| Autor |
Zpráva |
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:24
- Nahlásit
Gerda
inkaso - nastavíš si to na účtu tak, že povolíš nějaké organizaci( několika organizacím), ať si z tvýho účtu stahují tolik a tolik tehdy a tehdy.
sipo - je to jako bys poslala jednu velkou částku do světa a ty organizace si to rozeberou a ty ušětříš za poplatky za odchozím platby etc.
|
Mucholabka
Člen |
- Nahlásit
Gerda
SIPO=sdružené inkaso plateb obyvatelstva, esli ti teď chodí složenky a platíš každou zvlášť, tak zajdeš na poštu a řekneš, že chceš sipo a budou se platit hromadně-telefony, voda, elekryka, televize, rádyjo apod.
inkaso-na účtu v bance zadáš souhlas s inkasem s konkrétním číslem účtu, organizace si platbu vyžádá a banka platbu odešle.
|
Sali
Člen |
- Nahlásit
Gerda
no a co jsme na baráku, nic takovýho nemáme, alébrž máme na eletriku a telefon trvalý příkazy na I-bankingu, a když je něco víc, tak to dorovnáme manuálně.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:25
- Nahlásit
Jo tak vy by jste si na me chteli trenovat mrtvoky, to mate teda smulu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:25
- Nahlásit
Sali
U SIPA si strop nasadit nemůžeš, tam je skrytý limit 5000 a funguje to na celkovou částku, ale dá se i bze limitu. U inkasa se limit nastavuje libovolně.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:27
- Nahlásit
Mucholabka
to bylo v 1993, jak jsem začala dělat, a nějak to bylo, že telefon asi dali zvláš´t a dali mu strop, že to tak lidi chtěj.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:28
- Nahlásit
Tchor
stačí trénink "živola mezi mrtvolama", to taky končí blbě....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:29
- Nahlásit
Sali
No to je zajímavý Ale s tím trvalým příkazem je to teda pěkně hloupé, co nesnáším je furt hledat, co ještě kde zaplatit, dej si to jako inkaso, na pevné nahlásíš číslo účtu, my ti řeknem naše č.ú., limit, nastavíš v bankingu souhlas a pak se to stahuje automácicky. I na mobilech. A je klid
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:29
- Nahlásit
Tak na inkaso i sipo prdim, z účtu se mi posílají pravifelně platby družstvu na nájem, elektrárnám na elektriku, plynárnám na plyn. Víc nikomu nedám ani hovno. To musí stačit. Telku ani intronét nemám, telefén taky ne, rádyjo mám, ale v bytě nebydlim, tak si ho nepouštim. Prostě nic vík kromě tohohle platit nechci. Je to v pořádku? Nutně potřebuju milijounáře s vééééééééééééééééélikánskym bohactvim, to je do života to nejdůležitejší.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:32
- Nahlásit
Mucholabka
u nás je E-bankéř Tchoř, chtěl to takhle mít, má to mít.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:32
- Nahlásit
Zdravim zumpice, koukam, se tu sipuje a inkasi, tak beru berle a zase prcham.
Btw, je pekne byt chromajzlem, lidi jsou k cloveku takovi shovivavejsi, v narvanym kramu mu i obcas uhnou ve fronte k pokladne.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:34
- Nahlásit
Gerda
a bydlíš s čubou kde, když ne v bytě? to jsi pořád v práci? nebo u maminky?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:35
- Nahlásit
Fifi
a co to máš s vočima? žloutenku jsem pochopila...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:39
- Nahlásit
Gerda
napadlo mě: Vodné a stočné se ti rozúčtovává přes družstvo? A popelnice?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:40
- Nahlásit
Sali
nebo u maminky?
zásah, potopena ))) Ale vona to až taková změna nebude, bo sem si koupila byt dvě patra pod mámou - má to tu zásadní výhodu, že máma může libovolně venčit, klidně třeba furt. Ale vona s Mařkou nerada chodí, bo jí Mařka neposlouchá a je s ní taková zlejší.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:42
- Nahlásit
kachna_
Vodné a stočné se ti rozúčtovává přes družstvo? A popelnice?
???????????????????? přísahám, že nevim......dostala sem papírek, kde je napsáno, kolik mám platit, tak to platim.......Tohle dycky dělal chlapík, nebo maminka, já v životě neviděla složenku nebo to sipo....jen sem vysolila na stůl a bylo zařízeno.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:44
- Nahlásit
Kolik stojí měsíčně popelnice? Uvažuju si koupit popelnici na zahradu.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:45
- Nahlásit
Gerda
já v životě neviděla složenku nebo to sipo....jen sem vysolila na stůl a bylo zařízeno.
týbrďo, ty budeš snadná kořist...hlavně až budeš jako dost pořádně vydělávat, to nebudeš mít o chlapíky nouzi, to fakt ne.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:45
- Nahlásit
Gerda
To by měla v tom případě vědět maminka . Nebydlim v Praze ani v družstevním bytě, u rodičů se vodné a stočné rozúčtovává.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:46
- Nahlásit
Sali
týbrďo, ty budeš snadná kořist...hlavně až budeš jako dost pořádně vydělávat, to nebudeš mít o chlapíky nouzi, to fakt ne.
no už začíná zajímat i mě...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:48
- Nahlásit
jbat
ty bješ taky do kečenegy aji s Petrou!!!!
huf, aspoň že nemusim sama, ve dvou se to lépe stáhne
Gerda
Vodné a stočné se ti rozúčtovává přes družstvo? A popelnice?
???????????????????? přísahám, že nevim......dostala sem papírek, kde je napsáno, kolik mám platit, tak to platim.......
ejch, vidím, že v tomdle taky nejsem sama Brtnik dycky tvrdí, že nemůže umřít dříf než já, páč by se ze mě stal obratem bezdomovec, páč bych nedokázala zaplatit ani telefon
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:48
- Nahlásit
Mucholabka
odvislé od regionu tuším....fakt nevím, u nás je to cca 600 na rok.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:49
- Nahlásit
jbat
no už začíná zajímat i mě...
si jí ezervuju
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:50
- Nahlásit
Mucholabka
Uvažuju si koupit popelnici na zahradu
tak nevim, obyčejně si tam lidi dávaj trplaslíky i to už je samo vo sobě dost hrozný, tetkon dyš si tam prdneš popelnici? Nevim, jak vo moc to bude dekorativnější neš trphajzlík a káršltejn
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:51
- Nahlásit
sarax
si jí ezervuju
si ji bém pučovat, hm?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:52
- Nahlásit
Sali
hlavně až budeš jako dost pořádně vydělávat, to nebudeš mít o chlapíky nouzi, to fakt ne.
je fakt, že kromě jedné výjimky, která mi předvedla, jak se žije v luxusu a jak se může rozhazovat, sem byla platičem já.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:52
- Nahlásit
PetraK
Lepší než modrý pytel a bordel na place
Trpaslíka nemám, ale včera jsem zdobila stromeček smrček, natřikrát, páč mi hadi furt odnášeli malé zlaté dárečky, tak jsem každému dala po jednom a napotřetí se to povedlo
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:54
- Nahlásit
Mucholabka
hm, tak Bobulka a Kira by to obíralay tak dlouho, dokud by bylo co obírat, to už jsem před lety zkoušela, koule na větev na zeď ,. to ti je dovný, kam ty sfině všude došáhnou, když si povyskočej,....jak já došáhnou.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:56
- Nahlásit
Mucholabka
páč mi hadi furt odnášeli malé zlaté dárečky
taky se už nemůžou dočkat jéžiška !
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:56