou schůdnou dobu na bydlení a najítí si novýho domku.To se běžně dělá.
a novy domecek bude take v te vesnicce u chrudimi?
To ví jen bůh,ale nejspíš né.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:13
- Nahlásit

Mucholabka
se musí naučit, co s klikrem, že

jo přesně tak, nejdřív klikáš jako blbá s něčím echt dobrým, spešl co jindy nedostane, NIKDY JINDY. klikáš doma, nejdřív třeba v sedu s miskou v ruce, pak ve stoje, měníš místo, místnosti, aby si to nespojila s ničím konkrétním. Pak když je naklikaná doma (klikneš a pes se k tobě okamžitě teleportuje), tak s tím jdeš ven - do klidu, pak do rušivých elementů. Někdo říká, že tohle nemusíš, ale mě se to osvědčilo naklikat si Ešusa i jinde než doma. No a když je čokl chtivej kliknutí, ukážeš mu jak to fungá-na nějaký NOVÝ blbině - můžeš třeba na "povelu" Dívej! /asi je lepší watch=woč, páč je to krátký, ale my máme dívej! ) že naučíš psa, aby se Ti na povel díval do očí (klikneš pokaždý, když se Ti náhodou podívá přímo do očí a zatím bez povelu!! až ten pes chápne co po něm chceš, tak teprv přidáš povel a pak prodlužuješ dobu - po kouskách-kdy se na tebe musí dívat(do očí teda). Postupně klikáš za to, že to vydrží o vteřinky déle. Pokud je to nesoustředa a nebavilo by jí hned se takhle soustředit, ukaž jí to třeba na tom, že chceš, aby se dotkla něčeho konkrétního tlapou. Takže tu věc vezmeš a dáš na zem, ona jak bude chtít to kliknutí, bude dělat všechno možný a natuty se toho dotkne. Okamžitě klikneš, pochválíš, odměníš - nezapomeň je to v pořadí KLIK-POCHVALA-ODMĚNA (klikr se pak odbourává jako první). Nejdřív se bude chovat chaoticky, ale pak jí dojde, že je to o tom dotyku, takže to sama začne dělat a ty jí vždy klikneš za úspěch. Jakmile ona zjistí, že se toho má dotýkat, budeš klikat už jen za situace, kdy se toho dotkne tlapkou. Až bude vědět, co po ní chceš, přidáš teprve povel. Pak začneš procvičovat na větší vzdálenost, už ne jen doma... atd.stejně jako normál přidáváš zátěž. Ona na takovýhle kravině přijde na to, že když chce, abys klikla musí něco udělat. Ale cooo? Takže musí roztočit kola v mozkovně (což jí jednak unaví, ale taky zabaví a podpoří její uvažování). V podstatě pak nabude dojmu, že je to ONA, kdo to celý vymyslel a vede to tady a panička je tak blbá, že jí za to ještě odměňuje . Nevím jestli jsem to napsala nějak smysluplně a navíc, jestli mi z toho něco nevypadlo, protože to píšu hrozně rychle . ale tohle je v kostce princip začátku. A s tím aportem to pak bude podobně - pohodíš v blízkosti aport, ona bude chtít kliknout a začne předvádět všechno co umí, klid,klid, klid a klikni jen když se třeba k aportu přiblíží, nebo se ho dotkne, jásej jak prorvaná, odměň a prt. A pak až zase za chvililinku. Aby to moooc madam chtěla. A po kouskách rozpracovaně ten aport dáš dohromady a ta sviňucha bílá se bude bavit.

Gerda
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:15
- Nahlásit

Dobré ráno fšem krásným lidem v krásném ránu, kdy zoncna rumpluje a ptáčkové ječijou!
Sme si to s Maryjí ráno bezvadňácky užily, jen mařka měla ten den horší, bo jí přiběhla přivítat Marmela a dogový štěně, co je skoro stejně velký jak Marmela vlkodafka. Ale dogátko se před Máňou pokořilo, úpa samo vot sebe, tak to jí děsně zvedlo náladu a měla pocit, že si jako může vyskakovat, tak sem jí řekla, že ne, že nemůže bejt hnusná na malé dogátko. A Marmela já klasicky zašlapala do země na uvítanou. Pak Mařka bjěhala za míčkem, už mám možná grif - nejdříf jí hezky rozchodim, potom párkrát hodim na rovince, seberu, když jí to eště hooodně baví a zase chodí a po každym běhu se musí vychodit. Běh nedělám dlouhej, jen chviličku, jen aby se proběhla. A pozor!!!!!! Půl kola na louce už si sama nesla balón! Jak se tu máte?

argosek
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:16
- Nahlásit

jablunka

Třeba přeštípává řetěz na zadní zahradě a pouští mi psy

a proc to dela?

Musíme dát do smlouvy nějakou schůdnou dobu na bydlení a najítí si novýho domku.To se běžně dělá.

o, ano.

To ví jen bůh,ale nejspíš né.

a uz hledate?

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:16
- Nahlásit

jablunka
taxsnat načerpám síly

přinejhoršim vyčerpáš aspoň žumpu- páč to budeš potřebovat, abys tam hodila ty mrtvoly držím palce.

a už máte vybráno kam do novýho?

jablunka
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:21
- Nahlásit

argosek
a proc to dela?
Páč jak uš sem psala,je kretén.
a uz hledate?
Neustále,ale sem dost vybíravá.
PetraK
přinejhoršim vyčerpáš aspoň žumpu- páč to budeš potřebovat, abys tam hodila ty mrtvoly
Už je to uděláno,už je to hotovo!!!
držím palce.
To vím.
a už máte vybráno kam do novýho?
Eště né docela,musíme počkat,za kolik prodáme.

Hyena
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 10:32
- Nahlásit

PetraK
A po kouskách rozpracovaně ten aport dáš dohromady a ta sviňucha bílá se bude bavit.
Páč u nás byl probém v překusování (běhala nadšeně), tak jsme začaly s držením. Normoš večer u stolu či TV jsem chytla činku a jen tak jí strčila čubě před nos. nejprve jsem klikala každé čucnutí čumíkem k čince, pak pokusy vzít jí do huby, pak vteřinu držení..... až držení libovolnou dobu, pak jsem se začala pohybovat a klikala první krok s činkou v hubě (v klidu), pak další..... cílem bylo, aby chodila a nosila činku v hubě, přidala jsem si k tomu pomocný povel "drž aport" a to nám stačilo, pro propojení s původním hravě udělaným aportem, kdy čuba po povelu vystřelila, rychla a nadšeně donesla a bohužl přitom i rychle a nadšeně překusovala Na podzim jí to šlo, O.K. Co nám ze cviku zbylo po zimním flákání zjistím v nejbliší době.

<< 1 ... 2808 . 2809 . 2810 . 2811 . 2812 . 2813 . 2814 . 2815 . 2816 . 2817 . 2818 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání