Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / zase krmivo
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
ati
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 08:49
- Nahlásit

chvd
džemíček jedině jahodovej a domácí

wami
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 09:34
- Nahlásit

chvd
pokud vim, tak psi chut zrovna vyvinutou nemaji.....ona je i lidska chut hodne o psychice
No pokud vim ja, tak 80% chuti tvori cich. U lidi i u psu. Jinymi slovy - jestli to voni dobre, JE to dobre. Neni to o psychice, pes jen priklada hmote v tlame mensi vyznam nez clovek, proste jestli to voni dobre, muze to byt obalene hlinou, to je jim sumak.
Cloveku by ta hlina jedno nebyla, i kdyby to vonelo jak cele cukrarstvi...

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 09:37
- Nahlásit

chvd tak po každém žrádle se tedy neutluče. Mám 2 feny a každá je úplně jiná.Jedna by se skutečně utloukla a druhá všechno nejdřív hezky prověří. A věř mi, že třeba suchý rohlík by určitě s grácií odmítla. Tak ono to s tou omezenou chutí u psů bude asi dost individuální. Jak dlouho se krmí v USA granulemi skutečně nevím a o jejich oblíbenosti při té značné expanzi do Evropy a vzrůstající oblibě v Evropě vůbec nepochybuji.A co třeba obliba hamburgerů v USA ta bude asi taky značná, a přesto všichni víme, že to není to pravé ořechové.

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 09:41
- Nahlásit

Tak výrobci náhle přestali bez jakékoliv "výhrůžky" dodávat do ČR některé druhy granulí, např. Purinu ProPlan Large breed. Mám posledních pár kg, takže přecházím na dospěláckou Acanu pro pracující psy. A to ze dne na den.
Snad se mi pejsa nezhorší, přeci jen má člověk blbý pocit, když jde o něco níže. (Ale bobina mi prožral 15 kg pytel za necelé 3 týdny, kdybych nepřidávala vařené, tak asi za 14 dní a to taky v pořádku na 8 měs. štěně není, ne?)

wami
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 09:44 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Terri
Nechces jeste popremyslet a Zorrrinkovi jeste nejakou dobu davat steneci? Doporucila bych ti Fitmin Leon... Lump je na mase s Fitminem jako prilohou a fakt spokojenost, ja mu asi steneci budu davat tak do roka a pul...

(Jinak v obdobi 6-10 mesicu nebyt masa, tak davame 15 kg pytel taky tak za 14 dni - 3 tydny, oni jsou v tomhle veku strasne zravi... Jako decko, ja sezrala kdysi k snidani taky 15 rohliku a vubec mi to neprislo... )

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 10:16
- Nahlásit

wami
Rohlíky - to je pravda, taky si vzpomínám...

Baileys mi doporučila Activku, pejsa je totiž docela hubený, teda teď už není, co žere 4 odměrky denně. Takže už ji mám objednanou. Proč myslíš ještě štěněcí? Mohly by mu dospělácké uškodit? Kupuju je vlastně hlavně kvůli tomu, aby nežral takové množství.

(Jinak Ti docela "závidím" to, že se můžeš Lumpovi tak věnovat - viz. jeho potřeba pohybu. Zorro by asi taky potřeboval do tahu... )

wami
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 10:34 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Terri
Bavila jsem se o tom se spoustou lidi, proc steneci... Proste proto, ze velci psi rostou do roka a pul, do trech let pak jeste mohutni a tak. Ale podstatne je, ze zatezovky maji prilis velky obsah bilkovin, ktere pokud pes nespotrebuje, tak jejich odbouravani zatezuje ledviny a jatra. Pokud pes neni v opravdu VELKE zatezi, tak bych po zatezovce proste nesla. Tohle umi perfektne vysvetlit Ebony, posli ji vzkaz na brunifidu...

Ja kdysi na zatezovce spravovala chronickeho nezravce, ale jak jsem prestala maso varit a zacala davat syrove a vic, tak mam oba psy opravdu v pohode. Starsi dokonce jak s vekem lenivi, zacina i pribirat (to u nej vidim prvne v zivote!!!), takze u nej jako doplnek uz mam dokonce prave seniorky granule - cim min bilkovin a tuku, tim lip. Pro dobrou kondici verim masu.

Co se tyka Lumpa a aktivit - tady se mi to maso osvedcuje nejvic. Jestli chces Zorra nasvalit, nepridavej energii v granulich, ale v mase. Po granulich muze pes nabyt tukem, ale ne svalama. Na nasvaleni je opravdu nejlepsi maso. A samozrejme pohyb, bez toho to nejde...

Ja jsem strasne vahala, co s Lumpem, kdyz mu byl roka nam dochazely steneci granule... Ale pak po mnoha diskuzich jsem se rozhodla, ze zatezovku pokud nebudu muset, nebudu davat, ma to svou logiku. To je jako kdybys byla rekreacni sportovec stihlejsiho zalozeni a cpala se vselijakymi temi preparaty pro vrcholove sportovce, misto aby sis poradne uvarila bastu a zacala dlabat, jak se patri. A pokud nebudes zpracovavat vsechno to, co do sebe nacpes v ramci stravy pro extremni sportovce, telo to bude muset vyloucit a da mu to peknou praci. A to same je zatezovka a pes...

Chm, nejak jsem se dala do vysvetlovani, ale ne a ne trefit to spravne, tak snad aspon odhadnes, co chci rict...

(Jinak - ja toho casu na Lumpa taky moc nemam, jsem furt v praci nebo neco delam do skoly, ale kdyz uz proste spolu venku jsme, tak makame... A snazim se toho casu pro nej najit co nejvic, i kdyz to pak znamena to, co rika muj chlap: "Vzdyt ja te skoro vubec nevidim, a kdyz te vidim, tak spis!" )

P.S: Ted me tak napadlo - jestli on Zorrinek neni hubeny prave proto, ze se ridis davkovanim na pytli a ne psem samotnym...? Ja kdyz se ptala, jak krmit stene, tak mi bylo receno,l at ho futruju, co sezere. Korigovat jsem to zacala v 10 mesicich, kdy mu prestaly byt videt posledni 3 zebra... Ted uz denni davku menim podle aktivit, nekdy dostane min, nekdy vic, pro spoustu lidi je proste hubeny, protoze ty zebra se mu pri pohybu rysujou, ale podle me je tak akorat a hlavne samej sval... (68 cm / 37 kg )

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 11:47
- Nahlásit

wami
Tý jo, tak teď nevím
25kg už mám zaplacenou, říkali mi, že se ve figuře zlepší a přitom tolik nesežere. Dávkováním se řídím orientačně, tj. stejně má o odměrku a spoustu dalších věcí víc. Ale kdybych ho nechala, tak se nažere k prasknutí! Je žravec!
S tím srovnáním u sportovců to je hezké, to by mě nenapadlo.
No tak to mám zas něco k přemýšlení...
Asi koupím štěněcí a ten již zakoupený pytel budu míchat. A pak uvidíme.

Zátěž - jasně že extrémní nebo vrcholovou nemá. Snad větší než "běžně". Nevím. Asi jak psala Nikita, akorát že navíc lítáme na běžkách a hodně ve sněhu po kopcích. Plus práce.

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:09
- Nahlásit

Ještě, teď se dívám na složení, tak activka tohle:
bílkoviny 31%, tuk 22%, vláknina 3%, vlhkost 10%, vápník 1,5%, fosfor 1,2%, glukosamin 400 mg, chondroitin 230 mg, betakaroten 5 mg, Omega 6 2,75%, Omega 3 0,3%, vitamín E (alfatokoferol) 170 mg, vitamín C 100 m.j., vitamín A 31000 m.j., lutein 4 mg, ME 4550 kcal, DE 4770 kcal.
¨
a puppyna tohle:
bílkoviny 30%, tuk 14%, vláknina 3%, vlhkost 10%, vápník 1,0%, fosfor 0,8%, glukosamin 248 mg, chondroitin 138 mg, betakaroten 7 mg, Omega 6 2,0%, Omega 3 0,4%, vitamín E (alfatokoferol) 105 mg, vitamín C 150 m.j., vitamín A 17000 m.j., L-karnitin 10 mg, ME 3940 kcal, DE 4150 kcal.

rony
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:13
- Nahlásit

Chtěla bych se Vás taky zeptat, můj pes teda si moc v granulích nelibuje, ale bohužel nic jiného mu nezbývá ze všeho ostatního měl průjmy a pak dlouho jsem hledala granule, které sice nemiluje, ale sní je. Po přečtení Vaších příspěvků ohledně jídla, teda zkouším vařit kuře s rýži, ale nevím jak přesně to upravit, co všechno mu tam přidat. a tak doufám, že nebudou žádné průjmy, předtím jsem totiž vařila těstoviny.
No a ještě jsem se chtěla zeptat když je mu 12 jestli bych měla přejít na seniorky, protože on fakt skoro vůbec nejí 12kg pytel už má druhý měsíc on má 30 kg je to kříženec ovčáka menšího vzrůstu tak nemám obavy z jeho přibírání spíš naopak.

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:18
- Nahlásit

wami
do třetice, Fitmin složení se mi zdá výborné, jaktože je tak levný???

pama
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:23
- Nahlásit

rony
Těstoviny úplně vynech, po těch psi průjem mají často. Jinak já dávám maso syrové a k tomu přimíchám co mi padne do ruky: různou zeleninu (teď v zimě jen rozmrazím, takže není studená, ale ani vařená), vařenou až rozvařenou rýži, namočené oves.vločky, kukuř.lupínka, cibuli, česnek, pórek, bazalku, žloutek, oliv.olej, sardinky, bílý jogurt, .... Zamíchám a servíruji.

wami
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:39
- Nahlásit

Terri
Ja zkusim odpovedet na vsechno najednou...
Rozdil mezi stenecima a aktivkou jak sama vidis je hlavne v tucich - zatezovka je uzpusobena pro obrovske vydavani energie, pokud se energie nevydava, uklada se do tukovych zasob. Vzhledove mozna teda fakt pribere, jestli toho sezere min, neumim posoudit... Osobne myslim, ze ne, prece neni rozdil mezi granulema takovy, jako u lidi mezi nadychanym pyre a haluskama (kolik snis ceho, nez jsi najedena, a ani tak to zas neni takovy rozdil ve mnozstvi, spis ve vaze jidla).

Bilkoviny - na me je 30% docela hodne, ja bych to psovi nedavala, snazim se drzet pod 25%, cim min tim lip - nevyuzite bilkoviny se vylucuji moci, zatezuje to ledviny... Ale jak rikam, vysvetleni k tomuhle si nepamatuju presne...

Jinak pokud mas psa aktivniho jak Nikita, tak myslim, ze je to bezna aktivita negaucoveho psa a tak by to melo asi vypadat normalne. Ja s Lumpem k tomu mam navic to pomerne caste tahani a taky chodime od mala na cvicak i na kousacky, a kdyz zrovna na venceni nelita za aportkama a netahame, tak aspon tancujem. A chodime toho taky spoustu, ale proste to neresim zatezovkou, o te budu premyslet mozna tak v dogtrekkingove sezone, kdy bude zhruba 1x/14dni extremni zatez ve forme dlouheho tahaciho vikendu... Ted to delam tak, ze kdyz si dame treba tech 7-8 kilaku na bezkach, tak dostane vecer o pulku vic masa...

A konecne k Fitminu - je tak levnej, protoze je ceskej. Sice vyrabeny v licenci Dibaq, ale porad vyrabeny u nas, z nasich surovin a nedovazi se odnikud jinud, cimz se ti cena docela srazi dolu...

wami
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:46
- Nahlásit

rony
Ono kazdymu psovi sedi neco jineho. Ja maso nevarim, syrovy mi proste pro masozravce prijde stravitelnejsi a vyzivnejsi. Ale obecne plati pravidlo, ze pokud krmis masem (a neobsahuje to moc kosti, jako treba kureci krky), tak jsou bobany mekci. Neni to prujem jako prujem, ten vypada jinak...

Musis proste vyzkouset - ja treba krmim syrovym masem, ale jsou psi, co maji problemy tohle stravit, jsou psi, co jsou tak zvykli na granule, ze jim trva tydny, nez se nauci travit neco jineho. A jsou psi, kteri maji nemocne zazivani a tem pak sedi akorat specialni granule...

Co se vareni tyka - jestli psu nesedi testoviny, tak mu je nevar. (Me treba mladsi pes temer netravi ryzi, takze u nas se moc nevari ta...) Doplnky a tak vsechno ti pekne napsala pama, ja jen dodam, ze ja mam jako prilohu k masu taky granule (aby byli psi zvykli, na vandry je to jednodussi) + kompletni prilohoviny, napr. Misa od Fitminu nebo Daffi (ryzovinova priloha s lusteninami), ty akorat rozmocim a pridam k masu. Tu a tam syrove vajicko, krapet oleje, syr,... A zeleninu.

Jeste jednou opakuju - podle meho kdyz psa zvyknes na maso, udelas nejlip. Ale nemusi to jit u vsech psu, pokud maji zdravotni problemy se zazivanim...

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:49
- Nahlásit

wami
Díky za odpověď.
No Purina má taky nad 25% bílkovin...
Hm...no tak my sežerem ten pytel zátěžovky, když už ho panička objednala a pak asi zvážíme všechna pro a proti a poohlédnem se po obchodech jak je Fitmin dostupný. Pak uvidíme jak bude mlaďoch prospívat.

Když přijedu z běžek, teda bez tahu , ale těch 7 km je to minimálně, tak taky dávám víc. Ale bobula otesánek sežere potom měsíčně víc než já a to už mám finančně problém táhnout. Takže prostě hledám co nejkvalitnější, ale levnější variantu

Ale můžu Ti říct, že jsme měli našeho prvního obřího pejsa na těch nejsprostějších granulích (protože jsem věděli houby a chovatel nám je doporučil) a hezčího dobře prospívajícího psa jsi neviděla...

wami
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:57
- Nahlásit

Terri
Ja netusim, kolik ma ktera znacka bilkovin, ja jen rikam, ze ja hledam ty pod 25%...

Jinak jak rikava moje kamaradka (a dlouho mi trvalo, nez jsem tomu rceni prisla na chut, nejprve me strasne stvalo, ale pak jsem to pochopila) - tvuj boj. Muzu poradit, ale nemam na hlave tri zlate vlasy a porad si myslim, ze kdyz lidi umi pouzivat selsky rozum, tak maji psy zdrave a v pohode, bez ohledu na to, cim krmi. Tak nebo tak - ty prece taky mas Zorrinka na mase, ne? No a jak kvalitni priloha (granule) k tomu bude, to uz je vlastne jen castecna otazka...

A mas pravdu - moje "sestricka" Bleska, jinak cistokrevny podvratak, byla cely zivot na varenych kroupach a zbytcich z domacnosti (granule fakt tehdy nebyly). Dozila se nadhernych 14 let, stale vitalni, bez zubniho kamene, s pouze 2 operacemi (hysterektomie a zpretrhane kloubni vazy)... Taky vyborne prospivala, byl to muj neuveritelne akcni gumidek... Jenze dneska toho vim vic, nez tehdy a mam jine nazory a moznosti, tak hledam pro sve momentalni pseky neco jineho, nez kroupy, proste to nejlepsi...

rony
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 13:05 - Změnil/a: rony
- Nahlásit

Díky moc za pomoc. To je právě náš případ s tou proklatou slinivkou, že nám nic nesedí, jen ty granule, ale že mi v poslední době příjde, že si jich pomalu ani nevšimne. Nutno říct, že má přístup k ním po celý den, mám je třeba schovat a dát mu je jen večer? Protože on jí stylem, že jak vidí , že se chystáme ven tak rychle nějaké granule do sebe hodí nebo jak se vrátí přítel z práce tak se hned vrhne do misky jakoby mu je měl sníst. Právě jak jste tu psali o tom FITMINU našla jsem, že taky mají něco pro citlivé trávení, tak že by pomohla třeba jen změna granulí, že by mu přestaly chutnat. Krmím K9, nikdo tu o nich moc nepsal tak ani neznám žádné názory ohledně tohoto krmení a pak to někdy prostřídám Pro Plan pro citlivé . Jsem z Karviné a zverimexy tady moc zásobené nejsou, alespoň co jsem viděla.

rony
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 13:11
- Nahlásit

pama
Děkuji za recept, uvidíme jak to dopadne. Musím mu něčím přijít na chuť.

pama
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 13:22
- Nahlásit

Ještě taky strouhám jablka, banány a syrové brambory - ty miluje. A zrovna včera se nemohl docpat hroznovým vínem.

rony
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 13:28
- Nahlásit

Topama
Vám fakt závidím jak Vám tak hezky všechno baštěj, ale slyšela jsem , že hroznový víno není moc dobrý pro pesana. Nejsem si tím jistá.

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 13:31
- Nahlásit

rony
to jsem slyšela taky a neboj jsou tu i vyjímky...náš nechce skoro nic a i když najdu granule co žere,vařený mu mezitím dávám,nebo moje matka...vaří nu třeba telecí a nám nee

wami
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 13:53
- Nahlásit

rony
Jeee, z Karvine...? Ja jsem ze Stonavy! (Akorat ted jsem vetsinu casu v Brne, s mladsim psem, nez dokoncim skolu.)

Tak v tom pripade: vyber si granule, jake jen chces. Treba ten Fitmin. Zajdi k Marianu Peterovi (zverimex u slezske univerzity, maly kramek, ale ma tam fakt uplne vsechno). A moooc pekne pana Petera popros, dej mu presne napsane, co chces (a treba pridej i tip, kdes na to prisla, v kterem netovem krame) - a on ti to objedna...
Ja takhle tahala z Brna Brita senior pro dedka, nez jsem si ho zacala objednavat tam, jednou mi dokonce krmeni zavez az k nam do baraku, kdyz mel cestu okolo!

A k citlivemu zazivani - to chce se peclive poradit s veterinarem. Dej mu ale najevo, ze nechces resit ty a ty granule,ale problem slinivky a nasledne prirodni dietu. Vetsina vetu je schopna k tomu neco rict (no i kdyz... Michejda a spol. jsou sice super chirurgove, ale moc toho nenamluvi... ).

wami
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 14:56
- Nahlásit

chvd
člověk má tuším 80% vjem okolí zrakem
No ted pletes hrusky s jabkama... Bavime se porad o chuti, ne o vnimani okoli! I u cloveka tvori 80% chuti cich. Jinymi slovy - kdyz jsi nemocny a mas rymu, temer vsechno jidlo je bez chuti...

amandaa
Člen
- Nahlásit

hehe inak ja som fakt chcela pocut nejake dobre/zle skusenosti s tymi granulami. a ono sa to tu akosi zacalo uberat uuuplne inym smerom) aaaaale aj tak dobre aspon uz viem ze vela bielkovin tiez nieje dobre

rony
Člen
- Nahlásit

wami
Konečně někdo z okolí. Ten krámek tam znám když jsem hledala ta "pravé" granulky vyzkoušeli jsme tehdy spolu toho hodně a hodně mi v tom poradil, ale jelikož ten můj nejedlík pořád vše odmítal tak už mi tam bylo trapné se chodit radit, protože jsem vlastně ani nvěděla co vlastně hledám. Pak mu zachutnale celkem ta K9 u které jsme zůstali dlouhou dobu a možná je na čase to změnit. Ohledně veter. oni ví celou dobu jaké s tím máme problémy a jediné co mi k tomu byli schopni říct bylo: Nepřemlsavát ho. Chodili jsme dlouhou dobu na injekce , užívali tabletky a ohledně krmení mi nikdy nic nedoporučil.

wami
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 14:59 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

amandaa
Bohuzel nevyhoda verejnych diskuzi, kdy se tema proste a jednoduse vyviji...

rony
Neboj, pana Petera neotravis, proste porad hledas, tak hledas... On co vi, poradi, pomuze, ja jinam pro veci pro psy nechodim (teda az na Brno, no... )

Jinak - kam chodis na veterinu? Ja premyslim, ze az budu doma natrvalo, tak zmenim veterinare - pry je naprosto vynikajici Mirek Vorisek (uz to jmeno! ), mel by mit ordinaci na Skolske za Albertem (mam i telefon, jestli chces)...

rony
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 15:08
- Nahlásit

wami
Taky jsem se nedávno o tom bavila s přítelem, že ho navštívíme, už jsem tam i jednou byla a taky slýchávám na něj chválu.

rony
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 15:16
- Nahlásit

chvd
Já ani přesně nevím, co sní máme a nic už na ní neberem. Jak jsme to zjistili( musela jsem sbírat týden výkaly, pak to šlo do nějaké laboratoře a zjistilo se , že má špatnou slinivku) Nic víc mi k tomu nebylo řečeno.Užívali jsme Pankrenolán( už ani nevím jak se to píše) je to asi 5 let zpátky a pak už jsem jen musela hlídat, co mu dávám jíst. Prostě jen suchou stravu. Kosti nedokáže strávit, pak se snaží je buď vyzvracet nebo se pak trápí a kňučí, když to má jít druhou stranou

daliva
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 15:49
- Nahlásit

amandaa
Hledáš-li vhodné granule pro psa, neuvažuj o značkách, ale o kritériích. Máš obří těžké plemeno, tak je výživa v období růstu (nejen) dost důležitá. Osobně postupuji takto (pouze můj osobní názor a zkušenost s molossy):
1/ nároky na složení - jak už jsem psala výše, méně bílkovin, méně tuků, vhodné jsou verze krmiv Large Breed Puppies (POZOR! ne všechna, např. již zmíněný RC Maxi a Giant!)
2/ kvalita - obecně platí, že superprémia by měla být kvalitnější vzhledem k použitým vstupním surovinám a způsobu zpracování. Bohužel asi nikdo z nás běžných spotřebitelů nemá možnosti a prostředky k tomu, aby ověřil, jak je to ve skutečnosti, takže jsme odkázání jen na deklarace výrobců (ostatně jako i u "lidských" potravin a dalšího spotřebního zboží). Osobně dávám přednost kanadským a americkým krmivům, protože mají přísnější normy (AAFCO), co se použití surovin a definic masových mouček týče. Samozřejmě, toto se odráží v ceně granulí, nelze však jednoznačně tvrdit, že co je drahé, je kvalitní..
3/ vitaminové a doplňkové přídavky k hotovým krmivům - veterináři i prodejci často tvrdí, že se nic přidávat nesmí, že už prémia/superprémia obsahují vše. Ne úplně - rozhodně bych nepřidávala umělé vitamínové preparáty s vápníkem, ale v období přezubování a rychlého růstu "doplňuji" vápník přirozenou cestou - tvaroh, sýr, jogurt, ovšem s mírou, spíš ve formě chuťovek než další extra porce jídla. Dále se na řadě LargeBreed produktů objevuje hláška o obsahu kloubní výživy (glukosamin, chondroitin) - ano, něco tam je a není to na škodu, ale spíš je to tím jen tak "pocukrováno" (obsah však z komerčních důvodů náležitě zdůrazněn v reklamních letácích). Proto správný vývoj kloubů a kostí podporuji preventivním podáváním Alavisu a přírodních zdrojů (sulc z vepř. nožek, chrupavky) aspoň do 1 roku (záleží na genetické zátěži po předcích - někdy i déle).
Jinak štěněcí granule dávám do 1-1,5 roku, pak přecházím na dospělé.

Snad ti tato "obecná pravidla" (znovu říkám, není to nic závazného) pomůžou se zorientovat. Sítem těch kritérií projde několik druhů krmiv a pak už se rozhodneš individuálně podle svého pejska, dostupnosti, financí apod.
Tak ať bernardýnek dobře roste.

jindriska
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 16:03
- Nahlásit

A jak je to se solí v granulované stravě? Slyšela jsem, že granule mívají v sobě dost soli. O značce, která je prý dost slaná je Acana. Neporadíte někdo, kolik je optimální hodnota soli, abych mohla překontrolovat, zda v danném krmivu je jí nadbytek či nedostatek? Mám psíka s nemocným srdíčkem a nechci mu ještě přitěžovat potravou. Děkuji.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání