| Autor |
Zpráva |
amandaa
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 22:28
- Nahlásit
daliva
diky moc,
mam este mozno jednu otazku, skoro vsetky superpremiove krmova maju 30 a viac % bielkovin, myslis ze bude lepsie zvolit premiove??jedno som nasla, teda satisfaction ale u nas ho nikde nemaju. aj ja som za tvarohy a veci podobne, lebo ked som mala prveho psa, bolo jedno do coho som mu pridala "umely" vapnik, pes to proste nezral a to bol naozaj vsezrut.
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 00:21 - Změnil/a: jerry
- Nahlásit
Amandaa: Pozorne si precitaj prispevok od Dalivy lebo je to skutocne rozumny nazor. Bohuzial vyrobcovia krmiv pre steniatka vacsinou oznacili large vsetko co bude mat nad 25kg vahy. Lenze tu nastava prvy velky omyl. Tazke plemena rozdeluju svoj casovy rast uplne inac ako stredne. Nie nahodou krmenie zacina od 6 tyzdna do 8 mesiacov inym krmivom ako po nom. Klasicky datum ukoncenia stenacieho veku su priblizne 2 roky, ktore sa vsak vplyvom kvalitnej vyzivy skracuje. Ano AAFCO je skutocne pomerne tvrda norma na pouzite suroviny, ale v podstate odsuhlasuje aj posledny srot... Pozrime sa teda co nam tato norma uvadza ako standart: protein min. stena 22 a adult 18 Tuky 8 a 5... Zaujimave co.
No a teraz dalsia perlicka o tom ako sa krasne rozpisuje jeden produkt kukurica do roznych rozllozeni len aby nemusela byt uvedena na prvom mieste. Experti na tento tah su kanadske krmiva ktore prechodom do Europy sa stavaju superpremiove aj ked v Ca su v kazdom hypermarkete povazovane za velmi lacne.
Tu je teda orig.text ako upozornenie FDA pre spotrebitelov.For example, a product list could contain chicken, ground corn, corn gluten, ground wheat, corn bran, wheat flour, wheat middling, etc. If we were to group all of the corn ingredients as one, they would probably far out-weigh the amount of chicken, and wheat. As a consumer, you must read all of the ingredients carefully including the ingredients at the end, to know the type of preservatives and colorings that are used.
Satisfaction je privatna znacka z IT ale neviem ci este zije...
Otazkou ostava co su to superpremiove krmiva, pretoze pod tymto pojmom rozumiem skutocne kvalitne krmivo vyrobene z uplne cistych a kvalitnych cerstvych surovin. No este som take granule na slovenskom trhu nevidel. Proteiny nad 30% v large su velmi vysoke a nevhodne.
Tak tu je priklad zlozenia krmiva Satisfaction:Zdroj živočišných bílkovin: drůbež (kuřecí maso min.20%), vejce
Zdroj minerálních látek: anorganický
Ingredience navíc: pšeničný lepek, kuřecí tuk, řepné řízky, pivovarské kvasnice, hydrolyzovaná kuřecí játra, citrusové extrakty, taurin, extrakt z Yuccy schidigery, L - karnitin, vitamíny a minerály
Způsob konzervace: BHT, BHA, propylgallát, vit.C
Opat ukazka ako obalamutit spotrebitela. Kolko je tam v skutocnosti masa? Ani konzervacia nevyzera zle
|
alhavant
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 09:42
- Nahlásit
pro Jerry,prosím,můžete mi napsat na Vás spojení,ráda bych s Vámi něco probrala,děkuji-email alhavant@hotmail.com
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 12:18
- Nahlásit
amandaa
Ze značek, které jsem ti jmenovala již dříve (protože s nimi mám dobré zkušenosti), vyhovují uvedeným kritériím všechny:
EaglePack Large&Giant Br. Puppy Formula - 23(bílkovina):12(tuk)
FirstMate Lamb Meal&Rice LB Puppy - 23:12
FirstMate Maintenance LB Puppy - 26:12
FirstMate Lamasko - 25:13 (dávám až dospívajícím, cca od 9m)
Nutram LB Puppy - 24:14
NutroChoice Lamb&Rice Puppy - 26:12
Za nejkvalitnější z výše uvedených považuji EaglePack, bohužel nyní nějak uvázly dodávky. Bohužel nemám představu, jak je to s jejich distribucí na Slovensku - snad by ti poradil Jerry... Satisfaction nemohu hodnotit, nemám osobní zkušenost.
V prémiových krmivech bych si netroufala moc hodnotit, protože preferuji superprémia a s prémii mám malou zkušenost - pouze s K9 (to mi všichni psi odmítli vzít do tlamy) a Acanou (jedli poměrně ochotně, ale dost jim to rozhodilo zažívání, po měsíci to též odmítli a další 2 měsíce jsem je dávala dohromady). Acana navíc v poslední době podražila, takže bych ji neviděla zajímavou ani v poměru kvalita/cena.
Zajímalo by mě, jaká krmiva ti poradil chovatel tvého štěněte. Zkus si zjistit, čím krmí i jiní chovatelé bernardýnů (např. i v zahraničí) - přes internet, napiš jim e-mail. Tak zjistíš nejvíc a budeš moci porovnat zkušenosti přímo u tvého plemene.
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 17:35
- Nahlásit
dalila: Nemam co dodat oznacene krmiva su natural a aj zlozenie zodpoveda cene.
K9 je predsa len niekde inde podobne ako Acana.
Nech ziju lacne hypermarketove krmiva...
|
Puna
|
# Zasláno: 18 Úno 2006 19:10
- Nahlásit
jerry
Satisfaction není z Itálie, ale zo Španielska...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 19:23
- Nahlásit
jerry
vzhledem k tomu,že jsem četla i vaše jiné příspěvky,fakt by mě zajímalo jaké granule koupit pro seniora a jaké pro štěně ,asi střední(amstaff) prostě kolik bílkovin a tuků pro kterýho z nich,nejradši bych,aby mi někdo řekl i značku a je to
nechci šetřit ani na jednom z nich,ale kdo se v tom všem má vyznat
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 19:53
- Nahlásit
wami
Ja nesuhlasim! Ked som chora, vtedy mi najviac chuti Ale vravia mi, ze som atypicka
|
wami
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 19:56
- Nahlásit
pigie
No jo, a plati to i kdyz mas rymu...? Protoze jestli jo, tak jses fakt divna!!!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 20:02
- Nahlásit
wami
Samozrejme Nech mam cokolvek, vtedy mi najviac chuti a mam najvyberavejsie chute (akoby som bola tehotna alebo co)
|
wami
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 20:36 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
pigie
Tak jses ta vyjimka potvrzujici pravidlo, no...
Ja teda kdyz jsem nemocna, tak nemusim jist nic, zato si to vynahrazuju kdykoliv jindy, kdy dlabu k prasknuti. Kamoska si o mne precetla, ze musim prej byt Venusanka - jedine mimozemsky zensky toho muzou snist takovy kvanta jako ja a nepribirat, spis hubnout...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 19:30
- Nahlásit
wami
Tak nakonec mi Baileys ještě stačila změnit zátěžovku na štěněcí! Tak mám klid v duši
Ale nad Fitminem budu uvažovat...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 20:20
- Nahlásit
Terri
Jo jo, premejslej, vymejslej a uvidis sama, jak se rozhodnes. Pri dobre pecci ti stenik prospivat bude...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 20:39
- Nahlásit
wami
To víš že kdybych viděla vnější změny (srst, postava.,..) tak změním hned, ale ledviny atd. to je horší na rozpoznání...
A dávám ještě GIOM.
Někdy mám pocit, že čím víc to člověk řeší, tím víc neví
Takže díky za poučení a snad vše bude ok
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 21:01
- Nahlásit
Terri
Ja moc nemam co poucovat, nejsem ten spravny vzdelanec, jen se ptam na to, co me zajima... No a leccos se u toho dovim, tak to pak davam dal...
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 21:21
- Nahlásit
amandaa
ahoj já mám teďka 11ti týdenního Leona a co se týče granulí zatím dostává PRO PLAN pro štěňata velkých plemen chicken and rice a baští ještě dostává bílej jogurt, vajíčka, tvaroh, mrkev, rozinky, ovesný vločky trochu medu,všechno různě promíchát taky má někdy krčky a dneska dostala konzervu s těstovinama ale základ má ty granule
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 09:05
- Nahlásit
wami
A navíc to umíš hezky podat
Jinak včera už celý den dostával míchaný Proplan s Acanou, pejsa to ani nezaregistroval, akorát v šest ráno poplach a hurá ven smolit...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 09:12
- Nahlásit
Terri
A navíc to umíš hezky podat
... ja se obavam, ze ta chvala je fakt tak najeka nepatricna...
Vestina psu (ne vsichni) snese zmenu granuli pomerne rychle, Deny treba dostaval kazdou chvilku neco jineho a michanim se moc nezabyvam. Ale jemu to nedela problemy. Zalezi kus od kusu...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 17:17
- Nahlásit
můžete mi někdo poradit granule s vysokým obsahem sodíku???pro psa s nemocným srdcem...dík
|
Puna
|
# Zasláno: 23 Úno 2006 17:45
- Nahlásit
sarax
neměl by pejsek s nemocným srdcem mít naopak sodíku co nejmíň???
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 17:56
- Nahlásit
Puna
v útulku řekli vyšší...aspon myslím..ale pokud se přítel přeslechl tak je to možný...sama nevím
|
Puna
|
# Zasláno: 23 Úno 2006 18:59
- Nahlásit
sarax
my jsme měli pejska s dilatační kardiomyopatií, a on musel mít sodíku právě co nejmíň, ale granule jsme mu dávali "normální" seniorský, měl už 13 let.
Co vím, tak lidi s nemocným srdcem by měli taky omezovat ten sodík, ale je možný, že pejsa má nemoc, kdy naopak sodík potřebuje....
|
Miky
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 19:10
- Nahlásit
Je tohle složení vhodné pro ročního rotvajlera?
Garantovaná analýza v 1 kg: bílkoviny 25%, tuk 12%, vláknina 3,5%, vlhkost 10%, popel 7,9%, vápník 1,3%, fosfor 1,1%, Omega6 1,0%, Omega3 0,5%, glukosamin 250 mg, chondroitin 100 mg, L-karnitin 100 mg, lutein 10 mg, škrob 36%
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 19:26 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Miky
tak to ti nepovim ale pro moji 9 mesicni rtw fenku je vhodne slozeni: hovezi maso, kurata, hrtany, veprovy pajsl, vemeno, plice, srdce, veprovy pacicky, jazyky atd... atd.. k tomu najemno nastrouhana zelenina, Roboran, ryze, testoviny, vlocky a zadne extra vymysly.. Nezkoumam Omega x% ci popel ci vlakninu.. Vim, co muj pejsan papa.. A garantovanou analyzu provadim ja sama podle toho, co pridam ci nedam do misky
Mozna ne zcela odpoved na tvou otazku, ale i toto je moznost...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 19:30
- Nahlásit
Fifi
A garantovanou analyzu provadim ja sama podle toho, co pridam ci nedam do misky
Maso je maso. Není třeba jinak experimentovat na svém psu.
|
Miky
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 19:35
- Nahlásit
Já vím, že máte pravdu, ale ...
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 19:37
- Nahlásit
Miky
Pokud nemáš psa v zátěži,tak by mu to mělo stačit.I když ročního rotvíka bych krmila ještě pupynou a Tvoje hodnoty odpovídají adultce.
|
leon
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 19:59
- Nahlásit
sarax
Myslím, že se přítel určitě přeslechl, psi s nemocným srdcem by měli dostávat granule, kde je co nejméně sodíku. Omezovat např.vnitřnosti(ledvinky, játra), kde toho sodíku je více.
|
kája
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 20:03
- Nahlásit
no, my jsme krmili nejdřív pedigree, pak K9, doma máme ještě acanu (ale ta jí moc nejede). Teď jsem koupila royal canin- po první misce se zaprášilo a ta druhá už stojí víc jak týden na místě bez povšimnutí. Je ale pravda, že granulky dáváme jen jako určitou přílohu pro chvíle nouze, protože krmíme vařenou stravou. Vaříme kuřecí křidýlka + hřbety + játru + slezinu atd.
Všimla jsem si, že když do uvařené polívky dám rohlík, tak je papu do minutky v dupce. Když tam dám granulky, moc se jí do toho nechce. Ta polívka pak nevoní jako polívka, ale smrdí těma granulema. Teď jsme koupili u Barona nějaké kroketky (vypadají jako granulky) a ty nám teda chutnají moc
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 08:08
- Nahlásit
Pro pejsky s nemocným srdcem je určené Supreme Toscana od Happy Dogu. Doporučuji poradit se s MVDr. Benčíkem a zkusit.
Nám se HD velice osvědčil pro fenu se špatným zažíváním!
Ale teď jsme dostali na zkoušku Trainer a docela by mně zajímalo jestli s nimi máte někdo zkušenosti. Zatím jsem na ně slyšela jenom samou chválu, což je mi celkem podezřelé.
|