Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Vlčáčkovou
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 47 . 48 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 20:46
- Nahlásit

Sízra Milanová

na šeltijích 21. listopadu příspěvek v 11:30 od Vlčáčkový, tam máš odkaz

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 20:53
- Nahlásit

Tak i sem, no. Zde odkaz na Písně kosmické v NASAúpravě: URL

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 20:58
- Nahlásit

Eninka
na šeltijích 21. listopadu příspěvek v 11:30 od Vlčáčkový, tam máš odkaz

Aj sí, tak to mě neuráží vůbec proč ne, písně kosmické mám ráda, ale nejvíc miluju tento film.

http://www.youtube.com/watch?v=bUwCkKIYY80&feature =fvwrel

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:04
- Nahlásit

Sízra Milanová
písně kosmické mám ráda
tak já jedině Jak lvové bijem o mříže)))) díky Marečkovi to umim nazpamět.-))))) fotky ale nádherný

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:04 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Sízra Milanová

ale nejvíc miluju tento film.
Jó, já taky. To se hned pozná, že scénář psal fyzik a astronom.

A taky miluju moc a moc Apollo 13. Už jsem ho viděla aspoň 10x a furt je na něm něco nového k objevování.

leyenda
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:14
- Nahlásit

Vlčáčková
A taky miluju moc a moc Apollo 13
ja taky

Grin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:23
- Nahlásit

moc Apollo 13

Na Apollu 13 mi vadí hrozně Ed Harris

Vlčáčková

Zde odkaz na Písně kosmické v NASAúpravě
nelíbí se mi že to je každý jinym fontem, tu tučně, tu tence, malý mezery, veliký mezery.. já bych to sjednotila.
Ale jinak pjekný a fotky supíř

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:25
- Nahlásit

Vlčáčková
leyenda

taky! Mě celkově fascinuje vesmír extrémně i dost děsí...

davidkova renata
tak já jedině Jak lvové bijem o mříže)))) díky Marečkovi to umim nazpamět.-))))) fotky ale nádherný

no jistě....kudlanko nábožná

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:28
- Nahlásit

Grin
nelíbí se mi že to je každý jinym fontem, tu tučně, tu tence, malý mezery, veliký mezery.. já bych to sjednotila.

ješíš,tak jako grafik to nehodnotim samozřejmě vůbec, jen jako nápad to dát k sobě

Grin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:30
- Nahlásit

Sízra Milanová
ješíš,tak jako grafik to nehodnotim samozřejmě vůbec, jen jako nápad to dát k sobě

njn... já jako korektor si toho právě hned všimnu, že ten text je nesourodej a strašně mě to sejří a nedokížu se na to jako dost povznýst ale rozumim

Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:32
- Nahlásit

Sízra Milanová

jen jako nápad to dát k sobě

no právě, moc hezký nápad a ty fotky jsou úžasný, mně se to moc líbí a obdivuju Vlčáčkovou v té její astrologii jak je dobrá

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:34
- Nahlásit

Grin
Většina fotek má Arial č. 12 tence. Ale na fotkách to nepoznáš, tam to vylezlo pokaždé jinak.
Blog má Arial 13px čili myslela jsem, že to bude podobné jako na těch fotkách. Není.
Taky tu odlišnost dělá jen vzhledově i to, že jsou použity různé barvy písma. Barvy (jen takové nádechy) jsou vybrané tak, aby korespondovaly s barvou forky a tudíž nerušily. Z toho kupodivu vyplynulo to, že v bílé se to zdá bez mezer, v jiné barvě ty mezery vynikají. V podstatě jde jen o oční klam, protože bílá se lidskému oku "roztahuje". V některých fotkách bílá písmena vysloveně a doslova oslňovala a vůbec se na to nedalo koukat. V tomto směru je zásadní chyba u Kuřátek, tam jsou písmena do žluta, což na obrázku nikde není. Měly být do modra, pak by se na to dalo koukat.
Tučné písmo mám jen u dvou prvních obrázků (myslím) a pak mám u toho Slunce použitý text velikosti 10, protože tam by se to prostě nevešlo.
Ovšem, až budu dělat tu výstavu, tak tam se pokusím mít opravdu všechny texty úplně stejné co do velikosti. Obrázky budou velké, tak se tam texty vejdou snadno. Některé spíš tedy "snadněji", protože některé básničky jsou fakt dlouhé jak Lovosice.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:35
- Nahlásit

Grin
njn... já jako korektor si toho právě hned všimnu, že ten text je nesourodej a strašně mě to sejří a nedokížu se na to jako dost povznýst ale rozumim

ano,ale dvě nejzákladnější písma a špatný mezery a odentrovaný řádky a perverzní obtékání textu kolem kusu obrazu,špatný dělení slov apod. je docela často bohužel součástí i třeba tiskovin co se vydávaj za profesionální, takže u tvorby amatérů co si tim dělaj radost jsem velmi schovívavá,jinak bych se hned musela zabít,chápeš?

Grin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:36
- Nahlásit

Vlčáčková
v pohodě, nemusíš to obhajovat, jen říkám co vidim hlavně to předpokládám je v orig. větší, tzn já to takhle těžko můžu soudit.

JInáč to neni špatný, nápad gut.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:37
- Nahlásit

leyenda
Navíc - Lovell, velitel Apolla 13, je z poloviny Čech. O to víc je pro mě ten film zajímavej. Ačkoliv Apollu si tak soukromě říkám česko-německý program s americkou podporou. Bylo v něm moc a moc Čechů, jeden poloslovák-poločech a Němců - v zásadních pracovních pozicích.

Grin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:38
- Nahlásit

Sízra Milanová
musela zabít,chápeš?

Naprosto, už taky neteču u každýho 15,- Kč co vidim

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:38
- Nahlásit

Vlčáčková
Většina fotek má Arial č. 12 tence. Ale na fotkách to nepoznáš, tam to vylezlo pokaždé jinak.
Blog má Arial 13px čili myslela jsem, že to bude podobné jako na těch fotkách. Není.
Taky tu odlišnost dělá jen vzhledově i to, že jsou použity různé barvy písma. Barvy (jen takové nádechy) jsou vybrané tak, aby korespondovaly s barvou forky a tudíž nerušily. Z toho kupodivu vyplynulo to, že v bílé se to zdá bez mezer, v jiné barvě ty mezery vynikají. V podstatě jde jen o oční klam, protože bílá se lidskému oku "roztahuje". V některých fotkách bílá písmena vysloveně a doslova oslňovala a vůbec se na to nedalo koukat. V tomto směru je zásadní chyba u Kuřátek, tam jsou písmena do žluta, což na obrázku nikde není. Měly být do modra, pak by se na to dalo koukat.
Tučné písmo mám jen u dvou prvních obrázků (myslím) a pak mám u toho Slunce použitý text velikosti 10, protože tam by se to prostě nevešlo.
Ovšem, až budu dělat tu výstavu, tak tam se pokusím mít opravdu všechny texty úplně stejné co do velikosti. Obrázky budou velké, tak se tam texty vejdou snadno. Některé spíš tedy "snadněji", protože některé básničky jsou fakt dlouhé jak Lovosice.

ajjjj......dělej jak uznáš za vhodný, já myslela, že si to prostě takhle pro radost dáváš dohromady, jako jestli se to bude prezentovat veřejnosti,pak je to poněkud zlo....ale tvůj business...v pohodě

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:42
- Nahlásit

Sízra Milanová
ano,ale dvě nejzákladnější písma a špatný mezery a odentrovaný řádky a perverzní obtékání textu kolem kusu obrazu,špatný dělení slov apod. je docela často bohužel součástí i třeba tiskovin co se vydávaj za profesionální, takže u tvorby amatérů co si tim dělaj radost jsem velmi schovívavá,jinak bych se hned musela zabít,chápeš?
To tam vidíš?

Grin
nemusíš to obhajovat
Vysvětluju. Obrázky jsou velikostně od 748 px do 6 300 px - tak byly staženy. Pak byly některé okrájeny, otočeny atd. Pak do nich bylo vpisováno. Pak se ty svině různým způsobem nahrály do blogu, s čímž nejsem schopná udělat vůbec nic. Někdy nejsem na Googlovském Blogu schopná ani odřádkovat. Prostě to z nějakého důvodu nejde. Mám tam třeba 10 řádků a viditelně jsou tam dva - zatímco já jsem tam chtěla tři! Už jsem to chtěla kvůli tomu i opustit, ale zase mě to ve vyhledávačích cpe dopředu. A to dost výrazně. Což je neocenitelná služba. Jinak by se na mě vykašlal, kdybych nebyla u něj. Takhle při zadání úkazy na obloze vyjíždím na první straně, většinou na prvních třech místech, za mnou jsou placené profiweby hvězdáren i České astronomické společnosti. Je to prostě něco za něco. Ale jsem amatér, tak si nějaký ten úlet můžu dovolit.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:52
- Nahlásit

Vlčáčková
To tam vidíš

jo vidim no a různý pomlčky,různý zarovnání, tloušky písma...nejvíc mě teda zabíjí "V pusté jsme nebeské končině" ten text je tam pak namlácenej strašidelně,ale já nenesu ani to písmo...ale hele, udělej si to jak se ti to líbí, já to nedokážu vysvětlit stejně jako Davídková výcvik, buďto to vidíš nebo ne...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 22:01 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Sízra Milanová
Zarovnání je většinou na střed, ale ne vždy, protože to pak vypadalo blbě. Pomlčky jsou originál, ne? Tak ty přece nebudu odmazávat, pak už by to nebylo autentický. A v pusté pustině holt je děsný, protože textu je moc a nedalo se to ani vycentrovat, protože pak se úplně ztratily sloky. Leda se to dalo úplně vynechat nebo dát jenom jako text bez obrázku. A dokonce ani počet slok nebyl na vypárování, po zmenšení písmen to nebylo čitelné - prostě tohle bylo dost děsný.
S tím písmem je to tak, že původně mělo být shodné s písmem blogu. Což je, jak píšu výše, ovšem na pohled to vůbec tak nevypadá. Možná by se s tím dalo něco dělat na nějakých placených stránkách, ale tohle má prostě své limity.
A kromě toho mi primárně nejde o poezii, ale o astronomii. To není literární blog, i když je tam už Čapek a bude tam ještě Stifter a Byron (pak se uvidí). Jenže ti jsou tam proto, že to, o čem píšou má hlubší smysl pro astronomii - jsou tam nějaké znalosti, na kterých se dá stavět třeba v nějakém "kurzu" pro veřejnost, je tam pěkně vypodobněné něco, co ti lidi třeba nikdy neuvidí (úplné zatmění Slunce od Stiftera), je to prostě z nějakého důvodu přínosné pro moje záměry, což je práce s lidmi. Jinak co se týče mých pozorování a fotografování, tak tam by to samozřejmě nemělo význam vůbec žádný a nebyl by důvod to tam dávat.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 22:05
- Nahlásit

Vlčáčková
Zarovnání je většinou na střed, ale ne vždy, protože to pak vypadalo blbě. Pomlčky jsou originál, ne? Tak ty přece nebudu odmazávat, pak už by to nebylo autentický. A v pusté pustině holt je děsný, protože textu je moc a nedalo se to ani vycentrovat, protože pak se úplně ztratily sloky. Leda se to dalo úplně vynechat nebo dát jenom jako text bez obrázku. A dokonce ani počet slok nebyl na vypárování, po zmenšení písmen to nebylo čitelné - prostě tohle bylo dost děsný.
S tím písmem je to tak, že původně mělo být shodné s písmem blogu. Což je, jak píšu výše, ovšem na pohled to vůbec tak nevypadá. Možná by se s tím dalo něco dělat na nějakých placených stránkách, ale tohle má prostě své limity.

nech to tak...já osobně bych asi vůbec nedávala texty do tak pěknejch fotek, ale jen vedle,ale jak se ti to líbí tak si to udělej! No jasný to se dělá blbě takhle...v pohodě

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 22:11
- Nahlásit

Sízra Milanová
já osobně bych asi vůbec nedávala texty do tak pěknejch fotek, ale jen vedle
Viz vysvětlení výše. Už jsem nad tím taky přemýšlela, ale fakt je, že co se týče té výstavy, tak tam mám dilema, protože vedle bych ráda měla texty, které by se k tomu obrázku a básničce vztahovaly a řešily by podstatu toho, co je tam psáno a zobrazeno. Už jsem to chtěla dát sem. Ale neudělala jsem to, protože by se mi to hrozně roztříštilo a pak bych taky musela jinak volit obrázky - částečně jiné obrázky, jiné členění a tak.
Ještě tam možná dám k obrázko-básničkám nenápadný odkaz, po jehož rozkliknutí se takové informace objeví. Ale to chce ještě docela dost práce.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 22:29
- Nahlásit

mě se nerudovský fotky líbí moc, básničky no nejsem moc poetická duše, ale přijdou mi že seděj k obrázkům-čistě můj názor

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 22:47 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

kejtlin
Taky nejsem zrovna na básničky. Vždycky jsem z nich měla prču. Ale:
1. někdo si všimne básničky, bude je mít třeba rád a následně se zaměří i na obrázek,
2. někoho zaujme obrázek, protože fotky z Hubbleova kosmického dalekohledu, z Voyagerů adt. hnedtak někde neuvidí, a následně si přečte text,
3. stejně jako Ty si třeba někdo všimne, že to k sobě "sedí" a popřemýšlí jak a v čem,
4. no a ideální je, aby se zamyslel nad tím, jak jsou některé ty básničky chytré a jak moc ten obrázek tomu textu odpovídá. A od toho se pak dají odvodit další interakce - nejlepším příkladem je básnička o skvrnách na Slunci. U toho se dá debatovat, aby to ještě mělo spád, kolem čtvrt hodiny - proč tam ty skvrny jsou, jakou mají teplotu, proč je vidíme černě, když jsou tak strašně horké; že je objevil Galileo a měl z toho průser s církví, že se dá rychle oslepnout ze špatného pozorování Slunce, že se skvrnami souvisí polární záře, jak jsou velké (jako Země) a tak.
V podstatě je to obrázková didaktická pomůcka a nelze to brát jen jako poezii.

No a další spojitost je to, že Písně kosmické byly spolu s Feustelem na palubě Atlantisu na misi u HST a právě především fotky z HST tvoří podklad pro básničky. Prostě kruh se uzavírá, souvisí to spolu.

Eninka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2011 18:50
- Nahlásit

Vlčáčková

kuk, tak jsem tady... tak jak chystáš Vlčáčka na zítřek?
Neboj, to určitě dobře všechno dopadne a kluk bude v pohodě

Pumpa
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2011 18:54
- Nahlásit

Vlčáčková
nažďár.... co je Vlčákovi?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:11
- Nahlásit

Eninka
Ano. Mám krabici na odnesení.

Pumpa
Ahoj. Vlčáček má nádor na konečníku, nádor na konci hrudníku u bříška a ty zatracený zuby, které jsou děravé a zanícené.
Budu pak asi potřebovat nějaké jídlo, aby po něm žrádýlko "vyběhlo" rychle a bezbolestně.

Eninka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:14
- Nahlásit

Vlčáčková

Mám krabici na odnesení

na co krabici, snad dojde tam i zpátky po svejch, jaks to myslela?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:15
- Nahlásit

Vlčáčková
hm, čím vodnatější potrava, tím řidší stolice mám dobrý konzervy, domácí výroba, paté. Dybys jela někdy sem .....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:19
- Nahlásit

Eninka
On si ustlal v banánovce, tak už mu podobnou (trošku větší) vezmu. Odsud ho asi ponesu.

Pumpa
Heleď, Vlčáček náhodou 1,5 kila zhubnul!!! Teď možná zhubne ještě víc.
Teď asi hned tak kolem nepojedu, narajzovala jsem se tam dost a mám tu strašný skluz ve všem. Dneska jsem například zase řešila nábytek, který už měl být hotový na jaře.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 47 . 48 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání