| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:15
- Nahlásit
Jirikovo
spíš naštvaná, že musím v sobotu a neděli do práce, nebude fungovat klima...
abby
chorvatský, nějaký takový ženský, dám sem zítra i lehký překlad článku i ty kontakty...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:17
- Nahlásit
Jandula
nebude fungovat klima...
seber Sare vetrak, stejne se ho boji ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:18
- Nahlásit
Jirikovo
Sárinka už tu o víkendu nebude, pusinka moje malinká...
A náhodou, už se ho nebojí, ne že by byla z přítomnosti větráku nadšená, ale pokud se nedá na otáčení, tak ho snáší...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:20
- Nahlásit
Jandula
tak ho snáší...
jako ze schodu dolu??
|
abby
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:24
- Nahlásit
Jandula
Nic si z toho nedělej.Náš pejsan taky není s větrákem kámoš
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:42
- Nahlásit
abby
nerikej, ze vase roztomily stenatko neni s cimkoliv kamos ....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:45
- Nahlásit
Jirikovo
To by ses divil Každej není roztomilej jako Ronie
Tuhle jsme se byli koupat a nějaká slečna tam koupala koně.A co myslíš to naše trdlo,vlezlo do vody za tím koněm.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:49
- Nahlásit
abby
ale proc tam vlezla? protoze se chtela jit kamaradit ... vzdyt to rikam, ta se kamaradi s cimkoliv co se hybe a i s necim, co se nehybe ... jsem to videl na vlastni oci ....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:55
- Nahlásit
Jirikovo
Proč tam lezla nevím.Ona seděla ve vodě a koukala na toho "velkýho psa".asi si říkala,že na ní její panička nejezdí
Třeba Lump od Wami se jí moc nelíbil.To ji víc sedl třeba Garf (i když pořád vrčel).Ale krom Lumpa snáší všechny čtyřnožce výborně.
Stejně se těším až bude další sraz.Snad nebudeme zrovna v tom Chorvatsku
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 08:30
- Nahlásit
Takže shrnutí článku (musela jsem se na to vyspat)
- většina hotelů, které sice dovolují pobyt i se zvířetem nemá vlastní pláž na které se mohou koupat i psi
- nejlépe přijmou vás i vašeho psa v kempu (dokonce mají i vyhrazenou část pláže)
- příplatek za psa v kempu je od 1,5 do 5 EUR na den
- poté rady jak přežít se psem na moři: musí být ve stínu (to by mě fakt nenapadlo), přineste mu vlastní misku se sladkou vodou (mořská voda může způsobovat průjmy a zvracení), každé dvě hodiny ho venčete, aby neočůrával pláž, nedovolte ať znepříjemňuje pobyt ostatním hostům, v místech, kde jsou silné podvodní proudy a veliké vlny psa do vody raději nepouštět, psa nekrmit před tím, než se jde na pláž, po každém koupání vysprchovat v čisté sladké vodě.
a teď ten seznam hotelů a autokempů (bohužel nevím, co je hotel a co kemp): uvedu i telefony, všude je předtím volačka 00385
Istrie
- Kanegra - Umag - 52/709000
- Mareda - Novigrad - 52/735291
- Zelena laguna - Poreč - 52/410700
- Amarin - Rovinj - 52/802000
- Stupice - Premantura - 52/575111
- Medulin - Medulin - 52/572801
Kvarner
- Medveja - Lovran 51/291191
- Opatija - Ičići - 51/704836
- Kovačine - Cres - 51/571423
- Lopari - Nerezine - 51/237127
- Glavotok - Malinska - 51/862117 (v Malinské, ostrov Krk, vím, že jsou i pláže, kde je dovolen přístup psů)
- Ježevac - Krk - 51/221081
- Zablaće - Baška - 51/856909 (tady na Krku, celkově je tenhle ostrov, díky Němcům, kteří tam vozí i psy, pohodový)
Dalmacija
- Gardin - sv. Filip i Jakov - 23/388960
- Soline - Biograd na moru - 23/383351
- Kozarica - Pakoštane - 23/381070
- Jazine - Tisno - 22/438558
- hotelový komplex Solaris - Šibenik - 22/364000
- Adriatic - Primoštěn - 22/571223
- Ražanac - Zadar - 23/651431
- Vrela - Pelješac - 20/756830
- Solitudo - Dubrovnik - 20/448686
- Holiday - Jelsa na Hvaru - 21/761140
Pozn.: V těchto hotelech a kempech je dovolen pobyt s domácím mažlíčkem i na plážích, ale ne všude je dovoleno i koupání psa (krom toho období, které jsem již dříve napsala).
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:07
- Nahlásit
V pondělí jsme se vrátily z Pelješacu a jak tu někdo psal měly jsme taky kombinaci dítě a pes a bylo to moc fajn.S ubytováním jsme nikde neměly problém jely jsme cestu na dvakrát je to pomalu 1500 km, stavěly jsme podle potřeby a feňulka cestu zvládla v poho.Pláže byli taky v pohodě braly jsme ji všude s náma a co můžu doporučit je takovej ten polostan, je to moc užitečný a kam se hrabe slunečník malej a feňulka tam byli ve stínu,dala jsem tam i takovou tu ledničku s náplněma tam měly studený pití a bylo to supr.Večer byla feňulka místo černý šedivá,jak byla nasolená a měla jsem strach když jí budu koupat pokaždý od moře,že jí to bude vadit,ale naopak to moře tý srsti taky něco dá a je krásně lesklá.Jinak do restaurací jsem jí brala všude sebou a nikde nebyl jedinej problém, byla to naše první dovolená s čubinkou a bylo to moc fajn,byla spokojená, že byla s náma a my zase s ní,takže k moři klidně i s pejskama
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:10
- Nahlásit
Zdenka
Ahoj,nechápu,co myslíš tím polostanem.
A co jste potřebovali pro vstup do Chorvatska (myslím na psa).
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:23
- Nahlásit
Polostan je takovej ten vlastně jakoby otevřenej stan z půlky prodávaj to ve sportech my ho kupovaly v gigasportu,ale maj to i jinde za 250 kč je to složený za dvě minutky a feňulka potřebovala akorát pas a nechala jsem jí dát i čip pro jistotu má chlupatý bříško a tetování není moc vidět
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:26
- Nahlásit
Zdenka
A můžu se tě ještě zeptat,kde jste bydleli (hotel,apartmán,....)
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:37
- Nahlásit
Bydleli jsme v apartmánu,ale byli jsme i na plitvicích a tam jsme si našly ubytování na blint taky apartmán a s feňulkou nebyl problém
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:38
- Nahlásit
Jo a ubytování za apartmán třeba v těch plitvicích bylo 10 euro na noc za osobu za pejsu nic
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:46
- Nahlásit
Zdenka
Tak to jsem ráda, že máš pozitivní zkušenosti. Já mám i ty negativní, ale nedá se říct, že by převažovaly, ale považuju za nutné, abych na to upozornila předem...
Do restaurace nikdy nebyl problém vzít psa, to máš pravdu, já jsem se radši vždycky zeptala, aby neřekli, že jsem drzá, ale fakt v pohodě, i misku s vodou jí nosí...
S tím mořem - já bych psa radši pokaždý omyla tou sladkou vodou, zvlášť pokud má někdo citlivějšího psa, já Sáru omývala sladkou vodou a bylo to nutný, včera jsem koukala, že se nějak moc drbe, tak jí budu muset vykoupat i v šamponu...
Pelješac je nádherný, ale je doopravdy potřeba tam jet s přespáním, jinak člověk šíleně riskuje.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:40
- Nahlásit
Zdenka
My jsme přemýšleli o o Pelješacu,takže kdybys mi poskytka kontakt,tak bych se nezlobila
Na plitvické jsem taky chtěla jet,ale někdo mi říkal,že tam pes nesmí.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:58
- Nahlásit
abby
Smí, ale jen na vodítku.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 13:12
- Nahlásit
K slané vodě-já jsem psici vždycky po plavání v moři spláchla kýblem sladké vody. Úplně to stačilo. nešlo ani tak o to, že by jí sůl vadila, ale jak známo slaná voda neschne, čuba byla dlouho mokrá a mokře smrděla. Jinak pak po dovolené u moře měla naopak krásnou srst.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 13:34
- Nahlásit
Byli jsme od ck bk tour,ale měly jsme to přes čedok a bylo to v Mak Drače, jinak já jsem jí nemohla hned umejt po každym koupání, když jsme jely třeba na nějakou opuštěnou pláž a vracely se až večer.Ty plitvice moc doporučuju stojí za to a s pejskem tam není problém a je to opravdu nádhera a když už jede do chorvatska je lepší vzít si navíc dva dny a určitě to vzít přes ně.Zpátky jsme to vzaly zas přes Krk a přespaly tam, to je taky nádhera a dá se tam v těch vodopádech koupat.Taky doporučuju.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 13:45
- Nahlásit
Zdenka
Já byla na vodopádech Krka akorát teď v pátek, jediným problémem je to, že je tam v sezóně spoustu lidí, ale jinak, fakt super (tátovi se víc líbily Plitvice, ale já jsem viděla vodopády Krka mimo sezónu, v březnu, kdy byla spousta vody a to byla podívaná).
Tohle umytí jsem myslela, nemyslela jsem mýt po každém smočení se v moři, ale prostě večer opláchnout.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 14:09
- Nahlásit
My byli na těch Krkách v neděli a ta spousta lidí mě taky trochu štvala a s tvym taťkou souhlasím mě se taky víc líbily Plitvice
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 14:12
- Nahlásit
Zdenka
Jak říkám, Krka jen mimo sezónu a nejlépe po zimě... Ale tohle léto zaručeně Chorvatsku vládne čeština, na vodopádech Krka ne že každý druhý Čech, ale všichni... Na Čiovu jsme vlezli do restaurace a krom chorvatského personálu byli také všichni češi... A prý že jsme paštikáři, kdyby nebylo nás, tak chorvatský turismus jde ke dnu (dneska tu byl nějaký novinář, který prý chce napsat pozitivní článek o češích, tak jsem zvědavá)...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 15:11
- Nahlásit
Zdenka
Jandula
Je to dobrý doporučení,díky.My pojedeme určo až v září.Já ty přehnaný vedra nesnáším a myslím,že i pro psa to bude lepší.
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 15:46
- Nahlásit
Jandula
A nemáš prosím Tě taky nějaké ověřené dog-friendly-kontakty na ostrově Rab nebo něco víc na ostrově Cres (kromě toho Kovačine)? Nemusí to být z časopisu, ale třeba i z Tvé vlastní zkušenosti
Taky chceme jet až v září.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 20:46
- Nahlásit
Jandula
(krom toho období, které jsem již dříve napsala)
Ktoreho, nechapem? Inak, strasne dik za tipy.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 08:23
- Nahlásit
pigie
Jandula to psala na předchozí stránce (19-7 hodin)
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 08:30
- Nahlásit
pigie
přesně tak, v době od 19 do 7 hodin tě nemá nikdo právo vyhánět z pláže, ani když je tam znak, že tam psi nesmí...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 08:31
- Nahlásit
RoSa
Netuším, já jezdím do Dalmácie, jinak celkově moc ostrovy nemusím, bylo několik případů, že člověk nebo dítě zemřelo proto, že nebyla dostupná helikoptéra, která by ho dopravila na pevninu do nemocnice a trajekt jeden bůhví jak dlouho. Takže když už ostrov, tak jen ten, který je spojen mostem s pevninou.
|