Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Terri
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 10:55
- Nahlásit

sarax
no právě Baby Friendly na nás opět pouštělo hrůzy že je to to nejšpatnější co pro kojení můžem udělat Tak proto se ptám. Stejně tak nesmíme dávat odstříkané mlíko z lahvičky (kdyby náhodou jsme se opovážily) ale lžičkou

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 10:57
- Nahlásit

njn se už těším až to bude za tebou...co mimčo..točí se????
mám pocit, že se různě ještě otáčí, ale ustaluje se k odpoledni vždy v té stejné poloze - té příčné. No dnes jdu na tu kontrolu, tak jsem teda zvědavá... Dám pak vědět

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 10:58
- Nahlásit

sarax

Tak nevím,je tohle reklama na dudlík nebo na palec.Já si prý cucala prostředník.Zapřela jsem si ho o patro a už to jelo.A to odnaučování.Ještě dneska si pamatuju,jak jsem spala s ovázanou rukou

Mě je taky líto peněz,ale z mé kapsy to nejde a naši se na to třesou

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:01
- Nahlásit

abby
Brácha i já jsme trvale dudel odmítali, já si to nahradila 20 cm rohu peřiny a brácha palcem - ale ten teda tak, že měl na něm exém. Jak byl chodící, tak mu ho jednou tata drasticky namazal pepřem (tehdy doporučovaná metoda). Brácha na to zíral, pak beze slova doťapkal k utěrce a pečlivě si jej otřel a pak cucal dále....

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:06
- Nahlásit

abby
naši se na to třesou

to chápu....možná se jednou budu taky třást
Terri
určo dej my budem až navečer..jdeme na obrany
co se týká odnaučování...po roce byl jen na noc a v roce a půl vyhozen do koše-koza ho snědla..a byl klid

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:08
- Nahlásit

Terri
I já jsem měla na palci vycucanej exém, pak z ničeho nic mě to přešlo, ale naši prej taky byli zoufalí, protože jsem si fakt vrážela palec do pusy furt...číst to můj manžílek, tak podotkne k tomu jistě něco velmi vtipného....

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:11
- Nahlásit

sarax

Mamka říká,že když už svatba,tak pěkná.Sama dělala hodně kompromisy,takže jsme jí vděčná,že všechno nechá na nás.

Chci se vás zeptat,bavila jsem se se Zdendou o tom císaři a on říkal,že se na škole učili,že pokud se rodí císařem,tak pak už žena může mít jen 1 dítě.Je to pravda?

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:12
- Nahlásit

sarax
koza ho snědla a od té doby nemá rád kozy...
Syska
číst to můj manžílek

Vy jste expertky Ale máte pravdu Myslím, že když ne dudlík, tak si stejně děcko cestu k dudlání něčeho najde... Ale to strašení v tom kurzu jakože pak je konec s kojením...

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:14
- Nahlásit

abby
rodí císařem,tak pak už žena může mít jen 1 dítě.Je to pravda?
třetí těhotenství se nedoporučuje kvůli rizikům prasknutí dělohy v místě jizvy....

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:17
- Nahlásit

abby
Terri má pravdu...císaře nech na třetí
já to nechám na čtvrtý
Ale to strašení v tom kurzu jakože pak je konec s kojením...
hele pořád ještě jen kojím..nepřikrmujutakže asi takovej konec to není

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:19
- Nahlásit

sarax
hele pořád ještě jen kojím..nepřikrmujutakže asi takovej konec to není
Jsi můj vzor pionýre
Poslední nákup směřuju k plínám (manžel se uklidnil, když jsem mu řekla, že do 1000 měsíčně a "dovolil" nám jednorázovky ), dudlíku, lahvičkám a sterilizátoru

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:23
- Nahlásit

Terri

nakup pár balíků před..pak vždy dokoupíš v akci a nepříjde to drahý nikomu

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:27
- Nahlásit

sarax
Terri
Jo,to on říkal.Právě proto se prý snaží u prvního dítětě o přirozený porod,dokud to jde.

Já bych radši císaře nikdy.

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:31
- Nahlásit

Ještě sem napíšu jednu nesouvisejíí informaci.Zítra jde Zdenda s Abby domluvit termín kastrace.

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:36
- Nahlásit

abby
nakup pár balíků před..pak vždy dokoupíš v akci a nepříjde to drahý nikomu
Též si myslím
abby
Jo,to on říkal.Právě proto se prý snaží u prvního dítětě o přirozený porod,dokud to jde.

Já bych radši císaře nikdy.

No ono spíš asi není na výběr... Já se taky bojím a chtěla bych co nejpřirozeněji. Ale osobně mám strach i z toho, že třeba tím koncem pánevním je pro dítě rizikovější. A takové ty metody otáčení dítěte - nevím nevím...

Martina
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:41
- Nahlásit

sarax
měla ještě čas do termínu ne????
Termín měla 4.6. a narodila se teda 6.6. na narozeniny mojí mamky, takže bude babička a vnučka slavit společně. Já už se tak těším až si jí pošišmááááám

Martina
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:47
- Nahlásit

Terri
10 min porod...sen
Ona měla bolesti už doma, pak cestou, to říkal brácha, že kdyby tam byla jedna objížďka navíc, jako že to tam je teď všude rozkopaný, tak fakt rodili v autě. Stihli prej jí trošku oholit, klystýr samozřejmě nestihli a ještě prej říkala, že si musí dojít na záchod a PA, tak to už ne to už nestíháme.

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:51
- Nahlásit

Terri
víš ono je taky otázka co je přirozený...oni dneska všude cpou že přirozenej je bez všech analgetik..ale mě ta bolest prostě přirozená nepříjde..
a BTW:určitý problémy mám po porodu dotedka..zlatej císař....

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:57
- Nahlásit

Hmm mi hrozí císař kvůli vrozené vadě kyčlí, ale ukáže se až bezprostředně před porodem, poměří se pánev a uvidí se, jestli to půjde...mudr. říkal, že neznamená, že když jsem v dětství nosila "koníka", že musím zákonitě rodit císařem...

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 12:14 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Terri

Tak jsem to nemyslela.Třeba moje teta si u prvního dítěte rovnou sama řela,že to chce císařem.Byla od začátku rozhodnutá,že normální porod nechce.Pak si strašně stěžovala na jizvu.

Syska

to mě nikdo neřekl.Nestraš.

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 12:16
- Nahlásit

abby
Pak si strašně stěžovala na jizvu.

z mýho pohledu..radši jizvu..ono se ne všechno zahojí tak rychle a jak má...

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 12:18 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

mi hrozí císař kvůli
tomu, že jsem slepota sama a prý není to tlačení moc dobrý pro očka

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 12:23
- Nahlásit

sarax

Ono se jí to dlouho hojilo a ta jizva je fakt hnusná.Ale s tím musí člověk u cisaře počítat.

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 12:26
- Nahlásit

abby
No, právěže já se to někde dočetla ("strašila" mě tím máti), tak hned jak jsem měla cestu k doktorovi, jsem se ho na to ptala a on mi odpověděl, co už jsem napsala.

Jinak kamarádka rodila císařem kvůli prodělanému nádoru na mozku, taky nemohla tlačit...

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 12:27
- Nahlásit

Třeba moje teta si u prvního dítěte rovnou sama řela,že to chce císařem
No ale to se "nesmí" ne? Jako císař na přání ....

Sarax
Bolest Ti přijde nepřirozená? Asi taky jak která a jak dlouho to trvá apod. Mi vadí, že to co nacpou při porodu do tebe, tak jde rovnou k dítěti. A že spoustu věcí dělají automaticky (např. protržení obalů, lék na urychlení odloučení placenty...) a některé preventivně zbytečně (nástřih) a ještě Tě postraší "když to nebude, bude hůř".
Jinak jsem taky pro zlatou střední cestu dle situace - ani extrémní alternativy, ani lékařsky vedený porod.

Císař - však císařem rodí hvězdy ne? Aby je normální porod nepoškodil, nebolel a neměl následky... Ale přeci jen je to operace a zásah do břicha.

Jak byste si nechaly udělat císaře, v celkové nebo epidurální? Jsem nad tím přemýšlela, že v epidurální, abych nepřišla o ten okamžik, kdy se dítě "narodí" a hned ho uvidím, uslyším atd. Na druhou stranu pocit "že se ve mně někdo hrabe zaživa a já se nemůžu hýbat" mně trochu straší

brut
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 12:29
- Nahlásit

Martina
gratuluju k Emě ...taky se mi líbí tohle jméno

Syska
znám pár holek, co nosily "koníka" a rodily normál

Já jsem neměla mít podle doktorů děti vůbec...mám dvě, neměla jsem rodit přirozenou cestou, když už jsem si dovolila otěhotnět....rodila jsem obě normál. Jsem jim malinko pozměnila tabulky

brut
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 12:31
- Nahlásit

Terri
po mých zkušenostech s epidurálem...bych se nechala uspat, ale já jsem tak trochu "jiná"

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 12:36
- Nahlásit

Terri
Mi vadí, že to co nacpou při porodu do tebe, tak jde rovnou k dítěti. A že spoustu věcí dělají automaticky (např. protržení obalů, lék na urychlení odloučení placenty...) a některé preventivně zbytečně (nástřih) a ještě Tě postraší "když to nebude, bude hůř".
hele jako k dítěti vede placenta to za A) a za B) ano tahle bolest mi příjde nepřirozená....zvláště když ke konci ležíš a hejbat ti zakážou..to asi tak...a co se týče nástřihu...jsem pro..byt s tím mám problémy...kamarádka se roztrhala a ujištuju vás že ani po 14 letech to prej není moc pěknej pohled..byt druhej porod a šití to malinko opravilo...vono když se něco velkýho jak meloun cpe dírou pro pinpongáč....
pokud bych šla do císaře tak ve spinálu..epidurál je k porodu..na císař se píchne spinála rozhodně je to šetrnější i pro mimčo...se bojíš analgetik a pak bys mimču buchla narkozu
a fakt myslím že není nutnost trpět...i když i s těma analgetikama který sem dostala do žíli sem byla dost KO bolestí..ony ty analgetika samotný stahy nepřehlušej,ale dovolej mamině poomdlít mezi kontrakcema...a malilinko nabrat sil...

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 12:40
- Nahlásit

co je spinál?

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 12:41
- Nahlásit

jakože spinál se píchá blíž k míše tuším...neb je třeba na císaře znecitlivět víc věcí a je třeba hlubší znecitlivění.....

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání