| Autor |
Zpráva |
Benda
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:06
- Nahlásit
čau,
nikomu s harantama pomáhat nebudu, za á už žádný nechci, za bé sem starej a za cé sem zapomněl.
Navíc jsem nasra**j protože to debilní auto jezdí a závada se neprojeví. Takže s ním jezdím sem a tam s asistencí odtahu a pc s diagnostikou a místo aby se projevila závada kterou hledám tak se začalo klepat jako ratlík a dle všeho je urvanej silenblok motoru za 2770kč
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:10
- Nahlásit
Benda
tak se začalo klepat jako ratlík
esli vy na něj ale pane Bendo nekřičíte???
(to máte jako s PC - nejde, zkusíte všechno možný, v zoufalství 455,5x restartujete, vyndáte, zandáte kabely, mačkáte čudlíky postupně, pak už fšechny najednou a nic, zavoláte ajťáka a když von přijde, tak ta sfíně fachá normálně a vy ste za debila :mad . Tak jedině, že budete jezdit doživotně za asistence odtahovky, autoratlík se bude bát a bude poslušně fachat.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:25
- Nahlásit
Benda
urvanej silenblok motoru za 2770kč
To máš teda pěkně drahej silentblok. Když jsem ho urvala já tak to vyšlo na 1100,- a to ještě měnili jakési manžety, nebo co, které byli taky urvané, ale už dýl.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:28
- Nahlásit
davidkova renata
prosim tě ,nemožný věci sou možný!! akorát se do toho muší vložit vyšší moc,viz zákoník vedle f tématu
To je fakt. Do Mášenkova rozvodu se jasně nějaká vyšší moc vložila, to je vidět Kuwa, já dostat toho soudce do ruky tak mě zavřou za vraždu . Už dva roky mohli být rozvedení, svoje dluhy si mohla platit ona a byl by klid. Kdyby ovšem pan soudce necítil neskutečnou potřebu radit o věcech, o kterých ví houno
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:51
- Nahlásit
Biluška
by mě teda zajímalo ,co tak zásadního mu poradil,že je z Mášenka tzv.Homo nerozveditelný...
hele napiš to do Na vlastní bulvy nebo Opčanský jouda nebo Reprtéři nebo tak...třá se zastyděj a rozvedou ho
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:54
- Nahlásit
davidkova renata
Biluška
musím říct, že by mě taky zajímalo, co takhle ten blb zasukoval???? blbem myslím pochopitelně soudce.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:58
- Nahlásit
Biluška
Páč už mám pár rozvodůch na triku(pár myslím dva! ),taky by mě to zajímalo.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:19
- Nahlásit
Vám to teda f kostce vysvětlím, abyste věděli čeho se vyvarovat
Mášenkova manželka Alena je slovenka. Jejich syn Adrian má české občanství. Žili v Česku. Rozešli se,ona sbalila kluka a vrátila se k rodičům do Popradu. Mášenek podal žádost o rozvod a návrh na svěření dítěte do péče (nebo tak nějak se to jmenuje). Paradoxně navrhoval, aby dítě bylo svěřeno do péče matky. Dělal to kvůli rozvodu, neboť není-li svěřeno dítě nemůže být manželství rozvedeno. Zatímco se tady čekalo až soudy začnou pracovat podala ona totéž na Slovensku. Oba státy se dohodly, že se věc bude řešit zde, neboť Tomáš požádal první. Ona k soudu nejezdila. Dvě jednání byla zrušena (odročena, nebo jak se tomu správně říká), protože ona se nedostavila. Když to udělala podruhé tak ten debil (chápej soudce) Tomovi poradil, aby vzal zpět tu žádost o svěření haranta, že se to vyřeší na Slovensku a celou akci to významně urychlí. Místo aby o děcku a) rozhodl v nepřítomnosti matky - což může, když se ona opakovaně nedostaví, nebo b) požádal o vyslechnutí matky příslušným soudem na Slovensku (což taky lze, onen soud by potom pouze poslal její vyjádření, nebo výpověď, nebo jak tomu říkají). Tomáš ho poslechl a žádost vzal zpět. Ač jsem mu hned doma vynadala, už to nešlo zvrátit. Tím jsme ztratili dva roky!! kdy se na Slovensku řešila tato věc. Pominu detaily, i když byste se asi nasmáli. Nám bylo spíš do breku. Třeba když slovenská soudkyně rozhodla, že má Mášenek platit alimenty ve výši 2500,- a že ji vůbec nezajímá, že je na pracáku a jeho příjem je 0,- jelikož podle našich zákonů ho mám živit já, protože já příjem mám. Vzkázala mi, že když mám Toma živit mám tedy platit i jeho alimenty. Nakonec jsme po dvou letech dospěli k jakémus takémus konzenzúsu. Bylo rozhodnuto o harantovi a olomoucký soud měl začít řešit rozvod. Hned na prvním stání (na které ona opět nepřijela) přišel soudce (jiný) na to, že ony dva roky na Slovensku byli zcela zbytečné. U nás totiž musí být před rozvodem vyřešena PÉČE O DÍTĚ NA DOBU PO ROZVODU. Zatímco Slováci řeší DÍTĚ PŘED ROZVODEM a o době po rozvodu se rozhoduje zároveň s rozvodem. Vydýchala jsem ty dva ztracené roky a soudce nás ujistil, že nou problém, že se prostě v Čehách požádá o dítě po rozvodu, on to rozhodne a vzápětí je rozvede. Dneska bylo další stání. Soudce Mášenkovi sdělil, že to není tak jednoduché jak si původně mysleli, že o dítěti rozhodnout nemůže, neboť DÍTĚ SE ZDRŽUJE TRVALE NA SLOVENSKU. Takže zamítl žádost o rozvod manželství. Jediná šance už je, aby se Tomáš rozvedl na Slovensku. Podle jejich zákonů, podle jejich podmínek. U nich jsou rozvody a vše kolem nich zcela jinak ošetřené než u nás, připadá mi, že se řídí zcela jiným právem.
Nejlepší z toho všeho je, že ona tady nadělala neskutečné dluhy. Nabrala si všechny půjčky, které si nabrat šlo - Provident, Home credit, všechny možné kreditky, Cofidis.... fakt co šlo. A pak zdrhla na to Slovensko. Jelikož je ona pryč a její manžel tady hádejte kdo je povinnen tohle všechno zaplatit? Jelikož jsou na tom neskutečné úroky šplhá se to skoro k půl milionu. Exekutoři si tady podávají dveře.
Můžeme požádat soud o rozdělení majetku manželů a pak dosáhneme toho, že ona bude muset zaplatit polovinu. MOžná!! For je v tom, že o tohle můžeme požádat až PO ROZVODU. Pokud budou pokračovat tímto tempem budeme mít dávno všechno zaplacené a ona (jelikož je chudá,nezaměstnaná, na mateřské a ještě k tomu vychcaná slovena) nám to bude po pětikačce splácet.
Jsem z toho na mašli, jestli někdo víte jak z toho ven tak sem s radama, protože já už si fakt rady nevím. Občanský zákoník už mám prostudovaný tam i nazpátek, psala jsem všem možným poradnám, které na netu nabízejí pomoc (většina z nich mi vůbec neodpověděla), radila jsem se s kdekým....
No, alespoň jsem se vám tady vykecala.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:25
- Nahlásit
Biluška
Biluško, tak jsem nějak oněměla. Nevím vůbec, co Ti na tuhle "kostku" říct jinýho, než že to je HROZNÝ . Ach jo.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:29
- Nahlásit
Biluška
Třeba když slovenská soudkyně rozhodla, že má Mášenek platit alimenty ve výši 2500,- a že ji vůbec nezajímá, že je na pracáku a jeho příjem je 0,-
Ale takhle to funguje i tady,dokonce si soudce donese šanon z pracáku s volnejma místama a podle vzdělání otce mu klíďo pár míst nabídne........a já to hodně vítám,páč sou tací,co nebudou dělat,jen aby neplatili alíky.
Vzkázala mi, že když mám Toma živit mám tedy platit i jeho alimenty.
Ale to je snad možné jen v případě,že by ste byli manželé(což díky nim nejde),jinak nemáš k Mášenkovi žádné povinnosti.
Jelikož jsou na tom neskutečné úroky šplhá se to skoro k půl milionu. Exekutoři si tady podávají dveře.
Ani nevíš jak moc ti rozumím....však víš!
|
Tinta76
|
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:32
- Nahlásit
Biluška
co ombudsman?
|
Biluška
Člen |
- Nahlásit
jablunka
Ale to je snad možné jen v případě,že by ste byli manželé(což díky nim nejde),jinak nemáš k Mášenkovi žádné povinnosti.
To možné je. Vím to naprosto přesně, neboť jsem ho živila skoro půl roku než se mu v téhle prdelovici podařilo najít práci . Neměl nárok na žádné sociální dávky, vůbec na nic. Žije se mnou ve společné domácnosti a tudíž jsem povinna ho živit. Kdybych měla nižší příjem tak nám to třeba na nějakou sociálku vyjde. Ale protože podle našeho státu vydělávám moc tak jsme nedostali ani kačku.
|
davidkova renata
Člen |
- Nahlásit
hm,pjekný..no von totiž u nás začal ondá platit jinej zákon vo rodině,takže právě to se asi liší vod toho slovenska stran péče o haranta po rozvodu..tady se čék muší s tim druhým dohodnout a přijít na soud už s tou dohodou.Pokud votpůrce dělá problémy,řeší to asi sociálka,ale ta dohoda jak o majetku tak o harantech je relativně nová,na slovači to je asi jako u nás postaru.
S půjčkama je celkem ale průser,sou případy,že oni jsou rozvedení 6 let,von naseká dluhy a exekutor vybílí kvartýr jí,páč "je předpoklad,že von se tam může zdržovat či mít věci "Si pak můžete stěžovat,to jo,možná to časem i vyhrajete ale f kvartýru máte průvan.Kamarádka má takhle vypečenou dceru co neplatila,zamezila tomu prý tím,že jí odhlásila z domova z trvalýho pobytu,nějaký bance to stačilo,ale váš případ nevim bo sou teda manželé..Dle mne na občanskej zákoník pečte,necííí vás podcenovat,ale myslim,že na to nemáte,sami právníci se složitě orientujou f těch novelách a pod...není to fakt snadný.Na poradny bych srala též,holt bych si toho právníka zaplatila,aby seúsal aspon něco co je směroplatný a co můžete použít k dalšímu jednání
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:34
- Nahlásit
Tinta76
co ombudsman?
Vidíš, ten mě nenapadl. Zkusím to.
All
V lednu jsme s jásáním přivítali zákon o osobním bankrotu. V únoru jsme to zabalili, protože bez souhlasu manželky nemůže Tomáš ani zbankrotovat.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:38
- Nahlásit
davidkova renata
Oni dohodnutí jsou. Dohodli se na tom, že harant zůstane s ní a že Tomáš na něj bude platit. Taky se dohodli, že ona zůstane v jejich bytě a on půjde pryč. Dohodli se na tom, že se chtějí rozvést. Ona nedělá problémy (krom toho, že nejezdí k soudům). Ty problémy prostě dělá stát a justice, která nemůže rozhodnout......
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:42
- Nahlásit
Biluška
tak to je hustýýýýýýýýýýýýýýýýýý
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:44
- Nahlásit
Biluška
no hele jak píše Jablunka nemáš na Mášenka vyživovací povinnost neb nejni manžel..ty jí máš na svý děti
a Ale takhle to funguje i tady,dokonce si soudce donese šanon z pracáku s volnejma místama a podle vzdělání otce mu klíďo pár míst nabídne........a já to hodně vítám,páč sou tací,co nebudou dělat,jen aby neplatili alíky.
jj i když má otec nízký plat je muý řečeno kolik by např.v jeho oboru po x letech šlo vydělat...to se mi celkem líbí
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:50
- Nahlásit
Biluška
Biluško s tím rozdělením majetku manželů - to se dá udělat i v manželství, když ona uzná svoje dluhy, nemusí Mášenek platit vůbec nic...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:51
- Nahlásit
sarax
no hele jak píše Jablunka nemáš na Mášenka vyživovací povinnost neb nejni manžel..ty jí máš na svý děti
To už je teď stejně jedno, už dávno pracuje.
jj i když má otec nízký plat je muý řečeno kolik by např.v jeho oboru po x letech šlo vydělat...to se mi celkem líbí
No, tak já jsem to zažila z pohledu toho otce. Soudkyně prohlásila, že ukončil podnikání schválně, aby nemusel platit alimenty a že je schválně nezaměstnaný, aby dostal co nejnižší alimenty a že to tedy nebude brát do úvahy. Šla jsem do kolen. Podnikání ukončil, protože cca rok vydělával tak 1-2000,- měsíčně (některé měsíce nevydělal nic, jiný třeba i 4 ). Kdybych mu to nedotovala tak umřel hlady. A práci si určitě nehledal schválně, aby se nám ty její dluhy spláceli líp Jenže v tomhle kraji kde jsou všehovšudy dvě minitovárničky, které zaměstnávají půl okresu jde fakt těžko. Takže ten jednostranný pohled na věc jde uplatnit třeba v Praze, ale ne tady, kde ta práce fakt není.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:53
- Nahlásit
Biluška
jde uplatnit třeba v Praze, ale ne tady, kde ta práce fakt není.
no tak jasně že by měli přihlížet k okolnostem...
u nás to bylo že taxikaření nevydělává nic ne,tak to schytal že kdyby elektrikařil a tak mohl mít tolik a tolik a stejně mám 3000 na dvě děti
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:54
- Nahlásit
Gerda
když ona uzná svoje dluhy,
Kdybych neměla takovou depku tak bych se asi i zasmála.
Proč myslíš, že asi utekla na to Slovensko?
Nedávno jsem se o tom bavila s tchýní. Na Slovensku zmizeli neskutečné prachy už v době, kdy ti dva byli spolu. Kupříkladu když Tomáš dostal svůj podíl peněz z prodaného baráku po dědečkovi. A tohle z ní nedostanem zpátky nikdy Teď už bojuju jenom o to, co platíme teď. Nad tím co Tomáš měl a ona prošustrovala už jsem mávla rukou.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:58
- Nahlásit
sarax
no tak jasně že by měli přihlížet k okolnostem...
No to Slováci přihlíží. Okolnosti jsou zcela jasné. Zlý, zazobaný Čehůn opustil svoji ubohou, chudou manželku s malým babetkom a odešel k milence. Je to tak jasné, že jasnější to už být nemůže a podle toho je třeba se k Čehůnovi chovat.
stejně mám 3000 na dvě děti
TAk to jsi na tom dobře.
My se s exmanželem dohodli na 2500,- . S tím jsme šli k soudu. Soudkyně doslova řekla "pane Kotku, vy opravdu chcete platit tak vysokou částku? Jste si tím jistý? " . TAkže kdyby Kotek řekl, že ne, že bude platit 15,- na každou tak bych asi dostávala 30,-Kč měsíčně a bylo by
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 14:02
- Nahlásit
Biluška
TAk to jsi na tom dobře.
no máš 2500 já vo 500 víc a sem v Praze: běžně tu bývá kolem 2000 a výš na kus...kamarádka má 4500 na miminko já 3000 na puberty
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 14:10
- Nahlásit
Biluška
Bilu - tak já jediný co můžu udělat je, že budu držet palce, ať to přežijete.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 14:15
- Nahlásit
sarax
...kamarádka má 4500
To by exmanžel musel dát půl výplaty
PetraK
Dík. My už jsme tak nějak zvyklý. Člověk otupí a pak už mu to ani nepřijde. Akorát exekutoři někdy nechápou proč dostávám záchvat smíchu když je vidím a proč jim Tomáš říká "máte smůlu pánové, jste 35-tí v pořadí" . Až bude nejhůř tak rozdám psy a vyhlídnu si pěkný silný trám na půdě. Ale napřed budu muset zhubnout, aby mě unesl
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 14:17
- Nahlásit
Biluška
vyhlídnu si pěkný silný trám na půdě
to nemůžeš,mysli na děti
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 14:34
- Nahlásit
brezen2008
to nemůžeš,mysli na děti )
Sem v klidu, děti mi do té doby odvedou exekutoři
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 14:41
- Nahlásit
Biluška
děti mi do té doby odvedou exekutoři
takovou kliku mít nebudeš
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 14:45
- Nahlásit
sarax
takovou kliku mít nebudeš
Jak to, že ne?? Jsou to nejcenější co doma máme,ne? Pumu jim přihodím navrch zdarma
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 14:45
- Nahlásit
Biluška
tý voe, já fakt nevím, co na to říct, páč všechno krom nějaký pořádný rady a tu teda bohužel nemám, páč fotr sice byl dobrej právník, ale jednak se nestýkáme a druhak je starej a mimózní (asi tak nějak jako ten váš soudce, takže by to vyšlo na stejno), takže se nedá použít, tudíž radu nemám, tak vůbec nevím jak podpořit. Ale ten bušmán co vo něm psala Tinta se mi zdá jako dobrej nápad. Tak palce aspoň budu držet no
|