| Autor |
Zpráva |
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:14
- Nahlásit
sarax
ty si ale prase..klouzat se v krvi..ble..
hnus to byl, ne že ne
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:16
- Nahlásit
Lucca
Ve zkratce, půvpdně byly NO a BŠO jedno plemeno. Teď už několik let jsou to plemena 2. Ale podle této paní chovatelky mají natolik společný genetický základ, že není problém použít v čistokrevném chovu BŠO bílého psa, který se narodil jako NO a až později byl přeregistrován na BŠO a jeho oba rodiče jsou barevní. Ale tohle FCI zakazuje, ale jí je to šumák. A když to vezmeš ad absurdum,tak podle toho by neměl být problém si mezi BŠO pustit vlkošeda.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:19
- Nahlásit
Sízra MilanováRecepis na BŠO:
vemeš jednoho Gora bílýho psa, přidáš dva vlkošedy,4polární lišky,půl litru sava,jednoho doktora v bílym plášti,protřepat nemíchat a máš BŠ
No ten tvůj popis vzniku plemene má něco do sebe
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:27
- Nahlásit
Baico
Tak můžete rovnou začít tim, že Fufin nakreje Nyxátora, budeme tento pokus sledovat onlajn. Ty eventuální nepovedky nacpem k někomu, kdo to krz velký počet čoklůch už stejnak nezaznamená.
|
Lucca
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:31
- Nahlásit
Baico
A když to vezmeš ad absurdum,tak podle toho by neměl být problém si mezi BŠO pustit vlkošeda.
Jako že pak prostě to bílý bude vypadat jak BŠO a to vlkošedý jako NO? Takže původně prostě ty vyřazený NO, co se narodili bílý, se stali základem chovu BŠO?
A myslíš, že to přidávání NO se třeba i někde děje, na černo? Prej to tak je někdy u čivav, že do toho daj sem tam malýho špice, aby ty čivavy pak byly chlupatější.
|
Tonka
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:34
- Nahlásit
Lucca
pamatuju když BŠO začínali jako Americkokanadský ovčák, jednoho z prvních měla u nás holka na cvičáku
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:37
- Nahlásit
Gerda
Ty eventuální nepovedky nacpem k někomu, kdo to krz velký počet čoklůch už stejnak nezaznamená.
jo!
Baico
Ve zkratce, půvpdně byly NO a BŠO jedno plemeno. Teď už několik let jsou to plemena 2
Ale voni přeci vypadaj dosti jinak, do kdy byli jedno vemeno? BŠO jsou víc liškoidní čumácí,ne? A i povaha je jiná trošičku,ne?
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:38
- Nahlásit
Tonka
pamatuju když BŠO začínali jako Americkokanadský ovčák, jednoho z prvních měla u nás holka na cvičáku
Jj,taky si je eště pamatuju takhle.
Ich gratulíren Baico a Fanymu a Eldorádovejm fšem
|
Lucca
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:38
- Nahlásit
Tonka
pamatuju když BŠO začínali jako Americkokanadský ovčák
Jo, AKBO se mi už tehdy moc líbili, vypadali jak Goro a bylo to tu hrozně neobvyklý Jenže postupem času jsem viděla ty povahy, jak nejsou vždycky úplně v pohodě... No ale nevim, je to jedno z plemen, který bych možná někdy chtěla. Kdybych teda chtěla čistokrevnýho psa
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:40
- Nahlásit
Lucca
A myslíš, že to přidávání NO se třeba i někde děje, na černo?
Nemyslím, já to vím. To právě udělala tadle chovatelka. Nakryla svojí fenu bílým německým ovčákem s barevnými rodiči, který byl dodatečně přeregistrován na BŠO, ovšem až po roce 2003, od kdy to už zakázala FCI.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:41
- Nahlásit
Ach bože, už zas musíme ven, čeká na nás Filátko se svým blonďatým čírem a smradlavý blizárd plavný...pudem jen na chvíli, se to nedá v týhle sestavě.
|
Lucca
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:44
- Nahlásit
Baico
Nakryla svojí fenu bílým německým ovčákem s barevnými rodiči, který byl dodatečně přeregistrován na BŠO
Takže v papírech ty štěňata maj jeho a nebo normální BŠO, ale skutečně kryto bylo někým jiným?
Mně by tyhle machinace v chovu dost vadily, to je snad lepší se o to vůbec nezajímat.
Hele a proč jsou ty bělouši často víc nevyrovnaný a ustrašený oproti NO, když se to rozdělilo původně jen tou barvou?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:47
- Nahlásit
Lucca
Takže v papírech ty štěňata maj jeho
Štěňata mají normálně v papírech jeho. Prošlo to, protože ČMKU a Klub BŠO to posvětil. Čož ovšem nemění nic na tom, že to tak být nemělo. A já jsem ta špatná, která na to veřejně upozorňuje.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:49
- Nahlásit
Baico
Lucca
jste fakt rasisti
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:49
- Nahlásit
Baico
Štěňata mají normálně v papírech jeho. Prošlo to, protože ČMKU a Klub BŠO to posvětil. Čož ovšem nemění nic na tom, že to tak být nemělo. A já jsem ta špatná, která na to veřejně upozorňuje.
Máš kliku,že s těma co menuješ nemáš nic společnýho,páč si můžeš vsadit,že zejtra to věděj,jak vošklivě o nich píšeš.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:53
- Nahlásit
Lucca
Hele a proč jsou ty bělouši často víc nevyrovnaný a ustrašený oproti NO, když se to rozdělilo původně jen tou barvou?
Uplně jednoduše. NO se dál šlechtili a chovali na práci a racovní vlohy. Kdežto u běloušů nikdo povahy nesledoval a ani tam na povahy neprbíhala žádná selekce. Proto je mezi těmi plemeny takový diametrální rozdíl v povaze. I když musím říct, že se bělouší povahy postupně zlepšují.
|
Lucca
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:54
- Nahlásit
Sízra Milanová
jste fakt rasisti
já ne, nemám nic proti běloušům přece
Baico
Takže se občas stane, že se v chovu BŠO narodí barevnej pes a naopak u NO bílej? Co se s tim potom dělá?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:54
- Nahlásit
Jebloň
Máš kliku,že s těma co menuješ nemáš nic společnýho,páč si můžeš vsadit,že zejtra to věděj,jak vošklivě o nich píšeš.
Taky koukám že Baico je dost rebel teda
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:57
- Nahlásit
Jebloň
Hele tak čewkej klub už to ví dávno, co si o nich myslím
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:57
- Nahlásit
Zdravím všechny přítomné, Baico už poreferovala, jak jsme dopadli, tak jen připomínám pro ty, kteří třeba tu nebyli a nedočítají a především pak pro kolemjdoucí, kdyby náhodou měli moc práce s jinými fory a navíc plácání si po zádech není nikdy dost, že jo
Takže tedy Fanda a Happu zvládli ZZO, Kuní ksich Max zvládl ZM a háravka Kaly ZVV1
Maryje
Také od nás všechno nejlepší a mnoho zdravých a krásných let
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:59
- Nahlásit
Baico
Hele tak čewkej klub už to ví dávno, co si o nich myslím
Vím,sme se vo tom bavily......ale stejně je to prča,jak kolem sebe kopou nožičkama.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 21:01
- Nahlásit
Lucca
Takže se občas stane, že se v chovu BŠO narodí barevnej pes a naopak u NO bílej? Co se s tim potom dělá?
No mezi BŠO se clobarevnej narodit nemůže, mx s tmavám flekem někde na těle.
Když se narodí bílej NO, tak v Evropě je vyřazen z chovu, ale v Americe se na něm dál chovaj. Protože tam jsou bílí stále chováni jako jedna z variet NO. A klidně to tam patlaj s barvama dohromady. Podívej
http://www.pedigreedatabase.com/white_shepherd/dog .html?id=299777
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 21:02
- Nahlásit
Jebloň
ale stejně je to prča,jak kolem sebe kopou nožičkama
prča je to hlavně proto, že na mě nemůžou. Max, co mi můžou udělat je to, Fanda nebude v Čechách krejt. A to jemi fakt buřt
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 21:03
- Nahlásit
Baico
Max, co mi můžou udělat je to, Fanda nebude v Čechách krejt. A to jemi fakt buřt
Tak vono možná lepčí.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 21:03
- Nahlásit
Lucca
A tady je ta fena, na který v Čechách chová
http://www.pedigreedatabase.com/white_shepherd/dog .html?id=526238
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 21:06
- Nahlásit
Baico
A klidně to tam patlaj s barvama dohromady. Podívej
ty jo to je husty..bych neverila:/
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 21:08
- Nahlásit
sarax
ty jo to je husty..bych neverila:/
Dobrý, co? Prostě je to prasárna a tady v Čechách si to s naprostým klidem pustí do chovu
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 21:09
- Nahlásit
Baico
A tady je ta fena, na který v Čechách chová
Tak to je drsný.....asi budu chtít uchovit Demi a protlačit jí do chovu.
|
kejtlin
Člen |
- Nahlásit
Baico
u tý feny jak jsi sem dávala odkaz je v předcích čévéčko nebo ošklivej vlkošed?
|
Lucca
Člen |
- Nahlásit
Baico
Podívej
No tyjo, to je mix. Ale ten pes nahoře se mi moc líbí
Kdežto u běloušů nikdo povahy nesledoval a ani tam na povahy neprbíhala žádná selekce. Proto je mezi těmi plemeny takový diametrální rozdíl v povaze.
Hm, to zní logicky. Díky
|