Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 594 . 595 . 596 . 597 . 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 09:07
- Nahlásit

kachna_
ja si rikala

tak doufam, ze stul bude paradni a vysoky tatry budu zavidet

a teda skvely, ze si luca i zalyzuje

Fajka
to asi jo, asi ta urednicina a zarizovani kolem toho je dost moloch

Maya
a musi se nezalivat?

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 10:48
- Nahlásit

cernej caj
No rikala denyky prosinec leden nezalejvat, aby vykvetla
Asi holt nebudu velkopestitel poustnich ruzi

Jakoze v praci celkove napikacu, tak mi alespon pridali jak mi ted prislo mailem, asi posledni zachvech nez nas tady vsechny vyrazej na dlazbu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 10:49
- Nahlásit

Maya
a tak to se taky hodi

birma
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 12:26
- Nahlásit

Xerxová
na stranu druhou - ty jsi tu krásu viděla - i proto chodíš. No a ve vzpomínkách tobě zůstane - jen my ostatní máme smůlu...
já jsem trochu dement, ty fotky na oživení vzpomínek potřebuju. Ale nadělám prt, holt budem muset zase vyrazit...

cernej caj
paradni fotky, tam muselo byt nadherne
tam je vždycky nádherně fakt to tam miluju někdy si tam můžem naplánovat třeba čundr, třeba na prodlouženej víkend

Xerxová
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 12:34
- Nahlásit

kachnato dááávno neplatí, že vždy pouze půlroční karanténa... Už v 2006 platilo, že půlroku před odjezdem musí proběhnout test na vzteklinové protilátky v krvi. (půlroku proto, že ty protilátky jsou buď z nákazy - ale půlroku pes nepřežije a nebo z očkování) Takže se nedalo odjet "narychlo". Ale test se dělal jen jednou - pak pokud se dodržovalo očkovací schema (víceleté vakcíny jim nevadí) tak to šlo. 2006 jsme tam chtěli jet s Xerdou - a on umřel dva týdny před odjezdem...

Betce jsem nechali v roce 2009 odebrat krev (veterimářka poslala krev do výzkumáku do Prahy - schválený anglickou stranou) , z Prahy jsme dostali obratem papír o hladině protilátek a pak už těsně před odjezdem nechat "úředně s razítkem" odčervit a odklíšťovat (prostředky, které uznává Británie). U tunelu na francouzské straně je nonstop britský veterinární úředník - zaplatíš, přečteš si čip na psovi (aby se nestresoval) , paní překoukla psí pas a bylo to hned... Dostali jsme papír, že pes prošel do Británie legálně (a pokud papír ztratíme, je v "systému") U výjezdu žádná kontrola - jen na vstupu.
Nyní už žádný test protilátek není potřeba - jen řádně vyplněný pas, řádné očkování na vzteklinu, očipovaný pes a to "orazítkované" odčervení a odklíštění - ale to veterinářka naše přesně ví, jaké látky použít...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 12:39
- Nahlásit

birma
ja uz letos do stredohori asi pojedu, takze uvidime, jak to bude. zatim mam nachozeno 0 a v pristich tydnech pridam 0, takze to bude vesely

jinak to mam stejne, ty fotky mi dost pomahaji

Xerxová
tak to je paradni rychlovka
vim, kdyz sme nekdy pred 20. lety jeli s nasi prvni selmickou do chorvatska, ze maminka musela vyrizovat neco k psovi, je fajn, ze dneska je to v ramci eu skoro banalitka a i do dalsich zemi mnohem pohodovejsi

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 14:04
- Nahlásit

Tohle vypada na zajimavej mobil a stoji stejne jako ten muj kram ci s wifinou vydrzi pul dne

http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=393479&sId= &mId=

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 14:15
- Nahlásit

Koukam cinabi za ten mobil chtej 3 tisice, to snad i nem buduvi uvazovat, bez cestiny bych se snad obesla, akorat je blby ze asin nema lte

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 14:38
- Nahlásit

Maya
pekny

proc by nemel mit lte? ja to pak prozkoumam vic

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 15:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Omlouvám se holky, hodím odpověď pro Kristýn k vám, ať to tam nezasírám, dík
cernej caj
s vychovou ti pomuze worick - Woruška? To torpédo? To sotva, ten by ho právě naučil jenom kraviny Když přišel Worka, Berrynek už byl skoro dva měsíce doma a už všechno uměl, tedy jak to u nás chodí, co může a co ne, sedni, lehni, chůzi na vodítku..A Worka opakoval, všechno se učil i odkoukáním od něj. Takhle opačně, když Worka neumí držet se paničky, ani na vodítku vůbec nevím, jak bych to s ním naučila druhého pejska. Vím, že většina mi tu napíše, že se to musí druhý pejsek učit sám, samostatně, ale já bych je nedokázala rozdělit a jít někam učit toho druhého. Ten měsíc, kdy už Berunek dlouhé prochajdy nezvládal a museli jsme chodit s každým zvlášť byl pro mně(a pro Berrynka právě taky) psychické peklo. Ještě teď je mi z toho nanic, když si na to vzpomenu Workovi to bylo skoro jedno, ale Berry se nechtěl hnout, pořád čekal, že tam kam my, půjde i Worick ...a nakonec je ,,tam" sám, bez nás...chudinka malá

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 19:05
- Nahlásit

worick
si myslím, že když Workovi je to jedno, že nejde, tak štěně by tak bylo naučený odmala, že chodí s tebou samu, že by mu to taky bylo jedno

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 21:39
- Nahlásit

kachna_
Užiju si tejden bez vození do školky a školy.
Uzivej, nevstavani, relaxuj, co to pujde, zcela zaslouzene.
VE středu budeme mít stůl.
Jestli ten, jak si onehdy achala, tak nadhera! Sak je vas jak psu.
Co Lucijas dneska a lyzovando grando? Libilo?
Xerxová
béééé - pravidelně jsme byli na klubovce (poprvé 1995). Málokdy jsme vystavovali - ale očumovali jsme tam rádi. Až na jedinou výjimku byla vždy na konci prázdnin - a letos ji pošoupli na půlku září. Kde budeme v té době ?? Ano - na dovolené...
Jej, tak to naprdne. Na jednu stranu... Na stranu druhou to je jasny, budu straslivacky zavidet.
denyk
Ahoj enyky denyky, Bukvicce sem uz sice prala, ale este jednou vse nej, at je furt takovej krasne bukvickovatej. At nejmin este dalsi sedmiletku zvladne - coz pri pohledu a zpravach od Esusky ohledne bububu nebude asi problem. A smutnej dnesek je za tebou, tak si radne ozirate huby, doufam.

Dneska chybi RrrumoBubkovaty hlaseni, snad jsou v paratku. A vlastne, cucim na datuma a Troldidlu je dneska 10 mesicu? Nene, je to mimi.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 22:02 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 22:21 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 22:26
- Nahlásit

cernej caj
Huf. Uprimnou soustrast a hodne sil vam vsem...

Fajka
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2016 22:30
- Nahlásit

Je mi to strašně moc líto ...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2016 06:16
- Nahlásit

diky holky... byla s celou rodinou, vsichni sme byli vcera doma, kdyz odesla a svym zpusobem su mnohem radsi, nez kdybych byla treba v praci...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2016 06:44
- Nahlásit

čaj upřímnou soustrast. Drž se. A je dobře, že jste byli s ní

worick
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2016 07:51
- Nahlásit

cernej caj
pro boha svatého Kristýn co se stalo?? Jestli zvládáš, pošli mail klidně....Já už vás tu nečtu, vlezla jsem jen dát tu odpověď a dneska místo nějaké reakce tohle

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2016 08:11
- Nahlásit

cernej caj
čajíku upřímnou soustrast a hodně sil vám všem

birma
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2016 08:14
- Nahlásit

cernej caj
Upřímnou soustrast. Je moc dobře, že jste tam všichni byli - pro ni i pro vás.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2016 08:19
- Nahlásit

cernej caj
Je mi to lito, uprimnou soustrast, drzte se vsichni cela rodina

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2016 08:58
- Nahlásit

diky holky

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2016 09:59
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Jak se mají BuboRumíčci majne líbe Kindr? No jak? No jako páni se mají, jako páni. V neděli se jeli podívat na chaloupku. Bubi byla velmi radostná, protože na chaloupce to má Bubi moooc ráda. A ještě radostnější byla když každej dostali pěkně na žvejkání prasečí ouško. A pak ešče druhý!! Bubi byla Blažena a pěkně distinguovaně si ho žvýkala, ovšem ...Rumíček.... lítal s uchem po zahradě jako blásen, pak ho dvakrát přežvejknul a vdechnul a bylo. Hezky se naučil obíhat ten náš obří pozemek, kdy já mu na jednom konci zahrady přehodím balonek přes plot, on musí letět jako šííílenec celou obří zahradou, vystřelit z branky na louku, celou zahradu oběhnout a dopadnout balonek a letět zase jako šílenec zpátky. Pěkně se nám unavil hošíček, pěkně . Tohle je výhoda rozlehlých polností, které máme. že se tam udře nejen člověk - kterej hrabe listí jako blásen, ale i péf. Chalupa pro tentokrát kupodivu v pořádku, tak snad se zadaří i dál, aby nás nikdo nevykradl. A fčéra jsme si s BuboRumíčkama dali intelektuální večer. Nejdřív pracůvali s ručníkama - moc pěkně je umějí rolovat, pak se hezky učili otvírat krabičku od vajíček, pak hledali kousilínky sýra v platech od vajíček, pak hledali ve svých plastových krabicích a navrch dostali oba každý ježka v kleci aneb - jak si asi tak poradí pejsek s tím, že v malé plastové kostce je na dně kousek sýra a na tom leží korkový špunt, jak ho asi pejsek vyndá?? A vyndááá, sou žiškovní.A pak šli pejsci cípnout a Koláče vařit poblifku a doděla článek, kterej muselo Koláče večír poslat. A taky bylo žiškovný Koláče, páč to pěkně dalo dohromady a odeslalo, mohlo pak jít s čistým svědomím do péři. Aby ráno nechtělo vůbec vstávat. Ale vůbec teda. Už mi z tý ranní tmy dost hrabe. A ještě je teď období špinavejch psů, kdy se na ulici válí a dlouho válet bude posyp, z kterýho je bordel ať je sucho (sypkej prášek typu uhel) a nebo mokro (kdy si čokle přinesou na tlapkách a pupku mour ve formě bahnaaaaa,) a hned má člověk doma bordel a vytírá a vytírá

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2016 10:08
- Nahlásit

cernej caj

čajdo, čajdíku - je mi to hrozně moc líto, a je mi líto, že v takovou chvíli člověk nemůže nijak pomoc ničím jiným, než slovama.Moc se držte. jediný co člověku může trochu pomoct je to, že toho, kdo odešel už dál nic netrápí, utekl od bolesti a trápení,který tady zůstalo pro nás. Moc na Tebe myslím a posílám aspoň trochu síly takhle na dálku. Když budeš potřebovat, jsme tady.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2016 10:16
- Nahlásit

Maya
já se asi blbě vyjádřila: Workovi by určitě nebylo jedno, že by zůstal doma, to bych se i dost obávala toho, že by využil některou ze stávajících děr v plotě a utekl za náma. Ne, Worka nikdy nezůstal doma a šel jen Berrynek. Jen jsme třeba šli kousek za Tomem a Workou, oni nám brzy utekli(když Berunka už nemohl rychle) a my jsme to za chvilku otočili a šli zpátky. To se ještě dalo, protože Berry poznal, že by to nedal. Ale horší bylo, když Tom šel s Workou směrem k vedlejší vesnici a my s Berrym pomalu k nám do pekárny na rohlíky. To se mi zasekl 20m od baráku a pořád se vracel na cestu, že půjdem za nima a nebo každých 20m stál a čekal, kdy přiběhne Worka. Woriček se taky vracel pro nás, ale pak pochopil, že on jde tu lepší(lítací) trasu. On si nás víceméně nevšímal na společných prochajdách, to mu bylo jedno, že vzadu za ním, šlapem my s Berrynkem. Když bylo Berrunkovi už hodně nedobře, šla jsem jen s Workou a Tom si vzal Berryho do baráku, aby mu to nebylo tak líto. Ale viděla jsem, že tohle ho zabíjí možná víc, než ta nemoc. Berry beze mne nedal ani krok...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2016 10:23
- Nahlásit

petrak
ja vim, dekuju

buborumicci sou skvely, je dobre, ze ste si tak uzili vikend

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2016 10:28
- Nahlásit

worick

aby tyhle situace nenastávaly - k tomu vede to, že s každým psem pracuju odděleně, oba zvykám na to, že je normální to, že jde ven jen jeden a druhý je doma sám, pak je prohodím. Nebo jdu s oběma, jednoho vrátím. Jeden spí v předsíni, druhý v kuchyni, jindy to prohodím. Aby byli zvyklí fungovat i jeden bez druhého a nebyla to pro ně pak taková řacha, když nastane situace, že musí být oddělení (nemoc, hárání), nebo zůstanou samotní. V té druhé situaci - ne že by to pomohlo dokonale, toho jsem si vědoma, ale není to pak až taková rána. Je o něco menší.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2016 10:33
- Nahlásit

cernej caj

ráda bych nějak podržela víc, jen bohužel člověk nemá jiný možnosti, než ty slova. každopádně majly máš, někdy člověk potřebuje hodit řeč s někým mimo úzký okruh rodiny, s někým kdo je trochu dál - jsme tu, všechny. Jestli to půjde (dovolí-li situace, koleno, psi) vyraž na nějaký výlet do ven, ať si můžeš v klidu pobejt sama se sebou.

ze ste si tak uzili vikend
hlavně čoklidi, já jsem z hrabání celá zmožená. Museli jsme to vyrhabat naráz, protože před podzimem jsme tam díky chorobám nebyli. Úpolíny už mají připravený žlutý kvítky, vylezly sněženky.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2016 11:44
- Nahlásit

petrak
ja vim, ja su rada, ze vas vsechny mam dekuju, dneska resime lidi a su na mobilu celej den, takze su rada ze vybec neco ctu...

a zada dobry? nezruinovalo te to?

<< 1 ... 594 . 595 . 596 . 597 . 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání