| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 11:27
- Nahlásit
až tady zas bude probíhat oslavování toho pána, tak dneska jsem viděla něco z čeho se mi fakt doopravdicky zvednul žaludek
jak si tohle může říkat odborník na psy
copak je ten člověk slepej?
https://www.youtube.com/watch?v=9ihXq_WwiWM
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 11:32
- Nahlásit
Tvl, zmrd, co si potřebuje něco dokazovat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 11:43
- Nahlásit
fakt nepřeháním, když říkám, že se mi u toho udělalo špatně. On nevidí to co ten pes dělá ještě na začátku? On nevidí, co dělá pak? Měl ho kreténa sežrat celýho! Bože, bože timhle se lidi řídej a pak jsou plný útulky psů, který jsou "agresivní"! Jak asi skončil ten pes, pokud se jeho majitel řidil radama tohodle člověka??
A jak tohle může vůbec někdo propagovat????? Jak to, že to ještě nikdo nezakázal???? V dnešní době, kdy už se toho tolik ví??
Fuj, jsem fakt vytočená. moc hodně.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 11:49
- Nahlásit
Já nejsem žádný psí odborník, ale to pozná i magor, že se pes bál ten magor ho sprostě napadl.
Kéž by mu chtěl ten blbej ksicht roztrhat. ale to už by bohužel...no bůhví jak dopadl .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 12:00
- Nahlásit
denyk
Kéž by mu chtěl ten blbej ksicht roztrhat. ale to už by bohužel...no bůhví jak dopad
a miliony dalších se tímhle blbem budou řídit a doporučovat ho dál a miliony psů na to doplatí. Ale pan Čézare Limído je slavnej, pohonil si ego a vyděla prachy. že na to psi doplatí? koho to bere? Američani blbý, dementní!
ps. vím, že takový nejsou všichni američani, že je habakůk těch, kteří se psy pracují podle jiných měřítek, jen bohužel nejsou vidět, jako tohle hovado. chjo, to mi fakt otrávilo den.
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 12:01
- Nahlásit
PetraK
copak je ten člověk slepej?
Podle mě moc dobře věděl, co dělá. Prostě cíleně chtěl v zájmu drámatu bejt na kameru sežranej - věděl, že od labradorky to bude vypadat dostatečně hrozivě, ale v podstatě se mu nic nestane. Chudák čuba... aneb pro sledovanost cokoliv
Nicméně věřím, že jeho zastánci ti vysvětlí, jak to bylo celé naprosto v pořádku, páč ta čuba byla šíííleně dominantní
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 12:08
- Nahlásit
pitvora
Podle mě moc dobře věděl, co dělá. Prostě cíleně chtěl v zájmu drámatu bejt na kameru sežranej - věděl, že od labradorky to bude vypadat dostatečně hrozivě, ale v podstatě se mu nic nestane. Chudák čuba... aneb pro sledovanost cokoliv
jestli jo, tak je to hovado, který zaslouží vykastrovat, aby se nemohl dál množit! Fuj, fuj, je mi fakt hnusně.
zas mi to připomnělo Arga - vižlouna - kterej skončil v útulku pro napadání - čím si pes tak vlídné povahy (ne že by jiná plemena nebyla vlídná) a ochoty ke spolupráci s člověkem - stejně jako ten labroš - musí projít, aby se dopracoval k tomu, že napadá.
Já jsem toho od něj moc neviděla, ale to co jsem viděla stačilo. Tahle nahrávka to celý posunula ještě do hůř. Obávám se se vou povahou, že pokud ho někdo zase začne doporučovat, dostanu psotníčka .
Nicméně věřím, že jeho zastánci
každej, kdo se tohodle monstra zastává a doporučuje ho dál je ......... ne, budu dál už slušná.
Ty jo, když si představím, že budu v situaci toho psa, budu mávat bílým hadrem co to jde, a pak mě někdo takhle zmasí, já se budu bránit, on po mě půjde dál........... měla ho rovnou vzít fakt po krku. Byl by klid. Jen by to chtělo ještě vymazat všechny ty jeho dílka, aby to nemohlo jít dál, tyhle jeho velerady.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 12:09
- Nahlásit
pitvora
věděl, že od labradorky to bude vypadat dostatečně hrozivě, ale v podstatě se mu nic nestane
no tohle mě taky napadlo
Čéku je z toho smutno, co jsme to za plémě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 12:28
- Nahlásit
PetraK
a co presne ten pes teda dela?
ja su proste slepon negramotnej, nevim, jestli mi to prijde jen jako strach, kdyz mi to nekdo vysvetli?
a tudiz se timto dostavam k jadru veci - ja myslim, ze lidi prave proto, ze sami nejsou tak empaticti, aby to vycitili, nebo na to nemaj znalosti to proste nedokazou interpretovat spravne a tudiz proste veri odbornikovi. Sice se rika, ze neznalost neomlouva, ale clovek nemuze znat vsechno a z nejakyho duvodu si pro tu radu de, ze...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 12:43
- Nahlásit
Mi psala zrovna kámoška:
Mě stačila ta jeho kniha, co jsem nedávno koupila. Ani jsem ji nedočetla. Je to idiot. Zastaralé názory že pes nesmí na sedačku a první do dveří mi stačily a dál jsem ani nečetla
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 13:23
- Nahlásit
cernej caj
mrká konejší, je nejistá- tam na začátku, jak tam na ní kouká, jak se pak přiblíží začne fedrovat, naznačí obranu, pak on jí vytlačí, ona zase je v obranném postoji, kdyby to byla ranařka, zašlape ho do země, ona se bojí, olizuje se, položený uši, hlava., odvrací se,
fuj, pustila jsem si to znovu, abych to tu v rychlosti zkoukla a dostala se až k tý konečný prasárně, bože to je kretén,
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 13:27
- Nahlásit
to ja vubec nestiham sledovat, jen vidim psa, kterej zere a v okamziku, kdy k nemu prijde, tak se mu to nelibi - pak na ni nejak cumi (tak ji to asi uklidni, ze jen cumi a jinak nic?)
fakt to vubec nestiham sledovat takovy veci. Ale to ja nepoznam ani u lidi, nemam na to ten cit.
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 13:32 - Změnil/a: pitvora
- Nahlásit
cernej caj
tak ji to asi uklidni, ze jen cumi a jinak nic?
Ta čuba byla v obrovském napětí celou dobu. I v tu chvíli, kdy žrala a ten degen na ni jen čuměl. Celým tělem, výrazem, postavením uší atd. dávala najevo "běž pryč, není mi to příjemné".
Nevím, jestli je to i v tomhle krátkém sestřihu, nemám nervy na to znovu koukat, ale v tom původním půlhodinovém pořadu ten jeho zákrok začal tím, že položil na zem misku, povelem (který dobře znala) jí dovolil žrát a v momentě, kdy poslechla, tak ji semlel.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 13:35
- Nahlásit
cernej caj
je to vidět, dyť ten pes nemá vůbec dominantní postoj, přesně jak píše Petra, uši vzadu, přihrblá....
Žádný ježení, ocas nahoře, jen prostě schmatla tu grancli, když jí tam chtěl šáhnout a hned byl na ní agresivní.
cernej caj
já myslela, že z Kvasnicových knih se dá něco vyčíst, třeba tady gesta, postoje....
http://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/6436/psi- konverzace-cast-2-klic-k-tajemstvi-psiho-jazyka/
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 13:36
- Nahlásit
pitvora
povelem (který dobře znala) jí dovolil žrát a v momentě, kdy poslechla, tak ji semlel.
tak to mluví za vše
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 13:36
- Nahlásit
denyk
ježení
Ježení je jen míra vzrušení, s dominancí nebo agresí nemá nic společného.
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 13:41 - Změnil/a: pitvora
- Nahlásit
cernej caj
A všimni si, jak ta čuba i v momentě, kdy je "agresivní" (vrčí, ohrnuje pysky, vyjíždí) zároveň uhýbá očima, mžourá, snižuje tělo a hlavně se pořád olizuje. To jsou všechno konejšivé, submisivní signály. Ona celou dobu dává strašně zoufale najevo "nechci tě sežrat, fakt ne, ale když mi nepřestaneš ubližovat, tak mi opravdu nic jinýho nezbude"
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 13:46
- Nahlásit
pitvora
že položil na zem misku, povelem (který dobře znala) jí dovolil žrát a v momentě, kdy poslechla, tak ji semlel.
ty vole!! toje prase!!
nemám nervy na to znovu koukat,
já jsem to teď projela jen fakt hodně rychle, protože právě už to nechci vidět znovu.
Já bych ho ráda viděla, jak by si takhle vyšlápnul třeba na Nastěnku - fenu kavkaze. navíc žádnej výstavní medvídek, ale pěkně původní odchov z Kavkazu, byl mi minimálně po plastice.
Mně hrozně na těch lidech vadí, že si neuvědomujou, jak snadný by pro toho psa bylo zaútočit, zmasírovat toho člověka.Jenže to zpravidla neudělá. A ty lidi toho zneužívají, kdyby neměli tu jistotu, nejdou do toho.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 13:47
- Nahlásit
pitvora
Ježení je jen míra vzrušení,
jasně, máš pravdu, však říkám že nejsem znalec
ale i přesto já blbec jsem poznala, že se čubina bojí
a přesně jak píšeš, nezbylo jí nic jiného, byla prostě "zahnána do kouta"
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 13:48 - Změnil/a: pitvora
- Nahlásit
denyk
nejsem znalec
Já taky ne, jen mám doma jednu mírňoučkou, submisivní, trochu bojavou a absolutně neagresivní čubu, která se ježí jak stegosaurus, kdykoliv potkáme neznámého psa. Jen proto, že si není jistá, co bude. V životě na nikoho nevyjela, všechny konflikty řeší tím, že se přilepí k zemi a dělá majinkou. A u toho má na zádech stegosaura
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 13:53
- Nahlásit
pitvora
kdy je "agresivní" (vrčí, ohrnuje pysky, vyjíždí) zároveň uhýbá očima, snižuje tělo a hlavně se pořád olizuje. T
přesně! von je prase, ať už proto, že neumí číst - a pak to nemá dělat, a nebo pokud to číst umí a přesto jde, je to ještě větší prase, než jsme doufali.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 13:57
- Nahlásit
pitvora
se ježí jak stegosaurus
to já mám taky, ale psa, po několika napadení psama,
a několika útocích dělá to samý, ježí se vyřvává, on lae dělá ze se be většího, není připláclý a dominantní taky ne, má prostě strach.
Kdyby byla možnost pracovat s ním ve společnosti jiných psů, určo bychom to časem zvládli, ale nejde to, naučila jsem ho jen aby nevyšiloval na psy za plotem, dokonce ani na toho, který ho pokousal, to má šanci kolem plotu utíkat a dělat že tam není
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:02
- Nahlásit
denyk
ale ja nerekla, ze ma dominantni postoj, ja jen rikam, ze nepoznam vyraz psa - pro me jako laika to je, ze ji da misku na zem, stoji u ni cumi na ni a kdyz zacne zrat, de k ni coz se ji nelibi a proto ukaze zuby.
ale ja nepoznam, ze je ukazuje proto, ze se boji, zkusim si to doma jeste pustit jednou.
sklopeny usi taky nevidim, vidim psa, co ma proste usi podel hlavy dolu "normalne"
pitvora
jj, oci sem si vsimla i olizovani, ale proste nejak porad nechapu, smysl toho videa - ze vleze psovi do misky, pak ho zatlacuje dozadu a divi se, ze pes na nej ukazuje zuby (pozor, nerikam, ze je na nej agresivni)
- obecne mi prijde, ze se mozna boji ale nejsu si tim vubec jista (rikam, jak to vyhodnocuju ja na zaklade myho pocitu)
- a timto se dostavam k tomu, ze by bylo skvely, kdyby nekdo prisel, ukazal presnou situaci (video) a proste popsal celou sadu tech veci, co dohromady vyjadrujou pro nas laiky, ktery vidime zuby, olizovani, treba stazenej ocas, ale proste nedokazem vnimat ten celek jako celek
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:07
- Nahlásit
cernej caj
mám někde video v mejlech od Turid Rugass, jestli ho najdu pošlu ti ho
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:09
- Nahlásit
denyk
já myslela, že z Kvasnicových knih se dá něco vyčíst, třeba tady gesta, postoje.. - koukaje na to, vidím polovinu věcí, co dělá Worka. Stejně ale pořád nepoznám, jak to mají s Berčou mezi sebou. V podstatě je mi to jedno, protože to skvěle funguje, ale jasné mi to není. Příklad: když něco vyvedou a řvu, nebo se bojí něčeho jiného, tak se Worka schová za Berryho. Stejně tak Worka olizuje Berrymu ksicht. Ale nepřijde mi, že právě nějak podřízeně, spíš jak mamka děcku nos: drž a hotovo. Takže i toho olizování bude víc druhů. Co se týká pobytu ve společnosti: Berry si nesmí hrát se psy, nesmí se přijít nechat pohladit od člověka, kterého si vybere Worick - to ten na něj bude vrčet a chodit kolem v kruzích jak žárlivá semetrika
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:12 - Změnil/a: pitvora
- Nahlásit
cernej caj
ze by bylo skvely, kdyby nekdo prisel, ukazal presnou situaci (video) a proste popsal celou sadu tech veci, co dohromady vyjadrujou pro nas laiky, ktery vidime zuby, olizovani, treba stazenej ocas, ale proste nedokazem vnimat ten celek jako celek
Doporučuju semináře Lenky Blachové a Magdy Šimečkové - např. agrese, reaktivní psi...
Edit: tohle bude určitě hodně výživný seminář, škoda, že to mám tak daleko...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:12
- Nahlásit
denyk
myslis to ode me video? ja su v tomhle proste slepa a pomala a vubec neregistruju zadny signaly a potrebuju se k tomu zeptat na milion dalsich veci a navic treba idealne na necem me blizkym - jako sklopeny usi u psa co ma normalne sklopeny usi proste nepoznam, az pri nekolikatym videu sem poznala, ze je ma sklopeny jen podle toho, ze pak je poznat, ze je uvolni ale ja si proste vubec nevsimla, ze by byli sklopeny
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:13
- Nahlásit
pitvora
Ježení je jen míra vzrušení, s dominancí nebo agresí nemá nic společného.
přesně. Bubi když si hraje a lítá jak urvanej vagón a rozblbne se doopravdy, má na zádech překrásnýho rýžbejka a hubu kolem celý hlavy. A rozhodně druhej pes nejeví známky strachu, naopak řáděj spolu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:14
- Nahlásit
pitvora
jj, v prahe me prijde nejaka lepsi koncentrace na tyhle veci
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2015 14:16 - Změnil/a: pitvora
- Nahlásit
cernej caj
sklopeny usi u psa co ma normalne sklopeny usi proste nepoznam
Nesmíš koukat jen na uši, ale i na svaly kolem nich.
Ale labrador se čte extra dobře - krátká srst, normální mimika... je vidět úplně všechno. Na nějakém načesaném bišonkovi nedokážu rozpoznat nic víc, než kde má hlavu a kde zadel (nic proti bišonkům)
|