Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / zase krmivo
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
amandaa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 10:29
- Nahlásit

ahojte, citala som tu a aj na inych strankach o granulach. uz som sa skoro rozhodla len potrebujem trosku vasich skusenosti. bud to bude acana alebo royal canin. vsetko dobre ot ychto znackach uz viem, skor by ma zaujimalo ci ma s nimi niekto zle skusenosti. bude to pre bernardina, tak ma zaujimaju nazory tych co maju velke plemena. ci to zatial vsetci psi zrali, a ci aj napriek tomu ze mali tieto krmiva mali problemi s klbami, to ma asi najviac zaujima. na acanu som nepocula zatial nic zle, ale na royal canin dost ludi hovorilo v zlom ale nepocula som nazor od toho kto tymto krmivom aj krmil. vdaka vam za odpovede

pajinka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 10:34
- Nahlásit

Royal Canin je superpremiovka, Acana je premiovka. Zakladni rozdil. Co se tyce Acany, dost podrazila a dala by se jiste sehnat kvalitnejsi premiovka za stejnou cenu. Mne pes Acanu odmital a po tom malu co snedl prujmoval. Ale znam lidi co ji krmi a psi jsou v pohode a jsou s ni spokojeni.

Zet
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:11
- Nahlásit

amandaa
Mno, Royal Canin je takový mercedes mezi krmivy. Kdo na něj má prachy, krmí s ním. Ale pro mě osobně je poměr cena / výkon dost nepříznivý. "Výkon" je výborný, "cena" astronomická Ale pokud ho skutečně chceš pejskovi dopřát, můžeš si být jistá, že něco lepšího už těžko najdeš

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:14 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

no nevím, mercedes? není tam nějaký chemický konzervant či co?

suesie
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:26
- Nahlásit

Já taky nesouhlasím s tím, že je Royal canine mercedes, jsou mnohem lepší superprémiovky.

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:29
- Nahlásit

amandaa
já krmím Acanou dva psy,jeden je dokonce alergik a naprostá spokojenost,takže můžu jen doporučit.Ale každý pes je individualita a chce to vyzkoušet.Vím,že o royalu se občas říká,že štěnda velkých plemen po něm moc rychle rostou.

Zet
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:39
- Nahlásit

suesie
jsou mnohem lepší superprémiovky
Které?
Mě napadá maximálně Hill's. Já osobně krmím Eukanubou, neb má pro chovatele příznivé ceny a dodává krmivo až do domu, ale osobně jsem se vždycky domnívala, že Royal Canin je o něco lepší. Nicméně s Eukanubou mám jenom dobré zkušenosti

suesie
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:43
- Nahlásit

Zet
No já jsem na Royal slyšela snad jen to nejhorší. Taky jsem jím chtěla krmit, ale radši jsem si to zavčasu rozmyslela.
Mnohem lepší je určitě Eagle pack a ANF.
Navíc když se koukneš na složení dospěláckýho RC třeba medium, tak mají maso až na 3. místě což nemájí ani ty nejlevnější granule ze supermarketu (ty ho maj na 2.)

Ardi
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:48
- Nahlásit

Já krmím feňulku španělským Satisfaction a zatím spokojenost na obou stranách.Přešli jsme na něj z Puriny, protože ji přestala baštit.

suesie
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:51
- Nahlásit

Ardi
A jakýho máš pejska? jak starýho?

Endy
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:00
- Nahlásit

Pokud se rozhoduješ mezi Acanou a Royalkou,tak je Royalka jednoznačně lepší.Stačí si podrobně přečíst složení krmiv.

suesie
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:01
- Nahlásit

Endy
Ale to je přece jasný, když je Acana prémiovka a Royal canin superprémiovka.

Zet
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:06
- Nahlásit

suesie
Navíc když se koukneš na složení dospěláckýho RC třeba medium, tak mají maso až na 3. místě
Na tom mi nepřijde nic tak hrozného, vzhledem k tomu, že to je opravdu maso a stojí hned za kukuřicí a kukuřičnou moučkou, jakožto kvalitním zdrojem energie a vlákniny. A kromě toho jsem mrkla na složení a Royal Canin neobsahuje žádné moučky ... především rybí, které by do krmiva dotovaly bílkoviny na úkor "masa", což je pro mě pozitivum. To složení se mi zdá naprosto ideální pro dospělého psa, který již nemá tak velké potřebu bílkovin (maso) jako rostoucí dorostenci

Zet
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:10
- Nahlásit

suesie
Jo a ještě k tomu Eagle packu: Tohle je aktuální informace? : Omlováme se všem našim zákazníkům za výpadek krmiv Eagle Pack, ke kterému právě došlo. Tento výpadek je bohužel dlouhodobější a týká se celé České Republiky. (Zdroj: http://www.eaglepack.cz/)

Terri
Člen
- Nahlásit

My máme Purinu ProPlan, ale štěník ji sežere do 3 týdnů s víc než maximem denní dávky (4 odměrky) a je hubený. Takže to leze i hodně do peněz.
Přecházíme na Acanu Activ.

dorfa
Člen
- Nahlásit

Mám doma jak Royal tak Hills.Krmím ale vařeným.Granule tvoří asi tak 10%-20% krmné dávky.To že se psovi nemá střídat krmení granulemi a vařenou stravou je jen obchodní kec.Mají strach aby náhodou pejsek nepřestal průmyslově vyráběné žrádlo baštit a páníček už další pytel těch zaručeně nejlepších granulí nekoupí. To, že krmení jenom granulemi je to nejlepší pro psa (ze zdravotního hlediska) je další kec.Žádný tvor na zemi není živ jen z dehydrované stravy.Nikdo mě nepřesvědčí že maso, rýže,zelenina atd., zpracované do granule je lepší než tyto komodity sami o sobě nezpracované čerství tak jak to jíme mi páníčkové. Prostě granule není to nejlepší co mohu svému miláčkovi dopřát. Je to jednoznačně ekonomicky výhodné pro firmy, které se výrobou zabývají a pro velkochovatele. V zemědělství už se nám kravičky taky moc nepasou a baští granule, a kam až ta zdravá granule kravičky dovedla ….k šílenství….Ha, ha, ha. Chce to zdraví rozum a nepodlehnout pohodlnosti při krmení a bombastickým reklamám

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:15
- Nahlásit

Já musím trošku souhlasit s doufrou, taky bych nebyla šťastná, kdybych celý život jedla jen sušené "cosi"...a proto přestože dáváme Proplanku, sem tam přilepším masem s rýží a zeleninou, filém nebo ji do granulí přidám nějakou tu konzervu. Sice jsem už slyšela (a hodně se tu o tom i psalo), že jakýmkoliv přidáním něčeho dalšího do granulí se psovi zatěžuje trávící systém, ale já si taky myslím, že je to hodně nadsazený.

pajinka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:15
- Nahlásit

Sestrenice krmi Royalem jezevcandu a ty granulky ji suprove vyhovujou. Drubezi maso je tam na prvnim miste, apropos cloveka by nemelo zajimat co je na prvnim ci druhem miste, ale jak pes na granulich prospiva...

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:16
- Nahlásit

S dorfou...

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:19
- Nahlásit

A nejen na granulích.. Pes u babičky v životě granule neviděli, k snídani dostane chleba s paštikou nebo sýrem, přes den mu sem tam spadne do huby nějakej ten salámek a večer dostane pajšl nebo vařený kůže a jak prospívá!!!

pajinka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:21
- Nahlásit

Sysko, to je dalsi vec, znam spoustu psu, co se na vesnicky strave dozili 14, 15 let a i ve stari se tesili dobry kondici...

pajinka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:23
- Nahlásit

A jen pro upresneni, vesnickou stravou myslim chleba namazanej vsim moznym, zalitej vodou, mlikem, konzervy vseho druhu. kosti, veskery zbytky od jidel...

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:24
- Nahlásit

pajinka
Je to pravda. Naše bábí měla spoustu psů a vždycky je krmila takto, když nebylo co, usmažila psovi vajíčka, do toho zamíchala chleba a bylo. Nebo kolínka s vajíčkem, chleba se sádlem....cokoliv. V životě jim do toho nepřidala zeleninu. Tím nechci říct, že by pro mě byla v tímto vzorem, ale...

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:26
- Nahlásit

Jako u nás....když jsem byla na návštěvě u našich, nějak jsem si pospala (babča pro ni ráno přišla, že ji dá vyčůrat) a když jsem potom přišla za nima, Tesinka s dědou vesele snídala chleba se sýrem... A samozřejmostí u nich je, že když děda obědvá, nechá vždycky něco na talíři pejskům...

orisek
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:29
- Nahlásit

Také řeším delší dobu, čím krmit. Odpovědí je opravdu spousta- granule - vařená strava - konzervy. Musím se přiznat, že když můžu, tak vařím. Zrovna teď mám i štěňátka, takže opravdu VYVAŘUJI každý den. Jinak dřív jsem fence dávala masové konzervy /když nebyl čas/ a jinak jsem vařila. Granule jsem zkoušela různé, ale nikdy z nich nadšená nebyla, snědla je opravdu.....až měla velký hlad a nic jiného nebylo.

amandaa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:30
- Nahlásit

diky moc za postrehy. anf som tiez pozerala ale nemaju tam specialne krmivo pre velmi velke plemena. mne ide hlavne o to ze tie psi mavaju problemy s nohami a tomu chcem predist. neviem si predstavit ze mi ho budu musiet v 3-5 rokoch koli tomu utratit, takze fakt mi zalezi na tom aby hlavne vo vyvojii dostal to co potrebuje´. uz som mala predtym velke plemeno a krmili sme ho hlavne tvarohom, vajickami a vselijakymi prostriedkami na klby, ale moc mu to nechutilo, ked uz kriticke obdobie bolo za nami bolo lepsie, nechcem teraz spravit tu istu chybu a davat donho vselijake pripravky co ani nechutia. a mate este niekto zle skusenosti s tymito krmivami??? teraz som este pozerala to satisfaction, to by mohlo byt tiez dobre. experimentovat mozem neskor aku ma srts ake zuby, to sa da aj neskor ale ak pokazim cosi ked rastie uz sa nebude dat dalej experimentovat, preto sa pytam ci ma niekto aj zle skusenosti. inak fakt diky, aspon viem ze s tymito krmivami moc nepokazim

zuzka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:39
- Nahlásit

amandaa
už jsem to tu někam psala, krmila jsem acanou asi půl roku. pesina prospívala dobře, ale když podražili, řekla jsem si za stejnou cenu něco lepšího, a začali jsme krmit ProFormance,
změna k lepšímu je zřetelná, jestli předtím měla srst lesklou, teď ji má superlesklou, všiml si i manžel.
Takže acana nebude špatná, ale rozdíl premium x superpremium není jen marketingový tah

Anu
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:57
- Nahlásit

Můj pes dlouho žádné granule nevzal do huby ani když jsem je zalila hovězím vývarem. Byla jsem neštastná a odkázaná na konzervi,které nebyli nic moc a pes po nich měl pravidelně průjem. Koupila jsem z posledního zoufalstí Purinu ProPlan-nic lepšího v našem pidi obchůdku nemaj- a pes se po ní mohl utlouct-nadšení odpadlo-nic méně srst se do 2dnů rapidně zlepšila,výkali suché,menší. Tak mu kupuji maso a trochu mu vždy do granulí dám a je spokojenost. Ochucené pravým masem-zalité vývarem a snad i dobře stravitelné.Neumím si představit každý den nasypat jen misku granulí a nic víc. Chtěla jsem zkusit ten Roal ale u nás není šance ho sehnat.

Verca
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 13:00
- Nahlásit

Nevím, ale "známá", která má zverimex je chovatelkou a má 6 psů (2 faraony, 1 siciláka, dogu, 2 špice) a krmí jen Royalkama a jsou překrásní a zdraví, vyhrávají vystávy... Já jsem jimi taky krmila, ale přešla jsem na Purinu, protože více prckovi chutná.

dorfa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 13:04
- Nahlásit

pajinka, Syska díky, správné postřehy.Vesničtí voříšci, jak všichni na ně myslíme a říkáme si jak je to možné, že jsou tak odolný a zdraví.No ono to nebude tak složité. Kromě toho, že v dospělce tam přežil vždycky ten nejsilnější jedinec a to bez pomoci člověka (žádná pomoc při porodu, žádné dokrmování kašičkou, atd.), tak ta domácí strava od babičky a vše co prostě zbylo od stolu , hodně pobytu na čerstvém vzduchu to všechno udělá hodně. Myslím, že to nechce s ničím moc přehánět a řídit se zdravým rozumem.Smůla je, že nikdo (žádná vet. fakulta) neudělá seriozní výzkum jak se zlepšilo zdraví pejsků po tom co byli celý život jen na dehydrované stravě.Chovám psy už 25 let, a nikdy jsem ve svém okolí neviděla tolik diagnostikované rakoviny u psů, jako poslední roky. A myslím si, že ta nepřirozená strava na to má jednoznačně vliv.Granule mi nikdy nemůže příznivě ovlivnit imunitní systém spíš ho nadměrně a zbytečně zatěžovat.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání