Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Psi nepotřebují pohyb
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:39
- Nahlásit

Dáška
proč ti NO po dvou kolech oběhnutí kruhu už nemohli
tos byla někde v Japonsku, ne? Ovčouni toho naběhaj na svých výstavách hafo, zrovna nějaká mezinárodka se mi tedy nezdá, že by je zrovna zmohla, ba naopak, já mám problém právě na těhlech výstavách s malým kruhem a svýma psema, co potřebujou na běhání prostor

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:40
- Nahlásit

Ebony

Takže esi vaši čokli chtěj pohyb, tak si za to můžete sami a dobře nám tak

jo tak tuhle smutnou "pravdu" už jsem slyšela taky . Naživo. Od lidí, jejichž lovečák miluje jedině válení na gauči. Jedině. A že my "musíme" být venku dlouho, tak za to si můžem sami. Áách jo.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:40
- Nahlásit

Ebony
si za to může sama, protože si toho psa sama naučila na pohyb a von ho teď vyžaduje
si dělej kozy.. sme nááhodou k tomu samýmu dospěli při pravidelnejch hromadnej vychajdách kdy ty kreténi akorát nabírali na kondici místo aby byli unavený

Dáška
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:45 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Ebony
Nene paní, to bylo v brně! Je to tak 4 roky či kolik zpátky, měli docela velký kruh bych řekla, stáli jsme na balkóně a koukali na to, že maj dost, jako fakticky!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:45
- Nahlásit

jsou takhle zlomení a páníkovi vděční za to, že je z toho kotce jednou za týden, 14 dní, veme na cvičák a tam je hodinu driluje.
Jsem přesvědčená o tom, že si to o mně nějací náhodní kolemjdoucí taky myslí, když jsem třeba celé dopoledne v práci a oni vidí čokly v kotcích...ale náhodní kolemjdoucí už třeba nevidí, že přijedu domů z práce v 01:25 a jdu běhat s čoklama...nebo že 2 jsou zavření, ale s dalšíma dvěma jsem v lese a pak je protřídám...je lehké někoho soudit.

argosek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:47
- Nahlásit

Ebony

tys to na veterine cetla v casopise, ja to od vehlasneho veterinare slysel na zivo.

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:50
- Nahlásit

argosek
ja to od vehlasneho veterinare slysel na zivo
to by mě asi ranilo, ale už se ničemu nedivím, fakt,

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:51
- Nahlásit

Dáška
Nene paní, to bylo v brně! Je to tak 4 roky či kolik zpátky
tak to jsme nebyli my

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:52
- Nahlásit

Ebony
to by mě asi ranilo
no možná bys zranila toho veta
tedle by si moh založit ordinaci s tim co radí eukanůbu bo je hnusná

Alexa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:53
- Nahlásit

Ebony
díky za veledůližité info, páč až si pořídím to štěně tak od začátku bude enem doma, aby si nezvyklo a nevyžadovalo pohyb

Dáška
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:55
- Nahlásit

Ebony
tak to jsme nebyli my
Tak proto taký ostrý příspěvek s Japonskem na mně :-D

Dáška
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:58
- Nahlásit

díky za veledůližité info, páč až si pořídím to štěně tak od začátku bude enem doma, aby si nezvyklo a nevyžadovalo pohyb
Hele, tohle říkal i chovatel výmarů, když sme kámošku vezli pro štěndo. A to s nima dělá lovečák, tak asi aby prodal nebo proč. Neznám výmara, co by vydržel bez tryskoletu každej den v psychické pohodě, ale on fakt říkal, že když si ju nenaučí moc lítat po venku, tak to nebude vyžadovat... asi nebude no, ale pak nebude kde bydlet u jiného plemene bych to i pochopila třeba...

Alexa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:00
- Nahlásit

Dáška
u jiného plemene bych to i pochopila třeba...

no u mý maliny asi taky ne a budoucí malina bude asik něco podobnýho

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:05
- Nahlásit

Dáška
... asi nebude no, ale pak nebude kde bydlet

no přesně tohle je to, co jsem tu psala včera.

nojo, když to plácá někdo na ulici tak se vytočím nad lidskou omezeností, ale kurnik jak takovejhle blábol může vypustit z pusy veterinář a nebo chovatel aktivního plemene?? To je fakt na mord.

argosek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:10
- Nahlásit

davidkova renata

Ebony
to by mě asi ranilo
no možná bys zranila toho veta

no ja myslim, ze ne - on byl jinak dost hodny a zda se, ze je v tom, co dela dobry. u nej to nebylo primo, ze pes nepotrebuje pohyb, ale kdyz jich je vic, tak se vyblbnou sami na zahrade a ven uz chodit nepotrebujou - ze sam ma dva a dela to tak. trochu mi to pripomina tema, ve kterem myslim slecna baico psala, ze slepice je v kleci spokojena, kdyz ma dobrou teplotu a dost jidla - takhle spokojeny dokaze byt i ten pes bez prochazek pripadne travici zivot v malem vybehu.

Aisha
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:10
- Nahlásit

tak pro mě je to super novina - mam naražený kolene, tak aspoň vím, že s pesanama nemusím ven.

Dáška
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:13
- Nahlásit

argosek
ale kdyz jich je vic, tak se vyblbnou sami na zahrade a ven uz chodit nepotrebujou
Holky se na zahradě zmasí, tryskoletem ju proběhnou, pak se ještě jednou zmasí no a pak stojí u branky a čekaj, kdy dem ven... že já to mám nějak blbě vychovaný?

Dáška
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:14
- Nahlásit

PetraK

blábol může vypustit z pusy veterinář a nebo chovatel aktivního plemene??
A pak tu máme ty inzeráty daruji bla bla bla... uzavřenej kruh.

argosek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:14
- Nahlásit

Alexa

no u mý maliny asi taky ne a budoucí malina bude asik něco podobnýho

malina je na aktivity nekolikanasobne narocnejsi nez ohar - alespon kdyz porovnam exemplare, co mam doma.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:16
- Nahlásit

argosek
a zda se, ze je v tom, co dela dobry
co se zdá je sen,pane..
slečna ebony jich má asi 21(voko bere) taxe možná vyjádří.
stran výroku slečny baico jsem poněkud nejistá neb jaxe cítí slepice v kleci asi ví skutečně jen ta konkrétní slepice a zbytek je čirá spekulace.Leda by slečna bajko měla ovšem tachyony ,které by jí umožnily býti slepicí,ale tuty vim, že je nemá

Alexa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:18
- Nahlásit

argosek
alespon kdyz porovnam exemplare, co mam doma.
a čí je vina ha? Vaše pane argosek, neměl jste si je na pohyb naučit

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:22
- Nahlásit

Alexa

případně kdyby se nudil ,moch přeučit malinu na pohybový nároky ohaře a navopak

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:23
- Nahlásit

argosek
malina je na aktivity nekolikanasobne narocnejsi nez ohar
svatá pravda

takhle spokojeny dokaze byt i ten pes bez prochazek pripadne travici zivot v malem vybehu.
tomu nevěřím, mám tu fenu, co od mala rok neopustila kotec a ke mně přišla v době, kdy už jí z toho dost dobře hrabalo, a hrabalo jí právě z toho, že se nemohla nikde vylítat a vypustit ventily...protože je fakt hyperaktivní, a nikdy už nebude psychicky v pořádku, hodně se zlepšila, je relativně v pohodě, ale jen relativně...

slečna ebony jich má asi 21
si asi budu muset ještě jednoho pořídit tedy

jasně že se někteří psi mezi sebou vyblbnou, ale těm mým to nějak vystačí v mládí a jak jsou starší, tak už chtějí akorát blbnout se mnou, asik je mám špatně naučený

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:28
- Nahlásit

Dáška

A pak tu máme ty inzeráty daruji bla bla bla... uzavřenej kruh.

přesně. A přesně tohle je důvod, proč jsem x lidem ohaře vymlouvala a i vymluvila. Poslední zářezy mám dva - nejdřív si chtěl vižlu pořídit můj šéf, páč... viděl takový krásný štěňátko.. "to je ten pes, co máš ty, žejo??" byl dotaz, tak jsem mu hned nadnesla, o co v případě psa jako takovýho a vižly zvlášť kráčí. Jako poslední trumf sem vytasila několikahodinový nutný vycházky, pokud nechce mít zdemolovaný svůj nový překrásný byt, chlupy absolutně všude a nutnost sbírání exrementů . Trefila jsem desítku , pak chtěl opět vižlu , pořídit své mamince na důchod. Skončili jsme u kompromisu. POřídí jí jorkšíra

argosek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:28
- Nahlásit

Alexa

ja je to prosim neucil.

davidkova renata

co se zdá je sen,pane..

slecno renato, zda se, ze doslo k malemu nedorozumeni. reagoval jsem na vase no možná bys zranila toho veta .
veterinr je to, zda se, dobry - jde o to, ze kazdy mame nejake nazory. dulezitejsi, nez snazit se "napravovat" nazory jinych je nebrat vyroky autorit (byt zaslouzenych) vazne jen proto, ze jsou to autority.

argosek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:34
- Nahlásit

Ebony

tomu nevěřím, mám tu fenu, co od mala rok neopustila kotec a ke mně přišla v době, kdy už jí z toho dost dobře hrabalo, a hrabalo jí právě z toho, že se nemohla nikde vylítat a vypustit ventily...protože je fakt hyperaktivní, a nikdy už nebude psychicky v pořádku, hodně se zlepšila, je relativně v pohodě, ale jen relativně...

s tim souhlasim - vsak jsem to taky prirovnal k te slepici zavrene v kleci.

Dáška

jojo . slecna bara (takove prerostle starsi monstrumatko) je schopna spokojene prospat 23 pul hodiny denne - je na ni videt, ze si to uziva - presto, kdyz vidi, ze se jde ven, zacne poskakovat jak koza a muze se zblaznit . to stejne slecna pajda - u te je to zvlastni jeste tim, ze to, co dela na prochazce by mohla delat i na zahrade (vetsinu csu travi tim, ze hrabe diry a lovi mysi), presto to na zahrade nedela (a to ne ze bycom tu mysi nemeli, pan kid uz tu vyhloubil nekolik nadrpumerne velkych vlcich nor) - kdyz otevru branku vyleti jak tryskac, dojedeme na pole, tam se usadi na jednom miste a hrabe a hrabe a hrabe .

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:37
- Nahlásit

argosek
nebrat vyroky autorit (byt zaslouzenych) vazne jen proto, ze jsou to autority.
to jistě,ale kdo krom nás dvou to dělá pane???

argosek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:44
- Nahlásit

davidkova renata

ja myslim, ze to tak dela hodne lidi. a ja to slecno renato taky nedelam tak nejak sam od sebe - taky jsem se musel poucit vlastni blbosti .

Dáška
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:44
- Nahlásit

argosek
u te je to zvlastni jeste tim, ze to, co dela na prochazce by mohla delat i na zahrade (vetsinu csu travi tim, ze hrabe diry a lovi mysi), presto to na zahrade nedela
Ahááá, tak tady je zakopanej pes - Enouš venku pouze hledá, co by kde sežrala, takže když rozhážu po zahradě různé jedlé odpadky, nebudu muset venčit!!! Díky pane argosek, uz nemusím ven!
Když teď byly ty mrazy, Molís se nevenčila prosím pěkně 20 hodin, prostě odmítala vyjít i na schody před dveře. Tu problém není, Molís jde s dobou

Dáška
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:47
- Nahlásit

PetraK
Jako poslední trumf sem vytasila několikahodinový nutný vycházky, pokud nechce mít zdemolovaný svůj nový překrásný byt, chlupy absolutně všude a nutnost sbírání exrementů .
To seš dobrá, žes to dokázala. Já u té kámošky pohořela, tak sem jí aspoň rozmluvila bezPP. A po návštěvě teho chovatele sem si zas řekla, že je to úplně fuk.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání