| Autor |
Zpráva |
Smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 09:08
- Nahlásit
Pokud to ovšem nevezmou jako výblitek samičího egocentrismu, který je odsouzeníhodný, a o kterým nehodlají vůbec uvažovat.Sali
Vezmou.
Uvažovat mohou pouze o věcech které si dovedou sami představit.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 09:12
- Nahlásit
Kačaba
čauky,tady je zataženo,na stopy nejdu,ale plánuji tím taky zaměstnávat hlavu dastymu,já myslela že jde neesi ,ta furt píše že chodí na stopy a na cvičák
|
Kačaba
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 09:21
- Nahlásit
brezen2008
jo ták...si to časem zapamatuju už kdo co dělá
Stopu bych si dala,ale nechce se mi jí v tom humusu šlapat,tak čahoun bude dělat jen tunely a jiný kravinky.
Dnes se musí blejsknout při tý chůzi co týden trénujeme(byl dom.úkol)-ípo pohled ale asi to eště úplně neklapne-jedině že bych si vzala kulicha z buřtů.
Tak ať si uděláte taky hezkej den s Dastym.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 09:30
- Nahlásit
Kačaba
no já taky ne,bo vono se to tady furt mění,kdo co dělá
já když nemám na to abych chodila na cvičák,tak blbnem s dastym na mozek,bo je to opravdu pes na ven,kterej je schopnej udělat cokoliv
jen tak dělám - poslušnost,záchranařinu,revír,od jara agility/ jenom do 20cm překážky/ - jako za míček udělá všechno
jen počkám na letáky a pak někam vyrazíme
vy si to taky užijte
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 09:45
- Nahlásit
Sali
soukromá pejskařská akce s
dík.Jsem netušila,že se to dá soukromně a kdekoliv.Pochopila bych v místě trvalého bydliště a oznámení na obci,ale jinak jsem byla přesvědčená,že to musí mít "střechu" organisace,firmy... je fakt,že naposled jsem četla koňské vyhlášky
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 09:58
- Nahlásit
sarax
prosím tě, mailni mi svůj mail. Členy zase nefungujou
libuse.kotkova zavinač seznam.cz
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 10:57
- Nahlásit
Neessi
Jsem netušila,že se to dá soukromně a kdekoliv
ty sem teda nečetla co chceš pořádat,ale třeba zkoušky můžeš tam kde jsi člen,ale pokud jsi člen chovatelskýho klubu tak můžeš kde chceš myslím
Biluška
se pokusím..jsme vyvenčili s Gerdou a sem mrtvá
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 11:06
- Nahlásit
sarax
chceš pořádat,ale třeba zkoušky můžeš tam kde jsi člen,ale pokud jsi člen chovatelskýho klubu tak můžeš kde chceš myslím
ale jo,to je jasný,ale tady byla řeč vo Desenským,pod jakou vyhláškou pořádá freečka,když není ani chovatel,ani organisace...prostě jen osoba.Páč tu včera někdo psal,že na něj v Šárce někdo zavolal policajty,tak se Sali zmínila o nějaké vyhlášce.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 11:13
- Nahlásit
Neessi
jo poslali,najednou tam byla nějaká paní se psem a něco říkala,ruda se po chvilce asi naprd a řekl at jí jde ukázat kde je nějaká cedule bo co a paní ihned volala policajti a ty časem přijeli,mi si vzali všechny psy na vodítka...jinak nic nevím
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 11:14
- Nahlásit
Neessi
Jakoukoliv chovatelskou akci může pořádat kdokoliv když splní podmínky stanovené vet. správou. Já taky pořádám veškeré akce jako fyz. osoba - závody, zkoušky, džukeliády...cokoliv. Pochopitelně musím podávat DP a zdanit zisk - což teda nevím jak se s tímto vypořádává Rudínek
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 11:17
- Nahlásit
davidkova renata
chtěla bych poprosit o nějaké informace o Argovi - AI, co byl u RD. Ne jako kde je - to vím, ale jak dlouho byl u RD, jaký měl problém, co se s ním dělo atd. Hledala jsem na RD stránkách a je tam toho strašně moc málo - nedá se z toho nic vyčíst - asi jsem něco přehlédla, ale nic moc jsem tam o něm nenašla. No jako vím, že bych se měla zeptat RD, ale jen vím, že Vy se na jeho poradně dost vyskytujete a že budete hodně vědět. Také RD by se se mnou už nebavil a určo by mi ty informace neposkytnul. Tak to raději zkouším cestou nejmenšího odporu
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 11:45
- Nahlásit
Biluška
akce jako fyz. osoba -
na své IČO a jsi plátcem daně-to je jasný.Ale nepořádáš to kdekoliv si vzpomeneš,musíš mít k tomu souhlas příslušné obce,ne? mně je to celkem fuk,ale jak bylo výše zmíněno-lokalita Praha....Šárka,tak jestli se to musí hlásit.
A můžeš pořádat chovatelskou akci,když nejsi ofiko chovatel?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 11:48
- Nahlásit
čus agentíííí
Kačaba
Mohla by to být i helmička?
ty vado ta je výýýborná ,hodně se do ní vejde
Biluška
Viděla jsem jak si serval botu (velkou, masivní, koženou polobotku) a sežral ji. Doslova. Nechal podrážku
jako sorry,ale co to je za monstrum??? Nebudu se vůůůbec pouštět do debaty o "životě" podobných jedinců,zas by mě někdo napad,že sem kontroversní
Dagmar Fišerová
informace o Argovi - AI,
já nevim kterej to je,napiš rasu nebo tak.Klidně písni na maila esi chceš davidkova.renata@seznam.cz
Sali
Pokud to ovšem nevezmou jako výblitek samičího egoce
můžeš vzít jed na to,že jiný výklad nepřipustěj
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 12:15
- Nahlásit
davidkova renata
jako sorry,ale co to je za monstrum???Nebudu se vůůůbec pouštět do debaty o "životě" podobných jedinců,zas by mě někdo napad,že sem kontroversní
No v zásadě je to taková agresivní gorilka . Netuším co má za diagnozu, když tak se můžu příště zeptat. Já se ho bojím, bojím se o své psy a mám trauma vždycky když mě požádají abych k němu šla . Kanyska tam probíhá tak, že on musí být v absolutní tmě, aby byl co nejklidnější. Musí být co největší ticho. Kluka chytne silný a zdatný ošetřovatel a přidržuje ho za ramena. Já vezmu buldočku Orinu (o jakéhokoliv jiného psa bych měla šílený strach, o Orinu mám trošku menší, páč urvat čelist buldokovi bude asi složitější než vyrvat nožičku šeltii). Držím buldoka v náručí a opatrně se přiblížím ke klukovi. On má prý radost, že nás vidí což se nejspíš projevuje tím, že nezabije ani mě, ani Oru Asi dvakrát Oru pohladí a pak se ji pokusí chytit za ucho, nohu, hubu, nebo cokoliv. V tu chvíli vystartí ošetřovatel, drapne goriláčka hmatem a chvatem a zkroutí mu tu ruku za záda. Já zahájím urychlený ústup do předem připravených pozic (ven z místnosti) . Kluk je zoufalý, že nemohl Oru samou láskou sníst a ze zoufalství sní něco jiného. Třá svoji botu, nebo okouše ohrádku, ve které bydlí. Fakt ji má okousanou jako kdyby tam odchovávali štěňata Podle mě je to spíš zvíře než člověk, ale mě nepřísluší to hodnotit . Ošky říkají, že když má dobrou náladu tak je hrozně milý a mazlivý.... ale to zvířata taky
já nevim kterej to je,napiš rasu nebo tak
Dyť ti píše rasu - AI - Akita Inu.
Neessi
na své IČO a jsi plátcem daně-to je jasný
jj
musíš mít k tomu souhlas příslušné obce,ne?
Musíš to nahlásit šest týdnů předem na vet. správu. V té "žádosti o povolení konání akce" musíš uvést podle jakého řádu na ochranu zvířat to pořádáš. Těch řádů jsou mraky a já mám teda vždycky problém najít ten správný Podle jakého se pořádají fríčka to teda netuším. Je extra řád pro závody agility, pro svody mládeže, pro závody TART, pro závody dle IPO, pro mezinárodní výstavy psů, pro klubové výstavy psů....fakt jsou jich mraky. Na výstavy voříšků prý platí nějaký obecný, nazývá se to tam "svod zvířat". Fríčka by do toho asi spadali taky. Až ti povolí veterina a stanoví ti podmínky - očkování na vzteklinu a psinkový komplex + ti můžou nařídit něco navíc, kdyby třá byla nějaká epidemie, nebo tak něco tak požádáš o povolení obecní úřad v místě kde bude ta akce. Ti to většinou povolují bez námitek, ale kdyby to nepovolili tak to dělat nesmíš. Veterináři vyžadují před zahájením akce prezenci účastníků (což fríčko určitě nesplňuje), vet. přejímku provedenou smluvním vet. lékařem (taky dost pochybuju) a soupis účastníků tak jak procházeli prezenčkou. Kdykoliv během akce může přijít kontrola z vet. správy (a chodí, nepamatuju, že by tam někdy nestrašili) a kontroluje 1. tu prezenčku - k té ti musí sedět očkováky. 2. prostředí na akci a chování psovodů ke psům - s tím jsem ještě nikdy neměla problémy takže netuším o co gou, ale v zásadě o to, aby tam byla voda pro psy, aby nebyli někde uvázaní na slunci a takové ty věci.
Pořádat to může kdokoliv, nemusí být nikde zastřešen. Musí jenom splňovat tyhle podmínky. Vety už nezajímá zda a jak to daním, ale kdyby mě někdo třá napráskal na živnosťák,nebo finančák tak je to zajímat určitě bude. Je jedno zda je dotyčný chovatel, nebo automechanik.... může to zdanit jako "ojedinělý a náhodný příjem", nebo tak nějak se to jmenuje.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 12:36
- Nahlásit
Bilusko, ja teda poradavala jine akce nez psi, ale vzdy jsem skoncila, dle ocekavani, ve ztrate financni. Jak se to pak dani :=)))
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 12:44
- Nahlásit
Cesmina
Ztráta je fajn, ztrátu využiješ k tomu, abys nedanila ani ty akce, co ziskové byli
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 12:46
- Nahlásit
Biluška
no, co já vím, tak "kontrolu očkováků u přejímky" u soukromý akce typu svod zvířat bez výkonnostní složky může udělat pořadatel, veterinář musí být jen nasmlouvaný pro případ úrazu bo potíží psa, aby byl k mání, kam za ním jet do ordinace, ale fyzicky bejt na akci nemusí,
a tu psanou presenčku taky nevyžadujou, asi to je lokalita od lokality,
aspoň na ty dobrmankářský sleziny se srandazávodem nikdo prudit na toto téma nepřišel, ač veškeré ohlášení proběhlo jak má.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 12:48
- Nahlásit
Takze, kdyz se mi dari musim cpat dane do statu a kdyz se mi nedari stat mi zadne dane neda... :=(((
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 12:48
- Nahlásit
jo a pokud je taková akce neplacená, bez jakéhokoli finačního výstupu, jen se lidi slezou , tak není žádný příjem a nic se nedaní.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 12:54
- Nahlásit
Biluška
a do kolika čoklůch to nemusíš hlásit?Já jen až zas přijedou holky z Práglu ,aby na mě neposlali policajta
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:03
- Nahlásit
Neessi
všeobecně řečeno, kde není žalobce není ani soudce, na cílený dotauz na Praze-Uhříněvsi říkali od 15 účastníků výš, ale je to asi odvislé od lokality a poměrů v ní, když jsme dělali jen s našima psama veřejný vystoupení, předváděčku na Dnu hasičů, organisátor-přímo obecní úřad, se jen smál, že nic hlásit nebude a nic se taky nestane...ač na jakýkoli veřejný vystoupení musí dle Zákona na ochranu zvířat to schválení být. A taky nic nebylo, žádný problém.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:07 - Změnil/a: Benda
- Nahlásit
dobry den davidkova a smecka sice nevim co chlapy nepripustej ale naky moc chytry, ne sali proste tchori schovej fotak a snese ti modry z nebe
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:14
- Nahlásit
Benda
snese ti modry z nebe
no to vona právě přesně nechce esi mi rozumíš
Biluška
víš co ti řeknu? Nepáchla bych tam ani omylem a svýho psa mu neukázala ani přes tvrzený sklo Nebudu to komentovat,ale můj názor je myslim jasnej i tak.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:21
- Nahlásit
Benda
Ejhle chlap. Nepochopil
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:25
- Nahlásit
Tak konečně jsem se dostala k netu, abych ve stručnosti popsala včerejší večer.
Lucerna jako vždy děsná... sice se kouřilo jen ve druhém patře, takže dole se dalo trochu dýchat, ale bylo tam neskutečné vedro ( jako vždy), záchody hned obsazené a čekalo se až 15 min ( ch jo, je jich fakt nedostatek, takže to plno holek řešilo použitím pánských hajzlíků, jinak by se popo..).
Hrál tam "Orchestr p. Zelenky", což mně málem odrovnalo, protože naprosto stejný hrál i mně na maturiťáku před dvaceti lety
Začátek byl o téměř 20 min opožděn, ale pak už šlo vše ráz na ráz... nejdřív nastoupili prváci ( ve čtyřech třídách je 7 kluků), dostali kytku a vstupní list. Pak byl nástup maturantů ( 9 kluků ve čtyřech třídách). Ostužkování, kytky, dary pro třídní, focení, sbírání peněz trvalo cca hoďku a kousek. Pak byla série tří tanců rodičů s maturanty a nakonec se čekalo na taneční vystoupení tříd. Každá měla své 6 min a pak 2 min společné. Musím říct, že se docela všichni snažili a vystoupení byla vtipná. Po skončení jsem odešla.
Seděla jsem kousek od repráků, takže mně pěkně bolí hlava. Židličku jsem měla polstrovanou, k pití jeden lok šampáňa jako přípitek a jednu sodovku ( 0,25 za 39,-Kč).
Jsem ráda, že máme vše za sebou, teď ještě přežít klukův vstupní ples v lednu a mám na tři roky pohov
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:28
- Nahlásit
Smečka ejhle zena, chape vse nejlip 0 davidkova renata aha porad nerozumim ale to neva, nerozumim vubec nicemu uz leta
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:28
- Nahlásit
Sali
kde není žalobce není ani soudce
asi tak.Jen když se náhodou vyskytne žalobce,tak by člověk měl mít pár argumentů v kapse,páč si některé struktury vykládají zákony po svém.I tak díky za info.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:31
- Nahlásit
BendaSmečka ejhle zena, chape vse nejlip
Ale ani to není pravda.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:31
- Nahlásit
brut
protože naprosto stejný hrál i mně na maturiťáku před dvaceti lety
sis aspoň zavzpomínala na mládí ,hlavně že jsi to přežila.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:32
- Nahlásit
Smečka presne to je ta nejvetsi blbina
|