Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / vrácení štěněte
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Smečka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2008 08:43
- Nahlásit

Mucholabka
Já myslím, že každý začínající chovatel by měl mít aspoň základní povědomí, jak funguje gegetika, zejména populační. Dnes je na trhu možno koupit knížky jako třeba Dostála - Genetika psů (první, nebo druhé inovované vydání) nebo Chov psů v roce 2000 od Wachtela - ten má sice trošku drsné názory, ale zálkadní přehled také načerpáš. Nenech si motat hlavu od chovatelů, kteří vědí velký kulový. Mezi pity jich je požehnaně... jsou známí svým zvláštním přístupem k pemenitbě.

Smečka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2008 08:46
- Nahlásit

... zvláštní bych možná nahradila slovem fanatický.

Roxana
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 22:21
- Nahlásit

Mucholabka
Uměla bys mi vypočítat koeficient příbuznosti tohoto psa?
http://pedigree.pitbullworld.org/pedigree.pl?comma nd=pedigree&id=21982

nevim, jestli je to pro tebe jeste aktualni, ale mam nove stazenej programek na vypocty, tak si ho votukavam no pokud by te to zajimalo - pes z toho tveho odkazu ma z tech 4 generaci Fx = 45,7 % po dodani dalsich generaci je pravdepodobnej narust minimalne o dlasich deset procent ... coz je teda pribuznost desiva .. do pitbulu nevidim, nicmene mam za to, ze genetika dobehne kazdyho nastejno ...

Baileys
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 22:24
- Nahlásit

fuj tajbl-ta příbuznost..!

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 22:48
- Nahlásit

Mucholabka
Hele nesmála ses mi posledně někde na ifuně, že se ještě pořád snažím něco vysvětlovat?

Jinak teda obecně.. Moc tomu zatím nerozumím a nefím, jestli tomu někdy porozumím. Ale tak jsem nějak získala dojem a zkušenost, že je opravdu pár chovatelů, kteří tomu vcelku rozumí, ví proč to dělají a taky, co z toho vzejde. A taky si nechají nejlepší zvířata a zbytek prodají někomu na gauč nebo na výcvik.

Pominu samozřejmě "množírny", kde to teda moc růžový není. Ale tytéž množírny jsou i u FCI plemen. A myslím, že je to tak vcelku fifty fifty.

A jinak si myslím, že je to tady debata zbytečná. Vy to tady nepochopíte, ptž na věc už od základu máte jiný názor než lidi, co pity chovají. A taky proto, že vám to tady nikdo pořádně nevysvětlí, protože jediné, v co se to tu pak zvrhne (a zvrhlo), jsou jízlivé poznámky na obě strany...

Stojí vám to za to? Já se třá s pawLINkou vcelku slušně kamarádím. Vyjasnili jsme si na to svoje názory a víc se o tom záměrně nebavíme. Nemá smysl se hádat a zatracovat lidi jen proto, že mají na věc jiný názor...

Roxana
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 22:58
- Nahlásit

bullvnouzi
podivej, hodila jsem sem ciste matematicky vysledek, mucholabka se zajimala ... samozrejme at dela podle svyho nejlepsiho vedomi a svedomi, je to jeji fena, jeji odchovy, jeji zopodvednost, to jsem ji psala uz minule ... hadat se nebo zatracovat nekoho to fakt nemam zapotrebi, jen pisu svuj nazor, ze genetika je holt genetika a plati pro vsechny stejne, pit nepit ... nevim, co vic v tom vidis.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 23:03
- Nahlásit

Roxana
To bylo obecně na celý téma, ne jen k tobě...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2008 07:55
- Nahlásit

Roxana
Můžu ti taky poslat rodokmen? Vypočítala bys mi to? Vyjde to asi podobně jak Mucholabce...
Mám naskenovaný jen jeden, druhý naskenuju a poslala bych ti ho.

A jinak... Prostě jak napsala bullvnouzi - nesnažte se to ani pochopit. U pitů se to dělalo a i dělá prostě takhle. Otázkou je kolik chovatelů tomu dnes opravdu rozumí a jen si na to nehrají... Já už jsem tady napsala, že s tím nesouhlasím, ale vím, že to nezměním, a proto prostě vyjádřím svůj názor a dál se o tom taky nebavím. Sama psy z příbuzenské mám a nejspíš mít i budu, protože u registrovaného psa to snad ani jinak nejde...

Roxana
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2008 09:56 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

pawLINka
Můžu ti taky poslat rodokmen? Vypočítala bys mi to? Vyjde to asi podobně jak Mucholabce...
Mám naskenovaný jen jeden, druhý naskenuju a poslala bych ti ho.
Jasny, zadny problem, posli mi to do mailu - samarabohemia(zavinac)gmail.com Kouknu na to ale az pak doma, ten program mam v domacim PC.

K dalsimu uz asi nema vyznam neco rikat, kazdej at si to prebere podle svyho.

Jo jeste - ten rodokmen by byl dobrej 6-ti generacni, jestli mas k dispozici

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2008 09:59
- Nahlásit

Roxana
Dík, aktuální už to není, byla jsem se na něj podívat a je příliš veliký, trochu jiný než to, co hledám.

Roxana
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2008 10:06
- Nahlásit

Mucholabka
Dík, aktuální už to není, byla jsem se na něj podívat a je příliš veliký, trochu jiný než to, co hledám. za nic, jsem si vcera hrala s novou hrackou

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2008 10:08
- Nahlásit

Jinak u Ferdy-ze strany otce do 7 gen jedno jméno 7 krát
ze strany matky jiné jméno dvakrát, další dvakrát, další 4 krát...
Když mrknu na 4 gen., http://pedigree.pitbullworld.org/pedigree.pl?comma nd=pedigree&id=21962 , je to zdánlivě bez příbuznosti, ale když jdu dál, dostanu se nakonec k několika psům.

Roxana
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2008 10:11
- Nahlásit

Mucholabka
Když mrknu na 4 gen., http://pedigree.pitbullworld.org/pedigree.pl?comma nd=pedigree&id=21962 , je to zdánlivě bez příbuznosti, ale když jdu dál, dostanu se nakonec k několika psům. tak to je jasny, cim vic dat mas, tim je vysledek relevantnejsi ...

samain
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 21:41
- Nahlásit

Že se vám míchám do bullů-ale chovám barzoje a u těch všechny významné chovy používají liniovku.Je fakt,že málokdo incesty a taky barzoj liniovou plemenitbu dobře snáší.
Ale jedna perlička - 2 chovatelé v ČR nakryli stejným zahraničním psem.Absolutní outcross.
Fenky nebyly nikterak příbuzné se psem,ani mezi sebou navzájem.Dokonce i obě fenky pocházely z outcrossu .
A nikdy - a to se mezi barzoji pohybuji přes třicet let jsem neviděla tak těžké defekty a to dokonce ani u vrhů odchovaných na VELICE ÚZKÉ příbuzenské plemenitbě.
Jedno štěně se narodilo bez očí a asi u 4 byly rozštěpy - u barzoje věc nevídaná.
Já bych do barzoje z tak úzké příbuzenské jako Mucholabka asi nešla. Ale liniovku používám a nic špatného na tom nevidím.
Při průběžném osvěžování krve moje odchovy zdravotní problémy nemají.

Baileys
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 18:03 - Změnil/a: Baileys
- Nahlásit

Tak jsm vzala "zpět" pejska,ze svého chovu...
Důvodem byl podkus,který se pejskovi doposud "nestáhl" a původní majitelka ho vyložen chtěla na výstavy(i když tedy z tohoto chovu...)a jako chovného jedince.Tak jsem ho prostě vzala zpět.
Teď jsme byli v jeho roce na RTG DKK,taky jsme sfotili ty šílené tesáky a né zuby,to jsou kly.....
ALE!!! Veterinář mi při kontrole projel celého psa,a řekl mi,že pes má rachitický růženec atd,atd. Mě málem kleplo!Tvrdí,že je to výživou.Psíka jsm viděla za ten rok 2x,vždy byl tlustý,vše se na něm hýbalo,fakt až moc.Ale teď,když zhubnul,tak odborník řekl toto...Že tou "vyžraností" se zřejmě nějaký nedostatek,a ne malý,zastřel.
Co si myslíte Vy??
Jinak je psík veselý,sportovní,žravýýýý,kvalitní srst,nynější pěstounka je spokojená.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 18:32
- Nahlásit

Má pravdu, pejsek je o hodně lepší, než když jsem viděla psa poprvé, i se s ním začalo něco dělat a sportovat, a každý týden je lepší a lepší.
Baileys
Je vidět, že má vlohy

Baileys
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 21:55
- Nahlásit

Mucholabka
oo díky,ty sis černé fousaté pofory všimla?

ale co s tou rachitidou?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 22:06
- Nahlásit

Baileys
Noo, oni jsou všichni černí, všichni fousatí, ale tady jsem jakž takž věděla že to je on.
Jinak když jsme dovezli Draka, tak měl taky křivé a hlavně krátké nohy, byl víc dlouhý než vysoký, a ještě se vytáhl-to měl tehdá rok a půl nebo i víc-jak starý je ten knír? podle mě se hodně dorovná, když bude mít dost pohybu a kvalitní žrádlo.

Baileys
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 22:47
- Nahlásit

Mucholabka
ale on nmá ni křivého,dlouhého,jo zuby jako kly to joo.Kdyby nezhubnul a neprohmatal ho pořádně vet.,tak na to asi nikdo nepříjde,pod těmi chlupy.Tohle již prý z žeber odstranit nejde.
nemá žádnou újmu,tedy zatím ne,uuuff

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 22:54
- Nahlásit

Baileys
Ukážeš mi ty zuby? Já to neviděla. Co s nima má?
A šáhnu si, přes chlupy to vidět není. A když byl tlustý, tak to nešlo nahmatat? Tak ho vystavujte vyžraného

Baileys
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2009 08:18
- Nahlásit

Mucholabka
mě o výstavy nejde ,mě mrzí,že se ten nález vůbe ukázal!
V dnešní době!V dnešních možnostech a v poměrech ve kterých měl být....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání