| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 20:19
- Nahlásit
Koupil jsem si psy, abych měl parťáky na vycházky, turistiku a tak. To bylo ode mně sobecké, že?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 20:25
- Nahlásit
Strejda
Koupil jsem si psy, abych měl parťáky na vycházky, turistiku a tak. To bylo ode mně sobecké, že?
jistě, zvlášť kdeyž pohyb k životu rozhodně nepotřebujete.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 20:33
- Nahlásit
PetraK
Ešusa si nikdo nepučoval.
dyby si ho pučil..šmarjá..ste psala že byste mu přála nevenčenýho esšálka!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 20:34
- Nahlásit
PetraK
pohyb k životu rozhodně nepotřebujete
No jo, ale já se toho zlozvyku nemůžu zbavit.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 20:41
- Nahlásit
si nedovedu představit,že bych psiska nevyvenčila přes 2 hodky denně
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 20:46 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
davidkova renata
..šmarjá..ste psala že byste mu přála nevenčenýho esšálka!
tetkonc sem ztracená ešče víc než puve
Strejda
No jo, ale já se toho zlozvyku nemůžu zbavit.
jojo, courání po venku je horší návyk než cígo
A ešče dodatek k tomu co napsal ten mudrlantskej časopis - vezmu - li to do důsledků, tak dostatek pohybu pro psa JE ŽIVOTNĚ DŮLEŽITEJ, bez něj bude tlustej, zkornatěj mu tepny, selže mu srdce a umře. TAKŽE AŤ KRETÉNI NEKECAJ : mad:
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 21:13
- Nahlásit
staropramen
je to tam doslovně, jinak u žádnýho článku tam není autor, tak nevím, ale zase že by si lajzli někoho citovat, aniž by to řekl....
davidkova renata
jako že mám máslo i já ale von má každej máslo na hlavě,záleží jen na množství..druhá strana ho má totiž taky hodně
nebo jsem to nepochopila...každopádně já tu mám fenu od ní, co rozhodně ven nechodila, ani do výběhu, protože má kotcák jak vyšitej a do teď se panicky bojí aut, chlapů, plotu, no prostě klasika, a to nemluvím o výživném stavu...nevím, jestli fakt, že nebyla její, ale měla ji jen na "výcvik" je jí k dobru, u mě tedy ne
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 21:30
- Nahlásit
Ebony
jako že mám máslo i já
tak možný je všecko,rači se číhněte, já tam jednou měla celkem neuvěřitelnou věc
nicméně sem psala že sem už od někoho něco zaslechla,tak jsem myslela dotyčnou osobu.
Naštěstí nevidím a hlavně nechci vidět do onoho bájného a vyjímečného světa velkých a slavných chovatelů,nemám na to žaludek ..
Co vim,tak řikala a nejen ona,že si právě podobně zničený jedince bere a když se s nima prostě fakt dělat nedá,dá je někam "na zahrádku",když se vzpamatujou,nezapírala,že je uchovní a případně nakreje,pokud vyhovujoui zdravotně .Je mi to celkem fuk.Mě spíš sere pan chovatel co se na ní elegantně vysral bo se mu už toudle dobou narodil další z vrhů.Snad ta čuba bude lépe zabřezávat než jedna z jeho chovky,který to šlo ale strašně špatně ,takže odchovala jen 4 vrhy.Takže asi tak.
Pozitivní na tom všem je,že zejtra nemusim s čoklem,akorát vobejdu barák a fertig..eště že ty fora sou..
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 21:38
- Nahlásit
davidkova renata
nechci vidět do onoho bájného a vyjímečného světa velkých a slavných chovatelů,nemám na to žaludek
to já taky ne, bohužel tam vidím...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 07:09
- Nahlásit
Já bych se nad tímto článkem ani tak nerozčilovala, poněvadž už to, že jde se psem někdo na veterinu, svědčí o jeho zájmu o psa a jsou psi, kteří jsou na tom mnohem hůř, než např. - stará babča v bytě a její jezevčík. Vycupitá s ním vyvenčit párkrát denně, možná dvakrát obejde bytovku. Jezevčík je jak koule a chudák nejspíš brzo chcípne. Vzhledem k věku babky, je to snad i dobře....Ale babča ho má jako parťáka, stará se o něj vzorně, podstrojuje mu.....nedá se říct, že by pes nějak zvlášť trpěl.
Druhá skupina psů je ta co vidím, když obejdu ves. Třetina psů je v kotci či na řetězu a nikdy, opravdu nikdy - se na nějakou procházku nedostane. Ba jediné co dostanou je voda a zbytky. Snad, doufám. Z toho je mi na blití a pravidelně mi jdou slzy do očí, když mí psi skáčou kolem plotu a ten chudák z kotce na ně může maximálně řvát...Tihle lidi si nikdy nic o psech nepřečtou, je jedno, co kdo napíše...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:42
- Nahlásit
worick
Já bych se nad tímto článkem ani tak nerozčilovala, poněvadž už to, že jde se psem někdo na veterinu, svědčí o jeho zájmu o psa
počki..essi to dobře chápu tak na veterině to říkala jakási paní ,nebyl to její názor,ale sdělovala ,co jí řekl dlouholetý "chovatel" NO,rozhodčí z výkonu atd..což je dle mne o to horší.
Ale su spokojené,Nána se asi nějak dostala k netu a přečetla si to bo chrápe nahlas už asi hodinu f posteli a nejeví známky jakékoli aktivity
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:05
- Nahlásit
davidkova renata
Nána se asi nějak dostala k netu a přečetla si to bo chrápe nahlas už asi hodinu f posteli a nejeví známky jakékoli aktivity
A ty moje potvory ignorují nové vědecké poznatky a zase jsem s nimi musel ven. A ještě se tam honily.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:10
- Nahlásit
Strejda
A ještě se tam honily.
svině.. asi sou to starý struktúry ,musíte mít trpělivost,někdy trvá než nová geniální myšlenka dorazí i k těm nejtupějším..bohužel,to je osud nás pionýrů a průkopníků..
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:13
- Nahlásit
davidkova renata
asi sou to starý struktúry
Jedna stará struktúra a jedna dorostenka. Budu je muset oddělit, aby se mladá neučila starým móresům.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:18 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
davidkova renata
Strejda
teď mě omluvte všichni místní chovatelé NO, ale já nikdy NO neměla a ti co bylo možné vídat u nás na vesnici byli všechno vystreslí chudáci, kteří se v neděli slavnostně vyvlekli na místní cvičák a tam si chlápci při pivku předváděli, jak ten jejich šlape jak hodinky a pokud ne, jak ho umí ,,srovnat" O šťastně a radostně cvičícím psu tam nemola být řeč. Z toho taky pramení moje averze k cvičákům, i když je mi jasné, že doba a styl výcviku pokročila. Bohužel ne tak moc u nás na vesnici. A proto se taky nepodivuju nad tím chovatelem a cvičitelem NO, že tohle z něho vypadne...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:22
- Nahlásit
Strejda
Budu je muset oddělit, aby se mladá neučila starým móresům
to každopádně essi už není pozdě nakonec vám eště založej odbory a můžete se jít klouzat!
worick
no dyš já sem eště furt někdy nečekaně naivní ,někdy se zapomenu a asi se domnívám,že když někdo léta chová cvičí a jinak se zabejvá psama,navíc pracovníma,měl by je třá aspon udržovat nejen v psychický,ale i fyzický kondici..tu teda obejitím paneláku tuty nezískaj..jak je teda pak může předvádět a jak ty psi maj podávat nějaký výkony.. ..já tomu nerozumim..
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:28
- Nahlásit
davidkova renata
měl by je třá aspon udržovat nejen v psychický,ale i fyzický kondic
no minimálně aby vydrželi odběhat výstavu a na to čokla dvěma obejitíma bloku nenatrénuje.
počki..essi to dobře chápu tak na veterině to říkala jakási paní ,nebyl to její názor,ale sdělovala ,co jí řekl dlouholetý "chovatel" NO,rozhodčí z výkonu atd..což je dle mne o to horší.
chňápeš to špatně Ebony to četal v časopise na veterině
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:31
- Nahlásit
Alexa
na to čokla dvěma obejitíma bloku nenatrénuje
tak jak je teda vystavuje? a uchovnuje,? von teda ted NO nemá,jen stará a mladá a mladej a eště mladší ,on má stafbula ted.abych teda janě nekřivdila,potkala sem jí 2krát f oboře i s Indem..
chňápeš to špatně Ebony to četal v časopise na veterině
no to vim! ale de mi vo to,že to netvrdila ta ženská s kokrem,ale že jí to řikal karlas..ona to jen komentovala v článku kerej četla ebony na veterině..voe to je lepčí než vetamyks už
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:32
- Nahlásit
Taky bych se moc nepozastavovala .... tenhle časopis jsem prohlížela někdy loni, když ho mladá přinesla domů. Žblebtů tam bylo hafo, podpis veškerej žádnej a chvílema na mně dělal dojem, že ho připravujou děti ( nejen obsahem, ale i stylem)
davidkova renata
někdy se zapomenu a asi se domnívám,že když někdo léta chová cvičí a jinak se zabejvá psama,navíc pracovníma,měl by je třá aspon udržovat nejen v psychický,ale i fyzický kondici..tu teda obejitím paneláku tuty nezískaj..jak je teda pak může předvádět a jak ty psi maj podávat nějaký výkony..
ale je to tak doopravdy? Bych řekla, že ne
Navíc znám od nás víc případů, které popsala worick než těch druhých, alespoň od nás...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:34
- Nahlásit
brut
tenhle časopis jsem prohlížela někdy loni, když ho mladá přinesla domů. Žblebtů tam bylo hafo, podpis veškerej žádnej a chvílema na mně dělal dojem, že ho připravujou děti ( nejen obsahem, ale i stylem)
no dyk sem psala..jedině že vo tom karlas vůbec neví že by to řek..že si to někdo prostě vycucal nebo nějak upravil..ale že to s venčením nepřehání,to vim.neznám nikoho z týhle garnitury co by netvrdil,že pokud máš zahradu,pes venčit nepotřebuje..podotýkám,že ne plantáže,ale normál velikost
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:37
- Nahlásit
worick
teď mě omluvte všichni místní chovatelé NO, ale já nikdy NO neměla a ti co bylo možné vídat u nás na vesnici byli všechno vystreslí chudáci, kteří se v neděli slavnostně vyvlekli na místní cvičák a tam si chlápci při pivku předváděli, jak ten jejich šlape jak hodinky a pokud ne, jak ho umí ,,srovnat"
Nebožka Gertruda byla turistka a prošla toho s námi hodně. Na cvičák taky chodila, ale to byly jen dvě hodiny týdně. ,,srovnat" jsme ji museli jen když se chtěl prát. (Jo jo,já vím, že to je chyba psovoda.)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:41
- Nahlásit
davidkova renata
ale že to s venčením nepřehání,to vim.neznám nikoho z týhle garnitury co by netvrdil,že pokud máš zahradu,pes venčit nepotřebuje..podotýkám,že ne plantáže,ale normál velikost
já znám i spoustu lidí mimo tuhle garnitůru, co zastávají stejnej názor a děsně se diví, když vidí, jak jsou naši psi neustále venku. Teď tu máme dost slušnou ledofku, takže s nima nechodím na 2 hoďky ráno jak jsou zvyklí, ale zkrátím jim to a prostřídávám je. ..... tak se mi soused ptal, jestli už mi konečně došlo, že psům stačí dvorek na venčení. Sem ho usadila, když jsem řekla, že by ten dvorek potřeboval sám a k tomu velkej bič, aby věděl, jak se cítí jeho pes...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:42
- Nahlásit
davidkova renata
.jedině že vo tom karlas vůbec neví že by to řek..že si to někdo prostě vycucal nebo nějak upravil..
a taky né že bych ho chtěla nějak obhajovat, ale třá baba byla nešťastná že se fšude dočetla že pes musí lítat nejlépe 15 hodin denně venku a ona to se svým kokříkem nezvládá tak jí chtěl uklidnit že teda ten její kokr čicotojezačokla nechcípne gdyž nebude lítat mnoho hodin venku a netušil že to baba vybleje do novin
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 11:03
- Nahlásit
Ja jsem zase zmrvila psa sluzebaka tím, ze jsem ho vytahla na vylet a sem tam jsem ho pustila na volno a nechala ho jen tak pobihat kolem aniz bych mu davala povely. Take jsem mu doprala masaze amazleni a vice vlidne komunikace. Psovi to prospelo tak ze odmital jit domu a poslouchal vice mne. Panicek drive ukoncil dovolenou v zamori po me naivni sms jake aktivity provozujeme. Psa pry mi uz nesveri, pry se mel vyvencit jen pred kotcem, pak cvicakovsky dril na place- kotec -zradlo.
Pes kdyz prisel ke mne tak mel prazdny pohled, u nas se rozveselil a ted po roce ho potkavam zase s prazdnym pohledem a strojovou poslusnosti jak se sine v tesnem zavesu za panem se sklopenou hlavou.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 11:14
- Nahlásit
Dagmar Fišerováto co pisete o tom sluzebakovy,tak podobny potkavam,nastesti jich je malo,ale jsou,jinak sluzebaci v hermanicich se maji super!!!!prochazky,mazleni,vim to od libora,protoze tam primo dela a taky jak byl na dovče a psa tam nechal,tak mu ho totalne,zmrsili,znicili,zlomeny pes hadra,od te doby se bere svoje sluzebaky domu,holt je to o lidech.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 11:33
- Nahlásit
Alexa
ale třá baba byla nešťastná že se fšude dočetla že pes musí lítat nejlépe 15 hodin denně venku a ona to se svým kokříkem nezvládá
třá byla u modrejch ,tim by se to vysvětlovalo
Dagmar Fišerová
ze jsem ho vytahla na vylet a sem tam jsem ho pustila na volno a nechala ho jen tak pobihat kolem aniz bych mu davala povely. Take jsem mu doprala masaze amazleni a vice vlidne komunikac
no to se taky nesmí,to nevíte pani?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 11:37
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Tak, takhle to znám já taky. Nejsou to tedy psi služební v tom pravém slova smyslu tedy, že je má psovod na práci buďto u policie, ostrahy či podobných složek, ale klasičtí hlídači dvorků, kteří jsou takhle zlomení a páníkovi vděční za to, že je z toho kotce jednou za týden, 14 dní, veme na cvičák a tam je hodinu driluje.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 12:09
- Nahlásit
davidkova renata
a můžete se jít klouzat!
teď je na to akurát ta pravá doba
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 12:19
- Nahlásit
Aháááá, tak už vím, co jsme byli kdysi na mezinárodce, proč ti NO po dvou kolech oběhnutí kruhu už nemohli
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 12:37
- Nahlásit
hele, lidi, vono tak ani nejde o to, v jakým kontextu, ale co si prostě dovolí vypustit do novin...
paní chodila s mladým hyperaktivním kokrem dvakrát denně na procházku na cca 1 hodinu a bylo jí sděleno, že si za to může sama, protože si toho psa sama naučila na pohyb a von ho teď vyžaduje...kdyby ho od začátku nikam nebrala, tak ani nebude vědět (ten pes) že může třá hodinu běhat venku a nebude to vyžadovat a pak tam bylo jako dovětek tohle, co jsem citovala.
Takže esi vaši čokli chtěj pohyb, tak si za to můžete sami a dobře nám tak
|