Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / vrácení štěněte
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
pawLINka
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 22:19
- Nahlásit

Mucholabka
Nj... Nebudu se o tom hádat. Mám na tohle svůj názor. Pity miluju, ale proto ještě nemusím souhlasit se vším, co dělají jejich chovatelé... třá řetězový chov, příbuzenská, testy a ták...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 22:20
- Nahlásit

Mucholabka
Nj, ale zase nemáš info o všech štěňatech z těch vrhů. Jako jasně, že se tam objeví špička, ale určo taky nějaký ten odpad, ne?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 22:22
- Nahlásit

pawLINka
Njn, selekce třeba na Slovensku drsná-ale o tom je. Nemůžeš množit vše.
Nemluvíme teď o způsobu chovu, ale o rodokmenech, ne? A o výkonu.

astarte
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 22:30
- Nahlásit

Mucholabka
Ja taky nesouhlasim s příbuzenskou,mam doma pesana s vrozenou vadou a není to prochazka růžovou zahradou ale pěknej horor!!!!

astarte
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 22:43
- Nahlásit

Mucholabka
Chovatele se spíš zajímají o vzhled, na výkon se kašle(ten zaručoval jakýs takýs výběr). Teď každej kouká na to jestli má pes CACIBA. Když mýho psa vystavím taky nějakýho dostane a nikdo se nedoví že je nemocnej,ale když začne pracovat tak to je hned znát.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 22:44
- Nahlásit

astarte
Nj, ale u pitů je trocha jiná situace - tady se na CACIBY nehraje...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 22:52
- Nahlásit

pawLINkatady se na CACIBY nehraje...
A vo vo vo vo tom to je...

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2008 22:59
- Nahlásit

Mucholabka
Nemluvíme teď o způsobu chovu, ale o rodokmenech, ne? A o výkonu.
jako že rodokmeny jsou třeba???

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2008 07:31
- Nahlásit

eUGENIo
Kontaktovali jsme chovatele a ten nám odepsal,
Na vadu jste tedy včas chovatele upozorňovali a máte to dokonce písemně. Zkusila bych argumentovat tímhle. Chudák štěně.
A co se týče mého názoru na příbuzenskou, ale částečně i liniovou plemenitbu, je to způsob jak zlepšit a upevnit dobré vlastnosti psa. Riziko spočívá zvyšování homozygotnosti, takže se můžou projevit vady a chyby o kterých člověk neměl do té doby ani ponětí a nadělat strašnou paseku (doufám, že jsem to takhle v půl osmý napsala dobře).

Baileys
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2008 13:37
- Nahlásit

kachna_
kdy to je včas?? Já jsem si právě pročítala i zákoník,a tm je,že od doby podepsání smlouvy mánový majitel 6 týdnů záruční dobu,po tuto dobu může podat reklamaci, po uplynutí 6 týdnů,zaniká doba na reklamaci štěněte-většinou jde lidem o peníze,si myslím,šupnou štěně zpět,chtějí peníze a hotovo.a jedou pro dalšího psa....
Nebo je to jinak? Na co by přistoupil majitel retrívra? Musí štěně nechat uspat,nebo má vadu,omezenou,kde nedoporučují např MVDr zátěž?Co je pro koho vůbec zátěž?? a pes tak může žít ještě spoutu let?Co když se něco vyvrbí např v půl roce-já nevím,jiná vada, DKK a pod??
DOST mě toto zajímá,jak se t řeší pod. Jak se lidid k sobě hovají a ktěmto psům??

Ad příbuznost-tak tohle mi příjde MOC!!! Dělají tohle asi všude,z různých důvodůjen o tom ani novému majiteli neřeknou....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2008 13:47
- Nahlásit

Baileys
z různých důvodůjen o tom ani novému majiteli neřeknou....
Tak snad nejsme ovce a umíme číst a když chci štěně s PP, tak si ho taky pořizuji s nějakými předpoklady a podle toho se do toho rodokmenu podívám, ne?

Baileys
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2008 14:50
- Nahlásit

Mucholabka
tak to by ss divila,kolik lidí,dělá ž se dívá a "zjistí" až časem

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2008 14:51
- Nahlásit

Baileys
Protože neví, na co se dívat.

Dines
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2008 15:10
- Nahlásit

Mucholabka
Baileys
z různých důvodůjen o tom ani novému majiteli neřeknou....
Tak snad nejsme ovce a umíme číst a když chci štěně s PP, tak si ho taky pořizuji s nějakými předpoklady a podle toho se do toho rodokmenu podívám, ne?

Ty hele paní .... hodně často a tvrdě se tu diskutuje o PP - s,nebo bez - a hooodně se tu proklamuje s PP.... takže i začátečník který neví na co koukat, si pořídí psa s PP, protože je to přeci záruka ..... takže teda záruka to není, a PP jako takový je k ničemu, že? Bez znalostí.....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2008 15:12
- Nahlásit

Dines
Ano, já si myslím, že člověku bez znalostí, stejně tak i "chovateli" bez znalostí, je PP maximálně k vyvěšení na stěnu. Záleží, čeho záruku požaduje, na druhou stranu rozhodně nepchci propagovat bezPP chovy samosebou.

Baileys
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2008 23:24
- Nahlásit

Mě tedy stále zajímá jak to lidi vnímají a řeší...,moc odpovědí zde není..

astarte
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2008 15:14
- Nahlásit

baileys
V dnešní době neexistuje přírodní výběr. Do chovu jsou zařazovvaní i jedinci slabí a co horšího i přenašeči různých vad.

Po zatím pětiletém soužití s takovým psem říkám, že nevím. Někdy je to OK, ale když to na něj příjde tak si myslím že lepší je takového psa utratit.Ať to zní jakkoli krutě, věřte mi, vím o čem mluvím. Vy máte psy relativně zdravé takže se vám nemůže stát např toto: Jsem na čundru,sobota večer v zapadlé vesnici. Veterinář vzdálen na míle daleko a vedle mě věrně zvrací můj pes. A co teď? Auto nemám, do autobusu nás nikdo nevezme,do kempu samozřejmě taky ne. Tak zbývá jen bezesná noc pod širákem. Hned ráno koukám jak je na tom hafan. Docela slušně dehydratovanej, zkouším mu dávat trošičku vody....ejhle je zase venku. Musím se dostat co nejdřív k vlaku ten aspoň nedrncá. Jenže problém, zastávka je vzdálena 10 km. No nic, vyrážíme a já celou cestu přemýšlím jak by bylo mě, být v jeho kůži.
Jelikož jsem častým návštěvníkem veterinárních ordinací, tak znám i horší případy. Každý se snaží zajistit svému psu aspoň trochu normální život. Stojí to mnoho úsilí a taky peněz. A pak se vám chovatel vysměje do ksichtu a vesele na své feně chová dál.

Baileys
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2008 09:08
- Nahlásit

astarte
a jaká nemoc postihla tvého psa?
A proč myslíš,že se chovatel směje?

astarte
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2008 21:27
- Nahlásit

Baileys
Má rozšířený jícen(megaesofagus).
Když jsem to v jeho třech měsících zjistila,volala jsem chovatelce. Od té doby se mnou nekomunikuje. Asi po roce mi volala poradkyně chovu" proč prý pejska nevystavuju". Byla strašně překvapená.Pak jsem zjistila že pro velký úspěch bylo spojení opakováno!!!!!! Poradkyně měla fenku s tohoto druhého vrhu. Snažila jsem s ní komunikovat a vysvětlit že nejspíš oba rodiče jsou přenašeči a bylo by dobré vyšetřit oba vrhy, aby se zjistilo jestli jsou i další. Bylo mi naznačeno že to by nakonec mohli vyřadit všechny psy. Letos se narodily fence poradkyně štěňata, pochybuju že se budoucí majitelé dozvědí o tomto problému.
Nešlomi o to nějak poškodit chovatelskou stanici,několikrát jsem jim to opakovala,jen jsem chtěla aby se toho v budoucnu vyvarovali. Bohužel se nic nezměnilo.
Proto mi to připadá jako nehorázný výsměch.

Baileys
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2008 08:17
- Nahlásit

astarte
No ale já bych neřekla,že by chovatelka fenku nemohla krýt....,že spojení opakovala,mi třeba zvláštní příjde,ale zase pokud je to něčím zvíře kvalitní,není řečeno,ž vady MUSI opět přenášet,ne?Jako u lidí,jedno dítě bude nemoné,další 3 zdravé-obou rodičů.
A Ty sis zvíře nechala,nebo jsi chtěla peníze nebo zvíře za každou cenu vrátit?Navrhla ti chovatelka něco?Třeba jiné zvíře po jiných rodičích? A kontaktovala jsi ji v době 6týnů od převzetí štěněte?
Díky..

astarte
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2008 20:52
- Nahlásit

Baileys
Tato vada je bohužel dědičná. Kdyby měl muj pes štěňata tak bude většina nemocná a zbytek přenašeči.Jeho rodiče byli nejspíš oba přenašeči tzn., že se narodilo nemocné štěně ale ve vrhu je většinou i nějaký přenašeč a pak i zdraví jedinci. Jenže to je potřeba zjistit. Dřív se to prý dělalo. Tahle vada je závažná a tak se buď vyřadil celý vrh a nebo se zjišťovali přenašeči.
O těch 6-ti týdnech jsem tenkrát nevěděla ale chovatelce jsem volala hned jak to vet potvrdil (asi začátek 4 měsíce). Vůbec jsem nevěděla co dělat. O té nemoci jsem taky moc nevěděla. Psík byl senzační a přirostl mi k srdci.Chovatelka řekla že ho můžu vrátit.
Nelituju že jsem si ho nechala. Sspoustu věcí mě naučil a je senzační.
Později sem se snažila získat co nejvíc informací o té nemoci a předat dál (chovatelce a poradkyni), ale bez úspěchu.

Terri
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2008 21:16
- Nahlásit

No ale já bych neřekla,že by chovatelka fenku nemohla krýt....,že spojení opakovala,mi třeba zvláštní příjde,ale zase pokud je to něčím zvíře kvalitní,není řečeno,ž vady MUSI opět přenášet,ne?Jako u lidí,jedno dítě bude nemoné,další 3 zdravé-obou rodičů
No každá chovatelka by něco o dědičných vadách měla vědět ne?? A pokud se vyskytne, tak jak se přenáší.

Baileys
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2008 22:07
- Nahlásit

astarte
ono je to asi fakt těžké,myslím,že nejhůř je tomu novému majiteli a mělo by být i chovateli.Ale lidi jsou různí,Ty jsi nabídku dostala,a přitom pejsek u vás zůstal.A tím je zatíženo i plemeno,které máš?jaké máš plemeno?
Třeba i omýlané DKK,to je taky dědičné a spousty zvířat s nimi žije i do stáří a majitelé je nevrací.
Mě jde trošku o to,kdy a v jaké situaci a jací lidi se třeba rozhodnou,já nevím třeba ,když zjistí nemoc ve 4 měsících,že štěně nechtějí,že je nemocné,že chcou hlavně prachy zpět a šupky hupky pro nové štěně. I takoví jsou.Proč to udělají,je to běžné?

astarte
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 20:56
- Nahlásit

Baileys
Já mám českého strakatého psa. Nevím jestli znáš jeho historii.
Byli specialně vyšlechtěni pro výzkumný ústav na pokusy. A v tom je právě ten problem. Aby pokusy byly přesné je potřeba i psy se stejným genetickým materiálem a to de docílit pouze přímou příbuzenskou plemenitbou!!!! Když výzkumný ústav končil, předal psy chovatelům. Protože dostali do ruk málo jedinců, nastolili také příbuzenskou.
Tohle jsem bohužel tenkrát nevěděla a chovatelka se o tom nezmínila.
Nedávno jsem zjistila, že pokud se v chovu využívá (jen!!)liniová plemenitba je chovatel povineno tom majitele informovat a vysvětlit případná úskalí chovu.
Před týdnem jsem byla se psem u vetky a jen jsem se zmínila, že psík má koeficient příbuznosti 15,6 řekla ,že to je na žalobu.

Co se týče vrácení štěněte, já opravdu nevím. Kdybych se měla znovu rozhodnout, tak asi štěně vrátit. Ne kvuli penězům. Je opravdu těžké starat se o tak nemocného psa. Jsme poměrně častými návštěvníky veterináře. Setkala jsem se tam s mnoha lidmi s podobně nemocnými psy. Vždycky je to o beznaději a zoufalství. Strašně těško se rozhoduje o cizím osudu, byť jen psím.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 21:27
- Nahlásit

astarte
Uměla bys mi vypočítat koeficient příbuznosti tohoto psa?
http://pedigree.pitbullworld.org/pedigree.pl?comma nd=pedigree&id=21982

Mel
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 22:51
- Nahlásit

Mucholabka
no, bude to celkem masakr... přes 37%

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 22:57
- Nahlásit

astarte
U ceskeho strakace je snad bezne, pocitat se zdravotnimi riziky. Tohle jsem bohužel tenkrát nevěděla a chovatelka se o tom nezmínila
Kdyz si kupuji plemeno, tak si o nem vse zjistim.

Mucholabka
To je slusna prasarna. Staci se na to podivat. Co tim "chovatel" sledoval?

Roxana
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 23:15
- Nahlásit

Mucholabka
Celkem krutackej incest - nakryli syna matkou (zaroven je to i jeho babicka) .. pricemz otec tyhle matky je taky incestak ... rodokmen celkem k zbliti ... z myho pohledu, ja bych si z takovyho spojeni nevzala ani chlup ... ale je na kazdym, jak si to zvazi ...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 23:22
- Nahlásit

Roxana
No vidíš, a já tím budu krýt je to moc dobrý pes.
Tady vůbec není na místě dávat slovo chovatel do uvozovek.
Sledoval tím upevnění linie a znaků, které jsou pro plemeno specifické. Vzhledem k věku a úspěchům psa se dá říct, že se povedlo.

Roxana
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 23:27
- Nahlásit

Mucholabka
Jako hele, fakt muj nazor, nikomu to necpu Podle me problem pribuzensky, liniovky a incestu zvlast je ten, ze ti vyhodi treba jedno ci dve super zvirata, ale zbytek je totalni odpad .. A pak je poblem, ze se to taky neprojevi hned, takze zivot jednoo psa je naprosty nic ... otazka je, co bude po tehle psech behat za 15 - 20 let .. Ale jak rikam, tvoje vec

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání