| Autor |
Zpráva |
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 11:45
- Nahlásit
Sízra Milanová
no tak to je aspon pozitivní zpráva
asi sem měla dodat, že až po práci, no ale už to nějak přežiju
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 17:05
- Nahlásit
zavařuju okurky, první várka již v hrnci zavařovacím
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 17:30
- Nahlásit
kejtlin
zavařuju okurky
a zavařuješ krátký a tlustý nebo dlouhý a hubený?
....pokud teda znáš ten vtip jak v zelenině baby nakupujou a jedna chce okurku tlustou, druhá dlouhou a po dotazu na třetí zákaznici od prodavačky jakou chce ona, tak odpoví - mně je to jedno, já ju mám na salát
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 17:58
- Nahlásit
Eninka
a zavařuješ krátký a tlustý nebo dlouhý a hubený?
malý a hubený
.pokud teda znáš ten vtip
jj znám
tedy dělám max 2 dávky vždycky tj 16 sklenic, jen jednou jsem jich najednou dělala 90, bylo to strašlivý již nikdy víc
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 18:06
- Nahlásit
kejtlin
tak jsi šikula, taky budu zavařovat okurkííííí, protože za prvé si je uděláme chuťově jak chceme, za druhé, kupovaný jsou drahý, mnohdy hnusný a ještě slazený umělýma sladidlama - fúúúúj
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 18:10
- Nahlásit
Eninka
první okurky jsem zavařovala v mých 12ti letech.
kupovaný jsou hnusný, já dělám nešizený fakt sladkokyselý, každýmu chutnají
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 18:38
- Nahlásit
kejtlin
první okurky jsem zavařovala v mých 12ti letech
já právě taky, zavařovali jsme všechno co jsme vypěstovali doma, a vařili povidla, marmelády a tak. Dneska už to skoro nikdo nedělá, všechno se kupuje a právě že v tom všem je vše ošizený, samá chemie a tak.
já dělám nešizený fakt sladkokyselý, každýmu chutnají
mňááám
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 18:41
- Nahlásit
Eninka
Dneska už to skoro nikdo nedělá,
mi nikdo z těch starších nevěří, že dělám marmelády a zavařuju okurky, ovoce tedy ne, ale z těch mladých to už fakt skoro nikdo nedělá
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 18:48
- Nahlásit
kejtlin
z těch mladých to už fakt skoro nikdo nedělá
řekla bych, že i starší ani ne. Koho znám ze svýho okolí, tak nikdo nic nezavařuje svýho a už i vánoční cukroví si každej objednává a nepeče, o vánočce ani nemluvě
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 19:05
- Nahlásit
Eninka
tak cukroví peču jen 4 druhy, ale loni jsem nějak nepekla, ale kupovaný nežeru , to je fakt echtgoldhnusnejvíc, co jsem tedy zatím jedla a vánočku jsem nikdy nedělala.Až o letošních velikonocích jsem poprvé dělala mazance, jinak jsem pekla vždy beránka.Jsem si říkala kynutý buchty peču odmala v čem je mazanec jinej, povedli se velmi moc
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 19:18
- Nahlásit
kejtlin
čem je mazanec jinej, povedli se velmi moc
taky mňam...já třeba nechápu, jak to může někdo z obchodu jíst, protože je to vysušený, takový lehký, nafouknutý a přitom nikde nic. Domácí je takovej těžkej, poctivej a vydrží. A s tím cukrovím, radši míň druhů a dobrý z domu, než zase ty sušiny co se prodávaj, nebo pečou na objednávku. Jo a když je těsto na vánočku nebo mazanec nedopečený, zůstane světlý a tak trochu zdrclý, tak to je úplně nejvíc mňam.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 19:39
- Nahlásit
Eninka
zůstane světlý a tak trochu zdrclý, tak to je úplně nejvíc mňam.
tak takový se mi povedli hned napoprvý , byla jsem děsně pyšná na sebe
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 19:57
- Nahlásit
kejtlin
tak takový se mi povedli hned napoprvý
tak to
ono je totiž daleko větší umění upéct to do stavu, kdy to zůstane ještě takový matlavý a těžký, než to vypéct úplně a pak to už není úplně ono. Znám o hodně víc těch, co maj rádi to těžký, než vypečený. Moje mamka hrozně ráda peče a kouzlí dobroty, ale kynutý těsto vždycky pekla do hněda a úplně maximálně a trvalo mi, než jsem ji přesvědčila, že světlý je daleko lepší a ona to začala "nedopíkat" do konce a uznala, že je to super a každej si to víc pochvaloval taky.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 20:29
- Nahlásit
ještě jsem umyla nádobí a vytřela celej barák, dneska si to pivo fakt zasloužim
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 21:51
- Nahlásit
žene se zase bouřka, psiska jsem už zavřela, pro jistotu
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 21:54
- Nahlásit
kejtlin
ty jo, já doufám, že to nedorazí na Moravu, protože to, co se tady dělo včera, by se dalo klidně nazvat Apokalypsou. Holky měly amok a já taky, protože takovej uragán a rány od blesků nepamatuju dlouho. A ten liják...mlátilo to do oken, jakoby lítaly šutry a ne kapky.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 22:13
- Nahlásit
Eninka
a si představ, že u nás to samý,my se v tom ještě koupali v jezeře u tý rybí restaurace jak chodíme, no co , bylo tam už málo lidí a od majitele jsme to měli povolený , já nechtěla, mě byla zima a divně-to je mi od tý doby, co mě něco kouslo do toho chodidla, ale pak si říkám, chlastali, kdyby něco tak budu blízko...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 22:22
- Nahlásit
kejtlin
my se v tom ještě koupali v jezeře
tak to ste dobří drsňáci, to je dost odvaha bejt ve vodě, když lítaj blesky. Už mně to počasí pije krev, dějou se čímdál větší hrůzy, tolika bouřek a záplav a tornáda už i tady, to nevěstí nic dobrýho do budoucna, příroda nám to pomalu začíná spočítávat. Když jsem byla děcko, v zimě byl sníh, bylo jaro, léto atp. klasika prostě. Teďka v zimě vločku aby člověk pohledal lupou (v Brně), kolikrát jaro nikde, rovnou vedro, výkyvy teplot a tak. Žádná sláva bych řekla.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 22:26 - Změnil/a: kejtlin
- Nahlásit
Eninka
tak to ste dobří drsňáci, to je dost odvaha bejt ve vodě, když lítaj blesky
my se nebojíme vlka nic
byli blesky až bolely oči
dávají Sloního muže na ČT2
edit: jo s tím počasím máš pravdu
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 22:38
- Nahlásit
kejtlin
dávají Sloního muže na ČT2
na to koukat, tak neusnu, už jsem tuto blbost kdysi udělala, děsí mě znetvoření lidi
buď dám panáka, nebo půjdu spát...hm, asi to vezmu popořadě, kopnu jej tam a půjdu, ať event. bouřku zaspím
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 23:01
- Nahlásit
Eninka
děsí mě znetvoření lidi
mě taky....ale víc než ti znetvoření fyzicky mě děsí ti znetvoření uvnitř..essi mi teda rozumíš
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2012 23:19
- Nahlásit
Sízra Milanová
mě děsí ti znetvoření uvnitř..essi mi teda rozumíš
ja ti rozumim i kdyz nezavaruju ale delam marmeladu
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2012 08:55
- Nahlásit
Eninka
Sízra Milanová
sarax
já sloního muže nedokoukala,půl hodiny před koncem nám vypli proud, kvůli té bouřce.
jinak dobrý ráno všem
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2012 09:14
- Nahlásit
kejtlin
čus bus
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2012 09:20
- Nahlásit
Sízra Milanová
ale víc než ti znetvoření fyzicky mě děsí ti znetvoření uvnitř..essi mi teda rozumíš
jo jo, rozumím, a nejhorší na tom je, že to nejde zjistit hned na první pohled
kejtlin
achóóój, tak co byla bouřka?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2012 09:23
- Nahlásit
Eninka
nejhorší na tom je, že to nejde zjistit hned na první pohled
někdy jo ale někdy vůbec ne no
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2012 09:23
- Nahlásit
Eninka
achóóój, tak co byla bouřka?
byla a celou noc se vracela a děsně lilo a pááá jedu vyzvednout kamarádku, jedeme k Radkovi a všichni jedeme směr Louny
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2012 09:25
- Nahlásit
kejtlin
všichni jedeme směr Louny
pááááááááááá, je to tam kam myslím?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2012 12:36