| Autor |
Zpráva |
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 07:23
- Nahlásit
dobré ráno všem
venku je fakt zima
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 07:50
- Nahlásit
Neessi
Však to taky děláme s mírou-přiměřeně( já jen že to psala Sali a ta taky častějc necvičí).
pozor, to, že teď častějc necvičím, není daný tím, že bych to tak chtěla, v létě a v čase, kdy je vidět a kdy nejsme zavalený prací, jsme taky dělali kousačky obden, a styl, který by mi seděl, bylo 14 dní tábora, kde se skutečně dělalo denně.
Když chceš udržet zvíře v kondici, musíš s ním něco dělat každý den, práci prokládat aerobním tréninkem na výdrž, což je u nás hodinovej okruh, kde zvířata páděj celou dobu v kruzích kolem nás, a na ten aerobní metabolismus jedou,
dělají se obrany co začínají poctivejma průzkumama prostorů, a než odtrénujeme naše 4 psy jenom takovouhle obranu, zabere to od desíti do třech odpoledne...kdy ten revír je taky na starý haldě, kam já sotva vylezu...a je to revír ne 20 krooků do prava 20 kroků doleva 10 směrů, ale plocha celý tý stráně haldy, což má tak 200 x 200m krpálu....a já jdu nahoru po vrstevnicích, jinak to nejde.
Necvičíme postaru nástup instrukor stopa velená poslušnost obrana dle ZVV1, jako jsem si odvodila, že děláte podle stručných popisů vy,
ale terénní obrany, kde po těchto revírech a doprovodech a tak je taky dlouhý hladký na 300 m do kopce polňačkou, nebo přes písečnou pláž, to děláme na pískovně po plavení psů, když jsou rozhejbaný...a všechno mi to odfiguruje a odchytá Tchoř, co pak lehne do vany a je mrtvej.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:01
- Nahlásit
ad žebřík:
dá se krásně naučit, ale u štěněte, přes strmý schody, půdní schody, krátký žebříky opřený mezi úrovněma, prostě aby to od mala zviřátko bralo jako běžný terén, jako pomůcku k tomu se někam dostat, a pomalu se zvedá náklon do požadovaného úhlu,
maliny mě choděj žebříky obě , v jakýkoli podobě, maj tu abstrakci,
a dobrmani-chodila to jen malá Kiruna, naučila se to tím, že chodila za Merunou, ale po tom úraze už na to nemá, chtěla by, ale padala.
Jiná zvířata se to už neučila, Ferdu si dělal chlap, a nedělal to, a na Kobru prostě nebyl čas, ta se jako malá naučila chodit jen ty strmý žebříkovitý schody u nás mezi patrama, ale žebřík jako takovej chodila jen ten záchranářskej nízkej a jen jednou. Kupodivu neměla problém. Ne velkej ještě nikdy nebyla puštěná.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:03
- Nahlásit
jako já bych cvičila i jinak, než hubou, to mi věřte, jen kdybych na to měla čas, protože zvířata na to mám, lokalitu taky, auto taky, lidi kolem taky,
akorát prostě na to nemám čas, protože musím vydělávat prachy, nikdo to za mě neudělá a nikdo doma jich taky tolik vydělat s tak malým nasazením (jen mozkem) nedokáže,
takže to prostě spadlo na mě.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:04 - Změnil/a: brezen2008
- Nahlásit
Sali i jiní
mám kupovat rejži v těch 10 kg pytlích anebo raději z krámu? nebo i těstoviny? vím že asi lepší je rejže + vločky
anebo je to jedno?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:08
- Nahlásit
Sali
ale vždyť jo. Já na cvičák jdu max. 2 x týdně taky,ale jen na obrany,jinak si dělám všechno sama.A vytrvalostní běhy děláme ob den cca 10 km,stopu podle podmínek dělám minimálně 3 x týdně.Jak jsem psala-nemám čubinu na IPO,ale v NZŘ a v TARTU se v pohodě vyrovná těm lehčím modelům ,jen to nesmím přehánět ,aby byla dlouho fit a zdravá.Nějaký závodnický ambice mám už dávno na salámu,teď je to spíš o té relaxaci.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:17
- Nahlásit
Neessi
v NZŘ a v TARTU se v pohodě vyrovná těm lehčím modelům ,jen to nesmím přehánět ,aby byla dlouho fit a zdravá.
samozřejmě, když už taková vyrostla, tak už jí takovou máš,
mě se taky hrozně líbí,
ale když bych si měla dneska vybírat štěně, půjdu do odlehčenejch pracáků, ona 30 kilo malina nebo pinzeta nabere na zádrži takovej speed, že ti fíka sundá na zem tou kinetickou energií, nikoli hmotností...a je díky svý mrštnosti na tý zemi taky schopná mu zmenožnit se postavit tím, že s ním svižně škube a lomcuje a nepřestane...a v terénu prostě proletí a proskočí vším, je bez tý znevýhodňující setrvačnosti těžký hmoty...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:19
- Nahlásit
brezen2008
rejže, určo rejže, a taková, abys to uplatila, čili krmná.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:22
- Nahlásit
Neessi
kámoška sem dovezla čubu z tohohle spojení
http://www.geocities.com/warringhof/welpen.htm
po týhle feně, koukni na tělo
co dává takovýhle odchovy
a to je asi optimum.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:23
- Nahlásit
Sali
jo díky takže i zakoupím rejži 10 kg,to bude za chvíli pryč
dnes půjde dastík jenom na kopeček,bo čekám na letáčky a nevím kdy dorazí
a ta malá,jako Elis,vyžrala jenom konzervu a granule tam nechala
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:27
- Nahlásit
Sali
mě se líběj ty hnědý dobrmanci
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:29
- Nahlásit
Neessi
a už sem ta holka přivezla před třemi lety tuhle čubu
a když je s nima člověk 14 dní na táboře, a sleduje denně jak to zvíře neúnavně kmitá a lítá vzduchem, nezničitelný a neunavitelný, snadno kličkující, měnící směr, ....tak si říká, že ty koňopsi jsou krásný na pohled a v běhu rovně, ale to je asi tak vše.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:30
- Nahlásit
Dobré ránko všem
Chlebové kostičky osmažené na másle do křupava a na tom hozený vykoštěný (bojim se tam nechávat kosti) kus uzený makrely - mejm čoklům to strašně chutná.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:31
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
čus,já dávám rybu a do toho namočené granulky,se taky mohou zbláznit
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:31
- Nahlásit
brezen2008
taky to dovezený štěně je hnědka.
Fotku teď tadY nemám, ale časem najdu.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:36
- Nahlásit
Sali
jako černí se mě líběj taky,ale nevím proč,ty hnědí jsou podle mě krásnější,jinak se v tom prt vyznám jako v chovu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:39 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Brej den celej den!
Ráno se m si uvědomila, že Gerda by neměla býti ráda za takovoudle zímu, páč!!! dyš je zíma, vyscípaj bacily a vona se tý křipky vůbec nikdá nedočká.
A taky vyscípaj snad ty svinský klíšťáci a klóše a podobný sajrajti. Tak toho letos snad tolik nebude. a možná vyscípe i ten Davídkojc pabouk!! Vyscípe to úplně fšecko!!!
Lucie Kratochvílová
Chlebové kostičky osmažené na másle do křupava
tak sem myslela dycky, jak Ešusovi kdovíjak nevyvářim, ale todle mě zabilo!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:41
- Nahlásit
PetraK
dyš je zíma, vyscípaj bacily
hlavně vejři vychcípaj....
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:41
- Nahlásit
PetraK
tak sem myslela dycky, jak Ešusovi kdovíjak nevyvářim, ale todle mě zabilo!
a tak vopčas se to dá
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:42
- Nahlásit
Sali
a mohou trochu chcípnout klíštata při téhle zimě?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:42
- Nahlásit
brezen2008
nejde o chov jako takový, ale o stavbu těla v tom chovu, to jsou čistý prácáci, co jsem linkovala...lehký a mrštný.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:43
- Nahlásit
Tu je takovej mráz, že asi vychcípám i já
|
sarax
Člen |
- Nahlásit
janika
mno lidi si většinou moč odeberou sami..střední proud moči,umytej člověk do sterilní zkumavky..u psa tohle nejde takže jinak..ovšem zda jen jehlou bo jde cévka???jinak bodání jehly přes břicho zní děsivě..já mám zkušenost jen s plodovkou a to šlo přežít
|
Sali
Člen |
- Nahlásit
mohou trochu chcípnout klíštata při téhle zimě?
brezen2008
no ty, co zalezou málo nebo blbě, tak jo....nejsem hmyzař, nevím jak ty sfině zimujou, jestli jako nymfičky nebo jak...
rozhodně tuhá zima snižuje množství hmyzu na další sezonu.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:47
- Nahlásit
sarax
cévkou si natáhneš do močáku fšecko, co potkáš cestou.
Punkční odběr transabdominálně je u psa jediný možný řešení pro odběr sterilní moči ke kultivaci.
Jestli to je však indikovaný, ví bůh,
zvl. když i v případě sterilní moči a čistýho močáku se tam při vhodný konstelaci nasere zas něco uretrou,
ta rozšířená uretra a zřejmě i psí malhygiena jsou ten příčinový problém, co se musí řešit.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:50
- Nahlásit
Dobré ráno,
můžete mi někdo prozradit proč ty blpky vyhrábávaj slámu z boudy, aby tam pokud možno žádnou neměly a ještě si sundavaj hadry, který jsem jim tam pracně přidělala?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:53
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
a tak vopčas se to dá
no jo, dyš já sem kuchařka z leknutí a donucení
brezen2008
a mohou trochu chcípnout klíštata při téhle zimě
dyk sem to psala, takže esli to ešče chvilku vydrží, tak sice nevyscípaj všecky, ale rozhodně jich dost ubude
Sali
hlavně vejři vychcípaj....
no bať, sem to psala, Gerda bude neščastná, páč nebude mít tu sou křipku
janika
neni nad kus syrovýho masa a ať se s tim poperou...
tak u nás spíš vdechnou , koukám, že Decibela nečeká moc hezký vyšetření, čudinku malýho
Biluška
Tu je takovej mráz, že asi vychcípám i já
Biluška je taky klíště!! Vytočíme jí??
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:55
- Nahlásit
PetraK
Už vytočená jsem, páč musím jít do práce . Psychicky se připravuju na vstup do zimy a rozmražování auta
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:59
- Nahlásit
...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:59
- Nahlásit
janika
že mu držim tlapku, megafonu černýmu - vyřiď mu to, jo?
Indulonou nebo fakturou?
volim fakturu, to pak pude rychlejš vytočit!
Biluška
Už vytočená jsem
máme tě teda spláchnout do výlefky nebo spálit?
|