| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 12:00 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
birma
A pak jim ji tuším sebral, že si ji vezme do smečky a najde jí vhodnější majitele.
To si děláš prdel! Dement
proč? fakt myslíš,že pokud byly věci až tak daleko jak píše walda (já nevim,neumim anglicky abych mohla někde bádat),že byla nějaká cesta zpátky? to si fakt nemyslim..ostatně spousta lidí tady taky ne,ale to se jedná o jiné lidi a jiné psy =D,tam titíž lidé uznávají,že pro všechny zůčastněný je to to nejlepší jelikož majitelé na to prostě nemaj..snad nemusim hledat příklady..
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 12:05 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
davidkova renata
On je rozdíl, jestli na to nemaj, protože jim jen nikdo neukázal, jak na to, takže k tomu přistupují od začátku blbě čistě z neznalosti; nebo jestli opravdu fyzicky ani psychicky nemaj na toho konkrétního psa/plemeno. Zrovna u téhle labradorky si myslím, že by to možná zvládnout šlo (možná říkám proto, že vycházím jen z televizního pořadu, ne z živého kontaktu), pokud by s majiteli někdo skutečně trpělivě a dlouhodobě pracoval na komplet celé jejich komunikaci se psem, místo nějakých nesmyslných kung-fu zákroků u misky. Labrador není nezvládnutý kavkazák, co člověku urve půl ksichtu - i na tom videu bylo vidět, že fena hryzla, až když fakt musela, a že to nebylo s úmyslem vážně zranit.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 12:09
- Nahlásit
davidkova renata
já tu nechci dělat tiskovýho mluvčího předpokládám, že se birma vyjádří sama, ale já jsem tu její reakci vnímla tak, že to celý v podstatě tímhle vyhrotil tak, až pes musel změnil domov.
(bráno z pohledu toho momentu, že pes změní domov, jako zázemí a tak)
Určitě je lepší, když majitelé situaci nezvládají, aby se tomu psu našel někdo, kdo to s ním bude zvládat, protože oni to nedokážou a pes by skončil na injekci. Ale je blbý, že proto, že majitelé neví, jak se ke psu chovat a nějaked další šikula to celý ještě podělá do většího kšá, tak díky nim ten pes musí projít touhle změnou (myšleno odchod z domova- ten pes to nevmíná v ten moment, jako přechod k lepšímu- pokud k němu nakonec dojde). Že by se dalo očekávat, že když to maestro takhle posunul ještě víc a přitom jsou ty cesty, jak psa dovést k jinému chování, že si dá sakra záležet, aby psu ten život zase narovnal.
Takhle jsem vnímla tu birmy reakci já. Ale třebas to je jinak.
A proč to píšu- ? No tak nějak v rámci tý debaty, páč si myslím, že když někdo něco podělá, měl by to taky co nejlépe zase narovnat. Zvlášť, když se tedy prezentuju jako odborník.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 12:21
- Nahlásit
lidi neblbněte .)) sami víte,že někomu nepomůže ani když mu to někdo znalej a schopnej ukáže 100krát a dobře ..pokud je to tak jak je psáno,ta čuba byla rozjetá jak lokomotiva,to se nestane ze dne na den a zničeho nic,to je celej komplex špatnýho přístupu a pes s takovejma projevama..kolik asi má šancí tam u nich?? to že anonouma má pocit,že by to i zvládla je sice fajn a nakonec to může bejt i pravda(nakonec esi je tak znalá musí jí bejt jasný,že ona sama by se do týhle situace vůůbec neměla dostat zkurvit takhle svýho psa),ale to přece neznamená,že to automaticky zvládne i nekdo jinej..natobene když dokázal todle trpět psovi..když 2 dělají totéž,neni to totéž
nehodnotim ted to video,je mne krapet rožčarovala reakce birmy,která m,á jindy pro stejný situace kupodivu pochopení a najednou je dotyčný dement pro změnu
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 12:26 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
davidkova renata
Dobře, tak předpokládejme, že máš pravdu, že tihle majitelé by to opravdu neměli šanci zvládnout a jediné řešení bylo najít jiné majitele. V tom případě byly ale ty kung-fu tanečky u misky naprosto zbytečné divadlo, které celý problém jen zhoršilo. A to, že jim čubu tímhle tyátrem rozložil, odjel a nechal jim ji šest týdnů bez pomoci na krku, navíc když v domácnosti bylo batole, byla prasárna největší.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 12:28
- Nahlásit
davidkova renata
idi neblbněte .)) sami víte,že někomu nepomůže ani když mu to někdo znalej a schopnej ukáže 100krát a dobře
dyť jo, dyť jo, dyť jo, to bez pochyby!!! Taky jsem to tam napsala. Jen jsem psala, jak vnímám tu birmy reakci. De facto je to povzdechnutí. Si myslím. A to povzdechnutí je tam v tom kontextu toho "mistrovství" .
ONo - pokud by někdo měl v hlavě víc než naděláno, tak tohle vůbec mezi lidi nepůjde, protože si uvědomí všechno to, co tady bylo řečeno - tím myšleno úplně všema. A uvědomí si, že tím dává špatnej návod - i kdybych vzala v potaz "Jen" tu nedotaženost. Ale - to by muselo jít v prvé řadě o to zvíře a o to, aby se lidi naučili se zvířaty zacházet.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 12:39
- Nahlásit
otocim to - mozna to tu nekde je na foru dejmeztomu mam vychozi situaci "tlama v misce/neco zere" priblizi se clovek a uz ukazuje zuby. jak udelat, aby na nej nestartila? (pomineme li, ze by ji treba u jidla nemel rusit, ale treba by nevim zrala neco, co nesmi)
nebo sem nepochopila, o co v tom videu melo jit - melo jit o to, jak jim ukaze, ze na nej nebude u misky vyjizdet, kdyz se k ni priblizi? nebo ten pes mel i jiny projevy, nejen u zrani?
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 12:48
- Nahlásit
cernej caj
dejmeztomu mam vychozi situaci "tlama v misce/neco zere" priblizi se clovek a uz ukazuje zuby. jak udelat, aby na nej nestartila?
Velmi ve zkratce, podle konkrétní situace by se dalo použít něco (nebo postupně všechno) z následujících možností, pochopitelně ne každá je vhodná vždycky a pro všechny:
Dát do misky jen trochu jídla a jak dožere, tak přihazovat. Nejdřív zdálky (kde pes ještě nestartí) a pak postupně jít blíž a blíž.
Až pes dožere, přijít, vzít misku a vyměnit za dobrotu. Postupně přicházet při posledním soustu, předposledním... vždycky počkat u misky, až dožere, a zase vyměnit za pamlsek.
Dát psu do misky něco nepříliš chutného a když žere, tak přidávat něco super.
Neodcházet od misky, ale po položení na zem zůstat u ní a pořád ji přidržovat rukou - tím ji pes nevnímá tolik jako "svoji". A zase u toho přidávat do misky dobroty.
Apod., prostě naučit psa, že přítomnost člověka u misky není nebezpečí, ale fajn věc.
No a hlavně zapracovat celkově na svém klidu, jasnosti a jednoznačnosti své komunikace ke psu a naučit se svého psa číst.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 12:55
- Nahlásit
davidkova renata
Ano, nejsem proti změně majitele, pokud je jasný, že ten nemá na to pod odborným vedením situaci zvládnout.
Co mi vadí je následující - pokud to vyhodnotil tak, že majitelé tohle nedají, proc vůbec něco dělal? Mohl ji sbalit a odvézt hned, jak její chovaní viděl, říct jim, že kombinace oni a ona dohromady nepůjde, oni by mu to uvěřili a šmitec.
Přijde mi ale značně nefér a sprostý (pokud je to tak, jak píše impact - čímž ji nechci nijak podezírat, prostě předesílám, že vycházím z toho, co tu napsala) to zvíře domrvit, nechat s nim ty lidi několik týdnů bez pomoci a následně se objevit a odvézt si ho. Už jenom na to, že to celý zhoršil (což mu muselo bejt jasný), měl reagovat ihned - zajistit odvoz čuby hned, zajistit někoho, kdo teda bude s čubou v rodině dal pracovat nebo vymyslet jiný řešení. Ale nechat to zvíře po vlastnim zákroku jestě nebezpečnější u těch lidí a na pár tejdnů se ztratit, považuju minimálně za neprofesionální.
Ale musim říct, že mě těší, že tě moje reakce může rozčarovat, neb to znamená, že o mě nemáš tak nízký mínění, jak jsem si myslela
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 13:28
- Nahlásit
birma
jo s tim celkem souhlasim,,měl se na to vy*rat..některý věci fungovat nemůžou prostě s jistejma lidma
Ale musim říct, že mě těší, že tě moje reakce může rozčarovat, neb to znamená, že o mě nemáš tak nízký mínění, jak jsem si myslela
škoda,že to neplatí i vobráceně
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 13:34 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Hele, možná se na to podívejte na celý:
Prní část
Duhá část
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 13:41
- Nahlásit
tady sem to nasla s vysvetlivkama, i pro nas pomaly trotly, kde popisujou asi +/- situaci detailneji (jen to kratky video)
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 13:45
- Nahlásit
Walda
Viděla jsem, děkuji, znovu zvracet nepotřebuju. Odpovíš mi na mé otázky?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 13:50
- Nahlásit
Walda
hele proč na ní dou s tou trubkou? já neumim cize ,takže dost dobře nevim kde to jako celý začlo..sem teprve v půlce,ale popravdě nelíbí se mi jejich přístup..proč tohle dělat? proč nenechat čokla normálně v klidu nažrat?zrovna todle je podle mě nejlepší cesta k maléru
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 13:53
- Nahlásit
davidkova renata
tak teda nevim, jeslti se na ten celej porad chci divat, jestli tam na ni ma i trubku...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 13:55
- Nahlásit
cernej caj
estli tam na ni ma i trubku...
žiš nedělaj drama ))) ani jí s tou trubkou nemlátěj sim tě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 13:58
- Nahlásit
davidkova renata
ajo, tak tos me uklidnila si to zkusim najit v cz, pac v ty anglictine to je divoky pro me
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 14:03 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
birma
aňoňouma
A proč teda nepoužil nějakou jinou metodu...čubu zbytečnýmu velkýmu stresu?
.....tahle metoda je extrémně (a zbytečně) stresující pro psa.
No mě připadá, že bych vyblokování psa a zabrání si misky u tohohle psa vybral taky. Vůbec si nemyslím, že by to byl nějak zbytečně moc stresující postup. Pes dělá kravinu a musí si uvědomit, že kravinu dělá a má se chovat jinak.
Furt myslím, že největší chyba CM byla v tom, že se vykecával před kamerou a nesledoval pořádně situaci. Nebejt štábu, asi by všechno dopadlo jinak. Prostě se mu v prvním kole všechno podělalo.
A přisypávací metoda - nevím proč by jí tihle majitelé měli zvládnout líp, než vyblokovávací postup. Trvalo by to daleko dýl a s těma lidma by to bylo pro čubu dohromady mnohem víc stresující.
Proč úplně ignoroval její usmiřující signály a šel do ní o to víc?
Nevím, o který okamžik ti tady jde, ale obecně bych se na usmiřovací signály vykašlal do doby, než by pes rezignoval na boj o misku. To je, na čem se chci domluvit, a pak se uvidí.
Jaký mělo smysl, že jí povelem dovolil žrát a za uposlechnutí tohoto povelu ji zrubal?
Dyť to tam vysvětluje ten kameraman - oni jí k jídlu taky přivolávali z dálky, aby je hned nesežrala, tak jí ten povel dát musel, jinak by k tomu jídlu nešla.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 14:08 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
davidkova renata
proč na ní dou s tou trubkou?
Protože to jsou matějové.
kde to jako celý začlo..
Když bylo čubě 5 měsíců !!!!! Žili s tím rok a půl.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 14:10
- Nahlásit
Walda
no popravdě nenadchlo mě to vůbec..nevim esi CM dělá na "zakázku" .. tj. čokla ,kterej je dle emerickejch nároků naprosto podřízenej a musí si nechat líbit v zásadě cokoli a jen ustoupit pokud si člověk zamane..jakože asi jo dle toho debilního testu s trubkou nebo co to je..to se mi nelíbí už apriori a nelíbí se mi ani jak do tý čuby dle mýho furt vysírá dost nesmyslně teda,nenechá jí to v klidu dožrat přestože jí to napřed dovolí.Moc se tomu čoklovi nedivim,že je v tomdle stavu a hlavní vinu teda vidim v majitelích,který to celý rozjeli tim poštuchovánim trupkou.Věřim tomu že ta čuba byla dost hustá a že si s ní rady nevěděli,ale todle asi neni cesta ...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 14:11
- Nahlásit
No mě ani tak nesere to, že fenu odvezl. Jako spíš to, že to doku*vil a pak odjel na pět (nebo šest, teď úplně nevím) týdnů do prčic hojit si bebí a nechal je tam tak.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 14:12
- Nahlásit
Walda
Když bylo čubě 5 měsíců !!!!! Žili s tím rok a půl.
jako začla to dělat sama nebo testovali reakci tou rourou jak to maj ve zvyku?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 14:13
- Nahlásit
impact
c hojit si bebí
twe tak dyš ma bebí dyk je to sameček .) určitě umíral .))
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 14:17
- Nahlásit
Walda
Pes dělá kravinu a musí si uvědomit, že kravinu dělá a má se chovat jinak.
s timdle já souhlasim a dooost bych neradila žádnýmu čoklovi aby na mě něco zkusil dostal by leteckej den,že by s e po*ral,ale otázka zní,zda k tomu nebyla dohnána majitelema..ono je vrčení a vrčení..pokud ho k tomu doženu, sem debil já,pokud to zkusí konfrontačně namachrovaně,má smolíka..
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 14:25
- Nahlásit
davidkova renata
zda k tomu nebyla dohnána majitelema
Já myslím, že jo.
A i to s tou rourou. Možná majitelé viděli v TV reportáž z nějakýho útulku, kde dělaj ten test o kterým píšeš (dělá se to všude možně po světě, ne jen v USA) a tak zkusili svojí variantu s násadou vod koštěte. Jestli bylo první vrknutí nebo násada se nepraví, ale pravděpodobně si 5 měsíční štěndo vrklo, oni se stáhli, nasadili do boje rouru, a už to jelo.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 14:29
- Nahlásit
Walda
Já myslím, že jo.
A i to s tou rourou. Možná majitelé viděli v TV reportáž z nějakýho útulku, kde dělaj ten test o kterým píšeš (dělá se to všude možně po světě, ne jen v USA) a tak zkusili svojí variantu s násadou vod koštěte. Jestli bylo první vrknutí nebo násada se nepraví, ale pravděpodobně si 5 měsíční štěndo vrklo, oni se stáhli, nasadili do boje rouru, a už to jelo.
no právě..a proto mám krapet pochopení pro toho čokla..v zásadě nevedu debatu o metodě blokovací či přisypávací,taky myslim,že je to jedno v tomdle případě..
du ven,snad mě nezabí nějakej hladovej labroš cestou )))))
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 14:34
- Nahlásit
cernej caj
tady sem to nasla s vysvetlivkama
Kouknul jsem na to, a glosátor došel ke stejnýmu závěru, jako já. s těma dvouma kamerama a rozptýlenou pozorností CM.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 14:35
- Nahlásit
davidkova renata
du ven
Taky.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 14:37
- Nahlásit
Walda
oni jí k jídlu taky přivolávali z dálky, aby je hned nesežrala, tak jí ten povel dát musel, jinak by k tomu jídlu nešla.
Takže ona si tu misku před ním vlastně vůbec nepřivlastňovala, sama od sebe k ní ani nechtěla jít, jak se nám tam snaží namluvit.
Pes dělá kravinu a musí si uvědomit, že kravinu dělá a má se chovat jinak.
Jak jinak? Co přesně má dělat? Má žrát dál, má ustoupit od misky, má vyvalit pupek? To je přesně to, co ho tahle šikana vůbec neučí. Jediné, co ho učí, je to, že člověk u misky je opravdu nepříjemnost a že skutečně je pádný důvod si misku hlídat.
ale obecně bych se na usmiřovací signály vykašlal do doby, než by pes rezignoval na boj o misku
Jaký má smysl učit psa, že mírovou komunikací směrem k člověku ničeho nedosáhne, že i přes jeho snahu komunikovat a uklidnit situaci do něj člověk stejně půjde dál a víc? To mi teda pro jeho budoucnost přijde dost nebezpečné.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 14:40
- Nahlásit
aňoňouma
Jak jinak? Co přesně má dělat? Má žrát dál, má ustoupit od misky, má vyvalit pupek? To je přesně to, co ho tahle šikana vůbec neučí. Jediné, co ho učí, je to, že člověk u misky je opravdu nepříjemnost a že skutečně je pádný důvod si misku hlídat.
souhlas
|