Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / myslivost?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Ghianika
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 09:38
- Nahlásit

Evicka
když už jsme u té myslivosti, ty to možná budeš vědět, má být někde vyvěšeno kdy je honitba (snad to píšu dobře, jde mi o to, kdy prostě myslivci vyrážej střílet) nebo musím dobře poslouchat jestli ten den uslyším rány?

jeany
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 10:32
- Nahlásit

A já bych k tomu připojila dotaz, možná hloupý. Kde všude je honitba? V lese, na poli u lesa? Je to nějak určené, jak daleko od cesty, chodníků, domů? U nás např. vede vedle pole cyklostezka. Tak by mě zajímalo, jestli na tom poli mohou také střílet.

Eimy
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 10:52
- Nahlásit

Anonymní
Ať je jakejkoliv, tak mně je to upřímně jedno, je fakt, že kvuli jednomu kreténovi (tomu s flintou), umřelo štěně... Jenže pro tebe je duležitější to, aby někdo musel platit a ne život živé bytosti... :-/ Jak si takovej člověk jako ty muže vážit něčeho živýho? jo a podpis by možná taky neuškodil, ať pan Bár ví, kdo ho takhle krásně pomlouvá

jeany
Honitba je myslim všude tam, kam nepspadá uzemí města a obce.. ale nevim to jistě...

Evicka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 11:00
- Nahlásit

Jsou dány určité doby lovu zvěře a hájení zvěře. Tato období se různě prolínají, jsou dána především dobou páření, dobou rozmnožování a odchovu mláďat. Některé druhy zvěře jsou však povoleny lovit celoročně, např. škodná nebo divočáci(lončáci,selata). Je tedy prakticky možné potkat myslivce v lese v kteroukoliv denní i noční hodinu. Myslivost by totiž neměla být hlavně o tom lovu, ale především o péči o les, zvěř a krajinu a vytváření vhodných podmínek pro zdárný život zvířat. Nejen těch, která se loví. Tyto doby lovu jsou dány obecně, platné na celém území ČR a jsou uváděny v odborných časopisech, získat je možno je i na OMSech, event. možná i od solidních mysliveckých hospodářů. Rozhodně rány můžeš slyšet kdykoliv. Nemusí jít nutně o lov, my střílíme i u výcviku psů, a to běžným ostrým střelivem, do vzduchu.

Ghianika
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 11:08
- Nahlásit

Evicka
fajn, díky, mě naopak ty rány pomáhaj při zkouškách reakce na střelbu. Šlo mi spíš o to, jestli mám šanci to zjistit dopředu abych se jim někam omylem nepřipletla.
Zatím si na naše myslivce stěžovat určitě nemůžu, naopak, když mám našláplou delší stopu u které nejsem tak už se mi 2x stalo, že mi tam myslivec který na ní narazil počkal, aby to někdo nepřešel
U nás se scházejí vždy po ?leči? dole u rybníku, už sem i na většinu kápla v hospodě, a snad jsme si i smluvili nějaké podmínky. Opravdu zatím problém nemám, snad ani nebude do budoucna

Evicka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 11:09
- Nahlásit

Honitba je prakticky všude, ale tohle taky nevím přesně. Dáváte mi dosti záludné otázky. Takže zase do zítřka zjistím.

nefer
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 11:15
- Nahlásit

Evičko, já nemyslím, že Ghianika myslela honitbu, ale HON. A jinak co si já pamatuji - tak honitba jako taková je skutečně všude, vyjma zastavěných oblastí (ale i tam je to trošku složitější). Spíš zjisti jak to je se vstupem myslivce na tvůj pozemek (zahradu) při honu. Slyšela jsem, že na to mají nárok, pokud to výslovně nezakážeš.

nefer
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 11:16
- Nahlásit

jé se stydím - jsem si nevšimla té hory nových příspěvků

Ghianika
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 11:25
- Nahlásit

nefer
Evicka
že bych tomu začala rozumět? Honitba je plocha kde můžou střílet je to tak? Možná blbej dotaz, ale nějak mi to nikdy nedošlo :

Evicka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 11:26
- Nahlásit

S tím vstupem na pozemek to vím taky jen velmi orientačně, ale vím, že existuje povinnost vlastníka pozemku umožnit vstup na svůj pozemek za účelem např. dohledávky postřelené zvěře loveckým psem.Pokud by vlastník pozemku takovouto zvěř našel a zatajil, tak se to považuje za pytláctví, byť na vlastním pozemku. Další možnosti vstupu existují, ale nevím je přesně, zas tak dokonale zákon o myslivosti nemám nastudovaný. Není to zcela má parketa.

nefer
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 11:45
- Nahlásit

Evičko, to aby sis už začla psát poznámky, co máš všechno zjistit

Petra
# Zasláno: 23 Bře 2005 12:34
- Nahlásit

nefer
tim jsem jen chtela rict, asi dosti nesikovne, ze proste zakony jsou jedna vec a muzou byt sebelepsi, ale bohuzel, jak sami vidime, pokud se najde pitomec.........
Ale samozrejme.... pak nastupuji ty zakony. Tak drzim Pavlovi palec.

Evicka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 13:44
- Nahlásit

Nejlepší bude, když vám sem celý ten zákon překopíruju, ne? Některé věci vážně nevím, jen kusé věci.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 13:46
- Nahlásit

Evička
mám na Tebe dotaz.....je běžné, že je velká část zalesněného území označena tabulí "honitba+ název" a přitom tam vedou všechny možné turistické značky a pořád tam chodí lidi??? U nás v Praze v Šáreckém údolí jsou skoro po celém jeho území cedule s nápisem "honitba Šárka - voďte psy na vodítku" . Je to taková nádherná lokalita, kde si člověk odpočine na duši při pohledu na skalní útvary, krásnou zeleň atp....každý den se to tam hemží lidmi a psy. Je vůbec možné, aby tam myslivci aktivně vykonávali svou práci????To by museli při každém odstřelu zvěře celé údolí uzavřít, aby tam někdo nepřišel ke zranění....Nebo se to tak dělá???Díky za odpověď.

Evicka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 14:08
- Nahlásit

Tak v tom označení jste spíše výjimka, běžné to není, že by jednotlivá sdružení označovala svéhonitby cedulemi. Myslím si, že u vás je to proto, že tam chodí tolik lidí, a je třeba i při tom všem pohybu zachovat zvěři určitý životní prostor a v rámci možností i soukromí. Žvěř si do určité míry na hluk zvykne, ale kdyby tam volně pobíhalo množství psů, tak by ten relativní klid něměla a vzniklo by tam množství zbytečných konfliktů kvůli volnému pobíhání psů. A jak jsem již mnohokrát psala, není myslivost jen o lovu zvěře, ale především o ochraně a cíleném chovu zvěře a zlepšování jejich životních podmínek. Cením si tedy snahy vašich myslivců, že všude vyvěsili tyto cedule, a tím upozorňují majitele psů, ale i lidi samotné, aby respektovali určitá pravidla chování v lese. Třeba se v této lokalitě nestřílí. Určitě mají možnost se "realizovat" v jiné části honitby.

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2005 14:36
- Nahlásit

Evička
děkuji za odpověď...no já si myslím, že se u nás v té Šárce fakt snad ani střílet nedá....(a ten příkaz aby byli psi na vodítku tam taky respektuje málokdo - jen já jak "trubka" toho svýho šmudlu trápím vodítkem..) Je mi ale jasný, že každý, kdo ten zákaz dodržovat bude, šetří zvěř od zbytečného stresu

bárt
# Zasláno: 22 Pro 2005 12:08
- Nahlásit

Mysllivci jsou je vrazi zvířat a nic jinýho

Petra
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2005 12:48
- Nahlásit

né k tématu tady je ještě jedna Petra? jsem překvapená

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání