| Autor |
Zpráva |
pitvora
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:17
- Nahlásit
cernej caj
Ten seminář je v Ostravě právě...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:21
- Nahlásit
cernej caj
myslis to ode me video?
hááá to nevím, je to dávnooo
pitvora
krátká srst, normální mimika... je vidět úplně všechno
jo jo maďara už mám taky přečteného, kdy začne lítat po lese naježený, kňoural s ocasem nahoru, tak je poblíž pes, atd.
pitvora
mrknu jestli nebude někde něco pro mě dostupné.
díky za tipa.
worick
Worick - to ten na něj bude vrčet a chodit kolem v kruzích jak žárlivá semetrika
háááá ženskáááá
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:21
- Nahlásit
pitvora
Na nějakém načesaném bišonkovi nedokážu rozpoznat nic víc, než kde má hlavu a kde zadel -
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:25
- Nahlásit
pitvora
má to těžký s poznáváním čajda - páč má vlkoše, teda vlčího špice. Zas ale ten má ušiska nahoru aspoň .
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:27
- Nahlásit
denyk pitvora
to ja prave vubec nepoznam, su na toto natvrdla a v mym pripade nejlip funguje opakovani matka moudrosti. 80x nic a pak po 81 uz to chnapu a je to OK, coz je proste takhle blby.
PetraK
presneee, tam poznas snadno sklopeny usi a taky svesenej ocas
ale i s tou feri - ja na to nemam cit a neumim s tim pracovat, ja vsechno rychle chapu ale rychle zapominam detaily a drobnosti, coz je hrozne problem, takze ve vysledku nemam nic - pac bez tech detailu vlastne neni co chapat, jak to spravne delat a tak. Jenze zas jak to vypada kdyz clovek nekam prijde a bude chtit 10x dokola vysvetlovat stejnou vec, to ho driv vykazou, nez vysvetli tak, ze to v ty hlave konecne zustane.
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:27
- Nahlásit
PetraK
Náhodou, špici jsou taky naprosto perfektně čitelní. A vlkoši zvlášť - ta vlkošedá zvýrazňuje mimiku.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:29
- Nahlásit
PetraK
má to těžký s poznáváním čajda
ale tak blechy taky poznala
auuuuuuuuuuuuuu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:37
- Nahlásit
pitvora
spic jo, ale neznam vubec hladky psi s usima dolu nebo s ocasem tak nejak "normalne" vubec to u nich nepoznam, navic na spicovi nevidis ani ty svaly, ze by z toho clovek mel ten trening
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:57
- Nahlásit
PetraK
Joo, klasika s labroškou, no to je na tuty, že to udělal naschvál. Aby ukázal, jak je to zvíře děsně agresivní a on z ní pak udělá mazlíka a všichni budou jásat. To je fakt jen show pro blbce, co fakt nechápou vůbec nic.
To víš, že to věděl, co přijde (to krom těch blbů a lidí co ho žerou pochopil každej, chudák fena), taky mu to dalo dost práce jí vyprovokovat. A na konci pořadu je za hrdinu.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 15:14
- Nahlásit
cernej caj
Lenka s Magdou jsou z Ostravy ;) teď maj tuším i něco v Brně, byla jsem na jejich spolecnym semináři "agrese mezi psy" a Lenčinym "stres u psů a ve psích sportech" a oba jsou skvělý. Magda teď má snad nějakej novej o strachu. Vážně doporučuju, protože je to postavený přesně tak, jak by se ti hodilo - popsaný jednotlivý signály a k nim pousťený videa a jejich rozebrání právě na ty signály + samozřejmě další věci.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 15:17
- Nahlásit
cernej caj
Na toulovci bude času dost, ti můžu něco ukázat na Adamovi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 15:40
- Nahlásit
pitvora
ci jsou taky naprosto perfektně čitelní. A vlkoši zvlášť - ta vlkošedá zvýrazňuje mimiku.
to jo, ale... máš tam chlupy, mooooc chlupůch, kdežto já s holoprtkou .... jsem na tom líp. Já je miluju právě pro tu jejich mimiku - obecně míněno. Co oni dělají za xichty. Jen tak v běžném životě. Ftipnej je Rumíček, když se soustředí a k tomu ty baterky, co má místo očí
cernej caj
si myslím, že i z takhle debaty se člověk učí, na co se zaměřit, na co koukat , pozorovat psy při hře, běžné komunikaci a tak. a na nějakým semináři - sice se člověk nemůže zeptat desetkrát, ale lidé mívají podobné dotazy, probírá se to tam - je to v klidu, ne jako když si máš všimnout na ulici komunikace mezi psy.
A časem se člověk naučí - je třeba poznat i když Bubici nevidím úplně do gezichta, když leží třeba a Rumíček jí otravuje,že aby dělala pána hradu, kdy mu dává najevo, ať vysmahne, že nemá náladu, protože to není jen v gezichtu, ale i v rychlosti a stylu "výpadu", kterým ho vyhání a když jindy na jeho hru přistoupí a zas na ní nebudu vidět do detailu, tak i když jsou to jakoby totožné pohyby -mám teď na mysli čistě opravdu jen pohyb a ne výraz v gezichtu tak to bude poznat právě ze stylu toho "výpadu" a intenzity pohybu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 15:42
- Nahlásit
ssshhhhh
na tuty, že to udělal naschvál. Aby ukázal, jak je to zvíře děsně agresivní a on z ní pak udělá mazlíka a všichni budou jásat. To je fakt jen show pro blbce, co fakt nechápou vůbec nic.
To víš, že to věděl, co přijde (to krom těch blbů a lidí co ho žerou pochopil každej, chudák fena), taky mu to dalo dost práce jí vyprovokovat. A na konci pořadu je za hrdinu
pak to je ale fakt prase, ale. Klesnul ještě niž, než byl.
Já jak nepředpokládám nějak u někoho předstírání, tak mě ani tahle varianta nenapadla.
|
myjka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 16:08
- Nahlásit
To je strašné, nechápem, prečo toto vôbec vzniklo? Prečo jej toto spôsobil? Čo ju tým, že ju zdeptá, chcel naučiť? Čo čakal, že urobí? Keď sa bojí tak, že to musí byť jasné úplne každému...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 16:12
- Nahlásit
myjka
prečo toto vôbec vzniklo?
Protože pořad honí sledovanost a jeden pán si přitom honí ego. A umožnilo to to, že spousta lidí vůbec neumí číst vlastního psa
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 16:18
- Nahlásit
birma
spousta lidí vůbec neumí číst vlastního psa
Já bych řekla, že většina. A když do toho přijde "odborník", řekne, že pes je dominantní a je potřeba ho donutit, aby se podřídil, tak mu lidi bohužel uvěří. Protože lidi nechtějí přemýšlet, lidi chtějí vidět jednoduchá a efektní řešení.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 16:26 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
pitvora
birma
mě tam ještě fascinujou ty kungfu pohyby. Bylo by to ftipný,kdyby to neobnášelo pro toho psa následně to, co to obnášelo. Já taky použiju tělo jako komunikaci, blokaci. Ale nedělám u toho želvího nindžu
Krom toho že to je idiot, je to ešče směšnej a trapnej idiot.
co si asi tak ten pes měl myslet, když tam dělal ty větrný mlýny?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 22:19
- Nahlásit
Největší fór na tom je, že Sízr po tomhle odjel hojit si bebíčka do nemocnice a vrátil se za nějakých pět týdnů tuším. Feny chování se samozřejmě rapidně zhoršilo. Bodejť by ne, když ju psychicky rozložil a nechal tak. A pak jim ji tuším sebral, že si ji vezme do smečky a najde jí vhodnější majitele.
Jinak podle mě jo, bylo to dělaný na kameru. Ta show tam musí být, že. Jinak by se to tak neprodávalo..
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 22:25 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
impact
A pak jim ji tuším sebral, že si ji vezme do smečky a najde jí vhodnější majitele.
To si děláš prdel! Dement
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 07:36
- Nahlásit
impact
tvl, to je fakt masakr... jak tohle muze udelat "znalec psi duse" kterej to dela "pro psy" ?
jeste se daji pochopit lidi, co napachaj skody z neznalosti ve snaze neco zmenit... ale cilene
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 09:36 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Koukám, co všechno vyčtete z jednoho videa.
U tý čuby bylo kousání nad miskou naučený jednání. Už se jí to v minulosti tisíckrát vyplatilo, tak to měla dobře zafixovaný. Terorizovala rodinu, tuším že i někoho z nich porvala a aby se vyhnuli používání misky, tak už jí dávali žrát tak, že jí vysypali jídlo na zem a utekli, tak daleko to zašlo. Takže ona tu situaci důvěrně znala a CM jí vyprovokoval proto, aby navodil to jednání a mohl jí ukázat, že se to nevyplácí vždycky. V takových případech to funguje a většinou docela rychle, jen by v tom pak museli pokračovat všichni kolem ní, testovala by každého zvlášť.
Ten samurajský postoj mě poprvé, když jsem to viděl, taky rozesmál. Ale pak jsem si uvědomil, že on opravdu nějaká bojová umění aktivně provozuje, a pravděpodobně ve chvíli, kdy se potřeboval na čubu co nejvíc soustředit, aby jí vyblokoval, prostě nahodil naučený postoj
A důvodem, proč čuba nakonec kousla, byl druhý kameraman.
Kdo občas něco točíte pro televizi víte, že kameru rychle přestanete vnímat. Tak si podle mě i CM myslel, že čuba může normálně ustoupit dozadu, když bude potřebovat, že tam má volný prostor. Jenže první kamera byla vlevo vzadu, druhá vpravo z boku (z pohledu čuby) a ještě se v tu chvíli přiblížila. Ten pohled do kamery ukazuje, že čuba se kamer bála (tedy ne Cesara), hlavně tý bližší vpravo a neměla proto kam ustoupit. Tak zkusila projít přes CM, sekla po něm a on ucuknul možná se i lekl, což byla zásadní chyba. Čuba to věděla a když CM zůstal staženej, už viděla že projde a šla do toho.
No a myslím, že CM jí nerozložil, to by musel bejt hodně labilní pes. Čuba se pak zhoršila proto, že on nedotáhl situaci do konce, čuba se z té známé situace zase prokousala, i když trochu jinak než obvykle, a tím se její jednání ještě upevnilo.
Druhým důvodem, proč se čuba po téhle epizodce zhoršila, byli sami majitelé. Celé to viděli a trochu se jim zbořily naděje, protože jejich guru, v kterého vkládali poslední naděje, taky neuspěl, čuba ho pokousala stejně jako je, tak se utvrdili v dojmu, že je opravdu nebezpečná.
Znát jednotlivé prvky psí komunikace je jedna věc, umět rychle psa přečíst jako celek je věc druhá. Je to jako když umíte číst noty, ještě to neznamená, že předslechem slyšíte, co tím skladatel myslel a že to dokážete zahrát z listu. V normální situaci, když to nemáte nahrané na videu a nemůžete si to stokrát pustit za sebou, ale musíte psa rychle přečíst, nemůžete rozbírat jednotlivé znaky, ale musíte psa vnímat v čase jako celek.
Jako nejlepší instruktáž v tomhle jsou podle mě videa, která dělá Alexa Capra, právě proto, že to jsou videa, která zachycují tu komunikaci v čase. Nejsou to jen fotky, jako v různých knihách.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 09:55
- Nahlásit
Walda
jen by v tom pak museli pokračovat všichni kolem ní, testovala by každého zvlášť.
A proč teda nepoužil nějakou jinou metodu, při který by majitele nevystavoval riziku pokousání, sebe taky ne a čubu zbytečnýmu velkýmu stresu?
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:12 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
Walda
Vysvětli mi prosím několik věcí:
Proč nezvolil takovou metodu, kterou by dokázali majitelé zvládnout, důsledně a hlavně v klidu ji provádět? Protože vzhledem k historii případu je jasné, že necouvnout proti fenčiným hrozbám a zůstat u toho v klidu by zcela evidentně nedokázali. Když už teda hodláš ignorovat fakt, že tahle metoda je extrémně (a zbytečně) stresující pro psa.
Proč úplně ignoroval její usmiřující signály a šel do ní o to víc?
Jaký mělo smysl, že jí povelem dovolil žrát a za uposlechnutí tohoto povelu ji zrubal?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:36
- Nahlásit
birma
A proč teda nepoužil nějakou jinou metodu, při který by majitele nevystavoval riziku pokousání, sebe taky ne a čubu zbytečnýmu velkýmu stresu?
páč je to velikej gůrů a páč je lepší psa takhle zmasit, než to aspoň mi-ni-mál-ně zkusit tak, aby se všichni domluvili, nemusel nikdo nikoho provokovat. Vůbech nechápu to uvažování, že schválně budu psa provokovat, abych mu mohl dát za uši, že něco dělá špatně. Neučí se snad coby základní věc a neříká se snad jako základní věc všem nováčkům - netrestejte za to co pes nemá dělat, naučte ho, ukažte mu CO DĚLAT MÁ?
Krom toho že to je jednodušší, bezpečnější, tak je to pro toho tvora - nemusí jít ani o psa, hlavně co? je to pro něj srozumitelnější. A není to prasárna tohodle kalibru.
na kterou ten pes zas doplatí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:40
- Nahlásit
aňoňouma
Jaký mělo smysl,
Proč nezvoli
Proč úplně ignoroval
já myslím, že na to je jen pár stručných odpovědí:
EGO, EGO, EGO - a ještě jednou EGO.
Kulový pomoc psům. EGO
(páč jinak si to vysvětlit nedovedu, když se tedy nazývá znalcem psů. Neb znalec psů by takovou prasárnu neudělal. )
Blbý je, že tyhle videa budou furt a furt kolovat mezi lidma a zas se toho někdo chytí a bude dělát Čézara Milána
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:44
- Nahlásit
PetraK
Já s tebou souhlasím, ale zajímá mě, jaké vysoce odborné vysvětlení nám předloží Walda
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:44
- Nahlásit
V čem se to liší od Desenského bojů se psy? Porvu se a jednou provždy, když to vyjde, mám s tím psem vyřešeno - no a pro život psa v původní rodině je to přinejlepším zcela k ničemu, ale to asi gurua nezajímá?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 10:47
- Nahlásit
Walda
já z tvého výkladu čtu hlavně potvrzení, že s touto fenou to CM prostě zvoral a nejspíš už z principu, ta rodina by sotva tím testem fenky prošla, i kdyby uspěl.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 11:25
- Nahlásit
aňoňouma
Já s tebou souhlasím, ale zajímá mě, jaké vysoce odborné vysvětlení nám předloží Walda
otázkou jest, zdaliž se bude držet své staré košile, kdy na takovéto dotazy se nikdy nikdo nedočkal následně odpovědi a nebo nastane něco v duchu "Časy se mění Kamile" (cituji z filmu ) a odpověď přijde. Otázka č. dvě zní, jak moc bude ta odpověď ve stylu guru-guru-guru.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2015 11:55
- Nahlásit
birma
|