| Autor |
Zpráva |
MORIE
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 13:21 - Změnil/a: MORIE
- Nahlásit
abby
To víš, že jo, a někdo mě to vyfoukne - už teď maj 2 apartmány, co jsme vybrali v tom termínu obsazený
V Živogošče sme chtěli buď :
URL
nebo: URL
V Podgoře se nám líbí 2 apartmány, ty sem ale napíšu, až to budeme mít zabukovaný
Dále by ještě bylo fajn toto ubytování v Drveniku: URL
a tohle v Podace: URL.
Vybírali jsme podle ceny a podle počtu lůžek na apartmánu, protože nás jede víc.
Zatím to tedy vypadá na tu Podgoru, má i lepší umístění, než Živogošče, který je víc na jihu. Uvidíme.....
Co se týče mého dotazu na provozovatele apartmánů, jak je to se psi na pláži, toto mi bylo zodpovězeno: "Neni zadny predpis ze by pes nesmel na plaz, ale zatim jsem nevidela, ze by nekdo mel psa na plazi, myslim, ze je to dost nevhodne, snad nekde bokem kde nejsou deti.". Takže jsi mě potěšila, že v Živogošče je hodně měnších pláží. Doufám, že je tomu tak i v Podgoře.....Stejně dávám přednost soukromé pláži před narvanou, jak se psem tak i bez psa.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 14:50 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
MORIE
Víš,ono tam je víc menších pláží,ale jsou naprosto narvaný.Loni jsme jeli okolo a podél silnice stálo strašně moc aut,že nebylo ani kde zastavit na čůrání.
Se psem na pláži-fakt je,že mi bylo nejdřív blbý,když se tam pes vyčůral (šli jsme tam vždycky až se vykadila,aby to neudělala tam).Takže jsme to pokaždé spláchli vodou.Pak jsem viděla,jak tam normálně malé děti čůrají a nikoho to nevzrušuje,tak jsem se uklidnila,ale i tak jsem to vždycky spláchla.
(jednu noc jsme spali v Omiši a tam taky pes na pláž mohl)
Já mám u těch osamocených pláží špatnou zkušenost s ježkama
Jinak jsi mě celkem pobavila s tím ubytkem ani by mě nenapadlo,že to někdo vyfoukne
|
abby
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 14:56
- Nahlásit
MORIE
Ještě jsem ti chtěla říct,že ty ceny u Adriadatabanky jsou dobrý.My jsme si loni brali kontakt přímo na majitele apartmánu a zjistili jsme,že když si to najmeme přímo od něj,tak nás to výjde úplně stejně.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 09:51 - Změnil/a: MORIE
- Nahlásit
Tak už jsem sehnala supr ubytko v Malé Dubě (Živogošče). Místo je i pro psi v červnu více než ideální. Málo lidí, klid, prázdné pláže, žádný velký vedro, borovice na plážích, kam se pejsa může ukrýt před sluníčkem.....za necelý měsíc vyrážíme.
Chtěla bych se zeptat těch, co už u moře s pejsou byli, co sebou. Nechci na nic zapomenout.
Samozřejmostí je pas, náhubek, vodítko, misky, žrádlo, voda do auta, nějaká ta deka, pelíšek, hračka, žužlací kosti.
Pejsa možná v té době bude hárat (má to dost nepravidelný), takže si před dovolenou zajdeme k vetovi ještě pro ty prášky co posunou hárání (kdyby náhodou), Stronghold proti srdečním červům (ošetřená je Duowinem). Samozřejmě budeme mít sebou lidskou lékárničku. Napadá vás prosím ještě nějaká věcička, kterou sebou pro pejsu vzít????
|
abby
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 10:26
- Nahlásit
MORIE
Můžeš mi třeba na email poslat,kam jedete.Já ještě nevybírám.Objednávat budu až v létě.
Určitě sebou vem zásobu osušek pro psa.
Hárání bych neposunovala.My to loni přežili s tím a dá se to.jen to chce mít psa neustále na očích (což stejně musíš).
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 13:00
- Nahlásit
abby
Hodím klidně odkaz sem. Myslím, že se to může hodit více pejskařům. Až přijedu, udělám recenzi tohoto místa
Apartmány Smiljana a ještě jeden odkaz:tady je více fotek.
Domlouvali jsme si to však sami, nikoliv přes Adriadatabanku. Proto možná máme nižší cenu - 2 pokojový apartmán vč. kuchyně s obývákem, 3 balkóny, WC, koupelna na noc za 40 EUR (je to kompletní mimosezónní cena za apartmán, vč. psa, parkování....).
abby
Ale koukni na přehled rezervací na Adriadatabance, na léto je to tam už celkem dost zaplněný (nevím, jak moc je toto aktuální, nicméně naše rezervačka už tam je), takže bych objednávala radši už dřív. V létě už potom jet jedině někam na blint. A to je se psem dost velký riziko. Ještě jsme měli vybraný 2 ubytka na červen, ale už v půce dubna byly obsazený. A to jsem chtěla mimo sezónu. O prázdninách to bude horší.
Ještě k tomu ubytku Smiljana, na nějakým jiným webu jsem četla, že domácí zvířata jsou tam povolený jenom v červnu a září. Ale asi to chce se domluvit. Paní umí dost dobře česky a všechno zodpoví.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 13:18
- Nahlásit
MORIE
My jedeme v září Vypadá to dobře.Počkám si na recenzi,když už tam jedete tak brzo.Hlavně mě pak bude zajímat,jak to je s pláží a psem
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 13:30
- Nahlásit
Tak my do Chorvatska jedeme už 7.6. V pátek absolvujeme Evropskou výstavu v Zagrebu a od soboty máme zajištěný pobyt tady :
http://www.firotour.cz/Zajezdy/Zajezd.aspx?zajezd= 40080&destinace=Zadarsk%c3%a1+rivi%c3%a9ra&tabt=La stMoment&tabp=AktualniNabidka
Čtyřlůžkový apartmán, čtyři hvězdičky, cena za týden 5500,-
|
abby
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 13:39
- Nahlásit
jorkaAmálka
Díky. Já bych radši někam níž.V září by tam mohla být uima
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 13:42
- Nahlásit
abby
jj, určitě napíšu.
Z jinýho fóra mám zjištěný, že je ta obec mimo sezónu parádně poklidná (ani v sezóně tam není hlava na hlavě) a že na hlavní pláži bude hodně vylidněno. Kousíček od tam je velká pláž zvaná Velká Duba, kde prý mimo sezónu téměř nikdo nechodí, takže myslím, že to bude fájn Ani ježci tam prej nejsou a břeh moře je hodně pozvolný, proto tam v létě jezdí dost lidí s dětma. A mimo sezónu zase se psama, tak uvidíme.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 13:44
- Nahlásit
MORIE
Díky,jsi zlato.POčkám,co pak napíšeš,ale asi to objednám.Jde mi hlavně o psa.My to nějak přežijem,ale když už ji bereme sebou,tak chci,aby si to užila.Ať se vám tam líbí a výjde vám počasí.Jinak se neboj,pesa to určitě zvládne
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2007 12:01
- Nahlásit
abby
Takže jsme z5! A bylo to naprosto úúúžasný! Paní Smiljana je hrozně milá a ochotná, naší Tequille říkala "opernája spěvačica", protože na ni Tequilla furt řvala tím svým uječeným tónem - asi nerozuměla chorvatsky .
Teď v červnu v celý Malý Dubě bylo hrozně málo lidí, na apartmánu jsme byli úúúplně sami (celkem ze 4 apartmánů). Dá se tam najít spousta osamocených malých plážiček jen třeba pro 2 lidi a psi, obec je to taky klidná, žádný diskotéky, hospoda jen jedna. Takže místo pro páníčky se psi, kteří nepřijeli holdovat "městskému" životu - ideální.
Hodně jsme projížděli všechny další městečka na Makarské riviéře, ale všude to bylo se psem absolutně nereálný. Pláže narvaný lidma, případně cedule o zákazech psů na pláži apod.....
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 12:53
- Nahlásit
Ahoj, nebyl ste někdo na ostrově Krk? poohlížím se po nějakém ubytku tam pro 4 osoby
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 14:51 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
ahojky, my se pred 14ti dny vratili z chorvatska se dvouma psama...bylo to super
byli jsme na istrii
a bylo to presne s temi lidmi, ktere zminovala tusim ze Biluska...
poradal to klub kynolog www.kynolog.cz
my tedy jeli jen na druhy tyden, ktery byl volnejsi, ale i tak jsme si vyzkouseli neco z vodni zachrany
vice fotek na http://stesti.rajce.idnes.cz/Chorvatsko_31.5.-7.6. 08/
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 15:27
- Nahlásit
nika00
Jak to tam snáší psíci? Je nějaké omezení co se týče denní doby -teploty, jak snáší slanou vodu a tak?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 16:30
- Nahlásit
Dines
no my tam byli vlastne jakoby jeste mimo sezonu...tedy prvni tyden v cervnu...takze si myslim, ze jsme tam nezazili ty nejvetsi vedra, i kdyz jsme se i tak pekne prismahli.. bylo tam tak prumerne 27stupnu si myslim, 2x nam prselo
kazdopadne si myslim, ze kdyz jsou psi u vody, tak to teplo snasi v pohode.
my tam zadne omezeni nemeli. akorat jednou nas trochu poprudili ze na "plazi" kde je vetsina turistu by meli byt psi na voditku...ale do vody v pohode i tam...jinak jsme byli stranou, kde psi litali navolno po travniku, lezli samovolne do more kdy se jim chtelo a tak...a vsechno v pohode...
u more jsme vlastne byli uz dopoledne a zustavali jsme tam az do odpoledne i se psama...meli jsme takovy jakoby stan na stin, a nebo byli mezi stromy, takze slunicku utekli
co se tyka slane vody...tak poprve se pokouseli se toho napit, ale ty ksichty co delali napominali jsme je ze je to FUJ...meli jsme vzdy sebou misku s normalni vodou
takze more nepili, ale i tak napr pri aportovani z vody nakou tu vodu spolykali...
Sandy byla naprosto v pohode cely tyden, zadne problemy, porad krasne zrala a mela krasny bobky
Jimmy asi prvni 4dny pokazde asi tak dve hodky po te co jsme prisli na chatku, se vyblil..resp. ze sebe vyhodil snad 5litru vylozene jen te vody...a taky mel bud prujem nebo ridsi hovinka, ale jedl v pohode.
posledni dny uz si ale na vodu zvykl a ani nezvracel.
nejvetsi problem jsou ale kameny ve vode..jezci sice nebyli, ale kameny nic moc..my meli boty do vody, ale psi to bohuzel odnesli rozrezanyma tlapkama. zvlast jimmy, ktery ma tlapky jemnejsi.takze sem tam pokulhavali, ale zase na druhou stranu, more to zhoji rychleji.
sandy zas mela hotspoty u polstarku na tlapkach..takze sem ji uplne vystrihala chlupy a napatlala takovou tou zelenou vodickou. jeden den jsme tedy s nimi vynechali koupani, aby to proschlo...pak uz to bylo v pohode.
po kazdem koupacim dnu, jsme je vzali hadici se sladkou vodou, abychom vymyli tu sul, aby je to nesvedelo...ale nekteri lide psi nesprchovali vubec...
jinak to more udelalo divy s jejich kuzi a srsti, vraceli se jako stenatka s naaadherne hebouckou srsti
myslim ale, ze tam byli opravdu stastni pristi rok bych chtela urcite zase
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 18:13
- Nahlásit
Všichni nadšenci na dovolenou se psy v Chorvatsku - vet mě upozornil,že opět chtějí veterinární osvědčení + kulaté razítko z veter.správy. Buzerujou pěkně!
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 18:27
- Nahlásit
Zuzana T
Cožeto prakticky znamená a kde to dostanu?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 09:14 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
Zuzana T
Dines
to uz je celkem stary...
neni to nic sloziteho...
musi se k jakemukoliv vetovi, aby prohledl psa, ze je zdrav...napise to psovi do pasu a s tim pasem se musi na vet.spravu. uz bez psa (v praze to je kousek od miraku) pro prazske je to zdarma a trva to chvilku....vystavi takovy papir a do pasu daji kulate razitko.
to razitko musi byt stare max. 3 dny pred odjezdem
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 10:39
- Nahlásit
nika00
No já jsem to např. loni neměla a ani mě na to vet neupozorňoval,jako letos.Ta vet.potvrzení povětšinou padla při zavedení europasů.Chorvaté jsou prudilové ve všem.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 10:58
- Nahlásit
Zuzana T
to jsou no...ale tohle je celkem bezproblemovy..horsi je to, ze se nesmi dovazet mlecne vyrobky ani maso...
ale stejne nam nikdo nic nekontroloval... a kdyz jsme ukazovali nase pasy, psi jsme ani nevyndali...
ale je pravda ze auto pred nami kontrolovali co maji v kufru a tak
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2008 09:44
- Nahlásit
nika00
..horsi je to, ze se nesmi dovazet mlecne vyrobky ani maso...
Paní, máte stará info, to už zase "dávno" neplatí
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2009 15:31
- Nahlásit
Otevřu znovu tohle starší téma... Můžete mi někdo prosím doporučit konkrétní ubytování u moře na 3-4 týdny?
Mělo by to být bydlení blízko moře s písečnou pláží, kde nevadí psi a není pro ně takové to omezení, že tam smí být jen mezi 19 a 7 hod. Dojezdová vzdálenost z ČR by měla být taky spíš kratší (takže asi severní Itálie nebo Chorvatsko). No a bylo by fajn, kdyby byl k dispozici bazén a bylo to místo vhodné pro malé děti.
Jako chápu, že je to moc požadavků, a je mi jasný, že budu muset asi z některých ustoupit, ale třeba se něco najde
|
suri
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 08:28
- Nahlásit
Venta
jooo požadovků máš hodně, ale zkus mrknout sem a zadej si do vyhledávače co by jsi chtěla, určitě ti to něco vyflusne
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 08:49
- Nahlásit
suri
Jo, díky, tam jsem už koukala, ale buď je to drahý nebo to nevyhovuje a nebo nechtějí psy ;)... ale pátrám dál. Jen jsme snížili počet požadavků - chce to oplocený domek nebo chatku blízko písčité pláže. Tak snad něco najdeme.
|