Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Psi nepotřebují pohyb
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 18:30
- Nahlásit

Nikdy jsem zatím žádné téma nezaložila. Poslední dobou si naivně myslím, že už mě nic z těch slintů, co čtu a slyším, nemůže překvapit. Ale mýlila jsem se.
Sedím v čekárně u veterináře, až naší Ájence vytrhnou poslední mléčný špičák, co se tváří, že nikdy nevypadne. A jak se tak nudím, najdu časopis "Můj mazlíček". O jeho "odbornosti" nepochybuji. Vydavatel MF Dnes, nic jiného jsem tam nenašla. Až na opravdu neuvěřitelný odstavec v jednom článku. Píše nějaká paní o svém soužití s kokrem:
" Že pes potřebuje k životu co nejvíc pohybu, je mýtus. Pes potřebuje párkrát za den vyvenčit a to je celé," přesvědčuje mě cvičitel Stanislav Karlas."Samozřejmě, když psovi umožníte dostatek pohybu, je to krásné. Ale není to pro něj životně důležité."

Takže zavřete psy do kotců, do klecí, na balkon, uvažte k boudě, jak je libo, protože pohyb přeci k životu nepotřebují! Chce se mi blejt velebnosti. Mimochodem, pokud mě paměť neklame, uvedený pán stejného jména choval německé ovčáky, jestli mluví z vlastní zkušenosti, tak mě jímá opravdová hrůza.

makrel
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 18:32
- Nahlásit

Ebony
Nebylo to nějaké silvestrovské vydání???

reneeska
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 18:33
- Nahlásit

Ze se divis, my dogtrekari vime, ze ty chudacky tyrame pohybem

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 18:35
- Nahlásit

makrel
ne, datum vydání 9.11.2009, a jak znám lidi, co je u veterináře je svatý, no snad si to moc "blbečků" nepřečetlo, už to vidím, živě v barvách...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 18:36
- Nahlásit

Ebony
"Samozřejmě, když psovi umožníte dostatek pohybu, je to krásné. Ale není to pro něj životně důležité."
Aha.
Takže ode dneška žádné bolení noh, zad a ruk z nadměrného běhání polem nepolem
Pán asi neměl pity. S takovým přístupem by ho bu%d zabili, nebo sami zdechli.

makrel
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 18:36
- Nahlásit

Ebony
Jasně, teď se ti co venčí dvakrát denně mají aspoňna co odvolávat.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 18:38
- Nahlásit

Sláááva, sláááva, od zítra si válím šunky doma, to je přesně informace, kterou jsem potřebovala a po které jsem prahla. Jdu to hned říct svýmu ohařovi a borderce, že od zítra nic, doma se bude, žádný lítání. A taky si jdu hned předplatit časopis "Můj mazlíček", konečně pořádné čtení.

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 18:39
- Nahlásit

Ebony
Mimochodem, pokud mě paměť neklame, uvedený pán stejného jména choval německé ovčáky, jestli mluví z vlastní zkušenosti, tak mě jímá opravdová hrůza.
Karlasovi mají cvičák na Břevnově a chovku NO (stránky nejsou úplně aktuální): http://www.salrak.estranky.cz/
http://www.zkobrevnov.estranky.cz/

grooggy
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 18:45
- Nahlásit

reneeska
To mě taky na ulici nějaká důchodkyně zastavila a ptala se mě co to mám za psa... když se ptala kam jdu, tak sem řekla, že do Rasošek a ona začala, že psa budou bolet nohy a že nemůže ani chudák protestovat... (jaroměř→rasošky=5 km :-D)

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 18:49 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit

za všechny paní s kokrem mohu říct - ne, tihle psi fakt pohyb nepotřebují a nevyžadují, jen já týrám svého chudáka kokříka trekkem a loveckým výcvikem a on by si radši válel šunky na gauči...

reneeska
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 18:50
- Nahlásit

grooggy
klasika, me pani zas rikala, jak by chtela, aby jeji pes sel kolem plotu klidne a nerval na ty psi za nim, tak jsem ji rekla, ze po 60km by nerval urcite, a nejak onemnela

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 18:50
- Nahlásit

Gerda
já vím, co mají za chovku, taky i proto mě to tak nas...

rain
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 18:57
- Nahlásit

Jsem ochotna dodat vám exemplář psa, co pohyb v tomto počasí nejen nevyžaduje, ale dokonce striktně odmítá .

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 18:59
- Nahlásit

grooggy
ona začala, že psa budou bolet nohy a že nemůže ani chudák protestovat... (jaroměř→rasošky=5 km :-D)

Ještě když nebyla otevřená dálnice, jezdili tam bruslaři a chodilo se na procházky. Jezdila jsem tam s Buckou na kole, byla na volno. Se psem vždycky jezdím tak, že si on sám určí tempo a jedem klusem spíš vytrvalostně, občas zařadíme sprint. Jedna baba s nějakým chlupatým kartáčem v košíku na mě málem zavolala cajty, že týrám psa.

Když jsem měla Salu, snažila jsem se ji torchu dostat do kondice a taky ji to dost bavilo, když mohla po letech zahálky něco dělat, protože za mlada byla zvyklá trénovat, tahala jsem s ní pneu, a jednomu chlapovi co jel kolem autem to stálo za to aby zastavil, zacouval a řekl mi, že tohle v životě neviděl, že on má psy leta a nikdy to s něma nedělal a jestli jsem normální.

Ale zas náhodou nedávno jsem venčila Bucu a štěně. Potkala jsem paní s mopsem, mopsička se nechala poskákat malým bubečkem a paní se vyptávala na to jak psy trénuju, kam chodíme, jak tahají a od té doby si mopsičku vždycky nechá malošem ocumlat. Je to sportovní mops, chodí do stejného lesa jako my, ale asi ne až do druhé dědiny

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 19:05
- Nahlásit

rain
tak to se mě stát nemůže, u nás chtěj běhat i grifonci i jezevčík, no a o ovčákách ani nemluvím...ale asi jsou "divný" a mají jiný životní potřeby

grooggy
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 19:09
- Nahlásit

Mucholabka
Když jsme měli bulmastifa tak nám tahal celý kolo od auta-ne jenom pneumatiku... Kamaráfka má taky mopsa, který venku v nrámci jeho množností běhá...
Já jezdim s Bobanem na kolečkovejch bruslích a kolaři na nás taky divně koukaj :-D

Vlastně jedinej pes, kterýho jsmě měli a moc pohybu neměl, byl babičky epileptickej buldok-totiž v rámci jeho demence (což bylo skákání z křesla na gauč) si přetrhnul vazy na zadní noze a po tom, co nesměl běhat strašně zlenivěl...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 19:13
- Nahlásit

grooggy
No jooo, ale bulas má x desítek kil, moji kolem 23_25, sice mám kolo s pneu, ale to používám jen občas na silový trénink. Tahat to hodinu, to bych je strhala do mrtva

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 19:20
- Nahlásit

Konečně někdo vymyslel něco pořádnýho . Právě jsem oznámila všem psům, že s pohybem jsme skončili. Jediný kdo má radost je Killerka, tu baví jediný pohyb a to je rvačka . Třá v dalším čísle někdo zakáže i rvačky a budu mít naprostý klid

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 19:53
- Nahlásit

Ebony
já na ten Břevnov chodim...přesněji chodila jsem ,ale už jsem tam jen člen,přestalo mne to bavit bo to pak už nebylo o ničem..začla jsem radši tartit a to nás baví obě.Jako jsem sice v šoku..koho by to nešoklo..ale když si poskládám určitý věci a fakta,tak se vlastně ani nedivim Je moc lidí od nichž bych si nikdy v životě nevzala psa a spadaj do podobný garnitury..Jana vede výcvik,často jsme jí měli ..je to smutný..

nemethova5
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 19:56
- Nahlásit

davidkova renatacus,tak to musim hajanovy zatrhnout litani kolem objektu celou noc a prochazky trihodinovy taky,asi je to pro nej skodlivy,no chudaci ovcouni a jina pracovni plemena.

staropramen
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 19:59
- Nahlásit

V tom přepisu článku z časopisu přece nestojí že pes nepotřebuje pohyb..

mac1
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 20:01
- Nahlásit

Ebony
" Že pes potřebuje k životu co nejvíc pohybu, je mýtus. Pes potřebuje párkrát za den vyvenčit a to je celé," můžu prosím dostat kopii ? pověsím to na zed a každý den budu 3x psům předčítat, snad konečně pochopí, že pohyb nepotřebují.

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 20:03
- Nahlásit

davidkova renata
hele, nebudem si nalhavat, mám tu pár zvířat z takovýhlech chovek, co celej život nebyli venku. Protože do rtg se neví, jestli budou perspektivní, tak se s nima nezabývají, a když jsou perspektivní, tak jsou stejně zavření, bo musí množit, dokonce i od tý paní, co jste tam umístili tu vlkošedku...
A je to na nich sakra vidět....
Ale takhle to veřejně a drze to napsat, to mě tedy šoklo.

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 20:04
- Nahlásit

staropramen
jistě, pokud je pro tvé psy pohyb párkrát vyvenčit, což si já pod pojmen vyvenčit tedy představuji, že se pes vys... a vyč.... Tak pak jo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 20:07
- Nahlásit

Ebony

" Že pes potřebuje k životu co nejvíc pohybu, je mýtus.

Bych tomudle mudrlantovi popřála Ešusa. Kdyby ho jen tak vzal párkrát za den vyvenčit, rozebere mu z nudy barák do posledního šroubku.
Hergot, proč si kdejakej ichtyl myslí, že ví nejlíp co zvíře potřebuje?? Proto asi příroda vybavila šelmy dokonalým tělem, aby celej život proležely.
Kurnik proč ste to sem osobo dávala? Dneska už mě naštvali 3x, tetkon todle je místo šláftruňku

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 20:08
- Nahlásit

PetraK
Kurnik proč ste to sem osobo dávala? Dneska už mě naštvali 3x, tetkon todle je místo šláftruňku

no přeci nebudu nasraná jen já

staropramen
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 20:11
- Nahlásit

Třeba já za vyvenčení nepovažuju když se de vysrat na zahradu..dá se to vyložit různě. Podle mě je to celé napsané dost podivně..takhle to tam doslovně bylo v tom časopise?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 20:12
- Nahlásit

Ebony
A je to na nich sakra vidět....
jo,to je.s tou vlkošedou sem už něco od někoho zaslechla,ale von má každej máslo na hlavě,záleží jen na množství..druhá strana ho má totiž taky hodnějen doufám,že to zas tak děsný nebude.Prostě zvířata maj ve většině případů pech,tak to prostě je.Máme to kousek můžem se kdykoli přijet kouknout.Výběh tam je,čoklové tam rotovali na volno včetně neperspektivních vořechů.Ale vo to řeč neni..jako je to k blití.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 20:15
- Nahlásit

PetraK
rozebere mu z nudy barák do posledního šroubku.
nerozebere..neptej se jak to vim.
staropramen
takhle to tam doslovně bylo v tom časopise?
doslovně asi jo,eště je možnost,že vo tom Karlas vůbec neví ,to se někdy třá v bulváru stává často,ale moc šancí tomu nedávám

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 20:15 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

staropramen

přece nestojí že pes nepotřebuje pohyb

Hele:

Samozřejmě, když psovi umožníte dostatek pohybu, je to krásné. Ale není to pro něj životně důležité."

když na tomhle moudru bude stavět majitel pekinéze tak dobrý, ale bude-li na tom stavět majitel dobrmana? kolie, lovečáků????

ano není to pro něj životně důležitý, to ne, bude bez toho žít, ale - bude žít šťastnej život?? A bude žít potažmo štastnej život majitel toho psa?? Víš proč před 4 rokama dala utratit jedna takováhle 3 letýho výmara?? Protože jí demoloval byt. A víš proč jí demoloval byt? Protože panička sice vyladila kostýmek - vypadali tak krásně , stříbrnej pes a paní v šedém kostýmku..... ten pes se v životě neproběhl bez vodítka! Vždy jen krásně krátká procházka - kolik toho asi tak nacapeš v lodičkách a v kostýmku , že? Ten pes byl plnej energie, nevybitý energie. tak se vopřel do bytu. A jak skončil?? takže ve svý podstatě je ten pohyb pro toho psa životně důležitej, páč když ho nemá, najde si zábavu jinde, a pak na to třeba tím životem doplatí .

POkud tohle někdo napíše do zvířecího časopisu, patří za mříž,protože to je stejný, jako podněcování k rasismu

davidkova renata
nerozebere..neptej se jak to vim

tomu nerozumim. Ešusa si nikdo nepučoval.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání