| Autor |
Zpráva |
Crysa
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 10:34
- Nahlásit
Bréhojitra vynšuji. Zde svítí slunko jasné
ale bolí mě pod čelistí v místě pod uchama jaxou uzlinové a ještě něco..
A taky mi přišel nějakej pán říct, že mi povedou eletriku krz předzahrátku, že máme oplocený cizí jako "přeplocený" to nazval, takže mě budou kopat tady před domkem před oknem a pak i před druhym oknem, asi mi vykopou všechny stromečky! BUdou totiž dávat ze sloupů do země. A tak jsem se ptala, esli už neplatí to, že pokud je něco užívanýho 50 let, že je to jakože promlčený a ať si teda tahnou eletriku pod panelkou a prej už jsem druhá, kdo si totok myslel v naší ulici, ale že to tak nejní. Takže jako vůůbec nevím, jak budu řešit novej plot do předzahrátky. Asi zajdu na ten úřat krz ty pozemci a zeptám se teda čí je ten zbytek mojí, teda "mojí" předzahrátky a že bych si ho koupila kdyby byl od města. A nebo neoplotila kdyby byl cizí a neprodejnej ale to bych zas musela couvnout aj vratamama. Ale to by zas asi problem nebyl je vyvrátit a znova zabetonit.
No takže zas mám hmyz v hlavě. Teda brouka v hlavě. Jdu se doprobrat, ánčto jsem vstávala před hodinou a ještě jsem jakési zválené. Pak asi pojedem slunkově zastopovat, pak poobědvat a pak za slunka (doufám že ta svině žlutá zas někam neuběgá) povenčíkujem
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 11:08 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
Crysa
koukni na katastr http://nahlizenidokn.cuzk.cz/VyberKatastrMapa.aspx tam máš pozemek i s majitelem, a teda to že po xxx letech je to tvoje myslim furt platí
Edit tak platí je to § 134 občanského zákoníku
Právní rámec celého institutu vydržení, podle nějž platí, že oprávněný držitel se stává vlastníkem věci, má-li ji nepřetržitě v držbě po dobu tří let, jde-li o movitost, a po dobu deseti let, jde-li o nemovitost. Do této desetileté doby se u nemovitostí započte i doba, po kterou měl věc v oprávněné držbě právní předchůdce (tedy u fyzických osob zpravidla jejich předek, nebo jiná osoba, po které bylo děděno, nebo od níž byla nemovitost nabyta smlouvou). Ustanovení § 130 občanského zákoníku nám pak dává odpověď na otázku, kdy se držitel považuje za držitele oprávněného: je tomu tak tehdy, setrvává-li držitel se zřetelem ke všem okolnostem v dobré víře o tom, že mu věc nebo právo patří. Důležitá je druhá věta tohoto ustanovení, která praví, že v pochybnostech se má za to, že držba je oprávněná. To v praxi znamená, že je to právě držitel sám, na němž leží důkazní břemeno ohledně prokázání skutečnosti, že byl držitelem oprávněným, jenž věc držel (užíval) v dobré víře.
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 13:00
- Nahlásit
Alexa
no budem to muset probrat i s našima a dát to do pořádku a rovnou u obou baráků.. docela mě vyděsil po ránu, že prej obsoused už to ví, že mu to říkal ten geodet co to vyměřoval. :/
No nepotěšili mě, že zas bude lítáního,..
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 18:38
- Nahlásit
Čus pičus, už sebralo družstvo Crysovi pozemky? Řikali to furt - podepiš, podepiš, odevzdej krávu, bude všech. A to furt né, soudruzi, né. A máš to.
Jak se máte? Já nějak pofidérně, sem chrápala odpoledne, pročež sem furt teď jak praštěná pavlačí.
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 19:46
- Nahlásit
GerdaŘikali to furt - podepiš, podepiš, odevzdej krávu, bude všech. A to furt né, soudruzi, né. A máš to.
No budem bojovat, naši, já i sousedi, budem latyfundyjáří, budem mít pozemkůch mnoho, sme se domluvili, že ten proužek předzahrádky si teda odkoupíme, už jsme s mamkou obvolávali ty eletrykáře, ať si to jako laskavě daj tam, co to bylo ve výkresu u smlouvy, tedy podél cesty přímo a ne podle hrany pozemku dle katastru, což je o cca o 2m do pozemku oproti hraně pozemku faktické kde je plot. Prostě je to zamotaný jako svině, ale možná to uhrajem, aj lampu nám sem zas potom daj, páč sloupy chtěj bořit a tu gonstrukci z mého domku chtěj dát dolů a to všechno je se světlama, žáno. Zítra mamka bere hole a táta palcát a jdou na úřad, bít do dveří příp. i lidí, aby nám pozemky prodali a dobrozdání o prodeji vystavili, aby nám s dílem eletrikářským z pozemků uhnuli. No skoro třetí světová to bude, tak! velký to bude.
Jak se máte? Já nějak pofidérně
mě je zle od rána, asi jaxe zas hejbou ti tlakové, ráno hlava bolela, teď už celá já bolí, až jako že i blyt by se chtělo :/ snad se to zas srovná ten tlak. Už to šlo k nule, takže asi zas bude dobře, páč pod nulou by to zas chvíli držet mělo.
Ale to slunko bylo dneska bóží
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 20:12
- Nahlásit
Crysa
hele to je neuvěřitelný, co? To tě vůbec nenapadne, že přijdou prďolové a jdou se ti hrabat na sachrátku...jen se nedejte, rači toho nakupte víc, mohla bys ještě koupit tu příjezdovou cestu ke skleníku a vybírat tam mýtné. V jaře a létě by to byl dosti vejvar!
Jo, jak dnes lezlo to počasí nahoru, taky mi nebylo dvakrát, právě mi přišlo, že jsem víc praštěná než obvykle po odpolednim spánku. Bude teď opět mrznouti, ještě si hlavy srovnáme, než vypukne jarýčko )))
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 23:05
- Nahlásit
Teda děcka sem byla teď nakrmit čokle a je tam sice kapku zima, ale naprosto nádherný nebe posetý hvězdama
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 08:25
- Nahlásit
Já chcu taky čistý nebe Máme pořád zataženo, slunko ani měsíc nevidět, už mi z toho krapet jebe. Teď teda sou i vidět kousky nebe, skoro každý dopolko se to na chvilku protrhá, na pár vteřina aji sluníčko vykoukne, ale to sedim co?! V hokně A když odpoledne konečně vylezu tak už zas ten ohavnej šedej příkrov a celej svět je šedej a já POTŘEBUJU jaro!!
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 08:38
- Nahlásit
Čus bus!!!
Gerdě a Pumpě přeju všecko nejlepčejší k svátku!!!!!!
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 09:24
- Nahlásit
Čus lidé!
Bajce aji Pumpovi taky pěkný svátek!
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 10:01
- Nahlásit
čus paka
tak dneska pudem zase na stopičku, musim využít jarního počáska, než zas začne mrznouti
bonc
A když odpoledne konečně vylezu tak už zas ten ohavnej šedej příkrov a celej svět je šedej a já POTŘEBUJU jaro!!
tady bylo včera naprosot luksusně i sluníčkový brejle sem musela vyndat
Gerda, Bajkofka, Pumpa
šecko neeeeeeeeeeej
a tady máte připravenou oslavu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 10:11
- Nahlásit
nazdar degeníííí uš máte kalýšky??
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 13:01
- Nahlásit
Vy ste takový dementi, že je to málo platný, fakt.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 15:17
- Nahlásit
asi vás nemam ráda...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 16:40
- Nahlásit
bonc
asi vás nemam ráda...
a teď?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 19:46
- Nahlásit
Gerda
šécko nej a tady máš ten půlmegáč
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 20:07
- Nahlásit
kachna_
Pěkně děkuju, vy ste asi slušnej čék, co? Jednou vám to někdo voplatí. ))))))
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2013 12:46
- Nahlásit
Nazdar hleníci, copa děláte? Slunko svítí, venku je krásně, pocukrováno popraškem sněhu. Asi až se najím, tak vyrazíme s čoklema něco konat. Sice už jsme byli dopo na cvičáku, ale vidím to ještě na dlouhou vychajdu a nebo stopičku
Zas du. Klasicky jíst
Konec hlášení fčeském jazyce.
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2013 16:10
- Nahlásit
Kdo ukradl slunko?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2013 18:28
- Nahlásit
Bré večírek blázni, to byl ale velmi pěknej den, co? Slunko pralo, už to stejnak brzo přijde, to jarýčko! Pod balgonem nám stavěj nějaký pipky hnízdo, děsně na tom makaj, viděla sem, jak proplejtaj větvičky a už maj dost dobrej základ hnízda!
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2013 19:13
- Nahlásit
GerdaBud ráda za pipinky,pakůn neska vyzval ke hře koně opravdickýho Koryn(kůn) sy hrát chtěl enemže je vo pár metráků větší tak skákali jak pomatený každej z jedný strany špagátku musela sem pakoně ihned zavolat neb by měl asi kopyto v lebce páč ten kůn si fakt hrál jak obr štěně což je při tý váze trochen děsivý
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2013 19:33
- Nahlásit
danajasa
Máňa jednou kdysi bojovala s krávou, utekla mi do ohrady, kráva byla strašně laskavá a vůbec se jí nevšímala, vlastně nevěděla, že už je s ní bojováno, pěkně se pásla, děkovala jsem jí velice, že byla tak laskavá, nakonec už jí Máň trochu sral, tak hodila hlavou a Maryje bojovala ještě o něco víc, pak ale nakonec po mnoha přísných příkazech přišla. Kráva byla tak hodná!!!! a nezahubila ji.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2013 19:37
- Nahlásit
Gerda
Máňa jednou kdysi bojovala s krávou,
dyk se mnou nebojovala!!
Kráva byla tak hodná!
no to já sem..tak ted nevim co si mám myslet..
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2013 20:23
- Nahlásit
davidkova renata
jako s biokrávou, ne s teobu přeceeee ))))) Měli sme výbornej piknik, griling zahradní, u toho na lehátkách a spacákách, pouštěli sme si stopařova průvodce a žrali a váleli se, jako kravký ocasy. Moc povedený to bylo, až na tu bojující Máninu. Ona je děsnej hrdina dycky chvíli.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2013 11:09
- Nahlásit
Gerdapouštěli sme si stopařova průvodce
Šíš zrovna dneska sem na někoho mávala ručníkem a taky vypadal,že je z jiné galaksie
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2013 13:02
- Nahlásit
Nazdar dementusi! Dnes vám hrajem za dobrou práci:
https://www.youtube.com/watch?v=twqM56f_cVo&list=A L94UKMTqg-9DE_onaQ4-_KrYvK4juTtUU
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2013 13:27
- Nahlásit
zdar dementi,myslim, že uš to začlo..
http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/292753-us a-a-kanadu-drti-boure-nemo-teplota-spadla-az-na-30 -stupnu-celsia.html
tudle dávali Absolutní nulu tak myslim že je to tady..du ven neš to vypukne
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2013 13:30
- Nahlásit
Gerda mrkej http://www.airpano.ru/files/Maldives-at-Night/2-2
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2013 16:15
- Nahlásit
davidkova renatatudle dávali Absolutní nulu tak myslim že je to tady..du ven neš to vypukne
No ale ted sem to dočetla jako 39cm sněhu a sou na lopatkách takovejdle poprašek třá u nás cestáři vůbec ani neřeší pod heslem stejně příde jaro a roztaje to se nikdo ani neobtěžuje vyjíždět a tam je to mezinárodní katastrofa
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2013 16:21
- Nahlásit
čus emani
sme dneska krásně pokousali fíka i sme pokafovali dost dobrý to bylo
No ale ted sem to dočetla jako 39cm sněhu a sou na lopatkách takovejdle poprašek třá u nás cestáři vůbec ani neřeší pod heslem stejně příde jaro a roztaje to se nikdo ani neobtěžuje vyjíždět a tam je to mezinárodní katastrofa
nojo a voni tam měli čistou dálnici i když sněžilo
|