Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / S chlupáčem k moři
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Lucosek
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 22:39
- Nahlásit

Ahojky,
prosím, prosím, poradíte? Rádi bychom s naší labroškou na dovču do Chorvatska. Navíc máme malé dítě, takže asi celkem vražedná kombinace, abychom našli vhodnou pláž a ubytování Máte někdo podobné zkušenosti? Sem s nimi! )
Díky moc, budu vděčná za jakýkoli tip. Lucka

Verca
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 22:51
- Nahlásit

Lucosek
Ahooooj. My se taky chystáme s pesjou do Chorvatska. Takže určitě taky se ráda přiučím. Kdy jedete?

Lucosek
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 23:20
- Nahlásit

No ahojdaaaa Právě, zatím ještě nikam nejedem, páč nevíme kam Ale kvůli malé co nejblíže ( Istrie? ), a kvůli financím asi až v září.
Chcete jet s náma? )) To by byla Itálie, viď ?

Kony
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 06:21
- Nahlásit

Mrkni sem:
http://www.hoviportal.com/akce-view.php?id=37
je to teda az v zari a do chatek, jestli by to nevadilo. Taky je to s vlastni dopravou, ale bavil jsem se s tou pani a pristi rok se snad podari nejaka hromadna doprava zajistit.

Verca
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 06:57
- Nahlásit

Lucosek
NO my pojedeme asi taky v září, ale na vlastní pěst a s přítelovou sestrou a jejím klukem. A oni chtějí na Makarskou riviéru. Ale bylo by super, kdyby jsme se někde potkaly.

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 07:06
- Nahlásit

Projed si tyhle odkazy
http://www.google.com/search?hl=cs&q=Makarska+poby t+se+psem&lr=

Hned ten druhy nabizi jakesi apartmany 25 km od Makarske, kde je pobyt se psem mozny
http://www.adriadatabanka.com/index.php?id=cz_chor vatsko_v&obj_id=365&show=obj_detail_codel2

Co se tyce plaze a pobytu se psem tam, asi by bylo nejlepsi, pokud je tam telefon, si tam zavolat a poptat se primo te cestovky.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 08:10
- Nahlásit

Lucosek
mně dal tuhle kolega typ na tyhle apartmány v Umagu, jeli tam letos už po druhý a byli moc spokojený. Může se tam i se psem a je to z Čech asi jen 700 km.
http://www.cedok.cz/zajezdy/bungalovy-kanegra-umag -chorvatsko-istrie-3265.htm

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 08:25
- Nahlásit

Vcelka
V Umagu nejsou moc dobré pláže a je tam dost špinavá voda, která se sem mořešm žene z protějšího přístavu Terst, když jsem tam byla, tak v moři byla taková slizká smradlavá zelená řasa, když člověk z moře vylezl, tak vypadal, jako kdyby ho oslizl nějaký smrdutý duch ektoplazmou. Nešlo to ani umýt, jednině sedřít ručníkem, který pak nikdo nevypral.

Ubytování se psem se dá sehnat celkem snadno, horší je info kde a jak smí nebo nesmí pes na pláž. Já bych asi spíš než ta věhlasná střediska a la Makarská volila něco stranou, kde není na plážích takový masolit lidí.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 08:40
- Nahlásit

dejavu
kolega to zase ale chválil a moře řikal že bylo krásně čistý. Jezdí tam v červnu.

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 08:43
- Nahlásit

Vcelka
No tak to jsem mela asi smulu na spatnej vitr nebo tem, co vypousteli ty s...y do more to uz zatrhli...

Falka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 08:57
- Nahlásit

Ahoj, my v Umagu teď byli, a pláže rozhodně nebyly špinavý, naopak, krásně čisťoučký, krásně čistá voda.... že tam občas plave nějaká řasa považuju v moři za normální. Ale pláže jsou kamenité, i dno, takže nějaký ty boty do vody jsou docela dobrý. I jsem tam viděla lidi se psama, psi se koupali a vypadali spokojeně, ale je fakt, že nebylo vedro.

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 09:02
- Nahlásit

Takže pro všechny:
- ubytování se psem: radši zajistit dopředu, bývá dost problémů s majiteli apartmánů zvláště v Dalmácii, kde nemají vztah ke zvířatům (čest výjimkám)
- v září bych se na Istrii bála počasí, ale to zase pro psa může být lepší
- ze zákona je stanoveno, že pes se na jakékoliv veřejné pláži (i na té, kde jsou zákazy koupání pro psy) může koupat v rozmezí od 19:00 do 7:00, nikdo vás nemá vyhánět (zvláště někteří si dovolují a chtějí volat policii, takhle mě baba vyháněla v půl sedmé ráno, že prý koupu psa na pláži, kde jsou děti a bla bla bla, že zavolá policii, tak jsem jí řekla, ať si jí klidně zavolá, že policie dá za pravdu mně a je to jedno)
- pokud najdete pláž, kde se mohou i přes den koupat lidi i psi, tak máte vyhráno, ale stejně bych radila nechat psisko v apartmánu, stejně je mu horko a líp mu bude vevnitř...

- špinavý moře - teď se hodně diskutuje o tom, že u Splitu vypouštění kanalizaci přímo do moře, smrad je to takový, že se tam snad ani nikdo koupat nemůže, ale myslím, že jsou to ojedinělé případy, na které teď bylo veřejně upozorněno, takže by to znovu hrozit nemělo.

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 09:04
- Nahlásit

dejavu
Co se týče Umagu, resp. celé Istrie a špinavého moře, to bylo myslím minulý (nebo předminulý) rok, je to něco jako zelenání rybníků v Čechách, nemělo by to být nebezpečné, ale uznávám, že je to humus, ale letos se to tady neobjevilo...

Lucosek
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:23
- Nahlásit

Díííky moc všem za tipy!
Vcelka
Umagu mě zaujalo nejvíc. Právě pro tu super dostupnost, bungalovy by nám taky vyhovovali, navíc vypadají skvěle a cena taky super! Moc děkuju. Jen jsem nepochopila, jestli ten tvůj známý jezdí taky se psem? Že je možné ubotování se psy jsem vyčetla, ale potřebuju, aby se mohla Labroška hlavně koupat Proto jí taky berem sebou.
Jandula
No právě o to jde, najít pláž, kde si užijem všichni. Přece nemůžu nechat Sandy zavřenou celý den v apartmánu a sama si užívat moře? To jí můžu nechat rovnou doma
Verca
No to víš, že se sejdem. Já s tou výstavou počítám!
A ta společná dovča, byl jen pokus o vtip Ne, že bych to na jednu stranu nebrala, ale vy by jste nás po dvou dnech s malou asi proklínali Ono je to fakt už o něčem jiném, jet na dovču s prckem, a já nechci nikoho omezovat

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:31
- Nahlásit

My se taky chystáme do Chrovatska v září.Chceme jet někam dolů,aby bylo ještě teploučko,ale ne moc,aby to pesa zvládl.
Ubytko není problém sehnat,většinou už všude píšou,jestli se tam může se psem,ale jak zjistit,jestli může pes na pláž?Poradí někdo?

My budeme ubytko vybírat na tomhle webu: http://www.adriadatabanka.com/

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:43
- Nahlásit

abby
nejlepší je rovnou zavolat majitelům toho apartmánu, jestli nevědí, jestli je možný se tam někde koupat se psem...

Já to většinou řeším tak, že sbalím Sáru, vezmu auto a jedeme někam mimo civilizaci, což přiznávám, pro někoho, kdo má malé dítě není úplně ideální...

Lucosek
Hele, a ty vydržíš celý den u moře??? Já to teď naposledy řešila tak, že jsem Sáru ráno vyvenčila (kolem té půl sedmé, aby si mohla zaplavat a zchladit se a nikdo neměl kecy), než jsem se nasnídala atd atd, tak bylo půl desáté, do půl dvanácté jsem byla na pláži, pak oběd, přes poledne stejně na pláži nejsem, kolem třetí jsem vyběhla se Sárou na čůrací procházku a v půl čtvrtý jsem byla na pláži, tak do půl sedmé, a pak když už jsem někam šla, tak Sára se mnou...
Být vámi, tak si spíš zjistím a zajistím, ať je pláž blízko, aby jste si mohli skočit do apartmánu, pes ti stejně nevydrží celý den na jednom místě na jedné pláži...

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:49
- Nahlásit

Jandula

Tvoje zkušenosti jsou super.My právě hledáme nějaké menší "středisko",kde je ubytko blízko pláže.A problém chodit někam dál i se psem nám nečiní.Ale když už tam budem a bereme jí sebou,tak bysme chtěli,aby se s náma koupala,protože ona je hrozná potápka.Otázka je,co s ní udělá moře.Jak to snáší tvůj pejsek a můžeš nám doporučit nějakou lokalitu.

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 12:00
- Nahlásit

abby
Jak říkám, podle mých zkušeností bych zvolila apartmán, který je blízko moře, pes ti stejně celý den na pláži nevydrží, můžeš ho vzít s sebou dopoledne (mluvím o pláži, kde jsou psi povolení), vykoupe se, zablbne si a pak stejně bude spát, ale myslím, že líp mu bude v apartmánu, kde má svůj klid, svůj pelíšek...
Já to řešila tak jak jsem popsala, ráno jsem se šla vykoupat se Sárou a večer taky...

Sára snaší jakoukoliv změnu docela dobře, takže se všude lehce přizpůsobí, moře jí dělalo ze začátku probémy, nemá ráda vlny, takže do vody vlezla jen na pláži, která se pomalu svažuje a když nebyly vlny...

Zrovna v neděli jsem se vrátila z Čiova, to je ostrov, který je spojen s pevninou mostem (takže žádný trajekt), ještě před Splitem, super je tam to, že když vezmeš auto, tak vždycky najdeš nějakou opuštěnou pláž, kde máš svůj klid a můžeš tam mít i psa (já byla v apartmánech, kde mi dovolili psa jen díky tomu, že jsem jim svojí rozvětvenou rodinou obsadila všechny apartmány a dělala tlumočníka)...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 12:03
- Nahlásit

abby
ja vam pujcim na dovcu ®onie, ona vam tu vasi Abby trochu utaha bitkou na posteli a pak nebudes muset resit, jestli ji s sebou brat na plaz nebo ne ....

jinak vzhledem k tomu, jak ma rada vodu, tak si myslim, ze ji od more budete muset rvat nasilim ....

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:26
- Nahlásit

Jirikovo

Klidně nám ji puč.Takovek milej pes,kdo by ho nechtěl.Jen nevím,co s ní při koupání nebo že by se už osmělila

Lucosek
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:27
- Nahlásit

Jandula
no jasně, nevydržím celý den na pláži ani já, ani dítě, ani pes, o manželovi ani nemluvím A ani to neplánujem, celý den se tam placatit u moře. A právě proto se mi líbí ten Umag, co psala Včelka, protože ty bungalovy jsou cca 100-400m od moře.
Jen jsem původně plánovala, že když budem na pláži my, Sanďula půjde automaticky s námi, protože tohle bych jí vážně nemohla udělat. ONA - klasický milovník vody, by zůstala zavřená, zatímco my, bychom si užívali vodních radovánek. Ta by ase mnou asi do konce živo´ty nemluvila Ale tím, že na té pláži nikdy nebudem v kuse dýl, jak max. 2 hoďˇky, tak myslím, že by to mohla zvládnout? Ale fakt nemám s mořem zkušenosti, takže si nechám ráda poradit, pokud jsou mé představy bláhové

Vcelka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:31
- Nahlásit

Lucosek
ten muj známý tam se psem nejezdí, ale teď co přijel tak řikal že tam taky viděl lidi se psama i u moře, chce si to ale zjistit, jestli se to může určitě zrovna v tom místě se psem na pláž.
Dal mi tenhle typ, protože nás napadlo že by sme třeba mohli taky vyrazit do Chorvatska se psem, ale nakonec sme od toho letos upustili, nevim jestli by to nebylo pro boxera vražedný to vedro to by sme asi museli jet v období kdy to vedro ještě neni takový.

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:34
- Nahlásit

Lucosek
Sára je sice blázen do vody, ale mořská voda jí zrovna neláká, resp. je vyjukaná z vln, ale postupem času si zvykla...

Když jí s sebou vezmeš ráno před sedmou a večer po sedmé, tak myslím, že bude mít plavání a koupání se plný kecky, nehledě na to, že jí pak musíš stejně vysprchovat ve sladký vodě, jinak se udrbe.

Jestliže je zvyklá být sama doma, tak by to problém být neměl, vezmeš jí její hračky, kost na kousání a bude... Je pravda, že moje Sára je takovej trouba, kde jí necháš, tam jí najdeš (pokud tam nejsou děti a psi, jinak je jak utržená od řetězu), takže na nás koukala z balkónu a byla v pohodě...

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:37
- Nahlásit

Jandula

Naše Ebča miluje balkóny,takže i proto chceme ubytko s teráskou,aby jsme ji kdyžtak mohli nechat tam.My nejsme zrovna moc plážoví "povaleči" a plánujeme spíš trošku akčnější dovolenou.Chceme to dost projezdit a kde se nám bude líbit,tam se vykoupeme,takže už proto musíme brát psa sebou.

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:40
- Nahlásit

abby
no vidíš, tak to bude super, když jste mobilní a nevadí vám jezdit, tak vždycky nějakou opuštěnou pláž najdete...

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:05
- Nahlásit

Lidičky, tohle přišlo jak na zavolanou, listuju jedním časopisem a na konci článek o psech a jak je problematický najít v chorvatsku místo, kde můžete být i se psem, nedej bože, aby se i koupal... a pak jsou tam vypsané Dog friendly kampy a hotely...

Zítra vám to sem hodím i s telefonním číslem...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:11
- Nahlásit

Jandula
listuju jedním časopisem
drina to zamestnani ve statni sprave ...

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:12
- Nahlásit

Jirikovo
hele jako neprovokuj, jelikož chodím poslední dobou do práce i o víkendu a dřív jak v 7:45, tak mám napracováno...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:13
- Nahlásit

Jandula
nejaka vznetliva .... to bude asi tim vedrem ... nebo se ti zapaluji lytka?

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:13
- Nahlásit

Jandula

A co je to za časák?

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání